Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Στο γιατρό για το εβδομαδιαίο τσεκ-απ

Στο γιατρό για το εβδομαδιαίο τσεκ-απ

Το μικρό πάντα μεγαλώνει

Για τις εβδομαδιαίες εξετάσεις του το μικρό πάντα που γεννήθηκε πριν από περίπου δυόμιση μήνες πέρασε πολλές ώρες στα χέρια των κτηνιάτρων, στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια. 

Το πάντα έφτασε πλέον τα 53 εκατοστά, από τη μύτη του μέχρι την άκρη της ουράς του, και το βάρος του είναι 3,3 κιλά. 

Δείτε τη φωτογραφία και το βίντεο

newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Εντόπισαν πενήντα κουτάβια μέσα σε δύο αυτοκίνητα!


Τα είχαν κλεισμένα σε κουτιά για να τα πουλήσουν στη μαύρη αγορά

Τουλάχιστον πενήντα κουτάβια εντόπισαν οι αρχές μέσα σε δύο αυτοκίνητα στο Δουβλίνο, ερευνώντας μία υπόθεση κακοποίησης ζώων. 

Είκοσι- πέντε Jack Russell και άλλες ράτσες, cocker spaniel, springer spaniel, terrier, beagle και labrador ανακαλύφθηκαν όταν η αστυνομία σταμάτησε δύο αυτοκίνητα για έλεγχο στο Coolock. 

Πιστεύεται πως τα σκυλιά μεταφέρθηκαν στην Ιρλανδία από τη Βρετανία με σκοπό να πωληθούν στη μαύρη αγορά για πολλές χιλιάδες ευρώ. 

Τα κουτάβια βρέθηκαν μέσα σε κουτιά... 

Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης Dublin Society For The Prevention Of Cruelty To Animals έβαλαν τα ζώα σε καραντίνα. 

Δύο νεαροί άνδρες συνελήφθησαν στο σημείο του ελέγχου και μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

 

newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Ουρακοτάγκοι γλίτωσαν από λιμοκτονία

Ουρακοτάγκοι γλίτωσαν από λιμοκτονία

Επιχείρηση διάσωσης οργανώθηκε στη Σουμάτρα

Μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στήθηκε στη Σουμάτρα προκειμένου να σωθούν δύο ουρακοτάγκοι που ήταν αντιμέτωποι με τη λιμοκτονία. 

Τα δύο ζώα βρέθηκαν από το φωτογράφο άγριας φύσης Craig Jones κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου ταξιδιού στη Σουμάτρα.

Πρόκειται για μια μητέρα και το γιο της, οι οποίοι είχαν εκδιωχθεί σε ένα απομονωμένο τμήμα του δάσους εξαιτίας των φυτειών για την παραγωγή φοινικέλαιου.

Διασώστες από δύο οργανώσεις που ασχολούνται με τη διάσωση του είδους νάρκωσαν τη μητέρα και μετέφεραν την ίδια και το μωρό της σε μια προστατευόμενη περιοχή που μπορούν να ζήσουν χωρίς τον κίνδυνο λιμοκτονίας και λαθροθηρίας. 

Η παρακολούθηση της επιχείρησης ήταν ιδιαίτερα επώδυνη, όπως περιγράφει ο φωτογράφος. «Ήταν πολύ άσχημο να ακούς τις κραυγές και τους θορύβους του μωρού καθώς έβλεπε τη μητέρα του στο έδαφος νομίζοντας ότι ήταν νεκρή», διηγείται.













newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Μπάνιο με τιγράκια και... αλιγάτορες


Βασανισμός ζώων σε πάρκο στη Φλόριντα

Ένας ιδιωτικός ζωολογικός κήπος στη Φλόριντα χρεώνει τους επισκέπτες με διακόσια δολάρια για να τους δώσει την ευκαιρία να περάσουν μισή ώρα κολυμπώντας και παίζοντας με μικρά τιγράκια. 

Το πάρκο Dade City’s Wild Things, έξω από την Τάμπα της Φλόριντα, διαφημίζει τη νέα ατραξιόν του ως μία «εκπληκτική συνάντηση» που περιλαμβάνει «παιχνίδια στο γρασίδι, τάισμα με μπιμπερό και κολύμπι». 

Με επιπλέον 10 δολάρια μπορεί όποιος θέλει να παρακολουθήσει μία τέτοια «συνάντηση». Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται κι ένα cd με φωτογραφίες και βίντεο από την εμπειρία αυτή. 

Οι τίγρεις που μπορούν να «συμμετάσχουν» στο πρόγραμμα πρέπει να έχουν βάρος έως 18 κιλά, λόγω νόμου που απαγορεύει οι άνθρωποι να έρχονται σε κοντινή επαφή με μεγαλύτερα αιλουροειδή. 



Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων καταδικάζουν την πρακτική αυτή, θεωρώντας πως είναι καταχρηστική και επικίνδυνη για την υγεία των ζώων. 

«Ξυπνούν τα κουτάβια ξανά και ξανά για όποιον πληρώνει για να περάσει μισή ώρα μαζί τους», αναφέρει ένας από τους επικριτές της νέας υπηρεσίας. 



Η αρμόδια αμερικανική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση προς το πάρκο πέρσι για μία σειρά παραβάσεων. Μεταξύ άλλων ένας εκπαιδευτής είχε πετάξει ένα τιγράκι μέσα στην πισίνα όταν είδε πως αυτό δίσταζε να μπει στο νερό. Όταν μάλιστα το μικρό προσπάθησε να βγει από την πισίνα, εκείνος το κράτησε με το ζόρι να κολυμπά. 

«Το τιγράκι κολυμπούσε προς τον εκπαιδευτή στην άκρη της πισίνας και προσπαθούσε τεντώνοντας τα μπροστινά του πόδια να βγει από το νερό. Αντί να το τραβήξει προς τα έξω και να σταματήσει το ‘παιχνίδι' εκείνος αποφάσισε να συνεχίσει με το κολύμπι», έλεγε η αναφορά. 



Το πάρκο λέει πως τα ζώα απολαμβάνουν το κολύμπι και πως είναι πολύ εύκολο να ελεγχθούν μέσα στο νερό. 

«Οι τίγρεις είναι οι καλύτεροι κολυμβητές από όλα τα μεγάλα αιλουροειδή. Μπορούμε να τις χειριστούμε πιο εύκολα όταν επιπλέον. Όταν είναι μικρές τους αρέσει να κάνουν μπάνιο και μετά σταδιακά τις βάζουμε στην πισίνα», αναφέρει η ιστοσελίδα του πάρκου. 

Ο ζωολογικός κήπος προσφέρει επίσης μπάνιο με αλιγάτορες των οποίων το στόμα έχει… κλειστεί με ταινία! 




Διαβάστε περισσότερα »

Γιγάντια φάλαινα προσέλκυσε καρχαρίες στην ακτή

Φάλαινα 30 μέτρων ξεβράστηκε την Κυριακή στην παραλία Muizenberg, κοντά στο Κέιπ Τάουν στη Νότιο Αφρική, μετά από επίθεση μεγάλων λευκών καρχαριών.

Οι αρχές της Νοτίου Αφρικής έκλεισαν για προληπτικούς λόγους ένα μεγάλο τμήμα της ακτογραμμής καθώς το κήτος προσέλκυε πολλούς καρχαρίες κοντά στην ακτή.

Τα μέλη της Υπηρεσίας Διαχείρισης Κρίσεων κατάφεραν να βγάλουν τη γιγάντια φάλαινα έξω από το νερό ώστε να την παραλάβει η μπουλντόζα για να τη μεταφέρει στη χωματερή.

Δείγματα έχουν ήδη σταλεί για εργαστηριακές εξετάσεις ώστε να προσδιοριστούν τα αίτια θανάτου, καθώς δεν είναι εύκολο να εκτιμηθεί αν η φάλαινα ήταν ζωντανή όταν δέχθηκε επίθεση από τους καρχαρίες ή αν είχε πεθάνει εξαιτίας κάποιας αρρώστιας.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Βάρβαρες αλογομαχίες στην Κίνα σοκάρουν την κοινή γνώμη(PHOTOS)

Φιλοζωικές οργανώσεις και παγκόσμιοι οργανισμοί για την προστασία των αλόγων, έχουν στρέψει τα βλέμματά τους στην Κίνα, σε μία προσπάθεια να καταργήσουν το βάρβαρο έθιμο των αλογομαχιών. Η πρόσφατη αλογομαχία διοργανώθηκε για τον εορτασμό της φθινοπωρινής συγκομιδής στην επαρχία Γκουανξί.
Οι αλογομαχίες χρονολογούνται από το 1.500 μ.Χ και είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στην Κίνα και πολλές άλλες ασιατικές χώρες. Οι διοργανωτές οδηγούν δυο επιβήτορες σε μια φοράδα, την οποία και απομακρύνουν όταν τα άλογα διεγερθούν, έτσι ώστε να επιτεθούν το ένα στο άλλο. Αν ωστόσο τα άλογα δεν επιτεθούν, τότε οι διοργανωτές εφαρμόζουν και άλλες μεθόδους (μαστίγωμα – πυροβολισμοί) για να τα εξαγριώσουν και να τα φοβίσουν.
η Βίβιαν Φάρελ, πρόεδρος του Παγκόσμιου Ταμείου για τα Άλογα χαρακτηρίζει το άθλημα βάναυσο και απάνθρωπο και μάχεται εδώ και χρόνια για να απαγορευτούν οι αλογομαχίες.
«Αυτοί που το κάνουν λένε πως είναι παράδοση. Λοιπόν κάποτε ήταν παράδοση να θυσιάζουμε παιδιά όμως έχουμε προχωρήσει αρκετά μπροστά από αυτό το στάδιο», τονίζει.
Τα μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης PETA είναι επίσης εξοργισμένα με το βάρβαρο αυτό θέαμα. Εκπρόσωπος της οργάνωσης δηλώνει: «Το να βασανίζει κανείς αυτά τα υπέροχα ζώα στο όνομα της διασκέδασης είναι τουλάχιστον αξιοθρήνητο. Η παράδοση δεν δικαιολογεί τη βιαιότητα, η οποία δεν έχει θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία»
Σημειώνεται ότι οι αλογομαχίες απαγορεύονται στα περισσότερα κράτη παγκοσμίως, όμως εξακολουθούν να διοργανώνονται σε χώρες όπως οι Φιλιππίνες, η Ινδονησία, η Νότιος Κορέα και η Κίνα, προσελκύοντας πλήθος κόσμου.


Πηγή:iefimerida.gr

Διαβάστε περισσότερα »

5χρονο αγόρι κολυμπάει με......φαλαινοκαρχαρία! [video]

Δείτε το βίντεο...


aetisiomati.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα »