Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Πλεκτά πουλόβερ σώζουν τη ζωή πιγκουίνων!


Σίγουρα δεν είναι κάτι συνηθισμένο ούτε ως θέαμα αλλά ούτε και σαν γεγονός, το να βλέπει, δηλαδή, κάποιος έναν πιγκουίνο με πουλόβερ! Κι όμως, αυτός είναι ένας τρόπος για να σωθεί η ζωή του, ειδικά μόλις έχει διασωθεί από μολυσμένες με πετρέλαιο θάλασσες.

perierga.gr- Πλεκτάπουλόβερ σώζουν τη ζωή των πιγκουίνων!
Όταν μια πετρελαιοκηλίδα μολύνει τον πιγκουίνο, το πουλόβερ μπορεί να τον κρατήσει ζεστό, αφού το πετρέλαιο έχει την ιδιότητα να καταστρέφει τα φυσικά έλαια του σώματός του τα οποία είναι «υπεύθυνα» για τη διατήρηση της ενδεδειγμένης θερμοκρασίας.
perierga.gr- Πλεκτάπουλόβερ σώζουν τη ζωή των πιγκουίνων!
Η Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής στη Νέα Ζηλανδία (Wildlife Rescue Team) εφαρμόζει τη… μόδα των πουλόβερ σε παρόμοιες περιπτώσεις, εμποδίζοντας τους πιγκουίνους να δηλητηριαστούν από το πετρέλαιο που απορροφά το δέρμα τους.
perierga.gr- Πλεκτάπουλόβερ σώζουν τη ζωή των πιγκουίνων!
Τα πουλόβερ αφαιρούνται μόλις τα ζώα ανακτήσουν τη θερμοκρασία τους και μπορούν πλέον να πλυθούν και να καθαριστούν από εξειδικευμένο προσωπικό.»Όσο υπάρχουν πετρελαιοκηλίδες που μολύνουν τους ωκεανούς, τα πουλόβερ θα συνεχίζουν να σώζουν ζωές. Και μάλιστα πολλές», αναφέρει ο υπεύθυνος του Κέντρου.
perierga.gr- Πλεκτάπουλόβερ σώζουν τη ζωή των πιγκουίνων!
perierga.gr- Πλεκτάπουλόβερ σώζουν τη ζωή των πιγκουίνων!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Δείτε ένα αξιαγάπητο κόκκινο πάντα να τα παίζει με μια κολοκύθα!

Στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ένα αξιαγάπητο κόκκινο πάντα να παίζει με μια κολοκύθα!
Ο τρόπος που το κάνει είναι τόσο γλυκός που σίγουρα θα σας συναρπάσει!
Διαβάστε περισσότερα »

Βρήκαν πεταμένα σε σακούλες 13 κουτάβια

Τα νεογέννητα κουτάβια, που βλέπετε, εντοπίστηκαν χθες μέσα σε δύο πλαστικές σακούλες, τις οποίες κάποιοι έδεσαν με σύρμα και πέταξαν στον γκρεμό... στην περιοχή Μοσχοπόδι Θήβας. Ο υπό σύσταση Φιλοζωικός Σύλλογος Θήβας «Αγ. Φραγκίσκος» κάνει έκκληση σε όποιους γνωρίζουν ποιος έκανε αυτό το έγκλημα να επικοινωνήσει μαζί τους ώστε να γίνει καταγγελία στην Αστυνομία εις βάρος του δράστη.

Τα τρία από τα 13 μικρά ήδη πέθαναν και τα υπόλοιπα χαροπαλεύουν αφού πάσχουν και από κακώσεις που απέκτησαν κατά την πτώση στον γκρεμό.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει έμπρακτα ας επικοινωνήσει με τους εθελοντές του συλλόγου στο email: filozoikithivas@yahoo.gr.
Διαβάστε περισσότερα »

Σκύλος με απίστευτη ικανότητα ισορροπίας [Video]

Ο Ozzy ισορροπεί με τα δύο πόδια πάνω σε τεντωμένο σχοινί!

Διαβάστε περισσότερα »

Η πρώτη ματιά στον κόσμο


Επιτυχημένο πρόγραμμα αναπαραγωγής είδους που απειλείται με εξαφάνιση

Κοιτάζοντας με περιέργεια έξω από το καβούκι της για πρώτη φορά τον κόσμο, η μικρή αυτή χελωνίτσα το μέγεθος της οποίας δεν ξεπερνά αυτό ενός κέρματος, γεννήθηκε χάρη σε ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει τη διάσωση του είδους της.

Οι χελώνες Western Pond ζούσαν στις ακτές του Ειρηνικού στη Βόρεια Αμερική, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει εξαφανιστεί από τις ακτές του Καναδά και απειλείται με εξαφάνιση στις ΗΠΑ και το Μεξικό εξαιτίας των φραγμάτων που κατασκευάζονται στα ποτάμια, την αποστράγγιση των υγροτόπων και των φυσικών θηρευτών τους.



Τα χελωνάκια αυτά γεννήθηκαν στο ζωολογικό κήπο του Oregon, στο πλαίσιο ενός 20ετούς προγράμματος αναπαραγωγής, δίνοντας την ελπίδα ότι τελικά το είδος τους ίσως καταφέρει να διασωθεί.

Οι χελώνες μπορούν να ζήσουν μέχρι και 70 χρόνια, όμως δεν ξεκινούν τη διαδικασία αναπαραγωγής πριν από τα πρώτα 10 χρόνια της ζωής τους.



Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού πάρκου έχουν απελευθερώσει περίπου 1.500 χελώνες τις τελευταίες δύο δεκαετίες στη Φύση και τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους είναι ενθαρρυντικά, καθώς ο πληθυσμός τους στον ποταμό Columbia River Gorge αυξήθηκε από 150 το 1990 σε περίπου 1.500 το 2011.



Οι ειδικοί εκτιμούν ότι από τις χελώνες που απελευθερώθηκαν επέζησε περίπου το 95% αυτών.





newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Σώθηκαν 500 γάτες που προορίζονταν για… εστιατόρια


Σώθηκαν 500 γάτες που προορίζονταν για… εστιατόρια

Τις είχαν στοιβάξει σε τσουβάλια και κλουβιά

Είναι τουλάχιστον σοκαριστικό να βλέπει κανείς τις παρακάτω εικόνες με 500 ανυπεράσπιστες γάτες στοιβαγμένες μέσα σε κλειστά τσουβάλια και κλουβιά στην καρότσα ενός φορτηγού με προορισμό… αρκετά εστιατόρια στην Κίνα.

Το παράνομο εμπόρευμα εντοπίστηκε στην περιοχή Xuzhou της επαρχίας Jiangsu ύστερα από προληπτικό έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί σε διερχόμενα οχήματα.

«Ρωτήσαμε τον οδηγό τι φορτίο κουβαλούσε και μας είπε ότι ήταν κουνέλια. Όταν όμως τον διατάξαμε να ανοίξει την καρότσα αντικρίσαμε το σοκαριστικό αυτό θέαμα» είπε ο αξιωματικός Sun Hai.



Αμέσως ειδοποιήθηκε το φιλοζωικό σωματείο της περιοχής και οι εθελοντές έσπευσαν να περιθάλψουν τα ταλαιπωρημένα ζώα.



Άνοιξαν τρύπες με κλειδιά και μαχαίρια στα τσουβάλια για να μην πάθουν ασφυξία τα γατιά και τους πρόσφεραν τροφή και νερό.





Στη συνέχεια οι περίπου 500 γάτες μεταφέρθηκαν σε κέντρο προστασίας ζώων στην περιοχή Tangzhang, όπου και παραμένουν υπό τη φροντίδα των ειδικών.



newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Έριξαν βέλος σε ανυπεράσπιστη γάτα


Γλύτωσε στο παρά τρίχα

Ξέφυγε από το θάνατο κυριολεκτικά… παρά τρίχα, όταν ένας νεαρός πίστεψε ότι θα ήταν αστείο να εκτοξεύσει εναντίον του ένα βέλος.

Το βέλος καρφώθηκε στο Gizmo περνώντας ξυστά από το κεφάλι και το στήθος του.

Ο ηλικίας ενός έτους γκρι γάτος της Nicola και του Graham Congrave από το Worcestershire τελικά χρειάστηκε μόνο δύο ράμματα, παρότι οι έντρομοι ιδιοκτήτες του τον βρήκαν να νιαουρίζει απελπισμένος μέσα σε μια λίμνη αίματος.

«Δε μπορώ να πιστέψω πώς κάποιος μπορεί έστω και να σκεφτεί να κάνει τέτοιο πράγμα σε ένα ζώο» είπε η Nicola.












newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Ντεμπούτο για επτά μικρά πάντα


Ντεμπούτο για επτά μικρά πάντα

Τα χαριτωμένα μωρά έκαναν την πρώτη τους «δημόσια εμφάνιση»

Δεν είναι ούτε ένα ούτε δύο αλλά επτά μικρά πάντα, τα οποία γεννήθηκαν μέσα σε διάστημα τριών μηνών, σε καταφύγιο της νοτιοδυτικής Κίνας. 

Τα επτά κουκλιά παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στα διεθνή Μέσα και έχουν κάνει ιδιαίτερα ευτυχείς τους ανθρώπους του καταφυγίου. 

Το πάντα είναι απειλούμενο είδος και κάθε νεογνό είναι μία νέα ελπίδα για το μέλλον του όμορφου και πολύ δημοφιλούς ζώου. 

Στο συγκεκριμένο καταφύγιο προστατεύονται σήμερα περίπου 100 πάντα. 

Τα μωρά είναι τέσσερα αρσενικά και τρία θηλυκά. Οι άνθρωποι που τα φροντίζουν θέλησαν να βεβαιωθούν για την καλή πορεία της υγείας και της ανάπτυξής τους, πριν τα παρουσιάσουν στον «έξω κόσμο». Να ζήσουν! 

newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »