Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Εκτέλεσαν κυνηγόσκυλο σχεδόν εξ επαφής

Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Σκουλούδης δημοσίευσε στην ιστοσελίδα zouglagr την καταγγελία ενός κυνηγού, του Νίκου Παπαδόπουλου,
ο οποίος έκανε γνωστό, ότι πριν από μερικές μέρες στο Πευκόδασος Προσοτσάνης Δράμας, ένας φίλος του, που δεν ήθελε να γίνει γνωστό το όνομα του, βρήκε σκοτωμένο τον σκύλο του.
Είχε προηγηθεί μερικές ημέρες πριν αντιπαράθεση μεταξύ κυνηγών σχετικά με τα όρια της περιοχής κυνηγιού, που τους αναλογούν, και τελικά την πλήρωσε ως συνήθως συμβαίνει το ζώο…
Κυνηγώντας ένα λαγό, το κυνηγόσκυλο απομακρύνθηκε από τους δύο φίλους κυνηγούς διώκοντας το θήραμα του. Σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου οι δύο άντρες άκουσαν μια ντουφεκιά και είδαν ότι το ζώο τους δεν επέστρεφε.
Το αναζήτησαν επί ώρες αλλά δεν το εντόπισαν. Αποχώρησαν και το αναζήτησαν ξανά την επομένη.
Τελικά το βρήκαν σκοτωμένο και μάλιστα ο δράστης είχε αφήσει ένα φυσίγγι πάνω στο σώμα του νεκρού ζώου…
Το σκυλί το εκτέλεσε σχεδόν εξ επαφής για να δώσει ένα καλό «μάθημα» στον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη του, ώστε να μην ξαναπατήσει το πόδι του στην «δική» του περιοχή κυνηγιού.

Άλλο ένα έγκλημα που αποδεικνύει πόσο κτήνη είμαστε εμείς οι άνθρωποι και πόσο πολιτισμένοι είναι οι κυνηγοί.
Διαβάστε περισσότερα »

RALPH PENGUIN

Γνωστή εταιρεία με είδη κατάδυσης σχεδίασε μια ειδική στολή για ένα πιγκουίνο, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα στα φτερά του.

Ο penguin Ralph έμεινε… φαλακρός και κινδύνευε να πάθει εγκαύματα από τον ήλιο καθώς τα φτερά του έπεσαν όλα μέσα σε μια μέρα, αντί να μαδήσουν σταδιακά μέσα σε διάστημα μερικών εβδομάδων όπως συμβαίνει συνήθως.Επί τρεις εβδομάδες ο πιγκουίνος έμεινε κλεισμένος μέσα σε εσωτερικό χώρο στο πάρκο Marwell Wildlife στην περιοχή Winchester της Μεγάλης Βρετανίας, περιμένοντας να βγουν τα φτερά του, επειδή δεν ήταν προστατευμένος απέναντι στις καιρικές συνθήκες.Η εταιρεία όμως, που έχει την έδρα της στην Καλιφόρνια, φρόντισε να στείλει την κατάλληλη στολή για τον μικρόσωμο Ralph και πλέον ο πιγκουίνος απολαμβάνει τις βουτιές του μαζί με τους υπόλοιπους συντρόφους του!



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα »

ELF CAT - Η... εξωγηινη γατα!



Είναι διασταύρωση της άτριχης ράτσας Σφίγγα και της Αμερικανικής Curl.Οι διασταυρώσεις ανάμεσα στις 2 ράτσες ξεκίνησαν το 2007 και σήμερα πωλούνται περίπου 2,500 ευρώ.

Είναι λίγο τρομακτική όμως! 
Διαβάστε περισσότερα »

Η γάτα που γίνεται... 116 ετών!


Η Μάργκαρετ είναι η πιο ηλικιωμένη γάτα που ζει και βασιλεύει στην...
Βρετανία.Σε λίγες ημέρες έχει γενέθλια και κλείνει τα 116 της χρόνια! Δεν μιλάμε, όμως, για πραγματική ηλικία αλλά για αυτήν που αντιστοιχεί στα ανθρώπινα χρόνια!

Η γατούλα που γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1988 θα κλείσει τα 25 της χρόνια. Ο πιο μεγάλος σε ηλικία γάτος που έχει καταγραφεί ήταν ο Παφ από το Τέξας που είχε συμπληρώσει 38 χρόνια ζωής!
Διαβάστε περισσότερα »

Ανάβει φωτιές η καρέτα καρέτα στη Μεσσηνία

της Ιωαννας Φωτιαδη
Τον «κώδωνα» του κινδύνου κρούει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις ελληνικές Αρχές για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου, σε πόρισμα εμπειρογνωμόνων που επισκέφθηκαν τον Ιούλιο την περιοχή. Υπενθυμίζουμε ότι στην παράκτια ζώνη από τον ποταμό Νέδα έως τον Αρκαδικό, σε μήκος περίπου 10 χλμ., βρίσκεται η κατεξοχήν παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα, η δεύτερη σε σημασία στη λεκάνη της Μεσογείου. Στην αμμουδιά της Μεσσηνίας, λοιπόν, κάθε χρόνο οι χελώνες στήνουν 600 με 700 φωλιές, ενώ φέτος οι φωλιές ανήλθαν στις 858 προς ενθουσιασμό των απανταχού φίλων του είδους. Το κλιμάκιο της ΜΚΟ «Αρχέλων», που δραστηριοποιείται στην περιοχή από τη δεκαετία του ’80, παρατηρεί αύξηση της περιβαλλοντικής όχλησης, που προέρχεται από ανθρωπογενείς δραστηριότητες. «Η μη τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας αποτελεί κοινό τόπο» αναφέρει στην «Κ» η κ. Παναγιώτα Θεοδώρου, συντονίστρια του προγράμματος Πελοποννήσου «ωστόσο, από το 2010 έχουν ενταθεί τα φαινόμενα αυθαιρεσίας». Συγκεκριμένα, έχουν αυξηθεί οι καντίνες στον αιγιαλό «οι οποίες καθ’ υπέρβαση της άδειας λειτουργίας τους, αποτελούνται από μόνιμες κατασκευές και λειτουργούν με τη μορφή beach bar και τη νύχτα, την ώρα δηλαδή που οι χελώνες αναζητούν το κατάλληλο σημείο για να εκκολάψουν τα αυγά τους. Επιπλέον, επεκτείνονται στην παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, που δεν αποσύρουν ούτε τις βραδινές ώρες». Ακόμη, «τον Απρίλιο του 2011 διαπιστώσαμε απόπειρες παράνομης οδοποιίας και συγκεκριμένα τη χάραξη πέντε χωμάτινων δρόμων, που οδηγούσαν προς τη θάλασσα διαπερνώντας άλλοτε ένα παράκτιο πευκοδάσος και άλλοτε ισοπεδώνοντας αμμοθίνες». Ενα ακόμη πρόβλημα είναι η χρήση μηχανημάτων για καθαρισμό της αμμουδιάς, αλλά και η αλιεία εντός του κόλπου. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω τοποθεσία έχει αναγνωριστεί ως περιοχή Natura 2000 (κωδικός 2550005) χάρη στην πλούσια παράκτια βλάστηση με αμμοθίνες και την παρουσία της θαλάσσιας χελώνας. Φημολογείται ότι η χάραξη των δρόμων αποτελεί «προάγγελο» της κατασκευής περίπου 50 παραθεριστικών κατοικιών στην περιοχή.

Ο «Αρχέλων» κατήγγειλε τις εν λόγω δράσεις στις αρμόδιες αρχές ήδη από το καλοκαίρι του 2011, ενώ συν τω χρόνω ενημερώθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εμπειρογνώμονες επισκέφθηκαν τον Κυπαρισσιακό Κόλπο στις 17 Ιουλίου για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι του λόγου το αληθές. Στο 35σέλιδο πόρισμά τους αναφέρονται: η νυχτερινή λειτουργία των καντινών, οι αφύλακτες παραλίες ωοτοκίας, τα καταστήματα εστίασης με έντονο φωτισμό σε μικρή απόσταση από την αμμουδιά και φυσικά οι δρόμοι με τον αμμοχάλικα. Δίμηνη προθεσμία Η έκθεση παραδόθηκε στους αρμόδιους φορείς τον Οκτώβριο με τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης και περιθώριο δύο μηνών για να δοθεί επίσημη απάντηση. Αν η ελληνική στάση κριθεί ανεπαρκής, η χώρα θα παραπεμφθεί στο Ευρωδικαστήριο με την κατηγορία της παραβίασης της κοινοτικής νομοθεσίας και με κίνδυνο επιβολής προστίμου. «Παράλληλα, στην ετήσια Συνάντηση της Μόνιμης Επιτροπής της Σύμβασης της Βέρνης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην οποία η χώρα μας συμμετέχει, συζητήθηκε το θέμα του Κυπαρισσιακού Κόλπου, με σκοπό τη σύνταξη φακέλου εις βάρος της χώρας μας» επισημαίνει η κ. Θεοδώρου.

radio936.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Καστοριά: Ακόμη ενας νεκρός σκύλος απο φόλα στη Μεσοποταμία

Ακόμη ένα περιστατικό θανάτωσης σκύλου με... φόλα χθες το βράδυ στην πλατεία της Μεσοποταμίας

svouranews.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Εμφάνιση αγριόγατων σε περιοχές της Ηλείας

Αγριόγατες έκαναν την εμφάνισή τους σε περιοχές της Ηλείας, γεγονός που έχει προκαλέσει την εύλογη απορία κυνηγών αλλά...και των κατοίκων γενικότερα, σχετικά με την προέλευσή τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων από την περιοχή της επ. Ολυμπίας στα “kinigetikanea.gr”, παρουσιάστηκαν άγρια ζώα από το συγκεκριμένο είδος , προκαλώντας την έκπληξη στο αντίκρισμα των αγριόγατων!

Το συγκεκριμένο ζώο που μοιάζει με την κατοικίδια γάτα, αλλά έχει όμως μεγαλύτερα πόδια και κεφάλι με μικρότερη ουρά, έγινε αντιληπτό σε απομακρυσμένες δασικές περιοχές όπου ζει και αναπτύσσεται το είδος αυτό.

Όπως επισημάνθηκε στα “kinigetikanea.gr”, σε κάποιες περιπτώσεις βρέθηκαν θανατωμένα άγρια ζώα, γεγονός που επιβεβαιώνει την ύπαρξη αγριόγατων το τρίχωμα των οποίων είναι μακρύ και στο άκρο του στρογγυλωμένο.

«Πρόκειται για αγριόγατες οι οποίες στο παρελθόν δεν υπήρχαν στην περιοχή και η εμφάνισή τους προκαλεί σε όλους μας απορία σχετικά με την προέλευσή τους…» υπογράμμισε ο κάτοικος της επ. Ολυμπίας κ. Παν. Τασιγιαννόπουλος.

Προστασία

Η αγριόγατα προστατεύεται από την οδηγία 92/43/ΕΟΚ (ως είδος κοινοτικού ενδιαφέροντος που απαιτούν αυστηρή προστασία), από το CITE (ως είδος που υπόκειται σε διάφορες ρυθμίσεις) και από το Κόκκινο Βιβλίο (ως ενδημικό υποείδος του Ελληνικού χώρου).

Ζει κυρίως σε δασώδεις περιοχές. Είναι ντροπαλό ζώο, κυρίως νυκτόβιο και ταξιδεύει έως και 10χλμ την νύχτα ψάχνοντας για θηράματα. Γύρω στον Απρίλιο-Μάïο, το θηλυκό γεννάει 2 έως 6 γατάκια τα οποία μένουν με την μητέρα τους μέχρι να γίνουν 6 μηνών.

Ο μέσος όρος ζωής τους είναι 10-12 χρόνια. Η κατάστασή του στη φύση θεωρείται ελάχιστης ανησυχίας.

Η αγριόγατα είναι το μόνο είδος γάτας που δεν μπορεί να εξημερωθεί, ακόμη και αγριόγατες που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει σε αιχμαλωσία δεν μπορούν να συνηθίσουν την ανθρώπινη παρουσία, ποτέ δεν θα αφήσουν τον άνθρωπο να τις αγγίξει και πάντα κρατούν μία απόσταση ασφαλείας, ή προσπαθούν να μην κάνουν την εμφάνισή τους αισθητή όσο διαρκεί η ανθρώπινη παρουσία.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »