Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Βουτιές στο χιόνι από πεινασμένη αλεπού


Η αναζήτηση τροφής δεν είναι εύκολη υπόθεση

Μια κόκκινη αλεπού που βουτά στο χιόνι αναζητώντας ποντίκια για «χριστουγεννιάτικο» γεύμα απαθανάτισε με τη φωτογραφική του μηχανή ο Tin Man Lee από το Thousands Oaks της Καλιφόρνια στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone.

Εκτός από αντοχή στο κρύο απαιτείται εντυπωσιακή ακρίβεια, ταχύτητα και πολύ καλή ακοή για να καταφέρει να πιάσει τα τρωκτικά που «κρύβονται» κάτω από το παχύ στρώμα χιονιού.










NEWSBEAST
Διαβάστε περισσότερα »

Τρυφερή αγκαλιά για το νεογέννητο γορίλα

Η Kijivu θρηνούσε το χαμό του προηγούμενου μικρού της.
Πριν από λίγους μήνες η Kijivu έχασε το δεύτερο μικρό της, το οποίο... πέθανε σε ένα τραγικό δυστύχημα, όταν κρεμάστηκε σε ένα από τα σκοινιά του κλουβιού που χρησιμεύουν για την αναρρίχηση των γοριλών.

Η 19 χρονών γορίλας θρηνούσε για το χαμό του μικρού της Tatu, ενός αρσενικού γορίλα 5 ετών, όμως πριν από λίγες ημέρες έφερε στον κόσμο ένα νεογέννητο στο ζωολογικό κήπο της Πράγας.

Η τρυφερή μαμά δεν το άφησε στιγμή από την αγκαλιά της, κρατώντας το και χαϊδεύοντάς το ενώ το μικρό έδειχνε να απολαμβάνει τα χάδια!





TROMAKTIKO
Διαβάστε περισσότερα »

Η γαλοπούλα που πιστεύει ότι είναι… σκύλος


Η γαλοπούλα που πιστεύει ότι είναι… σκύλος

Μήπως το κάνει επίτηδες για να τη γλιτώσει;

H Cranberry τη γλίτωσε. Δε θα γίνει το κεντρικό πιάτο στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι των Watkins από το Bristol. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη γαλοπούλα έχει κάτι ιδιαίτερο… πιστεύει ότι είναι σκύλος!

Της αρέσει πολύ να πηγαίνει βόλτες, ζει σε ένα σπιτάκι σκύλου, μέχρι που… γαυγίζει κιόλας!

Ο Jerry και η Dawn Watkins την υιοθέτησαν όταν τη βρήκαν να περιφέρεται χαμένη σε ένα παρκινγκ αυτοκινήτων. Από την πρώτη στιγμή η Cranberry έδειξε ότι είχε μια ιδιαίτερη προτίμηση στα λαμπραντόρ της οικογένειας και άρχισε να τα μιμείται.

«Είναι πολύ φιλική και στοργική. Εμείς ανησυχούσαμε περισσότερο για το πώς θα τη συστήναμε στα σκυλιά, αλλά εκείνη δε φάνηκε να ανησυχεί καθόλου. Τσιμπολογάει από το φαγητό τους, αλλά τα σκυλιά δεν τολμούν να την πειράξουν» είπε ο Jerry.




















 

NEWSBEAST
Διαβάστε περισσότερα »

Scooby και το μωρό [Video]

Διαβάστε περισσότερα »

O πρώτος σκύλος των ΗΠΑ χαίρεται τα Χριστούγεννα

Το Εθνικό Νοσοκομείο Παίδων της Ουάσινγκτον επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες η Michelle Obama για να βρεθεί αυτές τις...
χριστουγεννιάτικες μέρες μαζί με τα άρρωστα παιδιά.

Tα παιδάκια συγκεντρώθηκαν γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και η Πρώτη Κυρία ξεκίνησε να τους διαβάζει μια χριστουγεννιάτικη ιστορία. Ο σκύλος όμως της οικογένειας Obama, Bo, που ήταν μαζί της, έκλεψε για άλλη μια φορά την παράσταση.

Μόλις η ανάγνωση ξεκίνησε ο Bo πήδηξε στην αγκαλιά της Michelle και στρώθηκε γα τα καλά στην ποδιά της. Λίγο αργότερα η κυρία Obama είπε ότι ο Bo είναι πολύ διεκδικητικός και συνηθίζει να βουτά στην αγκαλιά της ανταγωνιζόμενος ακόμη και τις κόρες της.

O Βο κοστίζει 1,600 δολάρια και δόθηκε στον Obama ως δώρο από τον γερουσιαστή Edward Kennedy.


protothema.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Λιοντάρι επέζησε εγκλωβισμένο σε παγίδα λαθροκυνηγού


Επί τρία χρόνια τάιζαν τα υπόλοιπα μέλη της αγέλης

Ένα νεαρό λιοντάρι που είχε πιαστεί σε παγίδα λαθροκυνηγού κατάφερε να επιζήσει τρία ολόκληρα χρόνια με τη σιδερένια θηλιά να σφίγγει όσο περνούσε ο καιρός στο λαιμό του.

Το λιοντάρι εντοπίστηκε εγκλωβισμένο και τραυματισμένο για πρώτη φορά το 2009 στο Εθνικό Πάρκο Mikumi της Τανζανίας, όμως όσες προσπάθειες κι αν έγιναν για τον απεγκλωβισμό του απέτυχαν.

Τρία χρόνια μετά η θηλιά είχε σφίξει τόσο πολύ το λαιμό του που δε μπορούσε να κινηθεί καθόλου, ενώ η ανοιχτή πληγή αποτελούσε «μεζέ» για διάφορα έντομα και είχε αρχίσει να μολύνεται.

Το νεαρό λιοντάρι αργοπέθαινε, όμως χάρη στη δημοσιοποίηση της ιστορίας, γράφει η Daily Mail, τελικά τον περασμένο Αύγουστο στήθηκε μια συντονισμένη επιχείρηση για τη διάσωσή του. Κτηνίατροι το νάρκωσαν και έκοψαν την ηλεκτροφόρα παγίδα.

Πρόσφατα το τυχερό μέσα στην ατυχία του λιοντάρι φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά σε καλή κατάσταση μετά από την πολυετή περιπέτειά του, ενώ έχει αρχίσει να μεγαλώνει και η χαίτη του, στο σημείο όπου πριν από λίγους μήνες είχε βαθιές πληγές.

Το διάστημα που ήταν παγιδευμένο, ανήμπορο να κυνηγήσει, κρατήθηκε ζωντανό χάρη στα υπόλοιπα μέλη της αγέλης του τα οποία του πήγαιναν τροφή!


Διαβάστε περισσότερα »

Γυναίκα μεγαλώνει αρκουδάκι σαν μέλος της οικογένειας!

Η Velga Vitola κατάγεται από τη Λετονία και μεγάλωσε σε ένα χωριό μέσα στη φύση όπου ζει μέχρι σήμερα με την οικογένειά της. Το δάσος αποτελεί γι’ αυτήν μέρος της ζωής της και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς της.

Σε μια βόλτα ανάμεσα στα δέντρα βρήκε ένα μικρό αρκουδάκι, νεογέννητο και εγκαταλειμμένο ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση. Χωρίς δεύτερη κουβέντα το μετέφερε στο σπίτι της για να το περιθάλψει με σκοπό να το μεταφέρει στη συνέχεια στο Ligatne National Park που βρίσκεται κοντά.

Το ονόμασε Ilzite και αποτέλεσε για αρκετό καιρό μέρος της οικογένειας, συμμετέχοντας σε όλες τις δουλειές αλλά και στην καθημερινότητα του συζύγου και των παιδιών της.

Πολύ σύντομα όλοι δέθηκαν μεταξύ τους και η Ilzite θεωρούσε την Velga μητέρα του, ενώ όλα τα μέλη της οικογένειας επέδειξαν τρυφερότητα και στοργή απέναντί του.

Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές του δεσμού που αναπτύχθηκε αλλά και της μεγάλης δυσκολίας του αποχωρισμού, που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε αν και το μέγεθος της αρκούδας δεν επιτρέπει πια και πολλές περιπτύξεις…









perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Η πρώτη επαφή δύο νέων σκίουρων με τον έξω κόσμο


Παρακολουθούν από την ασφάλεια της φωλιάς τους

Δύο μικρά σκιουράκια βγάζουν διστακτικά το κεφάλι τους από τη φωλιά τους προτού κρυφτούν και πάλι μέσα.

Άλλωστε δεν περίμεναν το πρώτο πράγμα που θα αντίκριζαν να ήταν μια… φωτογραφική μηχανή!

Ο ερασιτέχνης φωτογράφος Jimmy Adams από το Kellyville της Οκλαχόμα περίμενε υπομονετικά μέχρι να βγουν από τη φωλιά τους για να τα απαθανατίσει.










newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Και τα κατοικίδια θύματα του παθητικού καπνίσματος

Εκτός από τη δική τους υγεία, οι καπνιστές τώρα έχουν έναν επιπλέον κίνητρο για να δια κόψουν το κάπνισμα: την υγεία του... αγαπημένου τους κατοικίδιου, η οποία απειλείται άμεσα από τον καπνό τους. Κυρίως θύματα είναι σκύλοι, γάτες και οδικά πτηνά.

Οι περισσότερες βλαβερές συνέπειες του παθητικού καπνίσματος στον άνθρωπο είναι γνωστές, ενώ καινούργιες διερευνούνται και ανακοινώνονται.

Όμως νέες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα σχετικά με τις επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος στα ζώα, έδειξαν ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στην έκθεση στον καπνό και σε ανάπτυξη τύπων καρκίνων όπως το λέμφωμα που αναπτύσσουν οι γάτες ή καρκίνους της μύτης και των πνευμόνων που εμφανίζουν τα σκυλιά.

Επίσης, φάνηκε πως υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στο παθητικό κάπνισμα και τις αλλεργικές αντιδράσεις των σκύλων ή τις ασθένειες των ματιών αλλά και τα αναπνευστικά και δερματικά προβλήματα των πουλιών.

Σε διαδικτυακό γκάλοπ που έγινε, ελάχιστοι ήταν οι καπνιστές που γνώριζαν τις επιπτώσεις της βλαβερής συνήθειάς τους στα κατοικίδια.

Μάλιστα όταν οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ενημερώνονταν για τις βλαβερές συνέπειες που έχει ο καπνός στα ζώα τους, δήλωσαν πως θα αντισταθούν στη κακή συνήθεια και πως θα ήθελαν να γνωρίζουν ακόμη περισσότερα για το παθητικό κάπνισμα και τα ζώα.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Tobacco Control».
tanea.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Χιλιάδες νεκρά γιγάντια καλαμάρια ξεβράστηκαν στις ακτές της Καλιφόρνια

Ψάχνοντας για απολιθώματα φάλαινας σε απομονωμένη περιοχή της παραλίας Σάντα Κρουζ στην Καλιφόρνια, ο φωτογράφος Κρις Έλμενχερστ, ήρθε αντιμέτωπος με ένα... μακάβριο σκηνικό και ένα επιστημονικό μυστήριο. 

Εκατοντάδες νεκρά γιγάντια καλαμάρια είχαν ξεβραστεί στην παραλία Capitola, ενώ οι γενικές απώλειες υπολογίζονται σε χιλιάδες.

Οι επιστήμονες έχουν διαφορετικές εξηγήσεις για αυτό το μακάβριο φαινόμενο, οι περισσότερες εκ των οποίων περιλαμβάνουν την αλλαγή του κλίματος και των νερών του πλανήτη, ή διάφορα είδη τοξικών φυκιών που αποπροσανατολίζουν το καλαμάρι, οδηγώντας το στη στεριά.

Επίσης «ύποπτα» είναι και ορισμένα είδη θαλάσσιας άλγης που ενώ φαινομενικά είναι ακίνδυνα, παράγουν τοξίνες μπερδεύοντας και αποπροσανατολίζοντας τα γιγάντια καλαμάρια.

Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ωστόσο ότι η αιτία είναι πιο άμεση: είναι πιθανό να μην πρόλαβαν την απότομη αλλαγή της παλίρροιας και να ξέμειναν στην ακτή, όπως εξηγεί ο Χενκ Γιαν Χόβινγκ, ερευνητής στο ερευνητικό ινστιτούτο Monterey Bay Aquarium (MBARI) στην Καλιφόρνια.

thestival.gr
Διαβάστε περισσότερα »