Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Μία βίδρα προσεύχεται!

Άσχημο ξύπνημα για μία θαλάσσια ενυδρίδα

Αυτή η αξιαγάπητη βίδρα μάλλον προσεύχεται να την αφήσουν ήσυχη, αφού είναι φανερά ενοχλημένη που ξύπνησε από την παρουσία των φωτογράφων. 

Βέβαια βρήκε εύκολα τη λύση για να αποφύγει τους παπαράτσι επιλέγοντας να… ξανακοιμηθεί. 

Ο Jon Cornforth ο οποίος τράβηξε τη φωτογραφία στο Elkhorn Slough στην Καλιφόρνια, εξήγησε ότι τα πόδια των ενυδρίδων έχουν το λιγότερο τρίχωμα από τα άλλα μέρη του σώματος και γι αυτό το λόγο τα αφήνουν έξω από το νερό για να παραμένουν ζεστά. 



newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Ο σκύλος του τεμπέλη (ΒΙΝΤΕΟ)


Εξυπηρετικός και πολυδιάστατος


Διαβάστε περισσότερα »

Πότε θα βρω το άλλο μου μισό

Το πιο ρομαντικό τρωκτικό του ζωικού βασιλείου

Οι επιστήμονες φαίνεται πως βρήκαν τα πιο ρομαντικά τρωκτικά του ζωικού βασιλείου. Αυτό το είδος αρουραίου, σύμφωνα με ερευνητές από τη Σκωτία, μπορεί να πραγματοποιήσει ταξίδι 15 χιλιομέτρων για να ζευγαρώσει. 

Στο ταξίδι αυτό θα περάσουν από βουνά και βάλτους ακόμα και αν οι πιθανότητες να καταφέρουν να ζευγαρώσουν είναι μόνο 10%!

Τα μικρά του γένους Arvicola amphibius αφήνουν την οικογένειά τους όταν είναι ενός ή δύο μηνών. Στη διαδρομή τους συνήθως τραυματίζονται ή σκοτώνονται από αλεπούδες, ενώ όταν φτάνουν σε ένα κατάλληλο παραλιακό μέρος για να ξεκινήσουν μια νέα κοινότητα, περιμένουν αρκετές μέρες μέχρι να φανεί το… έτερον ήμισυ. Το 90% των μικρών τρωκτικών δεν τα καταφέρνει. 

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Aberdeen στη Σκωτία παρακολουθούσαν τα ίχνη των τρωκτικών για 13 χρόνια χρησιμοποιώντας ραδιοπομπούς. 



newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Από τις πιο ασυνήθιστες φιλίες


Από αταίριαστοι... κολλητοί















Διαβάστε περισσότερα »

Το ψάρι-μονόκερος


Ένα από τα πιο περίεργα ψάρια στον πλανήτη

Εκτός από την ιδιαίτερη εμφάνισή του, με τη μεγάλη… «μύτη», το ψάρι-μονόκερος έχει και μια ακόμη μοναδική ικανότητα! Μπορεί να αλλάζει και χρώμα!

Η επιστημονική του ονομασία είναι Naso brevirostris και το συγκεκριμένο φιλοξενείται στο πάρκο θαλάσσιας ζωής SeaLife στο Dorset.




newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Αυτή η «αγκαλιά» κρύβει... πολλά!

Μάνα είναι μόνο μία


Διαβάστε περισσότερα »

Σχολή-μαρτύριο για σκύλους στο Πενταμόδι Ηρακλείου

Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πενταμόδι του Δήμου Ηρακλείου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Μύρωνα, 47χρονος για... παράβαση του Ν. περί προστασίας ζώων.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από αστυνομικούς της, σε συνεργασία με υπάλληλο της κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, σε σχολή εκπαίδευσης σκύλων ιδιοκτησίας του 47χρονου, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος λειτουργούσε... την σχολή, χωρίς να τηρεί τις προδιαγραφές για τη σωστή διαβίωση των ζώων, στερούμενος της προβλεπομένης άδειας λειτουργίας από την αρμόδια αρχή.

Η υπόθεση αυτή επιβεβαιώνει πως πλέον οι Αρχές ασχολούνται σοβαρά με θέματα κακοποίησης ζώων, τοποθετώντας τέτοιες περιπτώσεις στις υποθέσεις που εξετάζουν καθημερινά.
flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα »