Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Χανία: Έκδοση φυλλαδίου για την προστασία των ζώων

Στην έκδοση φυλλαδίου το οποίο θα διανεμηθεί στους μαθητές των σχολείων και το οποίο θα τους βοηθήσει να ενημερωθούν για την αξία των ζώων... για την αγάπη που οφείλουμε να τους δείχνουμε, για τα δικαιώματα που έχουν ως έμβια όντα αλλά και για τα οφέλη που έχουμε όλοι εμείς συμβιώνοντας μαζί τους, προχώρησε ο δήμος Χανίων.

Η έκδοση του φυλλαδίου έρχεται σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο δήμος σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις και την εκπαιδευτική κοινότητα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων σχετικά με τα αδέσποτα ζώα, με απώτερο στόχο την αποκατάσταση της εικόνας των Χανίων - η οποία συχνά αμαυρωνόταν, μέσω δημοσιευμάτων σε τοπικά και ξένα έντυπα καθώς και μέσω καταγγελιών πολιτών και φιλοζωικών οργανώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος, σημαντικό ρόλο για την αποκατάσταση της εικόνας των Χανίων, σχετικά με το θέμα των αδέσποτων ζώων, αποτελεί το δημοσίευμα του ειδησεογραφικού δικτύου CNN, το οποίο στην ηλεκτρονική του έκδοση φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ, με δηλώσεις του δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη - ο οποίος καταδικάζει απερίφραστα τις αποτρόπαιες ενέργειες βασανισμού και θανάτωσης ζώων που καταγράφονται στα Χανιά - ενώ αναφέρεται και στις δράσεις και πρωτοβουλίες που υλοποιεί η δημοτική αρχή των Χανίων σε σχέση με το ζήτημα της προστασίας των αδέσποτων ζώων και της ευαισθητοποίησης των πολιτών για το θέμα αυτό.
TROMAKTIKO
Διαβάστε περισσότερα »

Σκυλιά-διασώστες περπατούν σε τεντωμένο σχοινί!

«Στις φωτιές, στους σεισμούς και σε διάφορες άλλες φυσικές καταστροφές η προσφορά των εκπαιδευμένων σκυλιών είναι τεράστια, καθώς...
μπορούν να προσεγγίσουν τραυματίες σε σημεία όπου εμείς δεν μπορούμε να φτάσουμε έγκαιρα», αναφέρει ο Xianting Wang, επικεφαλής της ομάδας Chongqing Municipality Fire Fighting Special Mission, που ασχολείται με διασώσεις σε διάφορα σημεία της Κίνας. Πάνω από 10 σκυλιά εκπαιδεύονται καθημερινά αρκετές ώρες, προκειμένου να μάθουν να περπατάνε σε τεντωμένα σχοινιά και να είναι έτοιμα να αναλάβουν… επικίνδυνες αποστολές.

«Μαθαίνουν να ισορροπούν και να πηγαίνουν γρήγορα από το ένα σημείο του σχοινιού στο άλλο. Θέλουμε να τα προετοιμάσουμε άριστα ώστε να μπορούν να βοηθήσουν σε πληγείσες περιοχές, αντιμετωπίζοντας κάθε εμπόδιο ή δυσκολία», λέει ο επικεφαλής και προσθέτει: «Μέσα από αυτό το δύσκολο πρόγραμμα κατάρτισης, τα σκυλιά θα μάθουν να ολοκληρώνουν με επιτυχία τις αποστολές διάσωσης υπό ακραίες συνθήκες». Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που τα συμπαθή τετράποδα όχι μόνο συμμετέχουν με μεγάλη αφοσίωση σε αποστολές διάσωσης αλλά έχουν δώσει και τη ζωή τους ακόμη προκειμένου να σώσουν συνανθρώπους μας.
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Μια αρκούδα ήθελε να παίξει «Angry Birds»




Μαζί με το φαγητό έκλεψε και το iPad

Δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο δημοφιλές tablet της Apple μία αρκούδα από το εθνικό πάρκο του San Bernardino στην Καλιφόρνια.

Την ώρα που ο Jesse Dinkel ψάρευε στη λίμνη Jenks του πάρκου είχε αφήσει το φαγητό του και τo iPad σε ένα πάγκο λίγα μέτρα πιο πίσω. Πρώτα η αρκούδα πέρασε από το τραπέζι και πήρε την τσάντα με το iPad και χάθηκε στο δάσος.

Όταν κατάλαβε ότι δεν υπήρχε κάτι φαγώσιμο στη συγκεκριμένη τσάντα, η αρκούδα επέστρεψε και ο Jesse Dinkel την βιντεοσκόπησε. Όπως θα δείτε στο βίντεο, η δεύτερη βόλτα της μαύρης αρκούδας ήταν απολύτως επιτυχημένη. Το ζώο άρπαξε ένα μεγάλο τάπερ γεμάτο με φαγητό!

Δυστυχώς, άνθρωποι της ασφάλειας του πάρκου δεν βρήκαν ούτε το τάπερ, αλλά ούτε και το iPad.

newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Παιχνίδια στο νερό


Φωτογραφίες από τα γενέθλια της μικρής SolΠαιχνίδια στο νερό
Με μία «τούρτα» λαχανικών οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου Parque de Las Leyendas στη Λίμα του Περού γιόρτασαν τα δευτέρα γενέθλια της Sol. 

Ο μικρός θηλυκός ιπποπόταμος απόλαυσε την ημέρα με ατελείωτο παιχνίδι στο νερό, παρέα με τη μητέρα του. Η Sol γεννήθηκε έξω από το φυσικό της περιβάλλον. 

Δείτε τις φωτογραφίες 



Διαβάστε περισσότερα »

Γεννημένα για... γκάζια

Γεννημένα για... γκάζια

Οι ταχύτερες ράτσες σκύλων στον κόσμο

Greyhound, Vizsla, Jack Russell είναι μερικές από τις ράτσες σκύλων που όταν αρχίσουν να τρέχουν θα σας αφήσουν μακριά πίσω να τρώτε τη… σκόνη τους. Γεννημένα για την ταχύτητα τα σκυλιά που ανήκουν στις παρακάτω οκτώ ράτσες γράφουν… χιλιόμετρα.

Greyhound 
Ο βασιλιάς της κούρσας ξεπερνά σε ταχύτητα τα 72 χιλιόμετρα την ώρα


Saluki
Η ταχύτητα των 69 χιλιομέτρων την ώρα μπήκε στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες το 1996



Whippet

Ένα Whippet φτάνει τα 58 χιλιόμετρα την ώρα! 


Border Collie
Το ένστικτό τους καθοδηγεί τα Border Collie να κατευθύνουν μεγάλα κοπάδια για μεγάλες αποστάσεις. Αν χρειαστεί μπορούν να τρέξουν με ταχύτητα 49 χιλιομέτρων την ώρα. 


Vizsla 
Με καταγωγή από την Ουγγαρία τα Vizsla διακρίνονται για την ταχύτητά τους τόσο στην ξηρά όσο και στο… νερό.


Husky
Χαρακτηρίζονται και μαραθωνοδρόμοι λόγω της αντοχής τους, που είναι ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά τους. Μπορούν να πιάσουν τα 45 χιλιόμετρα την ώρα αλλά μία ομάδα Husky που σέρνει έλκηθρο μπορεί να διατηρήσει ταχύτητα 16 χιλιομέτρων για ώρες. 


Jack Russell
Διάσημοι κυνηγοί αλεπούδων τα Jack Russell, μην αφήσετε το μέγεθός τους να σας ξεγελάσει: μπορεί να κορυφώσει το τρέξιμό του με ταχύτητα στα 40 χιλιόμετρα την ώρα. 


Doberman Pinscher 
Ένας τετράποδος φύλακας, πιστός κι αφοσιωμένος. Μπορεί να τρέξει με ταχύτητα που ξεπερνά τα 48 χιλιόμετρα την ώρα. 
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Υιοθετήστε αδέσποτα ζώα

Υιοθετήστε αδέσποτα ζώα

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών

Με το σύνθημα «… κάντε click στη στοργή!», ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Άγγελος Αντωνόπουλος, καλούν τους κατοίκους της Αθήνας (και όχι μόνο) να δείξουν την ευαισθησία τους και την ανθρωπιά τους. 

Αυτό που ουσιαστικά ζητούν είναι οι δημότες της πρωτεύουσας να επισκεφθούν το περίπτερο υιοθεσιών, που θα βρίσκεται στα Προπύλαια του πανεπιστημίου Αθηνών την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου, από τις 08.00 έως τις 22.00 με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων». Τους ζητούν να υιοθετήσουν ένα από τους «αδέσποτους τετράποδους φίλους μας». 

Συν τοις άλλοις, θα μπορούν να ενημερωθούν για θέματα προστασίας και υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων ,καθώς και για την υπεύθυνη ιδιοκτησία των ζώων συντροφιάς.
Διαβάστε περισσότερα »

Το ζωικό βασίλειο στην αγκαλιά του Μορφέα

Το ζωικό βασίλειο στην αγκαλιά του Μορφέα

Όνειρα χωρίς άγχος
















Διαβάστε περισσότερα »