Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Απίστευτο ψάρι κυνηγάει έξω από το νερό!


Είναι γνωστό με την κοινή ονομασία «Τοξότης», αν και πολλοί το αναφέρουν ως «ψάρι νεροπίστολο». Το archer fish, όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, ανήκει στην οικογένεια των Toxotidae και έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό. Κυνηγάει τη λεία του έξω από το νερό!!!

perierga.gr - Απίστευτο ψάρι κυνηγάει έξω από το νερό!
Συγκεκριμένα έχει την ικανότητα να κυνηγά στην επιφάνεια λιμνών και ποταμών, επιλέγοντας τα… σνακ που του αρέσουν περισσότερο: ακρίδες, σκαθάρια, μύγες και αράχνες.
perierga.gr - Απίστευτο ψάρι κυνηγάει έξω από το νερό!
Πώς το κάνει αυτό; Εξελίσσοντας την ικανότητά του στην εκτόξευση μικρής ποσότητας νερού από το στόμα ακριβώς στο… στόχο. Το ψάρι Τοξότης καιροφυλακτεί κοντά στις ακτές και μόλις αντιληφθεί το θύμα του να κάθεται αμέριμνο στα φύλλα των φυτών ρίχνει νερό με το στόμα του, αναγκάζοντας το έντομο να πέσει στο νερό.
perierga.gr - Απίστευτο ψάρι κυνηγάει έξω από το νερό!
Η συνέχεια είναι γνωστή και πάντα καταλήγει στο… στόμα του. Το ψάρι Τοξότης ζει σε υφάλμυρα νερά ποταμών και στις εκβολές λιμνών στην Ινδία, τις Φιλιππίνες, την Αυστραλία και την Πολυνησία.
perierga.gr - Απίστευτο ψάρι κυνηγάει έξω από το νερό!
perierga.gr - Απίστευτο ψάρι κυνηγάει έξω από το νερό!

Διαβάστε περισσότερα »

Σε εξέλιξη πρόγραμμα διαχείρισης στους Δήμους Ηρακλείου και Νέας Ιωνίας Αττικής

Mπορεί η οικονομική κρίση να έχει παραλύσει πολλούς τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής δραστηριότητας, αλλά είναι...τουλάχιστον παρήγορο να διαπιστώνουμε πως γίνεται μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί μια χρονίζουσα πληγή και αναφερόμαστε στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων.
Είχαμε παρουσιάσει πριν λίγες μέρες το νέο νόμο που ψηφίστηκε φέτος (4039/2012) στην ελληνική Βουλή και προβλέπει συγκεκριμένες και αρκετά αυστηρές ρυθμίσεις για την καταγραφή και εν γένει αντιμετώπιση από ιδιώτες, σωματεία και φορείς των άτυχων ζώων που βλέπουμε στους δρόμους, τις πλατείες και τα πεζοδρόμια των πόλεων μας. Στο πλαίσιο λοιπόν εφαρμογής κάποιων από τις ρυθμίσεις αυτού του νόμου σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς στους Δήμους Ηρακλείου και Νέας Ιωνίας με τη συνεργασία εκπροσώπων φιλοζωικών σωματείων, δήμων και κτηνιάτρων. 

Το xtypos.gr μίλησε με τους εκπροσώπους δύο φιλοζωϊκών συλλόγων της περιοχής, τον κ. Βαγγέλη Παλαιοδήμο από την ΕΠΑΦΗ (Ενεργή Προστασία Αδέσποτων Ζώων Ηρακλείου Αττικής) που εδρεύει στο Ηράκλειο και την κα Κατερίνα Παναγιωτίδου από τη Φιλοζωική Ένωση Νέας Ιωνίας, οι οποίοι μας ενημέρωσαν για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος. Ειδικότερα τα αδέσποτα ζώα αφού εντοπιστούν καταγράφονται και παραδίνονται στους συνεργαζόμενους κτηνιάτρους οι οποίοι τοποθετούν τα ειδικά τσιπ στο δέρμα τους και πραγματοποιούν όλους τους απαιτούμενους ιατρικούς ελέγχους-εμβολιασμούς καθώς και στείρωση των ζώων. Αν απαιτηθεί, τα ζώα παραμένουν για κάποιο διάστημα σε νοσηλεία σε ειδικά καταφύγια. Από κει και πέρα προωθείται και μια διαδικασία υιοθεσίας τους αν και τα περισσότερα εξ αυτών καταλήγουν στο φυσικό τους περιβάλλον, τους δρόμους, αλλά τουλάχιστον υγιή. Τα στοιχεία και οι ιατρικοί φάκελοι μαζί με φωτογραφίες των ζώων καταχωρούνται από τους κτηνιάτρους σε ειδικό ηλεκτρονικό αρχείο που διατηρούν και οι δήμοι, οι οποίοι θεωρούνται ως οι προσωρινοί ιδιοκτήτες των ζώων μέχρι να υιοθετηθούν βέβαια από κάποιον πολίτη.

• Υποχρεωτικό το τσιπάρισμα και των δεσποζόμενων ζώων
Κάτι που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι ιδιοκτήτες σκυλιών και γατιών είναι πως καθίσταται υποχρεωτική η καταγραφή, το τσιπάρισμα και ο ιατρικός έλεγχος με την έκδοση βιβλιαρίων υγείας των ζώων τους. Σε διαφορετική περίπτωση είναι πιθανόν να τους επιβληθούν πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν συνδυαστικά ακόμα και τα 1000 ευρώ. Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Παλαιοδήμος, προβλέπεται να γίνονται έλεγχοι από τη δημοτική αστυνομία με ειδικά scanners για να διαπιστώνεται αν τα ζώα είναι τσιπαρισμένα Όπως μας επισήμαναν και οι δύο φιλόζωοι, το τσιπάρισμα των ζώων θα συμβάλλει στο να ελαχιστοποιηθεί μελλοντικά ο αριθμός των αδέσποτων ζώων αφού οι ιδιοκτήτες τους θα το σκέπτονται πολύ πριν τα...ξεφορτωθούν (όπως γίνεται σήμερα), αφού θα μπορούν οι αρμόδιοι φορείς να τους βρουν μέσω του τσιπ και διασταύρωσης των στοιχείων τους.

• Πρωτοβουλία για υλοποίηση του προγράμματος σε όμορους δήμους
Οι δύο σύλλογοι έχουν κινηθεί δραστήρια για να ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου στους δήμους τους. Ωστόσο δεν σταματάνε εκεί. Όπως μας ενημέρωσαν ο κ. Παλαιοδήμος και η κα Παναγιωτίδου πρόθεση τους είναι να αναληφθεί πρωτοβουλία σε συνεργασία και με Δήμους Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου για να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος και σε όμορους δήμους της περιοχής μας, όπου μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι.
Διαβάστε περισσότερα »

Σκύλος μιμείται το μωρό [Video]

Μία ιδιότυπη "συνομιλία" μεταξύ ενός σκύλου χάσκι και ενός μωρού.
Διαβάστε περισσότερα »

Κόβουν κλήσεις στους… σκύλους που γαβγίζουν!


perierga.gr - Κόβουν κλήσεις στους σκύλους που γαβγίζουν!

Κλήσεις για γαύγισμα θα μοιράζει η αστυνομία της Χαβάης στους σκύλους που «σηκώνουν τη γειτονιά στο πόδι».Το γαύγισμα των σκύλων «καταστρέφει» το ειδυλλιακό σκηνικό στο πανέμορφο νησί, γεγονός που ώθησε τις Αρχές να λάβουν δραστικά μέτρα για τα ανυπάκουα τετράποδα.
Από εδώ και στο εξής λοιπόν οι αστυνομικοί θα κόβουν κλήσεις στους «θορυβώδεις» σκύλους, αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες τους να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα εκατοντάδων δολαρίων.
Καθώς τα τελευταία χρόνια τα παράπονα των γειτόνων για τα γαυγίσματα των σκύλων έπεφταν σαν βροχή, οι Αρχές της Χαβάης αποφάσισαν να θεσπίσουν σαφές θεσμικό πλαίσιο που απαγορεύει τα γαυγίσματα, το «κλαψούρισμα» και τις κραυγές των σκύλων για 10 λεπτά συνεχόμενα ή για 20 λεπτά με διαλείμματα.
Ο νόμος επιτρέπει στον σκύλο να γαυγίζει συνεχόμενα, ξεπερνώντας τα επιτρεπόμενα όρια, αν ο ιδιοκτήτης του δέχεται επίθεση. Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων καταγγέλλουν ότι η νομοθεσία παραβιάζει τα δικαιώματά τους, καθώς και τα δικαιώματα των ζώων, ωστόσο οι γείτονες έχουν αντίθετη άποψη.
πηγή: real.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Τα 10 πιο εντυπωσιακά ενυδρεία στον κόσμο!


Τα θαλάσσια είδη, τα υποβρύχια φυτά αλλά και οι βραχώδεις σχηματισμοί δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Κάπως έτσι, λοιπόν, δημιουργήθηκαν και τα ενυδρεία στον κόσμο για να μπορέσει οκαθένας να απολαύσει μετον έναν ή τον άλλον τρόπο αυτό το μοναδικό μεγαλείο και το μαγευτικό θαλάσσιο τοπίο. Θαυμαστά κτήρια σε όλο τον κόσμο κλείνουν στο εσωτερικό τους μοναδικές υποβρύχιες εμπειρίες, ενώ την υπογραφή σε αριτεκτονικό σχεδιασμό και design βάζουν διάσημοι αρχιτέκτονες. Η λίστα με τα 10 πιο εντυπωσιακά ενυδρεία στον κόσμο αποδεικνύει περίτρανα πως η Γη, ναι, θα έπρεπε να λέγεται… Ωκεανός!

1. The Blue Planet by 3XN, Κοπεγχάγη, Δανία
perierga.gr - Τα 10 top ενυδρεία στον κόσμο!
2. Steinhart Aquarium, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
perierga.gr - Τα 10 top ενυδρεία στον κόσμο!
3. The Aquarium of Genoa, Γένοβα, Ιταλία
perierga.gr - Τα 10 top ενυδρεία στον κόσμο!
4. L’Oceanogràfic, Βαλένθια, Ισπανία
perierga.gr- Τα 10 top ενυδρεία ατον κόσμο!
5. Mora River Aquarium, Mora, Πορτογαλία
perierga.gr - Τα 10 top ενυδρεία στον κόσμο!
6. Oceanário de Lisboa, Λισαβόνα, Πορτογαλία
perierga.gr - Τα 10 top ενυδρεία στον κόσμο!
7. The Monterey Bay Aquarium, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
perierga.gr - Τα 10 top ενυδρεία στον κόσμο!
8. Museum of the Mediterranean, Reggio, Καλαβρία, Ιταλία
perierga.gr - Τα 10 top ενυδρεία στον κόσμο!
9. Silvertown Aquarium, Λονδίνο, Αγγλία
perierga.gr - Τα 10 top ενυδρεία στον κόσμο!
10. Batumi Aquarium, Batumi Beach, Γεωργία
perierga.gr - Τα 10 top ενυδρεία στον κόσμο!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικο bazaar της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης

Χριστουγεννιάτικα είδη - Διακοσμητικά αντικείμενα με θέμα τον σκύλο και τη γάτα - Χρηστικά αντικείμενα για όλο το σπίτι - Κοσμήματα και ρούχα για εσάς - Πρωτότυπα ρούχα και αξεσουάρ για τους τετράποδους φίλους σας - Ζεστό καφέ, υπέροχα γλυκά και... φαγητά - Βιβλία και CD καθώς και τα καινούρια μπλουζάκια του σωματείου μας!

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, στον μπουφέ μας θα βρείτε: Σπιτικά γλυκά, φαγητά και καφέ από τα χεράκια μας.
Στο παζάρι στον Άλιμο θα έχουμε και μπουφέ με vegan εδέσματα από το Improv Cafe & Resto.

Τα μέλη της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης θα σας ενημερώνουν για τη δράση του Σωματείου και για τα ζώα που είναι διαθέσιμα για υιοθεσία.

Δεχόμαστε με χαρά δωρεές αντικειμένων που για τα ζώα σας δεν είναι πια χρήσιμα αλλά για τα αδέσποτα ζώα είναι σημαντικά, όπως λουράκια, κουβέρτες, παλιά σπιτάκια/καλαθάκια/κλουβιά μεταφοράς, καθώς και τροφές.

Στο φετινό χριστουγεννιάτικο bazaar μας, θα έχετε την ευκαιρία να γίνετε εικονικός γονιός σε κάποιο από τα ζωάκια μας που έχουν ανάγκη, επιλέγοντας απλώς το ζώο που επιθυμείτε να στηρίξετε οικονομικά και συμπληρώνοντας το έντυπο εικονικής υιοθεσίας. Με το ποσό που θα επιλέξετε, βοηθάτε τα ζώα αυτά να παραμείνουν ασφαλή μέχρι να βρεθεί μια οικογένεια και για αυτά.

Φέτος στο bazaar μας θα συμμετέχουν τα σωματεία:
ΓΑΤΕΣ ΦΛΟΙΣΒΟΥ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Σάββατο 1/12 και Κυριακή 2/12, 10:00 - 20:00

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΜΟΥ, Ιωνίας 96, Άνω Καλαμάκι

Σάββατο 8/12 και Κυριακή 9/12, 10:00 - 20:00

SPORTS CAFE (ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ), Έβερτ και Κεφαλληνίας, Ηλιούπολη (Τέρμα του λεωφορείου 237) 

Οδηγίες για μετάβαση με ΜΜΜ:

-Για το παζάρι μας στον Άλιμο, από το σταθμό Αγίου Δημητρίου του Μετρό, παίρνετε την γραμμή 109. 

-Για το παζάρι μας στην Ηλιούπολη, παίρνετε από το σταθμό της Δάφνης το 237 και κατεβαίνετε στο τέρμα.
Διαβάστε περισσότερα »

Ένα ψάρι που το λένε Ομπάμα!


Ένα ψάρι που το λένε Ομπάμα!

Προς τιμήν του Αμερικανού προέδρου ονομάστηκε νέο είδος πέρκας

Αμερικανοί επιστήμονες ονόμασαν το πρόσφατα ανακαλυφθέν είδος ψαριού προς τιμήν του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Πρόκειται για τον καθηγητή, Ρίτσαρντ Μέιντεν, του τμήματος Βιολογίας του πανεπιστημίου του Σεντ Λούις και του Δρ. Στίβεν Λέιμαν της εταιρείας συμβούλων Geosyntec ανακάλυψαν ένα νέο είδος πέρκας. Το όνομα Etheostoma obama δόθηκε στο είδος ψαριών της οικογένειας Percidae, που ζουν σε ποτάμια και ρυάκια γλυκού νερού της Βόρειας Αμερικής.

«Επιλέξαμε τον Μπαράκ Ομπάμα εξαιτίας της ηγεσίας του σε περιβαλλοντικά θέματα, ιδιαίτερα στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Δρ. Λέιμαν.

newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »