Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Σώθηκε ο σκύλος που πυροβόλησαν με 50 σφαίρες

Σώθηκε ο σκύλος που πυροβόλησαν με 50 σφαίρες
Το περιστατικό σημειώθηκε προχθές στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, όταν ένας ασυνείδητος πήρε την κυνηγετική καραμπίνα του και πυροβόλησε από μικρή απόσταση το άτυχο τετράποδο, που έπεσε αναίσθητο στο έδαφος.
Η αντίδραση των φιλόζωων της περιοχής ήταν άμεση και το τραυματισμένο ζώο μεταφέρθηκε σε κτηνιατρική κλινική, όπου παρέμεινε όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία.


Διαβάστε περισσότερα »

Ο ορισμός της ψυχραιμίας, εντυπωσιακό βίντεο


perierga.gr - Παραπλανώντας τους εχθρούς!

Μια μέρα σαν όλες τις άλλες στο δάσος βρίσκει μια γαζέλα να έχει πέσει στο έδαφος, μετά από επίθεση που δέχθηκε από ένα τσιταχ. Στο «παιχνίδι» μπαίνει σύντομα μια ύαινα, που διεκδικεί μερίδιο από την «τροφή», αναγκάζοντας το τσιταχ να οπισθοχωρήσει. Κι εκεί που η ύαινα, όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζεται να απολαύσει το… δείπνο της, το τσιταχ επιστρέφει μη θέλοντας να εγκαταλείψει το δικό του «λάφυρο»! Όσο για το «θύμα»; Η ικανότητα της γαζέλας στην… παραπλάνηση των εχθρών είναι ό,τι πιο απίστευτο έχετε δει ποτέ!


Διαβάστε περισσότερα »

Πληροφορίες για το τραυματισμένο άλογο

Αφορά Στο έλεος του Θεού ένα τραυματισμένο άλογο...
Έχουμε ήδη ασχοληθεί με το θέμα του τραυματισμένο αλόγου...

-η κυρία ΣΑΡΑ ΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ που έχει ιππικό σύλλογο στον Βόλο και είναι μέλος του Συλλόγου Φ.Ο.Β με τον οποίο συνεργαζόμαστε στενά, σαν πιο ειδική πήγε και βρήκε το άλογο. Ταυτόχρονα πήγαν οι κ. Θανάσης Βήττος με την ομάδα του, από τις Μηλιές που συνδέονται και με την κτηνιατρική Θεσ/κης. Ταυτόχρονα ήλθαμε σε επαφή με την Ε.Σ.Π.Ι -Αθήνα

-το άλογο έχει σπασμένο, όχι διαλυμένο πο πίσω πόδι του, δεν έχει ανοικτό τραύμα,ίσως να έκλεισε από τότε που πήρατε τις  φωτο- και βρίσκεται σε λιβάδι ανοικτό -όχι περιφραγμένο από δύο πλευρές- με σύνορο από τις άλλες δύο γκρεμό.

-το άλογο λόγο της εποχής τρώει καλά έχει δηλαδή χόρτα για να βοσκήσει, και επίσης λόγω εποχής και πολύ βροχερού καιρού δεν είναι αφυδατωμένο- το δέρμα του βρέχεται-.

μετά από τα παραπάνω κρίνοντας ότι δεν είναι υπερεπείγουσα ανάγκη να απομακρυνθεί άμεσα το ζώο από εκεί,

1- προσπαθούμε να κανονίσουμε (ο κ. Βήτος) την μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Θεσ/κης για να θεραπευθεί

2- να πάρουμε εισαγγελική εντολή για απομάκρυνση του ζώου- να μας αποδοθεί η φροντίδα του γιατί νομικά αν το πάρουμε μπορεί να μας μηνύσουν για κλοπή αλόγου- με σκοπό την θεραπεία του.

3-και οι δύο παραπάνω ενέργειες θέλουν κάποιο χρόνο, ως τότε η κυρία Ανετοπούλου θα πηγαίνει να το βρίσκει να να παρακολουθεί την πορεία της υγείας του.

Ελπίζω να σας κάλυψα με την ενημέρωση μας

ΦΛΩΡΙΚΑ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ - ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ
Διαβάστε περισσότερα »

Χελώνα καρέτα-καρέτα κολυμπά με προσθετικά πτερύγια


Η Yu δοκιμάζει το ζευγάρι που της έφτιαξε το προσωπικό του «Suma Aqualife Park»

Μια γιγάντια θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα δοκιμάζει τα προσθετικά της πτερύγια σε ένα ενυδρείο στην Ιαπωνία.

Το προσωπικό του πάρκου «Suma Aqualife» στο Kobe, προσπαθεί να σχεδιάσει ένα ζευγάρι πτερυγίων για την τραυματισμένη χελώνα, η οποία διακομίστηκε στο πάρκο το 2008. 

Τότε, όπως δήλωσε ο διευθυντής του πάρκου, Naoki Kamezaki, η χελώνα «ήταν σε πραγματικά άσχημη κατάσταση. Τα μισά πτερύγια είχαν χαθεί και αιμορραγούσε, ενώ το σώμα της ήταν καλυμμένο από δαγκωματιές καρχαριών». 

Η 25χρονη χελώνα loggerhead ζυγίζει 103 κιλά και έχει μήκος 82 εκατοστών. Οι ερευνητές στις 11 Φεβρουαρίου της χάρισαν ένα ζευγάρι λαστιχένιων πτερυγίων για να μπορέσει η Yu να κολυμπήσει ξανά. Ωστόσο το ένα πτερύγιο έφυγε και οι επιστήμονες ξαναμπήκαν στο εργαστήριο για να βρουν μια πιο σταθερή λύση. 


newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Η «θαλάσσια αρκούδα» είναι το πιο ανθεκτικό ζώο του πλανήτη


Τα μικροσκοπικά πλάσματα εντοπίστηκαν για πρώτη φορά το 1773

Παρόλο που οι κατσαρίδες έχουν τη φήμη ότι είναι τα μόνα ζώα που θα μπορούσαν να επιβιώσουν από μια πυρηνική έκρηξη, ένα άλλο πλάσμα θεωρείται το ανθεκτικότερο της φύσης. 

Οι «αρκούδες του νερού» (Tardigrade) ανακαλύφθηκαν το 1773 και υπάρχουν σε πολλές μορφές (αριθμούν πάνω από 900 είδη) και παντού στον πλανήτη. Απαντώνται από την πιο ψηλή κορυφή των Ιμαλαΐων έως τον πιο βαθύ ωκεανό (κάτω από 4.000 μέτρα βάθος).

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα συγκεκριμένα ζώα μπορούν να ζήσουν για μια δεκαετία χωρίς νερό και μπορούν να επιβιώσουν ακόμα και στο διάστημα. Τα μικροσκοπικά αυτά πλάσματα (τα μεγαλύτερα έχουν μέγεθος έως 1.5 χιλιοστό) αντέχουν στις πιο ακραίες συνθήκες (-272 βαθμούς Κελσίου).





 











Διαβάστε περισσότερα »

Θανατώνουν σκυλιά με φόλα


Φρίκη στο Μεσολόγγι

Φρίκη στο Μεσολόγγι. Τουλάχιστον 15 νεκρά σκυλιά εντόπισε η Φιλοζωική Μεσολογγίου τις τελευταίες 30 μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onairnews.gr, ασυνείδητοι θανατώνουν τα άτυχα τετράποδα με φόλα, σε όλη την περιοχή του Μεσολογγίου. 

Ο σύλλογος έχει καταθέσει ήδη μήνυση κατά αγνώστων στην αστυνομία.

Διαβάστε περισσότερα »

Θαλάσσιο σκι παρέα με τα δελφίνια


Θαλάσσιο σκι παρέα με τα δελφίνια

Το χάρηκαν όλοι!


Διαβάστε περισσότερα »