Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Οι τρεις φίλοι (BINTEO)



Μοιάζει με σενάριο ταινίας της Disney- τρία διαφορετικά ζώα που ξεπερνούν τις διαφορές τους και μοιράζονται μία ζεστή φιλία. Είναι όμως μία πραγματική ιστορία με τρεις πρωταγωνιστές: ένα μικρό λιοντάρι, τον Simba, έναν λαγό, τον Thumper κι ένα σκύλο ονόματι Monty που μεγάλωναν μαζί στο σπίτι δύο υπεύθυνων ζωολογικού κήπου στη Γλασκώβη.

Έχουν περάσει περισσότερα από είκοσι χρόνια από τότε που βιντεοσκοπήθηκε το παιχνίδι των τριών και οι εικόνες παραμένουν χαριτωμένες.

Ο Simba απομακρύνθηκε από τη μητέρα του σε ηλικία μόλις 13 εβδομάδων καθώς αρρώστησε ένα χειμώνα, στο Ζωολογικό Κήπο της Γλασκώβης που το 2000 έκλεισε.

Καθώς έμενε στο σπίτι των δύο υπεύθυνων του κήπου, τη δεκαετία του ’80, ο Simba βρήκε απρόσμενη παρέα τα κατοικίδια της οικογένειας, ένα σκύλο κι ένα λαγό.

Δυστυχώς η αταίριαστη φιλία έλαβε σύντομα τέλος καθώς όταν το λιοντάρι έγινε καλά, επέστρεψε στο ζωολογικό κήπο.

Έπειτα από κάποιο διάστημα ήταν πολύ μεγαλόσωμος για να νιώθει κανείς άνετα κοντά του- τόσο τα ζώα όσο και οι άνθρωποι.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο






Διαβάστε περισσότερα »

ΦΡΙΚΗ: Στην Κίνα ακόμη μαγειρεύουν σκύλους και γάτες! (BINTEO)



Ομάδα κινέζων ακτιβιστών διαδήλωσε στην κρεαταγορά… σκύλων στην πόλη Yulin στην επαρχία Guangxi κατά της… κινέζικης παράδοσης να μαγειρεύονται και να προσφέρονται ως ξεχωριστές λιχουδιές... σκύλοι και γάτες!

Η Κίνα δεν έχει απαγορεύσει ακόμη την κακοποίηση των ζώων και αυτήν την ομολογουμένως κάπως περίεργη παράδοση, παρά τις έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων.

Δεν είναι λίγοι όμως οι Κινέζοι που απολαμβάνουν να τρώνε κρέας σκύλου, ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα, ενώ σε κάποιες περιοχές ο τρόπος θανάτωσης του ζώου είναι κάτι παραπάνω από βάρβαρος… χτυπάνε τα σκυλιά μέχρι θανάτου, προκειμένου να «απελευθερωθεί» το αίμα τους στο κρέας τους.



Ωστόσο, σε περιοχές που το κρέας είναι δυσεύρετο, τα σκυλιά θεωρούνται «τροφή ανάγκης» και η κατανάλωσή τους θεωρείται γενικά αποδεκτή από την κοινωνία.













Διαβάστε περισσότερα »

Νεογέννητα πάντα σε ζωολογικό κήπο της Κίνας


Φωτογραφίες με τα ασπρόμαυρα μικρά

Κάθονται στην αγκαλιά των φροντιστών τους, πίνουν από μπιμπερό και συμπεριφέρονται όπως κάθε νεογέννητο… αποζητούν τα χάδια και τη φροντίδα των μεγάλων! 

Ζουν στο πάρκο Giant Panda Research Base στο Chengdu, στην επαρχία Sichuan της Κίνας και οι υπάλληλοι του πάρκου τα έδειξαν στους επισκέπτες, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας συγκέντρωσης πόρων για το ερευνητικό τους κέντρο.

Σε άγρια κατάσταση υπάρχουν μόλις 1.600 πάντα στην Κίνα, ενώ περίπου 300 ζουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας.













Διαβάστε περισσότερα »

Δαμάζουν τα κύματα... γαυγίζοντας! (BINTEO)



 


Διαβάστε περισσότερα »

ΣΟΚ στου Ρέντη: Τον σκότωσαν γιατί λέρωναν τα σκυλιά του


Δύο Έλληνες, ηλικίας 30 και 37 ετών, ομολόγησαν ότι σκότωσαν τον 37χρονο φύλακα.

ΣΟΚ στου Ρέντη: Τον σκότωσαν γιατί λέρωναν τα σκυλιά του
Η δολοφονία έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στον προαύλιο χώρο φύλαξης εταιρείας που ανήκει στην Αγροτική Τράπεζα, στον αριθμό 96 της παρόδου του Κηφισού, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο άντρες τραυμάτισαν τον άτυχο άνδρα στον θώρακα με αιχμηρό αντικείμενο διότι τα σκυλιά λέρωσαν έναν χώρο.
Οι δυο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.
newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Το κατοικίδιό σας, σας διαβάζει σαν εφημερίδα


Το κατοικίδιό σας, σας διαβάζει σαν εφημερίδαΜια καινούρια θεωρία μας λέει ότι τα σκυλιά μας διαβάζουν τις εκφράσεις μας!


 Σύμφωνα με την έρευνα της επιστημονικής επιθεώρησης «Learning and Behaviour» τα ζώα λειτουργούν συνδυάζοντας τις προηγούμενες εμπειρίες τους με τα σημάδια που αντιλαμβάνονται από τη συμπεριφορά μας.
Οι επιστήμονες διεξήγαν πειράματα όπου συνέκριναν τη συμπεριφορά των σκύλων στο να ζητούν φαγητό από ανθρώπους που τα πρόσεχαν σε σχέση με εκείνους που δεν τους έδιναν σημασία. Η προτίμηση τους ήταν φυσικά οι πρώτοι. Το ίδιο συνέβη και με τους λύκους αν και σε σχέση με τα κατοικίδια σκυλιά είναι λιγότερη εξοικειωμένοι με τις ανθρώπινες εκφράσεις.
Η συμπεριφορά αυτή των σκύλων που φαίνεται καταγεγραμμένη στο DNA τους δείχνει την τάση και την επιθυμία τους για τη ανθρώπινη συναναστροφή. Μην ξεχνάμε το ρητό ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου!

queen.gr
.
Διαβάστε περισσότερα »

Θεσσαλονίκη: Δηλητηρίασε το ζώο πριν από 4 χρόνια αλλά δεν θα καταδικαστεί!


Πριν από τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα στις 23/6/2008 στη Θεσσαλονίκη η Αθηνά Κουρτίδου έπιασε επ’ αυτοφώρω έναν άνδρα, ο οποίος έριξε φόλα... σ’ ένα αδέσποτο σκυλί, το οποίο φρόντιζε κάτω από το σπίτι της σε μια γειτονιά του Χορτιάτη. Χάρη στη δική της άμεση επέμβαση το ζώο, που άρχισε να σπαρταράει από το δηλητήριο, σώθηκε.

Η φιλόζωη ακολούθησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, όπως ο νόμος όριζε, δηλαδή καταγγελία, μήνυση, τοξικολογικός έλεγχος ευρήματος, μάρτυρες κ.ο.κ.. Στις 25 Ιουνίου 2012 εξαιτίας των αναβολών έφτασε επιτέλους η ώρα της δίκης.

Τέσσερα χρόνια μετά αυτή η γυναίκα περιμένει, να σταθεί στην αίθουσα 16 του Γ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης στις 09:00 για να δει τον εγκληματία, να δικάζεται και να καταδικάζεται. Όμως αυτό δεν θα συμβεί.

Όπως έχει ήδη δημοσιεύσει το www.zoosos.gr σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4043/2012 τα ποινικά αδικήματα, για τα οποία απειλείται ποινή φυλάκισης έως και ένα έτος και έχουν τελεστεί έως 31/12/2011, μπαίνουν στο αρχείο.

Βέβαια ο προσωπικός αγώνας αυτής της γυναίκας δεν θα πάει χαμένος.

Ο δράστης αυτού του εγκλήματος γνωρίζει καλά τώρα τις συνέπειες καθώς ο νέος νόμος 4039/2012 είναι πλέον αυστηρότερος.

Μπορεί να γλύτωσαν, όσοι εγκλημάτησαν πάνω στα ζώα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011, αλλά κανείς δεν θα γλυτώσει, αν συνεχίσει την εγκληματική του δράση από την 1 Ιανουαρίου 2012.
Διαβάστε περισσότερα »

Καμηλοπάρδαλη βούτηξε σε πισίνα!



Φανταστείτε ότι έχετε ένα ωραίο σπίτι με μια μεγάλη πισίνα στο κέντρο και απολαμβάνετε καθημερινά το μπάνιο σας, με την οικογένειά σας και τους φίλους σας. Επιπλέον, επιτρέπετε στους γείτονες να χρησιμοποιούν την πισίνα όποτε θέλουν, χωρίς να χρειάζεται να σας ειδοποιούν κάθε φορά γ ι’ αυτό.

Παρεμπιπτόντως, το σπίτι βρίσκεται στο West Coast των ΗΠΑ, μέσα σε μια μεγάλη έκταση με φοίνικες και τροπική βλάστηση, ενώ κάπου εκεί κοντά υπάρχει μια φάρμα με άγρια ζώα. Όλα καλά, λοιπόν, με τους επισκέπτες, τους φίλους και τους γείτονες που απολαμβάνουν πού και πού την πισίαν μαζί σας!

Τι γίνεται, όμως, όταν ένας απρόσκλητος επισκέπτης κάνει ξαφνικά την εμφάνισή του στην αυλή, και μάλιστα προτιμήσει να κάνει κι αυτός μια βουτιά στην πισίνα; Αν πρόκειται για γνωστό, κανένα πρόβλημα, θα σκεφτείτε. Σωστά; Λάθος!

Γιατί γνωστός είναι σίγουρα, αλλά ένας περίεργος γνωστός… Μια καμηλοπάρδαλη εθεάθη να παίρνει το μπάνιο της στην πισίνα της οικογένειας, αδιαφορώντας για τα αδιάκριτα βλέμματα.

Τι βουτιές, τι κολύμπι έκανε το ζώο στην πισίνα δεν λέγεται! Χάρμα οφθαλμών για τους ιδιοκτήτες -αφού βέβαια οι άνθρωποι ξεπέρασαν το πρώτο σοκ!- αλλά και για εμάς που βλέπουμε τις φωτογραφίες που απαθανάτισαν.

«Μπορεί να ήρθε απρόσκλητη ως εδώ, όμως το ευχαριστήθηκε και με το παραπάνω! Κι αφού πήρε το μπάνιο της ήρεμα και ωραία, επέστρεψε από εκεί που ήρθε. Ούτε γάτα ούτε ζημιά!», λέει η σύζυγος. Άλλωστε αυτό το θέαμα δεν είναι κάτι που το βλέπεις καθημερινά!
kaltsa.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Σήμερα ταξιδεύουν 30 γύπες από την Κρήτη στην Κύπρο


Με πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών από το Ηράκλειο της Κρήτης ταξιδεύουν σήμερα για την Κύπρο οι πρώτοι έξι από τους 30 πυρόχροες γύπες...
για την ενίσχυση του κυπριακού πληθυσμού του είδους, στο πλαίσιο του έργου «ΓΥΠΑΣ», το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και κατά το υπόλοιπο από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα - Κύπρος 2007-2013.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου, το έργο «ΓΥΠΑΣ» αποσκοπεί στην ενίσχυση του πληθυσμού του γύπα στην Κύπρο με πουλιά από την Κρήτη, έτσι ώστε ο πληθυσμός του να ανακάμψει, καθώς τις τελευταίες δεκαετίες έχει μειωθεί σε βαθμό, που να απειλείται άμεσα με εξαφάνιση.
Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, η προστασία του συγκεκριμένου πτηνού είναι σημαντική για το περιβάλλον της Κύπρου, καθώς «ο γύπας επιτελεί τον ρόλο του καθαριστή της υπαίθρου από τα διάφορα νεκρά ζώα, απαλλάσσοντας από τους κτηνοτρόφους το κόστος αποτέφρωσης των ζώων, ενώ πέραν του άμεσου οικονομικού οφέλους, η διατήρηση του γύπα επιφέρει και διάφορα έμμεσα οφέλη, όπως η προώθηση του αγροτουρισμού, η πτηνοπαρατήρηση και η εκπαίδευση».
Οι γύπες θα μεταφερθούν με κλωβό του Τμήματος Δασών στον Άγιο Ιωάννη Πάφου, όπου και θα παραμείνουν έως ότου εγκλιματιστούν στο νησί (σσ. αλλιώς υπάρχει πιθανότητα να πετάξουν πίσω στη Κρήτη) πριν απελευθερωθούν στην κυπριακή ύπαιθρο.

tromaktiko.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Φθιώτιδα: Σε καλά χέρια ο μικρός πελαργός, που έσπασε τη φτερούγα του

Το πελαργάκι της φωτογραφίας έπεσε από τη φωλιά του στο Λειανοκλάδι Φθιώτιδας και έσπασε τη φτερούγα του.
Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, μετά από κινητοποίηση κατοίκων της περιοχής, που ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Λαμίας, ο μικρός πελαργός προωθήθηκε στο Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας και του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από μέλη του, μετά από συνεννόηση με τον "ΑΝΙΜΑ"(Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής) στην Αθήνα.

Στη συνέχεια εστάλη στον "ΑΝΙΜΑ" με το ΚΤΕΛ Ν. Φθιώτιδας, ώστε να αποκατασταθεί η φτερούγα του και να επανέλθει στη φωλιά του.

"Ευχαριστούμε τους φιλόζωους κατοίκους και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Λειανοκλαδίου, την Πυροσβεστική Λαμίας καθώς και το ΚΤΕΛ Ν. Φθιώτιδας για τη βοήθειά τους. Τέτοιες ενέργειες τιμούν την ιδιότητα άνθρωπος", είπε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας κ. Αγγέλα Μπαρτσιώκα.


LamiaReport.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Μάθετε πως να πηγαίνετε βόλτα τους... ανθρώπους! (BINTEO)


Το συγκεκριμένο βίντεο, είναι λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα, καθώς αντί να μας δείχνει πως να πηγαίνει ένας άνθρωπος βόλτα το κατοικίδιο του, μας δείχνει το αντίθετο!
Δηλαδή πως θα πάει ένας γάτος το αφεντικό του έξω! 7 πράγματα που... κάθε γατί πρέπει να ξέρει!
Από κει και πέρα, πρόκειται καθαρά για ένα αστείο βίντεο και τίποτα παραπάνω, το οποίο έχει ως μοναδικό σκοπό να σας φτιάξει τη διάθεση!
Διαβάστε περισσότερα »

Churchill: Σ' αυτή την πόλη οι κάτοικοι είναι... πολικές αρκούδες!!!

Churchill: Σ' αυτη την πολη οι κατοικοι ειναι... πολικες αρκουδες!!!
Το Churchill είναι μια πόλη στις ακτές του Hudson Bay στην πόλη Μανιτόμπα του Καναδά η οποία είναι «διάσημη» για το μεγαλύτερο πληθυσμό πολικών αρκούδων που ζει νότια του Αρκτικού Κύκλου.
Η πόλη των... πολικών αρκούδων!
Η πόλη έχει λάβει το ψευδώνυμο «πόλη των πολικών αρκούδων», ενώ αποτελεί σπουδαίο τουριστικό θέρετρο της ευρύτερης περιοχής. Οι τουρίστες μπορούν να δουν με ασφάλεια τις πολικές αρκούδες μέσα από ειδικά διαμορφωμένα λεωφορεία, φτάνοντας πολύ κοντά στα άγρια αυτά ζώα.
Η πόλη των... πολικών αρκούδων!
Όλο τον Οκτώβριο μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου, χιλιάδες πολικές αρκούδες συγκεντρώνονται στο Churchill, περιμένοντας να παγώσουν τα νερά στον κόλπο Hudson Bay, έτσι ώστε να επιστρέψουν εκεί για να κυνηγήσουν τη βασική τροφής τους, τις φώκιες.
Η πόλη των... πολικών αρκούδων!
Το θέαμα είναι εντυπωσιακό καθώς η προσέγγιση... κόβει την ανάσα, ενώ πλήθος κόσμου έρχεται από όλα τα μέρη του Καναδά (και όχι μόνο!) προκειμένου να απαθανατίσει τις αρκούδες από πολύ κοντά και να τις θαυμάσει από... απόσταση αναπνοής!
Η πόλη των... πολικών αρκούδων!

Η πόλη των... πολικών αρκούδων!

Η πόλη των... πολικών αρκούδων!

Η πόλη των... πολικών αρκούδων!

Η πόλη των... πολικών αρκούδων!

Η πόλη των... πολικών αρκούδων!

Πηγή: perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ποια σταρ έβαψε ροζ το σκυλάκι της;



Κυκλοφόρησε μαζί του και τους άφησε όλους άφωνους, αφού το σκυλάκι της είχε ροζ χρώμα!

Σε αυτή την απίστευτη κίνηση προέβη η Emma Watson, η οποία λέγεται ότι έβαψε την τρίχα του σκυλιού της έναντι μάλιστα 90 λιρών. Φυσικά δεν άργησαν να υπάρξουν οι πρώτες αντιδράσεις από φιλοζωικούς οργανισμούς που δεν μπορούν να διανοηθούν τη συγκεκριμένη της κίνηση. Ο ιδιοκτήτης πάντως του Κέντρου Καλλωπισμού των ζώων, τονίζει ότι πρόκειται για συγκεκριμένη ελεγμένη βαφή και πως δεν είναι κακό για το ζωάκι.
Διαβάστε περισσότερα »