Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ζητείται μπόγιας να μαζέψει κοπρόσκυλο


Στη γειτονιά μου, στο δρόμο για το γήπεδο των Ποντίων (στην Κατερίνη), ένας κατα συρροήν δολοφόνος μικρών ζώων, είχε με τις πράξεις του εφταπλή (!) "επιτυχία". Πέντε γατούλες λίγων μηνών και δύο κουταβάκια έφαγαν απονήρευτα τα γεμάτα δηλητήριο λουκάνικα που είχε σκορπίσει σ' όλη τη γειτονιά.

Γιατί ;;; Τι ενόχληση μπορεί να προκαλούν ..
οικόσιτες-φροντισμένες ψυχούλες;

Δεν γίνεται να ρθει ένας μπόγιας να τον μαζέψει;;
Βασιλεία Νατσιού
*κοπρόσκυλο, είναι το κτήνος με τα δύο πόδια, δύο μάτια, δύο αυτιά, δυό χέρια, αλλά καθόλου μυαλό.
Διαβάστε περισσότερα »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! Ενεργείται προανάκριση στους δύο Πακιστανούς για τον τσουβαλιασμένο σκύλο στη Νέα Κίο Άργους!



ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ  ΜΟΝΟ ΣΤΟ agapotazoa.blogspot.gr


  Η φιλόζωη κάτοικος Νέας Κίου και μέλος του Φ.Σ. οι Αδέσποτοι Ναυπλίου Σ.Π που είδε τους Πακιστανούς να μεταφέρουν μέσα σε τσουβάλι σκύλο,  κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία. Όπως δήλωσε,  «όταν τους ρώτησε τι έχει μέσα το τσουβάλι αρχικά απάντησαν . ξύλα!». Εκείνη βλέποντας τον όγκο του περιεχομένου επέμεινε, μέχρι που της  αποκάλυψαν ότι κουβαλούσαν ένα σκυλί  σε σπίτι φίλων τους που βρισκόταν σε απομονωμένη αγροτική περιοχή κοντά στο ποτάμι.     Οι Πακιστανοί με τις φωνές της φιλόζωης, αναγκάστηκαν να ανοίξουν το τσουβάλι από το οποίο πετάχτηκε έντρομο το σκυλί.

Το agapotazoa.blogspot.gr βρέθηκε στο αστυνομικό Τμήμα  μαζί με την αυτόπτη μάρτυρα. Ο αστυν. Υποδ/ντής κος Παππάς μας κατέπληξε με την κατάρτισή του σε θέματα κακοποίησης ζώων. Έδειξε γνώστης του θέματος και  όπως ανέφερε στο agapotazoa.blogspot.gr έδωσε οδηγίες στους υφισταμένους του για την συγκεκριμένη υπόθεση.

   Η εξαφάνιση κατοικίδιων από την περιοχή,  των οποίων αργότερα  βρίσκονται πεταμένα μόνο τα δέρματά τους ή μόνο τα κεφάλια τους, προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.  Πακιστανός της περιοχής εξομολογήθηκε πως όταν πρόκειται για αδέσποτο το ταΐζουν για 10 ημέρες ρύζι για να <<καθαρίσει>> και μετά ..

Οι πρωταγωνιστές  των αποτρόπαιων πράξεων έχουν κάνει κατάληψη με δεκάδες συμπατριώτες τους σε εξοχική κατοικία όπου πριν μήνες έγινε φονικό μεταξύ των Πακιστανών με ένα νεκρό.

Χαρακτηριστικός είναι ο έντονος φόβος που υπάρχει σε όσους γνωρίζουν για να καταθέσουν στις Αρχές, γι αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους τολμούν.

 Το μήνυμα που θα πρέπει να δοθεί είναι ότι όποιος κακοποιεί τα ζώα, θα βρίσκεται αντιμέτωπος με τον νόμο. Το agapotazoa.blogspot.gr θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ώστε να καταγγέλλονται όσοι θεωρούν τα κατοικίδια αντικείμενα χωρίς ψυχή ή ακόμα χειρότερα. φαγητό.



επιμέλεια: Γ. Κάραλης



Το agapotazoa.blogspot.gr συγκεντρώνει στοιχεία κακοποιήσεων ζώων από όλη την Ελλάδα στο info@agapotazoa.gr

Διαβάστε περισσότερα »

100 ελάφια χρειάζονται τη βοήθειά μας!



Στο άλσος Ροδινιού Ρόδου υπάρχουν περίπου 100 ελάφια – πλατώνια όπως λέγονται από τους ντόπιους- όλων των ηλικιών.

Πρόκειται για ένα μεγάλο αριθμό ζώων σε σχέση με την έκταση του περιφραγμένου χώρου
 που ζουν, τα οποία λαμβάνουν την ίδια τροφή καθημερινά, αν και οι ανάγκες τους είναι ποικίλες, λόγω γένους, μεγέθους, ηλικίας, και άλλων ιδιαιτεροτήτων. Η πρόσληψη μόνο χόρτου δημιουργεί την ανάγκη να λαμβάνουν συμπληρωματικά φάρμακα που θα αναπληρώνουν την τροφή που θα έτρωγαν εάν ήταν ελεύθερα στη φύση.

Ο φιλόζωος Μανώλης Σαρρής επικοινώνησε με το agapotazoa.blogspot.com και μας ενημέρωσε σχετικά με τα τρυφερά αυτά ζώα. Με τη σειρά μας απευθυνθήκαμε στην Δημοτική Αρχή που έχει και την ευθύνη των ελαφιών σύμφωνα με το νόμο. Ο ίδιος ο Δήμαρχος της περιοχής, κος Κουσουρνάς, μας εξέφρασε την ευαισθησία του για τα ελάφια του Ροδινιού και την προσπάθεια που καταβάλει προκειμένου να εξασφαλιστεί η τροφή τους σε μόνιμη βάση. Σε συνεργασία με τους υπεύθυνους από τις υπηρεσίες του Δήμου, εντός των ημερών θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τα ελάφια του Ροδινιού με συγκεκριμένες δράσεις όπως π.χ. με τη συγκέντρωση φυσικών τροφών, φαρμάκων, συμπληρωμάτων κ.ά

Το βέβαιο είναι ότι όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε για τα πανέμορφα περήφανα αυτά ζώα..

Γιάννης Κάραλης

Διαβάστε περισσότερα »

Πολική αρκούδα πέθανε από ιό των ζεβρών

Μια πολική αρκούδα πέθανε σε ζωολογικό κήπο της Γερμανίας αφού προσβλήθηκε από έναν μεταλλαγμένο ιό που προέρχεται από τις ζέβρες... αποκαλύπτουν Γερμανοί ερευνητές σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Current Biology.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι υπεύθυνος για την ασθένεια ήταν ένας υβριδικός ιός που προέρχεται από τις ζέβρες αλλά χτυπά και άλλα είδη. Πρόκειται για ένα υβρίδιο του ερπητοϊού των ιπποειδών EHV9 με τον ερπητοϊό τύπου 1 (EHV1).

Η ανακάλυψη αυτή είναι ιδιαίτερα ανησυχητική γιατί δείχνει ότι τα σπάνια είδη που ζουν σε ζωολογικούς κήπους μπορεί να απειλούνται από παθογόνα μικρόβια που περνούν από το ένα είδος στο άλλο, σημειώνουν οι επιστήμονες.

Οι επιστήμονες αγνοούν πάντως πώς μεταδόθηκε ο ιός από τις ζέβρες στις πολικές αρκούδες, που ζουν σε απόσταση 68 μέτρων και τη φροντίδα τους έχουν διαφορετικοί υπάλληλοι. Μία από τις πιθανές εξηγήσεις είναι ότι κάποιο άλλο ζώο, ενδεχομένως ποντίκια, να έπαιξαν το ρόλο του "φορέα" από το ένα μέρος στο άλλο.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά το θάνατο από εγκεφαλίτιδα, το 2010, μιας θηλυκής πολικής αρκούδας, της Γιέρκα, στο ζωολογικό κήπο του Βούπερταλ. Ο σύντροφος της Γιέρκα, ο Λαρς, προσβλήθηκε επίσης από τον ιό αλλά επέζησε. "Τα συμπτώματα ήταν πολύ ανησυχητικά και τότε αγνοούσαμε εντελώς τι τα προκαλούσε", εξήγησε η Άρνε Λάουρεντς, κτηνίατρος στο ζωολογικό κήπο. "Προσπαθούσαμε να σταθεροποιήσουμε την κατάστασή τους επί πολλές ημέρες. Στην περίπτωση της Γιέρκα, δυστυχώς αποτύχαμε. Όμως ο Λαρς ανάρρωσε μετά από μερικές εβδομάδες και είναι καλά μέχρι και σήμερα", πρόσθεσε.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Αν νομίζετε οτι στα γουρουνάκια δεν αρέσει το παγωτό γρανίτα....κάνετε λάθος! (video)

Δείτε το γουρουνάκι να απολαμβάνει παγωτό ξυλάκι...


aetisiomati.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ο σκύλος με τις απίστευτες δεξιότητες! [video]

Ο TreT είναι από την Ουκρανία και οι απίστευτες δεξιότητες του έχουν ξετρελάνει τον κόσμο...

Πηδάει, σκαρφαλώνει σε τοίχους, ανεβαίνει σε δέντρα και μπορεί να κάνει πράγματα που άλλα σκυλιά δεν μπορούν.

Σίγουρα είναι ένας άξιος Parkour σκύλος..



himaira.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Καρέτα καρέτα μέσα στην βρωμιά στη Σκόπελο!

Δείτε φωτογραφίες...






skopelos-news.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Χορεύουν τα ζώα;

Πολλά από τα ζώα παράγουν κανονικούς ήχους ή κινήσεις ως μέρος της επικοινωνίας τους ή του ζευγαρώματος, όμως αυτές είναι στην... πλειονότητά τους συμπεριφορές που δεν έχουν γνήσιο ρυθμό.

Παρ’ όλα αυτά, η διάσημη Ταϊλανδέζικη Ορχήστρα Ελεφάντων αποδεικνύει ότι οι ελέφαντες μπορούν να εκπαιδευτούν ώστε να χτυπούν διαφορετικούς ρυθμούς κρουστών, χωρίς εξωτερική συγχρονιστική καθοδήγηση.

Έτσι ορισμένα ζώα έχουν μια εγγενή αίσθηση του ρυθμού ή μπορούν να την αποκτήσουν με την εξάσκηση.
focusmag.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Γιγαντιαίο θαλάσσιο σαλιγκάρι στην Κεφαλονιά

Ένα δυσεύρετο γιγαντιαίο θαλάσσιο σαλιγκάρι εντόπισε σε βάθος 10 μέτρων ο Θύμιος Μοσχόπουλος στην περιοχή ...Γλαρονήσι, στην Copa Cabana δίπλα στην παραλία «Μεγάλη Άμμος» στις Μηνιές.

Αφού το φωτογράφησε και το «θαύμασε» με την παρέα του το επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον, το βυθό.


Διαβάστε περισσότερα »

Άνω Γλυφάδα: Ζούν μέσα στα κόπρανα ακούρευτα για μήνες

Στην οδό Χίου στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας στον κήπο μιας μονοκατοικίας, που φαίνεται, να είναι εγκαταλελειμμένη, ζουν μέσα στα κόπρανα τους τέσσερα σκυλιά ράτσας... Κόκερ (3 μαύρα και ένα καφέ χρώματος).

Όπως βλέπετε και στη σχετική φωτογραφία, την οποία ανέβασε στο facebook μια κάτοικος, η οποία μόλις μετακόμισε στην περιοχή, για να καταγγείλει την αθλιότητα, και αυτό το Κόκερ, όπως και τα υπόλοιπα τρία, φέρουν πάνω τους τη βρωμιά, που έχει κολλήσει στο τρίχωμα τους.

Άλλωστε η τσίβα αυτή, που τραβάει το δέρμα τους από το βάρος της γούνας προκαλεί και πόνο στα ζώα.

Όσοι έχουν συγκεκριμένης ράτσας σκύλο γνωρίζουν, ότι το τρίχωμα τους απαιτεί περιποίηση και κούρεμα το καλοκαίρι για να μην υποφέρουν.

Ευαίσθητα είναι δε και τα αυτιά τους. Είναι βέβαιο, ότι όποιος μεταχειρίζεται έτσι τα ζώα του, τότε τα βλάπτει. Αφού εκείνα υποφέρουν και ο ίδιος αδιαφορεί για τις ανάγκες τους.

Όπως έγινε γνωστό μέρα παρά μέρα κάποιος πηγαίνει εκεί, για να τους βάζει φαγητό και νερό, χωρίς όμως ποτέ να μαζεύει τις ακαθαρσίες, που έχουν συγκεντρωθεί εδώ και μήνες.

Ειπώθηκε – αλλά δεν γνωρίζουμε αν ισχύει – ότι η Αστυνομία αρχικά αρνήθηκε να εμπλακεί, επειδή τα ζώα έχουν ιδιοκτήτη.

Μετά την δημοσιότητα, που πήρε το θέμα στο facebook, η Τζένη Καλλέργη γνωστή για τη φιλοζωική της δράση μέσω του σωματείου ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω. και ως μέλος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας ανέλαβε, να βοηθήσει την αυτόπτη μάρτυρα, ώστε να καταγγελθεί επίσημα η κακοποίηση, που υφίστανται τα σκυλιά.

Σήμερα, όταν οι εθελοντές φιλόζωοι πήγαν από κοντά να δουν τις συνθήκες διαβίωσης των τεσσάρων Κόκερ, τους «υποδέχτηκε» μια κυρία η οποία δήλωσε, ότι της ανήκουν τα ζώα.

Εκείνη έβριζε τους άλλους και χαρακτήριζε τον εαυτό της «φιλόζωο» ενώ αυτούς, που ενδιαφέρθηκαν για τα σκυλιά της, τους «στόλιζε» λέγοντας τους «αλήτες».

Καταγγελία έγινε ήδη και θα ζητηθεί και άδεια κατάσχεσης των ζώων από την Εισαγγελία, αλλά απαιτείται να βρεθούν εκείνοι, που θα τα αναλάβουν. Γι' αυτό και αναζητούνται όσοι θα ήθελαν, να υιοθετήσουν κάποιο από αυτά τα ζώα, τα οποία μετά από την κατάλληλη περιποίηση θα δείξουν όλη την ομορφιά τους.

Θυμίζουμε, ότι η υπεύθυνη ιδιοκτησία ζώων είναι το ζητούμενο εδώ και ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος, που σχετίζεται με τα όσα υφίστανται τα σκυλιά και τα γατιά, τα οποία έχουν κηδεμόνες.

4 Κόκερ και μια φιλόζωη

Η ίδια η κα Καλλέργη εξηγεί, τι έζησε σήμερα εκεί: «Πολλές φορές έχω εκστασιαστεί από τις διαφορετικές ερμηνείες που δίνουν οι άνθρωποι στην ίδια λέξη. Τόσο, που πλέον ζητώ να μου δώσουν τον ορισμό της λέξης, την οποία χρησιμοποιούν, διότι διαφορετικά αποκλείεται, να συνεννοηθούμε....

Άλλο λέει αυτός άλλο καταλαβαίνω εγώ... Το ίδιο βίωσα και σήμερα όταν κλήθηκα σε μία καταγγελία για 4 Κόκερ σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Άνω Γλυφάδα και βρέθηκα να διαπληκτίζομαι με τη φιλόζωη ιδιοκτήτριά τους, που διερρήγνυε τα ιμάτια της, λέγοντας ότι τα "έσωσε" από βέβαιο θάνατο...

Μετά από συνεννόηση με το Σ.Π.Α.Ζ. πήγαμε σήμερα από εκεί. Κάποιοι είχαν ήδη καλέσει την Αστυνομία.

Οι κυρίες, που τα έχουν, θεωρούν εαυτές φιλόζωες και μάλιστα ισχυρίστηκαν, ότι ήταν παλαιότερα μέλη φιλοζωικού συλλόγου και ότι τα έχουν γλυτώσει από ευθανασία.

Ζήτησα τα βιβλιάρια των ζώων και η μία κυρία πήγε σ’ ένα σπίτι (πιο πάνω στον ίδιο δρόμο, άρα προφανώς δεν έμενε στο σπίτι, όπου ήταν τα 4 ζώα) και μου έφερε ένα μόνο βιβλιάριο με τελευταίο καταγεγραμμένο εμβόλιο το 2005.

Ο ιδιοκτήτριες των ζώων ισχυρίζονται ότι έχουν γίνει τα εμβόλια από την κτηνίατρο αλλά δεν έχουν καταγραφεί Στην ερώτηση μου γιατί δεν έχουν σκάλιμπορ μου είπαν έχουν μόνο φροντλάιν.

Ζήτησα την επιβεβαίωση της κτηνιάτρου, η οποία ήρθε εκεί αλλά δεν επιβεβαίωσε τίποτα απλά ρωτούσε συνέχεια, γιατί ασχολούμαστε με αυτά όταν υπάρχουν χειρότερα να ασχοληθούμε.

Οι ιδιοκτήτριες για τις τζίβες στο κανελί ισχυρίστηκαν ότι είναι άγρια και δεν κάθεται να κουρευτεί αλλά ούτε για εμβολιασμούς.

Επίσης ισχυρίστηκαν ότι είναι στειρωμένα. Τα μαύρα, που βλέπετε στο βίντεο, στην αυλή είναι κόπρανα, που από ότι μου είπαν οι αστυνομικοί έχει ήδη μαζέψει τα μισά πριν φτάσουμε εμείς.

Οι αστυνομικοί είχαν ήδη κάνει παρατήρηση για τις πολλές ακαθαρσίες και εκείνες ισχυρίστηκαν, ότι έλειπαν τον 15αυγουστο.

Φυσικά και οι ίδιοι οι αστυνομικοί είπανε, ότι τόσες ακαθαρσίες είναι αδύνατον να γίνουν σε τόσο λίγο διάστημα.

Οι γείτονες λένε, πως δεν μένει εκεί αλλά παραπάνω – και το διαπιστώσαμε και εμείς.

Στην πίσω πόρτα της κουζίνας υπάρχει ένα πορτάκι στην είσοδο απ’ την οποία η ιδιοκτήτρια ισχυρίζεται, ότι τα ζώα μπαινοβγαίνουν στο ακατοίκητο σπίτι.

Μέσα - όπως βλέπετε στο βίντεο - είχε βάλει νερό τροφή και είχε τα κλουβιά. Δεν φαίνεται να μένει κάποιος μόνιμα.

Έγινε καταγραφή από τους αστυνομικούς για τα βιβλιάρια και την έλλειψη κτηνιατρικής περίθαλψης και παραμέλησης κ.τ.λ.

Ζητάμε φιλοξενίες για τα ζώα για να προχωρήσουμε σε κατάσχεση των ζώων και την περιποίηση τους.

Όποιος θα ήθελε να προσφέρει προσωρινή στέγη σε αυτές τις ψυχές μπορεί να επικοινωνήσει με το jennie@prostatevo.org».

Διαβάστε περισσότερα »

Ακρωτηριάζουν και τρώνε αδέσποτα στο Σπήλαιο Μαραθώνα

"Επιχείρηση" έχει ανοίξει Αλβανός κοντά στο Σπήλαιο Πανός στον Μαραθώνα , ο οποίος έχει στήσει το "τσαντίρι" του εκεί και, εκτός από παράνομη υλοτομία με ...
Πακιστανούς, τους παρέχει αλυσοπρίονα για να ακρωτηριάζουν αδέσποτα σκυλιά, στη συνέχεια να τα γδέρνουν και να κάνουν μπάρμπεκιου... Ανατριχιαστικές ήταν οι περιγραφές γνωστών που πέρασαν από εκεί την Κυριακή και σοκαρίστηκαν από τις εικόνες που αντίκρυσαν. Παντού γύρω τους φρεσκοκομμένα πόδια σκύλων και γδαρμένες γούνες των άτυχων ζώων ... Είδαν και τις σούβλες πιό κάτω...

Έμαθαν από κάποιους ότι ο Αλβανός χρησιμοποιεί τους Πακιστανούς για να κόβουν παράνομα δένδρα στο φαράγγι που έχει εκεί και κατόπιν εμπορεύεται την ξυλεία μεταξύ Νέας Μάκρης και Μαραθώνα. Ο αδίστακτος Αλβανός δίνει τα αλυσοπρίονα στους Πακιστανούς για να ακρωτηριάζουν τα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής και μετά να τα σουβλίζουν και να τα τρώνε , ενδεχομένως για να τους ανταμοίψει για το έργο τους. Αναρωτιώμαστε αν υπάρχει Δασονομία εκεί και τί κάνει. Μάλλον δεν ασχολούνται με το θέμα... Κάποιοι είπαν πως φοβούνται γιατί όλοι αυτοί οι αλλοδαποί έχουν δημιουργήσει σπείρες.

Πάντως εμείς ειδοποιήσαμε την Αστυνομία Μαραθώνα και ενημερώσαμε τηλεοπτικούς σταθμούς. Για να δούμε αν θα σταματήσει η "επιχείρηση" του ξύπνιου Αλβανού και γλυτώσουν τα υπόλοιπα αδέσποτα σκυλιά και τα δένδρα της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα »