Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Pack Love: Δημιουργήθηκε το πρώτο social media για σκύλους!

Το facebook των συμπαθών τετράποδων...
Τι θα λέγατε να ήσασταν μέλος με τον τετράποδο φίλο σας σε ένα νέο κοινωνικό δίκτυο αποκλειστικά για σκύλους;
Ένα κοινωνικό δίκτυο για σκύλους φιλοξενεί δεκάδες συμπαθή τετράποδα που έχουν προφίλ στο site μέσω των ιδιοκτητών τους...
Σήμερα πολλοί χρήστες στο Facebook και το Twitter ανεβάζουν φωτογραφίες των σκύλων τους στα δικά τους προφίλ. Το site δημιουργήθηκε με αφορμή ότι πάρα πολύ χρήστες χρησιμοποιούν για την φωτογραφία στο προφίλ τους στα κοινωνικά δίκτυα, την εικόνα των πιστών τους φίλων...
Το όνομα του νέου social media είναι Pack Love το οποίο είναι και πρωτότυπο καθώς δεν υπάρχει άλλο στο διαδίκτυο που να ασχολείται αποκλειστικά με σκύλους...
Όσον αφορά το Pack Love δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από όσα γνωρίζουμε για τα γνωστά κοινωνικά δίκτυα...
Ο κάθε σκύλος έχει το δικό του προφίλ με διάφορες πληροφορίες για τη ράτσα, τον τόπο διαμονής, το φύλο του, την ηλικία του, το βάρος του και φυσικά τον ιδιοκτήτη ο οποίος έχει κι αυτός προφίλ στο site παράλληλα...
Το Pack είναι ένα νέο κοινωνικό δίκτυο που έχει περίπου 1 μήνα ζωής και έχει βρει μεγάλη ανταπόκρισή από ιδιοκτήτες σκύλων,ενώ σε αυτό φιλοξενούνται εντυπωσιακές φωτογραφίες που προσδίδουν ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα στη σελίδα του σκύλου.
Για όσους ενδιαφέρονται το site είναι κλειστό και δέχεται εγγραφές μόνο μέσω προσκλήσεων...
Υπομονή η beta έκδοση έρχεται πολύ σύντομα...
http://www.whos.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τα κατάφερε το μικρό πολικό αρκουδάκι


Η μητέρα του σκοτώθηκε από πυρά

Μια χαρά περνάει η μικρή πολική αρκούδα που διεσώθη και μεταφέρθηκε στο ζωολογικό κήπο της Αλάσκα στο Anchorage.

Οι κάτοικοι της περιοχής που τη βρήκαν την ονόμασαν Kali. Τώρα το τεσσάρων μηνών μικρό, που είναι αρσενικό, κρατείται για παρακολούθηση στο πάρκο μέχρι να βρει μόνιμο «σπιτικό» σε κάποιον άλλο ζωολογικό κήπο, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας προστασίας της άγριας φύσης και αλιείας, Bruce Woods.

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι εξετάζονται οι συνθήκες θανάτου της μητέρας του, η οποία πυροβολήθηκε, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν την πυροβόλησαν σε κατάσταση άμυνας ή αν ήταν λαθροκυνηγοί.

Οι πολικές αρκούδες θεωρούνται απειλούμενο είδος και ενώ δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τον πραγματικό αριθμό τους, εκτιμάται ότι ζουν περίπου 2.000 στην περιοχή της Αλάσκας.



Διαβάστε περισσότερα »

Διάσωση δελφινιού στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας


Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του ζώου

Ένας Αυστραλός δημοσιογράφος για θέματα αλιείας έσωσε ένα δελφίνι που είχε ξεβραστεί 45 μέτρα από την ακτογραμμή, στη Χρυσή Ακτή στο Κουίνσλαντ.

Το δελφίνι φαίνεται πως ξεβράστηκε στην ακτή από μια ξαφνική παλίρροια και παγιδεύτηκε στη στεριά.

Ο δημοσιογράφος, εν ονόματι Paul Burt, προσπαθούσε να ηρεμήσει και να παρηγορήσει το δελφίνι, το οποίο, όπως ισχυρίζεται, είχε δάκρυα στα μάτια όταν το βρήκε.

Στη συνέχεια ο Burt τράβηξε με τη βοήθεια ενός φίλου του το δελφίνι στα ρηχά νερά και εκείνο απομακρύνθηκε από την ακτή.

«Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν νεκρό όμως όταν μας είδε ενθουσιάστηκε σαν να σκεφτόταν: ήρθαν οι διασώστες για να με σώσουν», δήλωσε. Κρίνοντας από το video, το δελφίνι είναι καλά στην υγεία του, καθώς κολυμπά γρήγορα σε βαθύτερα νερά.

 

Πηγή: econews.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Ο σκύλος που περπατάει στα δυο του πόδια


Γεννήθηκε χωρίς τα μπροστινά του άκρα

Όταν γεννήθηκε ο Dian Dian κανείς δεν πίστευε ότι κάποτε θα μπορούσε να… περπατήσει. Χάρη όμως στην ιδιοκτήτριά του το μικρό κουτάβι που γεννήθηκε χωρίς τα μπροστινά του πόδια κατάφερε να… σταθεί στα πόδια του!

Η Cen Lan του έμαθε πώς να ξεπεράσει τα προβλήματα που του δημιουργούσε η αναπηρία του και τον εκπαίδευσε να περπατάει στα δύο του πόδια!

Η Lan ζει στην πόλη Nanning, πρωτεύουσα της επαρχίας Guangxi στη νότια Κίνα και υιοθέτησε τον Dian Dian πριν από έξι χρόνια, από ένα γείτονά της ο σκύλος του οποίου γέννησε έξι κουτάβια.

Εκείνη ξεχώρισε αυτό που δεν είχε τα δυο του μπροστινά πόδια.

«Τα πέντε υγιή κουτάβια υιοθετήθηκαν αμέσως ενώ εκείνος όχι. Είδα στα μάτια του την απογοήτευση και ότι ήθελε να μάθει να περπατάει. Τον πήρα χωρίς κανένα δισταγμό» είπε η ίδια.








newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Δίδυμοι γορίλες στην αγκαλιά της μαμάς τους


Τρυφερές εικόνες από την καρδιά της ζούγκλας

Η φροντίδα δύο παιδιών είναι δύσκολη υπόθεση και άκρως κουραστική. Όταν όμως έρχεται η ώρα που τα παίρνεις στην αγκαλιά σου και αυτά κουρνιάζουν στα χέρια σου τα ξεχνάς όλα. 

Κάτι τέτοιο «διαβάζουμε» στο βλέμμα αυτής της μαμάς-γορίλα, η οποία κρατά τρυφερά στην αγκαλιά της τα δίδυμα μωρά της.

Η Kabatwa ζει με τα μικρά της στο Εθνικό Πάρκο των Ηφαιστείων (Parc National des Volcans) της Ρουάντας. 

Τα μικρά είναι αρσενικά και οι υπεύθυνοι του πάρκου τα έχουν ονομάσει Isango (που σημαίνει «ραντεβού») και Isangano (που σημαίνει «σταυροδρόμι»).



Υπάρχουν λιγότεροι από 900 γορίλες των βουνών σε άγρια κατάσταση στη Φύση και η γέννηση των διδύμων έφερε μεγάλη χαρά στους επιστήμονες που παρακολουθούν τον πληθυσμό τους.

Οι γορίλες των βουνών κάνουν μικρά κάθε τέσσερα με πέντε χρόνια, ενώ η γέννηση διδύμων είναι εξαιρετικά σπάνια. Το ζευγάρι αυτό είναι μόλις το πέμπτο που γεννιέται στη Ρουάντα τα τελευταία 40 χρόνια.



Οι θηλυκοί γορίλες περνούν πολύ χρόνο με τα μικρά τους, τα οποία όταν γεννιούνται είναι απολύτως εξαρτώμενα από τις μαμάδες τους.



Περνούν τους πρώτους τρεις με τέσσερις μήνες κρεμασμένα κυριολεκτικά στην αγκαλιά των μαμάδων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ εκείνες δε σταματούν τα χαϊδεύουν, να τα αγγίζουν και να τα φιλάνε.



Μετά τους τέσσερις πρώτους μήνες τα μικρά είναι σε θέση να καθίσουν και να σηκωθούν στα πόδια τους, με λίγη βοήθεια. Αμέσως μετά αρχίζουν να σέρνονται και να εξερευνούν το έδαφος καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας τους.



Όταν τραβήχτηκαν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, τα δίδυμα είχαν μόλις αρχίσει να ανεξαρτητοποιούνται.

Οι γορίλες των βουνών είναι είδος υπό εξαφάνιση. Ο πληθυσμός τους απειλείται από την απώλεια των δασών ενώ τους κυνηγούν ακόμη και για το κρέας τους.




Διαβάστε περισσότερα »

Σκοτώνουν με φόλες τις αλεπουδες

Το θράσος ορισμένων δεν έχει όρια. Ορισμένοι δεν πρέπει να λέγονται άνθρωποι αφού έχουν αρχίσει την εξολόθρευση των αλεπούδων με...
φόλες, μην υπολογίζοντας ότι υπάρχουν και άλλα ζώα οικόσιτα στη περιοχή.

Σήμερα το πρωί και ώρα 06:30 στη περιοχή της Κοκκινιάς Γλυκόβρυσης βρέθηκε μια αλεπού ψόφια από φόλα. Τη φωτογράφισα εκείνη τη στιγμή μέσα στο σκοτάδι, με την προϋπόθεση όταν ξημέρωνε να την φωτογράφιζα πάλι άλλα οι ασυνείδητοι είχαν πάρει την αλεπού για να μην φαίνεται, μην γνωρίζοντας ότι είχα προλάβει να την δω πριν από αυτούς.

Κατά την μετάβαση μου στο κτήμα βρήκα και ένα σκυλάκι που είχα, να έχει σπασμούς και αμέσως του έκανα ένεση με θεϊκή ατροπίνη που είχα στο κτήμα , καθώς είναι η τρίτη φόρα που γλιτώνω το σκυλάκι από τις φόλες. Δυο φορές πέρυσι την ίδια εποχή και μια η σημερινή. Είναι σίγουρο ότι από το δηλητήριο πρέπει να έχουν πεθάνει αρκετές αλεπούδες, εκτός από αυτή που βρέθηκε στο δρόμο. Είναι φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και μάλιστα συμπίπτει με την περίοδο της αναπαραγωγής τους.

Η βαρβαρότητα δυστυχώς σήμερα έχει πολλά πρόσωπα. Τέτοια φαινόμενα είναι ντροπή για την τοπική κοινωνία μας.
Διαβάστε περισσότερα »

Οι άνθρωποι μπορούν να «διαβάσουν» τα αισθήματα των σκύλων


Η συναισθηματική κατάσταση καθρεπτίζεται στο πρόσωπο

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων, πιστεύουν ότι μπορούν να αντιληφθούν τις σκέψεις του κατοικίδιου τους, απλά «διαβάζοντας» την έκφραση στο πρόσωπό τους. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να πέσουν μέσα στις εκτιμήσεις τους, καθώς όπως δείχνει νέα επιστημονική έρευνα πράγματι μπορούμε να καταλάβουμε τι νιώθει ένα σκυλί απλά και μόνο κοιτώντας το στο πρόσωπο.

Για την έρευνα, οι επιστήμονες βασίστηκαν στις παρατηρήσεις εθελοντών, οι οποίοι μπόρεσαν σωστά να αντιληφθούν πότε ένα σκυλί ήταν χαρούμενο, θυμωμένο, έκπληκτο ή φοβισμένο. Και όλα αυτά απλά και μόνο κοιτώντας ένα «πορτραίτο» του ζώου.

Αυτό δείχνει πιθανότατα, ότι οι άνθρωποι έχουν τη φυσική ικανότητα να αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα των ζώων.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν τη συναισθηματική κατάσταση άλλων ανθρώπων καθώς και να διαβάζουν με ακρίβεια τις εκφράσεις άλλων στο πρόσωπο. Δείξαμε ότι οι άνθρωποι έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν με ακρίβεια, αν όχι τέλεια, τουλάχιστον μία έκφραση στο πρόσωπο ενός σκύλου», εξήγησε η Tina Bloom, ψυχολόγος και επικεφαλής της έρευνας.

Για την έρευνα, χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες ενός σκυλιού της αστυνομίας με το όνομα Mal , σε διαφορετικές συναισθηματικές καταστάσεις. Για να το καταφέρουν αυτό, είτε μάλωσαν το ζώο, είτε το επιβράβευσαν, είτε έκαναν ανάλογες κινήσεις που προκάλεσαν το κάθε επιθυμητό συναίσθημα. 



Τις φωτογραφίες είδαν 50 εθελοντές, που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες ανάλογα με τις εμπειρίες που είχαν με τα σκυλιά.

Η πιο αναγνωρίσιμη έκφραση ήταν η χαρά, καθώς το 88% των εθελοντών μπόρεσαν να αναγνωρίσουν το συναίσθημα. Ο θυμός αναγνωρίστηκε από το 70%. Το 40% εντόπισαν τις φωτογραφίες με το Mal να είναι τρομαγμένος, ενώ το 37% αυτές που τον έδειχναν λυπημένο.

Τα συναισθήματα που οι λιγότεροι εθελοντές μπόρεσαν να εντοπίσουν ήταν η έκπληξη (το 20%) και η αηδία, που εντοπίστηκε μόλις από το 13%. Για να επιτύχουν το συναίσθημα αυτό, οι ερευνητές χορήγησαν στο ζώο ένα ειδικό φάρμακο.

Σύμφωνα με τη δρ. Bloom, επιπλέον μελέτη θα μπορούσε να διαπιστώσει εάν αυτή η εμφανής γνώση των σκύλων ήταν κάτι που μοιραζόμαστε με όλα τα θηλαστικά ή θα μπορούσε να εξηγηθεί από το γεγονός ότι άνθρωποι και σκυλιά εξελίχθηκαν παράλληλα.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Πρέβεζα: Γέμισε φόλες ο Αγ. Θωμάς - Ανάστατοι οι κάτοικοι - Αυξάνονται τα κρούσματα

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην περιοχή του Νεοχωρίου και της Αγίας Τριάδας στην Πρέβεζα από την δράση ενός ή περισσοτέρων αγνώστων μέχρι στιγμής ατόμων, τα οποία συστηματικά, προσπαθούν να... δηλητηριάσουν τα σκυλιά που υπάρχουν στην περιοχή, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε σήμερα η δημ. ραδιοφωνία.

Μέχρι πρότινος τα δηλητηριασμένα δολώματα εντοπίζονταν σε πλατείες και άλλες κοινόχρηστους χώρους ωστόσο τις τελευταίες μέρες η δράση των αγνώστων επεκτάθηκε και σε αυλές σπιτιών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που γίνονται από κατοίκους της περιοχής πρόκειται για οργανωμένη επίθεση που θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την ζωή των αδέσποτων και των κατοικίδιων ζώων αλλά και μικρών παιδιών τα οποία παίζουν ανυποψίαστα σε ανοιχτούς χώρους ή τις αυλές των σπιτιών τους και ανά πάσα στιγμή μπορεί να δοκιμάσουν το δηλητηριασμένο δόλωμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι κάτοικοι ο δράστης ή οι δράστες κινούνται πιθανότατα με μηχανάκι και ρίχνουν τα δηλητηριασμένα φαγητά χωρίς μέχρι στιγμής να έχει εξακριβωθεί η ταυτότητά τους.

Όλοι βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να εξακριβώσουν ποιοι είναι εκείνοι που έχουν βάλει ως στόχο τους να εξοντώσουν τα ζώα της περιοχής.

Τα περιστατικά στο Νεοχώρι έρχονται να μεγαλώσουν το «παζλ» των επιθέσεων σε αδέσποτα κυρίως σκυλιά. Μόλις πριν από λίγες μέρες η φιλοζωϊκή οργάνωση της Πρέβεζας επικήρυξε με το ποσό των 500 ευρώ το άτομο που πυροβόλησε στο πάρκινγκ της Νικόπολης μια σκυλίτσα, ενώ οι καταγγελίες για κακοποίηση ζώων μέχρι θανάτου, όπως συνέβη πριν από λίγες μέρες όταν άγνωστοι απαγχόνισαν σκύλο μέσα σε αυτοκίνητο στην Βιομηχανική Περιοχή είναι όλο και πιο συχνές.

Μάλιστα για το θέμα έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες αρχές καθώς και η εισαγγελία της Πρέβεζας και η υπόσχεση που έχει δοθεί είναι η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων των αποτρόπαιων αυτών πράξεων.
Διαβάστε περισσότερα »