Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Σοκ: κτηνοβασίες από αλλοδαπούς στην κεντρική πλατεία των Αχαρνών

Εικόνα φρίκης αντίκρισε κάτοικος των Αχαρνών, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν ένας μελαμψός άντρας προσπαθούσε να τιθασεύσει ένα αδέσποτο σκυλί για να βγάλει πάνω του όλα τα άγρια ένστικτά του! Τα ουρλιαχτά του ζώου...σήκωσαν κυριολεκτικά στον αέρα την ήσυχη γειτονιά με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βγουν στα μπαλκόνια και να αποδοκιμάζουν τον δράστη.
Οι φωνές των κατοίκων κατάφεραν να τρέψουν τον άντρα, που από τις πρώτες πληροφορίες φέρετε να είναι Πακιστανικής καταγωγής, σε φυγή όπως – όπως…
Με μία μικρή έρευνα ανακαλύψαμε πως δεν είναι το μόνο περιστατικό στην πόλη μας, αφού κι άλλοι κάτοικοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με σκληρές εικόνες σαν αυτή που σας περιγράψαμε.
Ευχόμαστε με την δημοσιοποίηση του θέματος να μην υπάρξουν κι άλλα παρόμοια περιστατικά. Τα άτυχα ζώα εκτός από τις δύσκολες συνθήκες επιβίωσης στους δρόμους της πόλης (έλλειψη τροφής, αρρώστιες, βροχή, κρύο κλπ) δεν πρέπει να έρχονται αντιμέτωπα και με το σκληρό, απάνθρωπο πρόσωπο αυτών των «άρρωστων» μυαλών.
Ελπίζουμε να είναι το τελευταίο κρούσμα…

acharnorama.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Κουτάβι και γατάκι πιστεύουν ότι είναι αδέρφια


Κουτάβι και γατάκι πιστεύουν ότι είναι αδέρφια

Είναι αχώριστα

Ένα ορφανό κουταβάκι και ένα εγκαταλελειμμένο γατάκι που ζουν σε ένα καταφύγιο ζώων ήρθαν τόσο κοντά που… άρχισαν να πιστεύουν ότι είναι αδέρφια!

Το γατάκι βρήκε ένας πολίτης όταν ήταν μιας ημέρας σε έναν κήπο και όταν το πήγε στο καταφύγιο ζώων Battersea Cats and Dogs οι υπεύθυνοι του κέντρου το έβαλαν μαζί με ένα νεογέννητο Jack Russell που είχε γεννηθεί εκεί αλλά το εγκατέλειψε η μητέρα του.

Από τότε έγιναν αχώριστα. «Τα δυο τους τρώνε, κοιμούνται και παίζουν μαζί» λέει η κτηνίατρος Sascha Taylor του κέντρου.




















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Αντικρίζοντας τον κόσμο για πρώτη φορά


Αντικρίζοντας τον κόσμο για πρώτη φορά

Φωτογραφίες του νεογέννητου τάπιρου

Δεν ξεκολλά από τη μαμά του ο μικρός τάπιρος που γεννήθηκε χθες στο  Ramat Gan Safari κοντά στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. 

Η Pasiflora, η περήφανη μαμά, παρακολουθεί με άγρυπνο μάτι το μικρό της. 

Ο τάπιρος είναι φυτοφάγο μεγαλόσωμο παχύδερμο θηλαστικό με προβοσκίδα. Μπορεί τώρα το μικρό να είναι όντως μικρό αλλά μεγαλώνοντας θα γίνει πολύ ογκώδες: Το μήκος του φτάνει τα περίπου δύο μέτρα, το ύψος του (στο ακρώμιο) έως ένα μέτρο και το βάρος του τα 300 κιλά

Δείτε τις φωτογραφίες 





 
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Αυτό θα πει πραγματική φιλία!

Αυτό θα πει πραγματική φιλία!

Εχθροί στα χαρτιά, «κολλητοί» στη ζωή



Διαβάστε περισσότερα »

Για λίγες στιγμές έζησε το γατάκι- κύκλωπας

Για λίγες στιγμές έζησε το γατάκι- κύκλωπας

Βίντεο με τη γέννησή του

Δεν έμεινε για πολύ σε αυτόν τον κόσμο αλλά η σύντομη παρουσία του γατιού-κύκλωπα καταγράφηκε από τους ανθρώπους που ήταν παρόντες την ώρα της γέννησης και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. 

«Ήταν μία πολύ σπάνια εμπειρία για όλους μας, η γέννηση των γατιών»», ακούγεται η περιγραφή στο βίντεο. «Οι άκρες της μήτρας είχαν μπλεχτεί τρεις φορές και αφού καταφέραμε να την ‘ξεμπερδέψουμε’ ο κτηνίατρος άρχισε την επέμβαση κι έβγαλε το πρώτο μικρό. Μου το έδωσε κι εγώ άρχισα να το στεγνώνω».

Σύμφωνα με την περιγραφή το γατάκι γεννήθηκε ζωντανό αλλά έζησε πολύ λίγο. 

«Ουάου! Μόνο μία φορά είχα ξαναδεί γατάκι κύκλωπα, κι αυτό στο ίντερνετ», συνεχίζει η περιγραφή. «Αυτή ήταν μια πολύ στενάχωρη εμπειρία αλλά και πολύ ενδιαφέρουσα για μας». 

Η μαμά και τα άλλα δύο μικρά τα κατάφεραν μία χαρά. 

Δείτε το βίντεο... 


newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Μόνος στο σπίτι σε σκυλίσια έκδοση


Μόνος στο σπίτι σε σκυλίσια έκδοση

Τι κάνει όταν λείπει το αφεντικό


Διαβάστε περισσότερα »

Τα κατοικίδια ενισχύουν την παραγωγικότητα


Φωτογραφίες μικρών ζώων ενισχύουν τη μνήμη και την απόδοση

Γνωρίζατε ότι η φωτογραφία ενός κατοικίδιου στο γραφείο σας κάνει παραγωγικότερους; Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται έρευνα που διεξήχθη στην Ιαπωνία.

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Χιροσίμα διενήργησαν δοκιμές προκειμένου να διαπιστώσουν τα αποτελέσματα της έκθεσης σε εικόνες όμορφων ζώων στην παραγωγικότητα και την ολοκλήρωση καθηκόντων. 

Σαρανταοκτώ μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των 24 έκαστη και έπαιξαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής.

Η πρώτη ομάδα κοιτούσε σε μικρά ζώα, ενώ η δεύτερη σε ενήλικα. Η έρευνα έδειξε πως η πρώτη ομάδα είχε καλύτερες επιλογές στο παιχνίδι, ενώ οξύνθηκε και η ικανότητα της μνήμης.

Γιατί όμως συνέβη αυτό;

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν πως οι άνθρωποι όταν μιλούν σε μωρά ελαττώνουν το ρυθμό του λόγου. Οι Ιάπωνες επιστήμονες εικάζουν πως οι εικόνες νεογνών ζώων ίσως επιφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα στον εγκέφαλο και έτσι αυξάνουν την ακρίβεια λήψης αποφάσεων στο παιχνίδι.

Η αύξηση της συγκέντρωσης συνδέεται επίσης με το αίσθημα ευτυχίας, χαράς ή ευχαρίστησης, που προκαλούν οι φωτογραφίες νεαρών ζώων.

Πηγή: econews.gr

Διαβάστε περισσότερα »