Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Αλεπού κάθε βράδυ στον κήπο πολύ γνωστής Ελληνίδας παρουσιάστριας!

Αλεπού κάθε βράδυ στον κήπο πολύ γνωστής Ελληνίδας παρουσιάστριας!

Άλλο και τούτο πάλι! Να έχεις για... κατοικίδιο μία αλεπού. Και συνέβη και σε πολύ γνωστή Ελληνίδα παρουσιάστρια.

Δεν είναι άλλη από τη Σίσσυ Χρηστίδου η οποία αυτόν τον καιρό διανύει περίοδο διακοπών στο εξοχικό της στη Χαλκιδική. Εκεί, λοιπόν, κάθε βράδυ την επισκέπτεται μία αλεπού η οποία όμως, σε αντίθεση με το τι πιστεύουν κάποιοι είναι άκακη. Η παρέα της παρουσιάστριας κάθεται στον κήπο και κάποια στιγμή εμφανίζεται και η αλεπού για να γίνει μέλος αυτής της παρέας καθώς την ταΐζουν. Η ίδια η Σίσσυ Χρηστίδου ανέβασε στο twitter της φωτογραφία, ως αποδεικτικό ότι ο επισκέπτης της είναι τακτικός στα ραντεβού του...
  • Click to enlarge image IaIOC_CEOE_AazE_1472012_111151_C.jpg
  •  
gossip-tv
Διαβάστε περισσότερα »

Ρομαντικός έρωτας για… panda!!!


Τέσσερις μήνες πριν, μια πτήση από την Κίνα φέρνει στο Εδιμβούργο δύο αξιαγάπητα panda, τον Yang Guang και την Tian Tian, τα οποία έκτοτε ζουν σε διπλανούς περιφραγμένους χώρους στο Ζωολογικό Κήπο του Εδιμβούργου, αποτελώντας τα μοναδικά ζώα του είδους τους στη Βρετανία. Από την πρώτη στιγμή, οι επιστήμονες άρχισαν να μελετούν τις συνήθειες των δύο γιγαντιαίων ζώων, με απώτερο σκοπό να εντοπίσουν τις κατάλληλες συνθήκες υπό τις οποίες τα panda θα μπορούσαν να προσεγγίσουν ερωτικά το ένα το άλλο.Οι ορμόνες της Tian Tian ελέγχονταν καθημερινά, το ίδιο και οι συνήθειες του… μπάνιου της, ενώ από την άλλη πλευρά οι επιστήμονες μελετούσαν την όρεξη του Yang Guang για καλάμια μπαμπού. Μετά από πολλές μετρήσεις, σήμανε ο συναγερμός: Η Tian Tian (που σημαίνει… «Γλυκούλα») έχει ωορρηξία, και αυτό το γεγονός δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητο.
perierga.gr - Ρομαντικός έρωτας για... panda!!!
Έτσι, ο Ζωολογικός Κήπος αποφάσισε να τους ανοίξει το «δρόμο της αγάπης», φτιάχνοντας ένα τούνελ ενδοεπικοινωνίας ανάμεσα στους δύο χώρους όπου ζουν. Αυτό, όμως, που πιέζει τα πράγματα είναι πως τα θηλυκά panda παρουσιάζουν ωορρηξία μία φορά τον χρόνο, και διαρκεί 36 ώρες. Τόσο χρόνο έχουν λοιπόν τα δύο panda για να έρθουν κοντά και να… ερωτοτροπήσουν ώστε να αποκτήσουν παιδί. Για να βοηθήσουν την προσπάθειά τους, οι υπεύθυνοι του Ζωολογικού Κήπου έχουν καταστήσει το χώρο μη επισκέψιμο και απενεργοποίησαν τις κάμερες για την online παρακολούθησή τους. Παρ’ όλα αυτά, οι πιθανότητες εξακολουθούν να είναι εναντίον τους, καθώς η ωορρηξία θα πρέπει να συμπέσει με την αντίστοιχη «ερωτική διάθεση» του αρσενικού, ενώ, άλλωστε, συχνά τα θηλυκά panda εμφανίζουν ψευδο-εγκυμοσύνη. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρόκειται για το πρώτο μόλις έτος συνύπαρξής τους, και έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους για να ξαναπροσπαθήσουν.
perierga.gr - Ρομαντικός έρωτας για... panda!!!
πηγή: in2life.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Μια απίθανη γάτα… Ιντιάνα Τζόουνς!



perierga.gr - Μια απίθανη γάτα... Ιντιάνα Τζόουνς!Κοιτάζει… με δέος το ψυγείο, γνωρίζοντας ότι όλα τα καλά εκεί βρίσκονται! Φαγητό και πάλι φαγητό ονειρεύεται η πανέξυπνη γάτα που θα δείτε στη συνέχεια και προσπαθεί με κάθε τρόπο να μη μείνει μόνο στο όνειρο! Από εδώ το έχει, από εκεί το μελετάει, από την άλλη το ξανασκέφτεται… Πρέπει με κάποιο τρόπο να φτάσει στο στόχο! Με ένα άλμα πιάνεται από τη λαβή και στη συνέχεια προσπαθεί να φτάσει την κατάψυξη. Και ω του θαύματος τα καταφέρνει μια χαρά, τόσο καλά, μάλιστα, που και ο ίδιος ο Ιντιάνα Τζόουνς… ωχριά μπροστά στο μεγαλείο του συγκεκριμένου αιλουροειδούς! Απολαύστε την προσπάθεια…


Διαβάστε περισσότερα »

Ένα μπουλντόγκ απολαμβάνει το σκέιτμπορντ!



perierga.gr - Ένα μπουλντόγκ απολαμβάνει το σκέιτμπορντ!Το γαλλικό μπουλντόγκ που θα δείτε στο ακόλουθο βίντεο ονομάζεται Meo και αποτελεί ήδη την «ατραξιόν» της ιταλικής πόλης Grosseto αλλά και το αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στους κατοίκους, μικρούς και μεγάλους! Ο λόγος; Η μεγάλη του αγάπη για το σκέιτμπορντ, την οποία, μάλιστα, δείχνει καθημερινά στους δρόμους αλλά και στην κεντρική πλατεία της πόλης. Κι αν αναρωτιέστε με ποιο τρόπο, σας λέω «με τον συνηθισμένο»! Δηλαδή παίρνει το σκέιτμπορντ στα δόντια του, ανεβάζει τα δυο του πόδια, παίρνει φόρα και ιδού: Ο «καλύτερος» της πόλης σε μια επίδειξη μοναδική, που θα τη θυμάστε για καιρό…
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο για… πρόβατα!



Τα πρόβατα είναι για τους Ιάπωνες ό,τι τα σκυλιά για τον υπόλοιπο κόσμο: αγαπημένα «κατοικίδια»! Ο ιδιοκτήτης ενός προβάτου στην Ιαπωνία θεωρείται «μοδάτος», «in» και μοντέρνος, ενώ τα συμπαθή ζώα αποτελούν τελευταία ένα ακραίο είδος πολυτέλειας για τους πλουσίους.
perierga.gr - Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο για... πρόβατα!
Άλλωστε οι εικόνες διασήμων που φοράνε επώνυμα ρούχα και κρατάνε πρόβατα από το λουρί κάνουν θραύση στο διαδίκτυο και είναι αρκετά διασκεδαστικές. Κι αφού τα ξενοδοχεία για σκύλους και γάτες είναι εδώ και χρόνια πολύ δημοφιλή στο δυτικό κόσμο, οι Ιάπωνες θα έπρεπε να δημιουργήσουν έναν παρόμοιο χώρο για τα πρόβατά τους.
perierga.gr - Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο για... πρόβατα!
Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο προβάτων στη μακρινή χώρα, όπου οι Ιάπωνες μπορούν πλέον να αφήνουν τα «κατοικίδιά» τους σε καλά χέρια προκειμένου να απολαύσουν τις διακοπές τους, χωρίς το άγχος και την αγωνία της φροντίδας τους!
perierga.gr - Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο για... πρόβατα!
Το «Hotel Sheep Guest House» εγκαινιάστηκε τον περασμένο μήνα στην περιοχή Yugawara/Kanagawa Prefecture, αποκλειστικά για πρόβατα, αφού κανένα άλλο ζώο δεν επιτρέπεται στο εσωτερικό του. Ούτε καν κριάρια, καθώς οι ιδιοκτήτες θεωρούν ότι «τα κριάρια είναι δύσκολα στη φιλοξενία!».
perierga.gr - Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο για... πρόβατα!
Κι αν περιμένετε να δείτε αχυρώνες και ποτίστρες, κάνετε μέγα λάθος! Τα πρόβατα στεγάζονται σε 30 πολυτελή δωμάτια καθένα από τα οποία είναι εξοπλισμένο με όλες τις ανέσεις, συμπεριλαμβανομένων άνετων κρεβατιών και τηλεοράσεων. Επιπλέον, προσφέρεται πλήρης υπηρεσία καμαριέρας αλλά και εκπαιδευμένο προσωπικό για τη φροντίδα των ζώων.
perierga.gr - Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο για... πρόβατα!
Διαβάστε περισσότερα »

Ξάνθη: Πέταξε κουταβάκι από το μπαλκόνι του σπιτιού του!

Το απάνθρωπο πρόσωπό του έδειξε κάτοικος της Ξάνθης το Σάββατο 07 Ιουλίου, όταν πέταξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του ένα κουταβάκι, με αποτέλεσμα αυτό να τραυματιστεί θανάσιμα. 
Σύμφωνα με το φιλοζωικό σωματείο Ξάνθης ΣΩΖΩ, μια νεαρή κοπέλα είδε την ασυνείδητη ενέργεια και ειδοποίησε αμέσως το φιλοζωικό σωματείο, ενώ παράλληλα η ίδια σοκαρισμένη από την εικόνα μετέφερε το άτυχο κουτάβι σε κτηνίατρο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό το φιλοζωικό σωματείο Ξάνθης αναφέρει: «Το περασμένο Σάββατο, με την μαρτυρία μιας κοπέλας, κάτοικος Ξάνθης στην οδό Περικλέους, πέταξε από το μπαλκόνι του το κουτάβι της φωτογραφίας στο δρόμο, μπροστά στα μάτια της κοπέλας η οποία ειδοποίησε το Σωματείο και σοκαρισμένη μετέφερε το σοβαρά τραυματισμένο ζώο σε κτηνίατρο. Το ζώο δυστυχώς απεβίωσε μετά από λίγες ώρες.

Η κοπέλα πήγε στην αστυνομία όπου και έγινε αναφορά! Ο άνθρωπος όμως αυτός παρά το έγκλημα που διέπραξε συνεχίζει τη ζωή του σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Και αναρωτιόμαστε, μήπως δεν είναι έγκλημα να κακοποιείς και να σκοτώνεις ένα ζώο; Πρέπει να γίνει καταγγελία από κάποιον για να νοιαστούν οι αρχές να κάνουν κάτι ή ίσως μετά από κάποια δημοσίευση του γεγονότος θα κινηθούν πιο γρήγορα; Το να αφαιρείς μια ζωή, είναι έγκλημα και πρέπει να τιμωρείται!»
Διαβάστε περισσότερα »

Οταν τα πιτσιρίκια... γίνονται επαγγελματίες γητευτές φιδιών! [Photos]

Όχι δεν κάνουμε καθόλου πλάκα. Μπορεί για κάποιους οι εικόνες μικρών παιδιών με δηλητηριώδη φίδια να φαίνονται απίστευτες και τρελές, όμως... για την Ινδία είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Στην συγκεκριμένη χώρα και στις γύρω περιοχές της, τα πιτσιρίκια από πολύ μικρά εξοικειώνονται με τα επικίνδυνα ερπετά και μάλιστα αρκετά από αυτά γίνονται και γητευτές τους. Εντύπωση επίσης μας κάνει το γεγονός ότι τα μικρά παιδάκια κοιτάνε άφοβα και με πολύ περιέργεια τα φίδια, χωρίς να φοβούνται αν θα απειληθούν.



partyspirit.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ο σωστός τρόπος για να ποτίσετε το γρασίδι σας [Video]

Δεν χρειάζεστε ακριβά αυτόματα συστήματα ποτίσματος. Απλά έναν ζωηρό σκύλο... Δείτε το βίντεο που ακολουθεί!


piperies.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ποιο είναι το μεγαλύτερο φίδι στον κόσμο;

Ο βασιλικός πίθων έχει μήκος 10,5 μέτρα και θεωρείται το μεγαλύτερο φίδι στον κόσμο. Ζει στη Μαλαϊκή χερσόνησο, στην Μπούρμαν, στην Ινδοκίνα και στις Φιλιππίνες. Το δεύτερο κατά σειρά είναι ο ανακόντας. Ζει στις τροπικές χώρες της Νοτίου Αμερικής και φτάνει τα 7,5 μέτρα. Ακολουθεί ο πίθων της Ινδίας, που φτάνει τα 6,5 έως 7,5 μέτρα. Ο πίθων των αφρικανικών βράχων έχει περίπου το ίδιο μήκος. Ο αδαμαντόστικτος πίθων της Αυστραλίας και της Ν. Γουινέας συχνά φτάνει τα 6 έως 6,30 μέτρα.

Ακολουθεί ένα φίδι που για κάποιο λόγο πολλοί πιστεύουν λανθασμένα ότι είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Είναι ο βόας ο συσφιγκτήρας και το μέγιστο μήκος που μπορεί να φτάσει είναι τα 4,80 μέτρα. Αυτό το απειλητικό ζώο έχει πατρίδα του το Νέο Μεξικό, την Κεντρική και τη Νότια Αμερική.

Η βασιλική κόμπρα, ένα άλλο μέλος της οικογένειας των φιδιών, φτάνει τα 5,40 μέτρα. Τέλος, στις ΗΠΑ συναντάμε τον ανατολικό αδαμαντόστικο κροταλία που φτάνει σε μήκος 2 μέτρων.
tro-ma-ktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Οι χιμπατζήδες το ‘σκασαν!

Σάλος προκλήθηκε στον ζωολογικό κήπο του Ανόβερου

Πέντε έξυπνοι χιμπατζήδες του ζωολογικού κήπου του Ανόβερου κατασκεύασαν μια αυτοσχέδια σκάλα από κλαδιά και δραπέτευσαν από τον ειδικό διαμορφωμένο χώρο τους, προκαλώντας πανικό στους Γερμανούς πολίτες.

Αφού πέρασαν τον τοίχο, οι μακρινοί μας πρόγονοι θέλησαν να δοκιμάσουν την ζωή πέρα από το φράχτη, διαταράσσοντας τους 2.500 επισκέπτες. Τραυμάτισαν, μάλιστα, ελαφρά έναν ηλικιωμένο και ένα πεντάχρονο κορίτσι, προτού εκκενώσουν τον χώρο οι υπάλληλοι του πάρκου και 27 περιπολικά της αστυνομίας.

Οι τέσσερις χιμπατζήδες συνειδητοποίησαν τη χαζομάρα τους και όταν είδαν τους αστυνομικούς επέστρεψαν οικειοθελώς στο χώρο τους. Μονάχα ο αρχηγός τους, Μάξι, αρνούταν να οπισθοχωρήσει. Τελικά, με τη παρέμβαση των εργαζομένων, επέστρεψε τελευταίος στην ομάδα του.








Διαβάστε περισσότερα »

Στραγγάλισε και δηλητηρίασε το γατάκι της με χλωρίνη

Επειδή δεν μπορούσε να καλύψει την ιατρική του περίθαλψη

Μια γυναίκα που πλήρωσε δύο εφήβους για να σκοτώσουν το δέκα εβδομάδων γατάκι της, στραγγαλίζοντας το και δίνοντας του να πιει χλωρίνη, καταδικάστηκε σε φυλάκιση.

Η Bethan Louise Lawson δεν μπορούσε να καλύψει οικονομικά την ιατρική περίθαλψη για το άρρωστο γατάκι της, Puss Puss, και έτσι θεώρησε ότι εναλλακτική λύση ήταν να το σκοτώσει.

Μια ανώνυμη καταγγελία εστάλη στην Βασιλική Εταιρία για τη Πρόληψη της Βίας κατά των Ζώων της Βρετανίας, αποκαλύπτοντας πως η 22χρονη και δύο νεαροί προσπάθησαν να πνίξουν το γατάκι και να το ποτίσουν χλωρίνη.

Ο επιθεωρητής Wilson βρήκε ένα σημείωμα δίπλα στο πτώμα του άτυχου ζώου, το οποίο έγραφε: «Αντίο Puss Puss! Σε αγαπάμε και λυπούμαστε που σε σκοτώσαμε, αλλά δεν θέλαμε να σε βλέπουμε να υποφέρεις».

Η νεκροψία έδειξε ότι το γατάκι υπέστη βάναυσο στραγγαλισμό, ενώ είχε αρκετούς μώλωπες και σε άλλα σημεία του σώματος του. Η 22χρονη αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στη ζωοκτονία.

Τελικά, η Lawson καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 εβδομάδων και τις απαγορεύθηκε η κατοχή ζώου για δέκα χρόνια. Όσον αφορά τους δύο νεαρούς έφηβους, των οποίων η ταυτότητα δεν έχει δημοσιευθεί, τους απαγορεύθηκε η κατοχή ζώου για πέντε χρόνια.






Διαβάστε περισσότερα »

Θανατώθηκε αλιγάτορας επειδή συνήθισε τους ανθρώπους

Ο αμφιλεγόμενος νόμος του Μισισίπι στοίχισε τη ζωή του σπάνιου ζώου

Ένας σπάνιος αλιγάτορας 3.5 μέτρων που ζούσε επί οκτώ χρόνια σε πάρκο του Μισισίπι, υποβλήθηκε σε ευθανασία επειδή μεταφέρθηκε σε μια κοντινή λίμνη και συνήθισε τη παρουσία των ανθρώπων.

Το γιγαντιαίο ερπετό, που ζούσε στο πάρκο Hiller, ζύγιζε περίπου 270 κιλά και ενδέχεται να ήταν ακόμα και 50 ετών. Ωστόσο, όταν μεταφέρθηκε στη λίμνη, οι άνθρωποι άρχισαν να τον ταΐζουν και έπαψε πλέον να τους φοβάται. 

Οι λειτουργοί του Τμήματος της Άγριας Φύσης, του φυσικού πάρκου και του Τμήματος Αλιείας αναγκάστηκαν να τον σκοτώσουν.

Σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας του Μισισίπι, οι αλιγάτορες που ξεπερνούν τα δύο μέτρα σε μήκος και τρέφονται από τους πολίτες, πρέπει να υποβάλλονται σε ευθανασία. 

Στο Μισισίπι είναι παράνομο να ταΐζει κανείς τα ερπετά και οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο από 1.000 έως και 5.000 δολάρια και υποχρεωτική φυλάκιση πέντε ημερών.

«Μου ήταν πολύ δύσκολο να σκοτώσω τον αλιγάτορα. Βρισκόταν στο πάρκο για οκτώ χρόνια. Ωστόσο, είχαμε τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες», είναι τα λόγια του λοχία Barry Delcambre.





Διαβάστε περισσότερα »

Δίδυμη χαρά στην Κίνα

Βίντεο και φωτογραφίες από τα νεογέννητα πάντα

Τα νεογέννητα δίδυμα πάντα σκόρπισαν χαμόγελα στους υπευθύνους του ερευνητικού κέντρου και διατήρησης των πάντα Wolong National Nature Reserve στην Κίνα.

Η μητέρα τους Xi Mei είναι το ίδιο ενθουσιασμένη και δεν τα αφήνει από την αγκαλιά της λεπτό. Είναι τόσο μικροσκοπικά που χωράνε σε μια παλάμη. Τα δίδυμα γεννήθηκαν με διαφορά 26 λεπτών το πρωί της Τετάρτης.

Το σώμα τους είναι καλυμμένο με μια λευκή γούνα και τα μάτια τους είναι ακόμη κλειστά. Το δεύτερο είναι θηλυκό και ζυγίζει 154 γραμμάρια, αλλά το προσωπικό του κέντρου δεν έχει καταφέρει ακόμη να προσδιορίσει το φύλου του πρώτου μικρού, το οποίο κρατάει η μητέρα του και δεν το αφήνει από τα μάτια της.

Η 12 ετών Xi Mei ζευγάρωσε με τον Lu Lu τον περασμένο Μάρτιο και ο ερχομός των διδύμων έφερε μεγάλη χαρά, καθώς πριν από λίγο καιρό ο ζωολογικός κήπος Ueno του Τόκιο ανακοίνωσε το θάνατο ενός πάντα ηλικίας 1 εβδομάδας, το πρώτο που γεννήθηκε στη χώρα μέσα σε 24 χρόνια!













NEWSBEAST
Διαβάστε περισσότερα »

Ο μικρός Jimmy επέστρεψε στη φύση

Φωτογραφίες με το κοάλα που φρόντισαν οι γιατροί στην Αυστραλία

Ο μικρός Jimmy μπήκε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο για ζώα της Αυστραλίας το 2009, όταν η μητέρα πέθανε σε έναν αυτοκινητόδρομο. Το μικρό κοάλα μάζεψαν γιατροί από την Αυστραλία και το «γέμισαν» με αμέριστη αγάπη και φροντίδα προκειμένου να καταφέρει να επιστρέψει στη φύση. 

Σύμφωνα με το MSNBC, όταν το μαρσιποφόρο ζώο έφτασε στο νοσοκομείο Port Macquarie Koala είχε παντού μελανιές και ζύγιζε κάτι περισσότερο από μισό κιλό. Ο Jimmy ανταπέδωσε την αγάπη στους υπεύθυνους γιατρούς του με φανερή προτίμηση στο… πόδι του Cheyne Flanagan.

Τελικά με τη βοήθεια της ιατρικής ομάδας, ο Jimmy επέστρεψε στη φύση και μπορούμε να τον θυμόμαστε από τις αξιαγάπητες πόζες του, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί στο προφίλ του τομέα Τουρισμού της Αυστραλίας στο Facebook.












Διαβάστε περισσότερα »