Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ο ήρωας σκύλος της Χιλής!

Μια απίστευτη ιστορία διαδραματίστηκε στη Χιλή, όπου ένα σκυλάκι προσπάθησε να περάσει έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και τότε χτυπήθηκε από ένα όχημα.
Το άτυχο ζωάκι, έμεινε αβοήθητο στη μέση του δρόμου και αργά η γρήγορα θα γινόταν το αναμενόμενο, ένα ακόμα αμάξι θα το χτύπαγε! Τότε όμως βρέθηκε το πιο ηρωικό σκυλί, που έχουμε δει μέχρι σήμερα, το οποίο πήγε στο σημείο και βοήθησε το χτυπημένο φίλο του. Αυτό συγκεκριμένα, τράβηξε εκτός δρόμου, με τα πόδια του και όχι με τα δόντια (!), το τραυματισμένο ζωάκι. Το αποτέλεσμα στη συνέχεια ήταν να πάνε εκεί τεχνικοί του συγκεκριμένου δρόμου και να βοηθήσουν τους δύο τετράποδους φίλους μας! Το χτυπημένο σκυλί τελικά σώθηκε και το άλλο θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις μνήμες μας, ως το πιο ηρωικό σκυλί που έχει υπάρξει ποτέ!
Διαβάστε περισσότερα »

Τυφλή σκυλίτσα με οδηγό… σκύλο!

Μια σκυλίτσα στην Αγγλία έχασε την όρασή της και από τότε την φροντίδα της ανέλαβε μια άλλη σκυλίτσα. Δείτε πώς η μία οδηγεί την άλλη!
Η μία σκυλίτσα είναι τυφλή και η άλλη είναι η οδηγός της και τα δύο όμως σκυλάκια ψάχνουν νέο σπίτι μαζί, αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν πια να τα κρατήσουν.

Το προσωπικό του κέντρου φροντίδας σκύλων στο Shropshire της Αγγλίας αναζητά άτομα που θα φροντίσουν την τυφλή Lily και την καλύτερή της φίλη Maddison.

Το ζευγάρι είναι αχώριστο εδώ και 5 χρόνια, από την στιγμή που οι κτηνίατροι αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν και τα δύο μάτια της πανέμορφης Lily.

Έχασε την όρασή της, όταν ήταν 18 μηνών και αφού έπασχε μια σπάνια ασθένια, κατά την οποία τα βλέφαρα μεγαλώνουν προς τα μέσα. Τα μάτια της 6χρονης σκυλίτσας είχαν καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό κι έτσι έπρεπε να αφαιρεθούν.

Τότε ξεκίνησε και ο ιδιαίτερος δεσμός της με την Maddison, η οποία δέχθηκε την τραυματισμένη Lily κάτω από τις αγκάλες της.

Τα δύο σκυλάκια ζούσαν μαζί μέχρι που οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να τα φροντίζουν άλλο κι έτσι σήμερα περιμένουν εναγωνίως να βρουν μία καινούρια στέγη.

Όταν κυκλοφορούν έξω, τις περισσότερες φορές η Maddison οδηγεί και η Lily περπατά κοντά της ακουμπώντας τη, ώστε να γνωρίζει που πρέπει να πάει.
Η διευθύντρια του κέντρου φροντίδας Louise Campbell μιλά για την σχέση των δύο σκύλων και αναφέρει ότι: «Είναι γλυκό να τα βλέπεις. Η Maddison είναι πολύ προσεχτική σε σχέση με την Lily και πάντα την φροντίζει.»

Η Lily κάνει όλα τα πράγματα που κάνουν οι φυσιολογικοί σκύλοι και αν κανείς την δει στον δρόμο δεν θα καταλάβει, ότι είχε πρόβλημα με τα μάτια της, αλλά απολαμβάνει πιο πολύ την ξεχωριστή παρέα της Maddison.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Γάτες εναντίον... εκτυπωτή! [video]

Οι γάτες μπορεί να έχουν κατακτήσει το ίντερνετ, με τις φωτογραφίες και τα βίντεο στα οποία πρωταγωνιστούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως...
μπορούν και να «χειρίζονται» τους υπολογιστές. Δείτε πως αντιδρούν μπροστά σε έναν εκτυπωτή.

Διαβάστε περισσότερα »

Διαμαρτυρία της Greenpeace και Ευρωπαίων παράκτιων ψαράδων στις Βρυξέλλες

από το Γραφείο Τύπου.
Την ώρα που πραγματοποιούνται οι ετήσιες ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις για να οριστούν οι ποσοστώσεις αλιείας για την επόμενη χρονιά, παράκτιοι ψαράδες από την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης... ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Greenpeace και απαιτούν από τους Ευρωπαίους Υπουργούς Αλιείας να μην ευνοήσουν για ακόμα μια χρονιά τα βιομηχανικά αλιευτικά σκάφη. 

Παράκτιοι ψαράδες από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο μαζί με εκπροσώπους της Greenpeace, βρέθηκαν έξω από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, όπου λαμβάνουν χώρα οι διαπραγματεύσεις. Έχοντας μαζί τους τον αλιευτικό εξοπλισμό τους, έστειλαν στους υπουργούς το μήνυμα «Δίκαιες ψαριές για τους παράκτιους ψαράδες».

Μέχρι την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Αλιείας θα αποφασίσουν τις ποσοστώσεις αλιείας για τις ευρωπαϊκές θάλασσες και τα αντίστοιχα ποσοστά για κάθε χώρα. Οι αποφάσεις τους θα καθορίσουν αν θα συνεχιστεί η υπεραλίευση ή αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στραφεί στη βιώσιμη αλιεία, επιτρέποντας την ανανέωση των ιχθυαποθεμάτων και στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τις τοπικές κοινωνίες που βασίζονται στην αλιεία. Μέχρι σήμερα, οι ποσοστώσεις της Ε.Ε. ξεπερνούν τα όρια αλιείας που συνιστούν οι επιστήμονες

1. Τα μέλη της Επιτροπής Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψηφίζουν επίσης σήμερα, Τρίτη, τις προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ε.Ε. Μία τέτοια μεταρρύθμιση γίνεται κάθε δέκα χρόνια και η σημερινή ψηφοφορία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα σε αυτή τη διαδικασία, ενώ αναμένεται ότι θα είναι οριακή2. Η Greenpeace ζητάει ως μέρος της μεταρρύθμισης της ΚΑΠ μία νέα προσέγγιση στην κατανομή των ποσοστώσεων αλιείας, η οποία θα ευνοεί τους μικρούς ψαράδες που αλιεύουν με βιώσιμο τρόπο και προσφέρουν έτσι σημαντικά περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη. Παράλληλα, παράκτιοι ψαράδες από την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης έχουν ήδη υιοθετήσει μία κοινή διακήρυξη4 με προτάσεις και λύσεις για την ευρωπαϊκή αλιεία, την οποία συμφώνησαν πριν ένα μήνα στο 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παράκτιων Αλιέων.

«Οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Αλιείας πρέπει σήμερα να επιλέξουν αν θα στηρίξουν λίγα και καταστροφικά σκάφη ή τους πολλούς παράκτιους ψαράδες, εξασφαλίζοντας έτσι την επιβίωση χιλιάδων επαγγελματιών και των οικογενειών τους σε όλη την Ευρώπη, αλλά και τη ζωή στις θάλασσές μας. Είναι καιρός να περιοριστεί η καταστροφική αλιεία και να δημιουργηθούν θαλάσσια καταφύγια για την αναγέννηση των θαλασσών μας, ξεκινώντας στην Ελλάδα από τις Βόρειες Κυκλάδες», δήλωσε η Άντζελα Λάζου Dean, Υπεύθυνη της εκστρατείας για το θαλάσσιο περιβάλλον στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

Τα αλιευτικά σκάφη των παράκτιων ψαράδων αποτελούν το 80% του αλιευτικού δυναμικού της Ευρώπης. Ωστόσο, εδώ και δεκαετίες η πλειονότητα των ποσοστώσεων και των επιδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ευνοεί τα βιομηχανικά αλιευτικά σκάφη3 που με τη δραστηριότητά τους επιταχύνουν την εξαφάνιση των ψαριών και την περιβαλλοντική καταστροφή των θαλασσών μας.

Στην Ελλάδα, η παράκτια αλιεία είναι μία από τις σπουδαιότερες δραστηριότητες τόσο για οικονομικούς, όσο και για κοινωνικούς λόγους. Απασχολεί δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και αποτελεί το μοναδικό μέσο βιοπορισμού για πολλές οικογένειες. Εν μέσω οικονομικής κρίσης, η στήριξη της παράκτιας αλιείας και η δημιουργία θαλάσσιων καταφυγίων μπορούν να εγγυηθούν την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών στο σύνολό τους.

Η Greenpeace καλεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Τσαυτάρη:

· Να στηρίξει τη χάραξη μιας βιώσιμης ευρωπαϊκής πολιτικής για την αλιεία (Κοινή Αλιευτική Πολιτική-ΚΑΠ), η οποία θα στοχεύει στην αποτελεσματική προστασία των αλιευτικών μας πόρων μέσα από τον περιορισμό των καταστροφικών αλιευτικών μεθόδων και την προώθηση επιλεκτικών, χαμηλής έντασης, μη καταστροφικών πρακτικών.

· Να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία θαλάσσιου καταφυγίου στις Βόρειες Κυκλάδες, μετά και από τη δέσμευση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, να αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. 
Διαβάστε περισσότερα »

Μάχη στον αέρα για ένα σολομό


Φωτογραφίες από μια... αετομαχία στην Αλάσκα

Την εντυπωσιακή μάχη δύο αετών στον ουρανό του Haines της Αλάσκα κατέγραψε με τον φακό του ο φωτογράφος Arash Hazeghi.

Σύμφωνα με τον Arash, ένας νεαρός «φαλακρός αετός», όπως ονομάζονται τα πτηνά, προσπάθησε να κλέψει το γεύμα ενός άλλου αετού. 

Το επιτιθέμενο πτηνό χρησιμοποίησε τα νύχια του για να βουτήξει το θήραμα αλλά η εμπειρία του μεγαλύτερου αετού… μέτρησε με αποτέλεσμα να κρατήσει το σολομό.

Ο φωτογράφος δηλώνει ότι οι αετοί κυνηγούν σολομούς σε ρηχά νερά και τους τραβούν στις όχθες του ποταμού. Τα σημεία όπου τα ποτάμια είναι στενά αποτελούν τις καλύτερες περιοχές γι' αυτό το κυνήγι. 















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Τα... πορτραίτα των νέων κατοίκων των ζωολογικών κήπων


Τα... πορτραίτα των νέων κατοίκων των ζωολογικών κήπων

Οι πιο ενδιαφέρουσες φωτογραφίες μικρών ζώων για το 2012

H γέννηση ζώων δίνει συνήθως μεγάλη χαρά στους υπεύθυνους των ζωολογικών κήπων, ειδικά στην περίπτωση που έχουμε να κάνουμε με σπάνια είδη του ζωικού βασιλείου, οπότε και το συμβάν αναπαράγεται από διεθνή Μέσα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι φωτογραφίες με τα αξιολάτρευτα νεογέννητα και μικρά νεογνά. 

Η διαδικτυακή εφημερίδα Huffington Post συγκέντρωσε τις πιο ενδιαφέρουσες φωτογραφίες μικρών ζώων από ολόκληρο τον κόσμο για το 2012.

Δείτε ορισμένα από τα πορτραίτα αυτά…
















































Διαβάστε περισσότερα »

Παίζοντας με… τους λύκους


Οικολόγος έχει μετατρέψει τα άγρια ζώα σε κατοικίδια

Σε… κατοικίδια φαίνεται πως έχει μετατρέψει ο οικολόγος Dmitry Shamovich, ορισμένους λύκους.

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τα εξημερωμένα ζώα σε τρυφερά ενσταντανέ με τον Shamovich.

Ο οικολόγος μένει σε ένα απομονωμένο χωριό του Sosnovy Bor, περίπου 270 χιλιόμετρα βορειανατολικά του Μινσκ.

Δείτε τις φωτογραφίες…















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Διάσωση τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας στη Σάμο


Η ενήλικη καρέτα καρέτα έφερε βαθύ τραύμα στο κεφάλι

Kάτοικος της περιοχής αντίκρισε τραυματισμένη μια μεγάλη θαλάσσια χελώνα στην παραλία του Πυθαγορείου της Σάμου.

Αμέσως επικοινώνησε με τα γραφεία του ΙΘΠ Αρχιπέλαγος στη Σάμο και σε πολύ λίγο μια ομάδα επιστημόνων και εθελοντών έφθασε στο σημείο.

Επρόκειτο για μια αρσενική ενήλικη χελώνα Καρέτα (Caretta caretta), η οποία έφερε βαθύ τραύμα στο κεφάλι της, που κατά πάσα δυνατότητα, προκλήθηκε από προπέλα ταχύπλοου σκάφους. Η ομάδα παρείχε τις πρώτες βοήθειες στην άτυχη χελώνα και ύστερα τη μετέφερε στην Ερευνητική Βάση του Αρχιπελάγους στη Σάμο.

Λόγω της σοβαρότητας του τραύματος, αποφασίστηκε ότι η χελώνα έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο Κέντρο Περίθαλψης του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα. Καθώς το πλοίο της γραμμής επρόκειτο να αναχωρήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για το λιμάνι του Πειραιά, η διάσωση της τραυματισμένης χελώνας φαινόταν αδύνατη.

Όμως, με την πολύτιμη βοήθεια και παρέμβαση του προσωπικού του Λιμεναρχείου Σάμου, η χελώνα μεταφέρθηκε με ασφάλεια. Ο καπετάνιος και όλο το πλήρωμα του πλοίου «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά, καθυστερώντας τον απόπλου για δεκαπέντε λεπτά και παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια για την ασφαλή μεταφορά της χελώνας.

Οι επιστήμονες του ΑΡΧΕΛΩΝ την παρέλαβαν ζωντανή την επόμενη ημέρα το πρωί και την μετέφεραν στο κέντρο περίθαλψης. 

Οι πρώτες εξετάσεις και οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι υπάρχουν πολλαπλά και σοβαρά τραύματα στο κρανίο της πιθανά εξ’ αιτίας του χτυπήματος από την προπέλα. Τις επόμενες μέρες, έπειτα από πλήρη εξέταση, θα αποφασιστεί εάν η χελώνα θα μπορέσει να επιστρέψει και να επιβιώσει στον φυσικό της περιβάλλον ή αν έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »