Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Γιορτή Υιοθεσίας απ' το Κυνοκομείο Ηρακλείου Κρήτης:4/11

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 9:00 π.μ έως 3:00 μ.μ θα πραγματοποηθεί στον χώρο του κυνοκομείου Ηρακλείου Κρήτης στην Φοινικιά "ΓΙΟΡΤΗ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ".
 Μπορείτε να επισκεφθείτε τον χώρο, να γνωρίσετε από κοντά τα μικρά πλασματάκια, και γιατί όχι , να τα κάνετε κι αυτά μέλη της οικογένειά σας!!!!
 
Γα πληροφορίες για την διαδρομή που θα ακολουθήσετε προς το κυνοκομείο μας, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα:
 6945761183 6940267825 6940267826.
Διαβάστε περισσότερα »

Σαλαμίνα: Πυροβόλησαν και σκότωσαν σκύλο


Σύμφωνα με την Ζωοφιλική Σαλαμίνας, ο σκύλος των φωτογραφιών δολοφονήθηκε χθες το απόγευμα στις 17:30 περίπου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια κατοίκου της περιοχής Ρέστη κοντά στον Άγιο Προκόπη. 

Όπως δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας, το σκυλί πυροβολήθηκε μπροστά στα μάτια της, όμως δεν πρόλαβε να δει τον δράστη... Το σκυλί σύμφωνα με την μαρτυρία της ψυχορραγούσε για τουλάχιστον μισή ώρα. 

Το Α.Τ. Σαλαμίνας, αν και ειδοποιήθηκε εγκαίρως, έφτασε στο σημείο μετά τις 20:00 με αρκετές δηλαδή ώρες καθυστέρηση.

Διενεργήθηκε νεκροτομή, και βρέθηκε ότι το βλήμα είχε διαπεράσει τον πνεύμονα και είχε καταλήξει στο συκώτι του ζώου! 
Από την μεριά του το σωματείο έχει καταθέσει μήνυση ελπίζοντας να βρεθεί ο δράστης!

Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Διαβάστε περισσότερα »

Ο άντρας που αψήφησε την ραδιενέργεια για να φροντίζει τα ζώα της Φουκουσίμα



Ο άντρας που αψήφησε την ραδιενέργεια για να φροντίζει τα ζώα της Φουκουσίμα

. Ήταν ο μόνος από τους 80000 κατοίκους που έμεινε στην Φουκουσίμα όταν η περιοχή εκκενώθηκε τον Μάρτιο του 2011, μετά το τσουνάμι που χτύπησε την Ιαπωνία.

«Όταν χτύπησε ο σεισμός ήμουν στο πυρηνικό εργοστάσιο και δούλευα στο δρόμο. Όλοι έφυγαν, αλλά εγώ ζούσα με τους γονείς μου και η μητέρα μου μόλις και μετά βίας μπορούσε να περπατήσει. Τους είπα ότι έπρεπε να μείνουμε. Έναν περίπου μήνα μετά τις πυρηνικές εκρήξεις, τα τρία μου αδέρφια ήρθαν. Είπαν ότι ήταν επικίνδυνα και ότι θα έπρεπε να φύγουμε, αλλά αποφάσισα να παραμείνω εδώ μόνος μου. Έπρεπε να ταΐσω τα σκυλιά μου»

«Αφού είχα μείνει δυο τρεις μέρες μόνος, άκουσα το σκύλο του γείτονα να γαβγίζει. Ήταν πεινασμένος, έτσι άρχισα να τον φροντίζω. Έπειτα βρήκα άλλον έναν αδέσποτο σκύλο και ένα μήνα αργότερα περνούσα τον περισσότερο απ’ τον χρόνο μου οδηγώντας τριγύρω στην περιοχή της Ταμιόκα ψάχνοντας για εγκαταλειμμένα ζώα. Υιοθέτησα σκυλιά, γάτες, κουνέλια, κοτόπουλα, πάπιες, αγελάδες –παραήταν πολλά για να τα μετράω. Τα τάιζα για να μην αγριέψουν»


Μέχρι σήμερα παραμένει στην περιοχή. Για την ραδιενέργεια λέει:
«Δεν τη φοβάμαι, δεν μπορώ να τη δω και δεν πονάει. Ένας γιατρός σε ένα πανεπιστήμιο μου είπε ότι ήμουν πάρα πολύ ραδιενεργός, αλλά θα χρειάζονταν 30 χρόνια για να εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα. Σε 30 χρόνια θα είμαι πάνω από 80. Είναι νορμάλ να πεθάνεις όταν είσαι 80».
Όσο για την μοναξιά του λέει: «Είναι τόσο περίεργο το συναίσθημα. τώρα, όταν περπατάω μέσα στην πόλη, είμαι ολομόναχος. Τη νύχτα δεν υπάρχει ηλεκτρισμός και παντού είναι πίσσα σκοτάδι. Τα βράδια είναι που με πιάνει η θλίψη. Πίνω καναδυό ποτήρια σάκε πριν πάω για ύπνο. Όταν έρθει το πρωί αισθάνομαι ξανά ζωντανός»
lifo.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Τα εγκαταλελειμμένα ζώα της Φουκουσίμα


Οι φωτογραφίες είναι του Yasusuke Ota, ο οποίος επισκέφθηκε τη Φουκουσίμα μαζί με μερικούς εθελοντές μερικές εβδομάδες μετά την καταστροφή για να δώσει στα παρατημένα ζώα της περιοχής τροφή και νερό. Οι σκηνές φρίκης τον έκαναν να επιστρέψει για να φωτογραφίσει, 18 μήνες μετά, τα ζώα που κατάφεραν να επιβιώσουν: «Αυτή η πτυχή της τραγωδίας για κάποιο λόγο δεν αναφέρθηκε από τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης και η αλήθεια είναι ότι δεν δόθηκε βοήθεια σ’ αυτά τα ζώα, ακόμα και μετά από ενάμιση χρόνο. Παρακαλώ μην αποστρέφετε τα μάτια σας από την πραγματικότητα» 
Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Ένας κτηνίατρος λέει την άποψή του για την επικίνδυνη ζώνη:

llifo.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Χαριτωμένα κατοικίδια… μινιατούρες


Όσο μικρό είναι το μέγεθός τους τόσο γλυκά και χαριτωμένα είναι. Κατοικίδια σε μέγεθος …μινιατούρας που μόνο όμορφα συναισθήματα μπορούν να μας γεμίσουν.

Perierga.gr - Χαριτωμένα κατοικίδια ...μινιατούρες
Perierga.gr - Χαριτωμένα κατοικίδια ...μινιατούρες
Perierga.gr - Χαριτωμένα κατοικίδια ...μινιατούρες
Perierga.gr - Χαριτωμένα κατοικίδια ...μινιατούρες
Perierga.gr - Χαριτωμένα κατοικίδια ...μινιατούρες
Perierga.gr - Χαριτωμένα κατοικίδια ...μινιατούρες
Perierga.gr - Χαριτωμένα κατοικίδια ...μινιατούρες
Perierga.gr - Χαριτωμένα κατοικίδια ...μινιατούρες
Perierga.gr - Χαριτωμένα κατοικίδια ...μινιατούρες
Perierga.gr - Χαριτωμένα κατοικίδια ...μινιατούρες
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Αξιαγάπητες λευκές νυχτερίδες…

Οι λευκές νυχτερίδες της Ονδούρας (Ectophylla alba) ζουν σε χώρες της Κεντρικής Αμερικής, στη Νικαράγουα, την Κόστα Ρίκα και φυσικά... στην Ονδούρα, τη χώρα από την οποία παίρνουν και το όνομά τους.

Δε ζουν σε σπηλιές και δεν «πίνουν» αίμα, ενώ η χαρακτηριστική λευκή γούνα τους δεν οφείλεται σε αλμπινισμό αλλά αποτελεί εξέλιξη… καμουφλάζ. Τώρα θα σκεφτείτε –και λογικά, βέβαια- ότι τα δάση της Ονδούρας δεν φημίζονται για το… λευκό τους φύλλωμα. Το αντίθετο, μάλιστα. Είναι καταπράσινα.

Γιατί λοιπόν η εν λόγω νυχτερίδα χρησιμοποιεί το λευκό χρώμα για καμουφλάζ; Το μυστικό βρίσκεται στον ήλιο που διαπερνά τα φυλλώματα των δέντρων όπου φωλιάζουν οι νυχτερίδες, προσδίδοντας στην άσπρη γούνα τους πρασινωπή απόχρωση. Έτσι κρύβονται από τους εχθρούς τους!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το είδος σύντομα θα χαρακτηριστεί απειλούμενο, καθώς οι πληθυσμοί μειώνονται δραματικά, αν και γίνονται πολλές προσπάθειες από επιστήμονες και Οργανισμούς για τη σωτηρία του.




perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Πώς θα ήταν αν ο Dexter γινόταν Dogster και πρωταγωνιστής ήταν ένας σκύλος; [Video]

Οι φανς της δημοφιλούς σειράς Dexter που είναι και ζωόφιλοι , σίγουρα θα λατρέψουν αυτή την εκπληκτική παρωδία . Απολαύστε το βίντεο!

Διαβάστε περισσότερα »

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένα


Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένα  Στα χέρια... αδίστακτων αφεντικών 
















Διαβάστε περισσότερα »

Παίζοντας τον ψόφιο κοριό


Υποψήφιοι για Όσκαρ...


Διαβάστε περισσότερα »

Αφρόλουτρο στη... θάλασσα για τον μικρό Monty


Ένας παιχνιδιάρης σκύλος στην παραλία του Littlehampton

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι επηρέασαν πολλούς στο δυτικό Sussex της Βρετανίας αλλά κάποιος φαίνεται πως το απόλαυσε αρκετά. 

Ο λόγος για τον Monty, ένα springer spaniel, που εκμεταλλεύτηκε την έρημη παραλία του Littlehampton για κολύμπι και… τρέξιμο. 

Ο αφρός σκέπασε ολόκληρο το παιχνιδιάρικο σκυλάκι, το οποίο ταλαιπώρησε αρκετά το αφεντικό του μέχρι να φύγει από τη θάλασσα. Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει όταν οι έντονες βροχές στέλνουν οργανική ύλη που επιπλέει στον ωκεανό, όπου με την κίνηση γίνεται αφρός. 

















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Μιλάνε οι ελέφαντες;



Μιλάνε οι ελέφαντες;

Ο Κόσικ πάντως λέει λέξεις στα κορεάτικα

Ο Κόσικ είναι ένας ασιατικός ελέφαντας, ο οποίος μπορεί να μιμηθεί την ανθρώπινη ομιλία και να λέει απλές λέξεις στα κορεάτικα, διαπίστωσαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί το γιατί ο 15χρονος Κόσικ άρχισε να μιμείται την ανθρώπινη γλώσσα, όμως οι βιολόγοι Άγγελα Στέγκερ και Τέκουμσεχ Φιτς υποθέτουν ότι η συμπεριφορά του ελέφαντα ενδέχεται να σχετίζεται με τις εμπειρίες του όταν ήταν ακόμη νεαρής ηλικίας.

Ο Κόσικ ήταν ο μοναδικός ελέφαντας του Ζωολογικού Κήπου Έβερλαντ της Νότιας Κορέας επί περίπου πέντε χρόνια. Για ένα μεγάλο διάστημα, στη σημαντική για τους ελέφαντες φάση της ανάπτυξης τους και της σύναψης δεσμών μεταξύ τους, μοναδική συντροφιά του ήταν οι άνθρωποι.

«Υποθέτουμε ότι ο Κόσικ άρχισε να προσαρμόζει τους ήχους του για να ενισχύσει τους κοινωνικούς δεσμούς του με τους ανθρώπους, κάτι που έχουμε διαπιστώσει σε άλλα είδη τα οποία έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν ήχους», αναφέρει ο Στέγκερ σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Current Biology.

Στο παρελθόν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ελεφάντων που μπορούσαν να μιμηθούν τον ήχο φορτηγών. Λέγεται ότι ένας αρσενικός ελέφαντας που ζούσε σε ζωολογικό κήπο του Καζακστάν άρθρωνε λέξεις στην καζακική και τη ρωσική γλώσσα, όμως η περίπτωση αυτή δεν μελετήθηκε ποτέ από τους επιστήμονες.

Ο Κόσικ έγινε πασίγνωστος πριν από μερικά χρόνια και προσέλκυσε πολλούς τουρίστες χάρη στην ασυνήθιστη ικανότητά του.

Οι ερευνητές όμως τώρα προχώρησαν σε πειράματα, ζητώντας από ανθρώπους που μιλούν κορεάτικα να καταγράψουν ό,τι άκουγαν από τις ηχογραφημένες «ομιλίες» του ελέφαντα. Διαπίστωσαν ότι, κολλώντας την προβοσκίδα του στο στόμα, ο Κόσικ μπορούσε να προφέρει καθαρά πέντε λέξεις: «γεια», «κάθισε», «όχι», «ξάπλωσε» και «καλό».

Δεν υπάρχει όμως καμία απόδειξη ότι ο Κόσικ καταλαβαίνει το νόημα των λέξεων που χρησιμοποιεί.


newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »