Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Και οι σκύλοι έχουν δικαίωμα στο gourmet


Και οι σκύλοι έχουν δικαίωμα στο gourmet


Στο Πεκίνο, ακόμα και οι σκύλοι έχουν το δικό τους φούρνο.
Σύντομα εδώ στην Ελλάδα μπορεί να πούμε το ψωμί-ψωμάκι, ωστόσο στο Πεκίνο φαίνεται πως δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Γιατί οχι μόνο δεν τίθεται θέμα πείνας, αλλά αντίθετα, απ' ότι φαίνεται εκεί τα σκυλάκια τα περνούν υπέροχα.
Συγκεκριμένα το στομάχι τους, όχι απλά γεμίζει με τροφή, αλλά με gourmet τροφή από ένα φούρνο ειδικά για σκύλους, ονόματι Paopao Pet Bakery. Μπισκότα από πράσινο τσάι, φρεσκοψημένα κέικ και συστατικά όπως κολοκύθα, γλυκοπατάτα και κιμάς είναι λίγα μόνο από τα πράγματα που μπορεί να βρει κάποιος σ' αυτό το φούρνο.
Αποθέωση είναι οι "τούρτες γενεθλίων" για σκύλους, οι οποίες μπορεί να είναι ακριβές, έχουν όμως γίνει ανάρπαστες! 
queen.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τα Οφέλη του Ιχθυέλαιου στο Σκύλο σας!


Το ιχθυέλαιο είναι εδώ και πολύ καιρό γνωστό για τις ευεργετικές ιδιότητες του σε ανθρώπους και ζώα.
Τα λιπαρά οξέα που περιέχει και ιδιαίτερα τα EPA και DHA,  τα λιπαρά οξέα του Ω3, βοηθάνε σε πάρα πολλούς τομείς της υγείας και ευτυχώς η χρησιμότητα τους είναι αποδεκτή από όλους με αποτέλεσμα την αύξηση της δημοτικότητας του!
Δυστυχώς η εύθραυστη φύση των λιπαρών οξέων τα κάνει άχρηστα όταν “περιέχονται” σε ξηρές τροφή αφού η αποτελεσματικότητα τους σε τέτοια μορφή είναι αδύνατη. Συνεπώς η καλύτερη λύση, μετά από το τάισμα φρέσκου ψαριού και κατά προτίμηση ωμού (θα μιλήσουμε σε άλλο άρθρο για την ωμή διατροφή B.A.R.F.) είναι η χρήση ενός υγρού συμπληρώματος μαζί με την τροφή του σκύλου σας. Επειδή όμως οι δόσεις που χρειάζονται είναι αρκετά μεγάλες ακόμα και στην περίπτωση που ένας σκύλος τρώει ψάρια κάποιες φορές την εβδομάδα η χρήση ιχθυέλαιου προτείνεται για τις υπόλοιπες.
Να πούμε εδώ ότι εκτός από το ιχθυέλαιο τα Ω3 λιπαρά οξέα περιέχονται και στον λιναρόσπορο και μάλιστα σε μεγαλύτερη ποσότητα αλλά σε διαφορετική μορφή που δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική. Τα Ω3 που βρίσκονται στα ιχθυέλαια θεωρούνται πιο ωφέλιμα (ενεργά λιπαρά οξέα)  και γι’ αυτό είναι και πιο δημοφιλή σαν συμπληρώματα με κυρίαρχο το λάδι σολομού που βρίσκεται εύκολα σε κάθε pet shop.

Τα βασικότερα πλεονεκτήματα είναι:
- Βελτίωση στο τρίχωμα και στο δέρμα! Εμφανής μείωση τριχόπτωσης, λαμπερό τρίχωμα, καταπολέμηση ξηροδερμίας κτλ
-Αντιφλεγμονώδη δράση σε περιπτώσεις όπως αρθρίτιδα, αλλεργίες, φλεγμονές στο έντερο κτλ
-Έλεγχος του ανοσοποιητικού συστήματος. Ενεργοποίηση ανοσοποιητικού σε καταστολή και ηρέμηση υπέρ-δραστήριου ανοσοποιητικού σε σκυλιά με αλλεργίες ή αυτοάνοσα νοσήματα.
-Βοηθάει στην πνευματική ανάπτυξη εμβρύων και κουταβιών και βελτιώνει την πνευματική αντίληψη μεγαλύτερων σε ηλικία σκύλων.
-Μειώνει την πίεση και τα τριγλυκερίδια.
-Υποστήριξη σε σκυλιά με ασθένειες νεφρών, καρδιά και καρκίνο.
-Βοήθεια στην μείωση βάρους σε παχύσαρκα σκυλιά.
Όπως είναι εύκολα αντιληπτό από τα παραπάνω, τα Ω3 λιπαρά οξέα είναι εξαιρετικά χρήσιμα για την γενικότερη υγεία των σκύλων μας αν και συνήθως συνιστώνται για την βελτίωση της τρίχας και την μείωση της τριχόπτωσης. Η εύκολη χρήση τους (προσθέτετε το λάδι απ’ ευθείας στην τροφή πριν την δώσετε στο σκύλο σας) επιτρέπει σε όλους να το χρησιμοποιούν και με σχετικά λίγα χρήματα να προσφέρουν ακόμα καλύτερη διατροφή στους αγαπημένους τους φίλους!
Μην ξεχνάτε όμως ότι η αναφορά τους σε συσκευασίες από διάφορες λιχουδιές ή κροκέτες είναι απλά θέμα marketing αφού δεν μπορούν ουσιαστικά να παραμείνουν θρεπτικά – ενεργά σε τέτοιες συνθήκες! Συνεπώς η χρήση ενός καλού λαδιού σολομού ή άλλου ιχθυελαίου είναι πάλι απαραίτητη!
Διαβάστε περισσότερα »

Κλωνοποίηση ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση!


Στην κλωνοποίηση οκτώ ειδών ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως το τζάγκουαρ, σκοπεύουν να προχωρήσουν επιστήμονες στη Βραζιλία. Στόχος τους είναι να αυξήσουν τον αριθμό των ζώων, ενώ αυτά που θα κλωνοποιηθούν θα βρίσκονται σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Οι επιστήμονες επίσης θα προχωρήσουν σε τεχνητή γονιμοποίηση και στη συνέχεια στην εμφύτευση γονιμοποιημένων εμβρύων. Τα ζώα που θα προκύψουν από αυτές τις δύο διαδικασίες, ενδεχομένως αργότερα να αφεθούν στη φύση. Η κλωνοποίηση των ζώων θα είναι προϊόν συνεργασίας του Ζωολογικού Κήπου της Μπραζίλια και της κυβερνητικής υπηρεσίας αγροτικών ερευνών Embrapa Cerrado.

perierga.gr - Κλωνοποίηση ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση!
Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Carlos Frederico Martins, ερευνητής της Embrapa Cerrado, στόχος είναι να ξεκινήσουν από ζώα που είτε βρίσκονται σε εξαφάνιση είτε ο αριθμός αναπαραγωγής τους μειώνεται σημαντικά, όπως το τζάγουαρ, ο γκρι-κοκκινωπόςς λύκο και ένα τοπικό είδος ελαφιού. Σύμφωνα με τον Carlos Frederico Martins θα χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι να γίνουν οι κλωνοποιήσεις και να εκληφθούν τα πρώτα συμπεράσματα.
πηγή: skai.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Παπαγάλος τραγουδάει Gangnam Style [Video]

Η μανία με το Gangnam Style άγγιξε και αυτόν τον παπαγάλο κακατούα. Ξεκαρδιστικό στιγμιότυπο στο 27ο δευτερόλεπτο.



Διαβάστε περισσότερα »

Έσωσαν σκύλο που έπεσε στο παλιό λιμάνι των Χανίων

Μπροστά σε ένα απρόσμενο θέαμα βρέθηκαν οι λίγοι - λόγω του καιρού - περιπατητές της Κυριακής στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Ένας απο τους αδέσποτους σκύλους της περιοχής - άγνωστο πως - βρέθηκε... μέσα στα νερά του λιμανιού με άμεσο κίνδυνο να πνιγεί καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση έτσι ώστε να μπορούσε να βγεί απο την θάλασσα.

Για πολύ ώρα μια παρέα νεαρών προσπαθούσε να τον βγάλει έξω φωνάζοντάς τον να κατευθυνθεί σε ένα σημείο όπου υπάρχουν βράχια προκειμένου να τον τραβήξουν έξω απο το νερό.

Και ενώ ένας απο τους νεαρούς ετοιμαζόταν να γδυθεί για να πέσει στα κρύα νερά προκειμένου να σώσει τον σκύλο απο βέβαιο πνιγμό, ένας άλλος κατάφερε να τον "πείσει" να πλησιάσει στα βράχια και τον τράβηξε έξω.

Το περιστατικό κατέγραψε η κα Χρυσούλα Ζήκου, αν και ενημερώθηκαν το λιμενικό και η πυροσβεστική δεν εμφανίστηκαν.

flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

«Άσε κάτω το ψάρι μου»


Φωτογράφος απαθανάτισε άγριο καυγά αρκούδων

Να τι γίνεται όταν μία αρκούδα επιχειρεί να κλέψει το ψάρι μιας άλλης! Πιάνονται στα χέρια και παλεύουν σαν να ήταν άνθρωποι. 

Το εντυπωσιακό σκηνικό εκτυλίχθηκε στην Αλάσκα, με πρωταγωνίστριες δύο αρκούδες γκρίζλι. Τις φωτογραφίες έβγαλε ένας ιάπωνας φωτογράφος, ο οποίος πήγαινε τον περίπατό του.

Οι δύο αρκούδες, καθώς στέκονταν στα πίσω πόδια τους, ξεπερνούσαν σε ύψος τα 2 μέτρα. 

«Όταν τις είδα σκέφθηκα: ''πάει, είμαι νεκρός''», λέει ο Ασάο. «Ευτυχώς, δεν μου έδωσαν καμία σημασία, παρά μόνο ορμούσαν με λύσσα η μία στην άλλη». 

Ο Ασάο κατάφερε να βγάλει αρκετές φωτογραφίες από τον αναπάντεχο... αρκουδοκαυγά, όμως πολύ γρήγορα τα δύο ζώα χάθηκαν μέσα στο δάσος.


















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Παράλυτοι σκύλοι περπάτησαν ξανά


Επαναστατική μεταμόσχευση κυττάρων με ελπίδες για εφαρμογή και στον άνθρωπο

Μεταμοσχεύοντας κύτταρα σκύλων από τη μύτη τους στο νωτιαίο μυελό τους βρετανοί επιστήμονες κατάφεραν να κάνουν τα τετράποδα, που ήταν παράλυτα και δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα πίσω πόδια τους λόγω σοβαρής βλάβης στη σπονδυλική στήλη τους, να περπατήσουν ξανά!

Οι ερευνητές εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μελλοντικά αυτή η πολλά υποσχόμενη τεχνική θα χρησιμοποιηθεί και σε παράλυτους ανθρώπους.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, με επικεφαλής τον καθηγητή βιολογίας Ρόμπιν Φράνκλιν, κατόρθωσαν να θεραπεύσουν την παράλυση των σκύλων εισάγοντας στο νωτιαίο μυελό τους οσφρητικά κύτταρα που παράγουν μυελίνη και υπάρχουν στο πίσω μέρος της ρινικής κοιλότητας.

Τα κύτταρα αυτά περιβάλλουν τους νευρωνικούς υποδοχείς που καθιστούν εφικτή την αίσθηση της όσφρησης και μεταφέρουν τα σχετικά ηλεκτρικά σήματα στον εγκέφαλο. Τα εν λόγω νευρικά κύτταρα, που συνεχώς εκτίθενται στις επιδράσεις του περιβάλλοντος, χρειάζονται συνεχή ανανέωση και αυτή γίνεται μέσω των ανωτέρω οσφρητικών κυττάρων.

Εδώ και δεκαετίες, οι επιστήμονες πίστευαν ότι αυτά τα οσφρητικά κύτταρα που παράγουν μυελίνη, θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν στις βλάβες του νωτιαίου μυελού της σπονδυλικής στήλης και τώρα για πρώτη φορά φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμος. Οι πρώτες δοκιμές σε πειραματόζωα δείχνουν ότι η τεχνική είναι ασφαλής.

Μετά τη θεραπεία, αναγεννήθηκαν τα νεύρα κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης των περισσότερων πειραματόζωων και τα πιο πολλά ζώα ανέκτησαν την ικανότητα να κουνάνε τα πίσω πόδια τους και να τα συντονίζουν με τα μπροστινά. Μερικά μάλιστα μπορούσαν όχι μόνο να περπατάνε, αλλά και να τρέχουν κανονικά.

Πάντως, οι ερευνητές δήλωσαν ότι η μεταμόσχευση των κυττάρων είναι πιθανό να ενεργοποιήσει την ανανέωση των νευρικών κυττάρων του νωτιαίου μυελού μόνο για μικρά χρονικά διαστήματα. Η αναγέννηση νευρικών κυττάρων για μεγαλύτερα διαστήματα θεωρείται απίθανη, πράγμα που σημαίνει ότι, πέρα από τη κινητική βελτίωση των ποδιών, πιθανώς η νέα μέθοδος δεν θα βοηθήσει στην αποκατάσταση άλλων λειτουργιών όπως η χαμένη κίνηση των χεριών, η σεξουαλική λειτουργία και οι κινήσεις του εντέρου και της ουροδόχου κύστης.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »