Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Απίστευτο! Κατακόκκινος πελαργός!


Ο Κόκκινος Πελαργός (Scarlet Ibis) είναι ένα εντυπωσιακό είδος πουλιού που ανήκει στην οικογένεια των Θρησκειορνιθιδών – παραδοσιακά κατατάσσονται στα πελαργόμορφα – που το συναντάμε στην τροπική Νότια Αμερική και στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Είναι το εθνικό πουλί του Τρινιντάντ και Τομπάγκο και σύμβολο του στρατού τηε χώρας.

Το κόκκινο χρώμα του είναι ιδιαίτερα έντονο και χαρακτηριστικό και του δίνει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα μέλη του ζωικού βασιλείου. Είναι εντελώς κόκκινος, εκτός από την μαύρες άκρες των φτερών του. Φωλιάζει σε δέντρα και παράγει δύο εώς τέσσερα αυγά. Η διατροφή του αποτελείται από ερπετά, βατράχια και μαλακόστρακα.
Perierga.gr - Corocora, ο κόκκινος πελαργόςphoto by: flickr
Σε νεαρή ηλικία είναι γκρι ή λευκός αλλά καθώς μεγαλώνει η κατάποση, κόκκινων, καρκινοειδών στους τροπικούς βάλτους παράγει σταδιακά το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα στα φτερά του. Η διάρκεια ζωής του είναι περίπου 15 χρόνια στην άγρια φύση ​​και 20 χρόνια σε αιχμαλωσία.
Perierga.gr - Corocora, ο κόκκινος πελαργόςphoto by: flickr
Perierga.gr - Corocora, ο κόκκινος πελαργόςphoto by: flickr
Perierga.gr - Corocora, ο κόκκινος πελαργόςphoto by: flickr
Perierga.gr - Corocora, ο κόκκινος πελαργόςphoto by: flickr
Perierga.gr - Corocora, ο κόκκινος πελαργός
Perierga.gr - Corocora, ο κόκκινος πελαργός
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τα παπάκια… τα πήρε ο αέρας!

perierga.gr - Τα παπάκια... τα πήρε ο αέρας!

Μια απλή, καθημερινή βόλτα για τη μαμά-πάπια και τα μικρά της στο πάρκο λίγο έλειψε να καταλήξει σε τραγωδία, καθώς ένας δυνατός αέρας που φύσηξε ξαφνικά πέταξε απέναντι τόσο τα μικρά όσο και τη μαμά-πάπια, που κυριολεκτικά… έχασαν το δρόμο τους. Δείτε και θα καταλάβετε.

perierga.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Ελέφαντας έφαγε iPhone!

Και από που το έβγαλε; Δείτε παρακάτω το αστείο video!


Διαβάστε περισσότερα »

Πως λειτουργούν οι βεντούζες ενός χταποδιού;

Οι βραχίονες του χταποδιού είναι σε όλο το μήκος τους εξοπλισμένοι με μία ή δύο σειρές ισχυρών βεντουζών.
Το χταπόδι τις χρησιμοποιεί, μεταξύ άλλων, για να συλλαμβάνει και να κρατά γερά τη λεία του, για να κάνει σινιάλα σε άλλα χταπόδια και για να πολεμά τους εχθρούς του. Επίσης το χταπόδι χρησιμοποιεί τις βεντούζες του για να κρατιέται γερά από επιφάνειες και να μετακινείται πάνω από διάφορα αντικείμενα.

Σε γενικές γραμμές η λειτουργία των βεντουζών του χταποδιού είναι ίδια με εκείνη μιας απλής λαστιχένιας βεντούζας – δημιουργείται, δηλαδή, λόγω της υποπίεσης μια αναρρόφηση σε κοίλωμα σχήματος κούπας. Ωστόσο οι βεντούζες του χταποδιού είναι πολύ πιο εκλεπτυσμένες και έχουν πολύ περισσότερες λειτουργίες. Μεταξύ άλλων, εμπλέκονται πολλές περίπλοκες ομάδες μυών και νευρικά δίκτυα.

Η βεντούζα ενός χταποδιού αποτελείται από μια εξωτερική καμάρα (infundibulum), η οποία είναι τρόπον τινά η ίδια η «κούπα», και από μια εσωτερική καμάρα (acetabulum) η οποία ασκεί υποπίεση μέσα στην «κούπα». Οι καμάρες είναι συνδεδεμένες με ένα μυ. Τη στιγμή που η βεντούζα ρουφάει για να κολλήσει, το μυϊκό σύστημα της εξωτερικής καμάρας κινείται ώστε οι παρυφές της κούπας να μορφοποιούνται σύμφωνα με την επιφάνεια του αντικειμένου, κι έτσι να κλείνει ερμητικά. Ύστερα το μυϊκό σύστημα που βρίσκεται στα τείχη της εσωτερικής καμάρας συστέλλεται κι έτσι μεγαλώνει ο εντός της καμάρας χώρος.

Αυτό δημιουργεί μια υποπίεση στην εξωτερική καμάρα. Όσο περισσότερο μαζεύονται οι μύες της εσωτερικής καμάρας τόσο πιο ισχυρό γίνεται το ρούφηγμα. Οι ομάδες μυών στο εξωτερικό στρώμα της βεντούζας καθιστούν δυνατή την περιστροφή αντικειμένων που βρίσκονται κολλημένα στη βεντούζα.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Ταΐστε το κατοικίδιό σας μέσω smartphone!


Μια συσκευή που φροντίζει το ζωάκι σας

Λείπετε από το σπίτι και ανησυχείτε για το ποιος θα ταΐσει το κατοικίδιό σας; Κανένα πρόβλημα! Η τεχνολογία σας δίνει τη λύση με μια ταΐστρα την οποία μπορείτε να χειρίζεστε μέσω smartphone, tablet ή PC!

Η συσκευή είναι ένα δοχείο το οποίο γεμίζετε με ξηρά τροφή. Η έξυπνη ταΐστρα διαθέτει μικροϋπολογιστή που «επικοινωνεί» με την ηλεκτρονική συσκευή σας. Έτσι, ανά πάσα στιγμή μπορείτε με το πάτημα ενός κουμπιού να ανοίξετε το πορτάκι της ταΐστρας ώστε να απελευθερωθεί η τροφή μέσα στο ειδικό «πιατάκι». 

Όταν το ζωάκι φάει όλη την τροφή του, η ταΐστρα σας «ειδοποιεί» με μήνυμα. 

Η συσκευή ονομάζεται Pintofeed και δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στην Ελλάδα.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Εκατοντάδες ζώα απομακρύνθηκαν από σπίτι στο Οχάιο


Γείτονες έκαναν αναφορές για την ανυπόφορη δυσωδία

Περίπου 300 ζώα, τα οποία «φιλοξενούσε» στο σπίτι του ένας άνδρας απομάκρυναν από μια κατοικία μέλη της κοινωνίας των πολιτών στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών φορώντας προστατευτικές μάσκες.

Τα περισσότερα από τα ζώα συμπεριλαμβανομένων περιστεριών, πουλερικών και κουνελιών αναμένεται να επιβιώσουν, παρότι ορισμένα από αυτά, λόγω των άσχημων συνθηκών υγιεινής, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ανέφερε στο πρακτορείο Ρόιτερς, η Σέιλα Μάρκες μέλος της κοινωνίας των πολιτών στο Ντέιτον, του Οχάιο.

Οι συνθήκες υγιεινής στο σπίτι ήταν καταστροφικές, καθώς ο τεράστιος αριθμός των περιστεριών, μπορούν να μεταφέρουν πολλαπλές ασθένειες, συμπλήρωσε η Μάρκες. Οι αρχές έκαναν έλεγχο στο σπίτι, αφότου υπήρξαν αναφορές κατοίκων, σχετικά με την ανυπόφορη δυσωδία που προέρχονταν από το εσωτερικό της κατοικίας.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και κατ επέκταση των ζώων, δεν έχει εντοπιστεί ενώ οι αρχές ελέγχουν πως βρέθηκαν στην συγκεκριμένη οικεία τόσα πολλά ταχυδρομικά περιστέρια.

Δεν αναμένεται να κινηθεί δίωξη κατά του ιδιοκτήτη καθώς η νομοθεσία στο Οχάιο δεν περιορίζει τον αριθμό των ζώων συντροφιάς που οι κάτοικοι μπορούν να κατέχουν. Το ζήτημα πλέον που απασχολεί την κοινωνία των πολιτών είναι αν τα ζώα που βρέθηκαν θα χρεωθούν ως κατοικίδια συντροφιάς.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Πολικές αρκούδες ήρθαν στα... χέρια


Τη «μάχη» κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός!

Στα χέρια ήρθαν δύο πολικές αρκούδες στον Καναδά σε μια επίδειξη ισχύος... Οι φωτογραφίες δείχνουν τα δύο ζώα να παλεύουν σαν μαχητές στο ρινγκ, για να κυριαρχήσει τελικά ο πιο δυνατός.

Οι αντίπαλοι επιστράτευσαν όλα τους τα «όπλα» και αναμετρήθηκαν σε μία μάχη την οποία κατέγραψε ο φακός, δίνοντας εντυπωσιακά καρέ.

Το ευτυχές γεγονός είναι ότι καμία από τις δύο δεν τραυματίστηκε και στο τέλος αποχώρησαν πολιτισμένα σαν δύο καλοί φίλοι.












newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Λεμούριος κάνει διαλογισμό


Τη σπάνια στιγμή «αιχμαλώτισε» ο φωτογραφικός φακός

Καθισμένος αναπαυτικά σε ένα κλαδί, με τα μάτια κλειστά και τα χέρια τεντωμένα απολαμβάνει τον ήλιο δίνοντας την αίσθηση ότι κάνει διαλογισμό. 

Όχι δεν πρόκειται για άνθρωπο αλλά για έναν λεμούριο, ο οποίος μάλλον ένιωσε την ανάγκη να ξαποστάσει από τις περιπλανήσεις του από δέντρο σε δέντρο και παρέμεινε για περίπου δέκα λεπτά σε αυτή τη στάση. 

Τον λεμούριο απαθανάτισε ο φωτογράφος της άγριας φύσης Adrian Tavano σε ζωολογικό κήπο της Φλόριντα υπενθυμίζοντας μας τη χαριτωμένη φύση του ζώου.



newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »