Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Δες το καινούργιο μέλος στην οικογένεια της Νατάσας Θεοδωρίδου!


Η τραγουδίστρια έχει ξετρελαθεί!
Εδώ και λίγες ώρες, η Νατάσα Θεοδωρίδου υποδέχθηκε στο σπίτι ένα... καινούργιο μέλος που δεν είναι άλλο από το πανέμορφο jack russell της φωτογραφίας. Μάλιστα, η τραγουδίστρια του έδωσε ήδη όνομα! "Καλωσόρισες Jack", έγραψε η Νατάσα και ανέβασε την φωτογραφία του συμπαθούς τετράποδου στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.
faysbook.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Οι φάλαινες ρυθμίζουν την ακοή τους

Είναι γνωστό ότι για τα δελφίνια και τις φάλαινες ο κόσμος σχηματίζεται από ήχους, καθώς κυνηγούν και ταξιδεύουν ακολουθώντας την ηχώ στο νερό.

Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα είναι ότι οι φάλαινες μπορούν να προσαρμόσουν την ακοή τους.

Αυτό προέκυψε από έρευνα που διεξήγαγαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης, οι οποίοι μελέτησαν για αξιόλογο χρονικό διάστημα μια θηλυκή φάλαινα εν ονόματι Κίνα.

Για να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα για την ακοή της, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ. Paul Nachtigall, έπρεπε να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο κεφάλι της.

Έτσι τοποθέτησαν στο σώμα της όρκας μαλακούς, πλαστικούς αισθητήρες για να μετρήσουν την ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλό της κάθε φορά που αντιδρούσε στους ήχους.

«Οι δυνατοί ήχοι δημιουργούν μεγάλα εγκεφαλικά κύματα, ενώ οι ήχοι χαμηλότερης έντασης δημιουργούν μικρότερα κύματα». Αν δεν ακούσει τον ήχο δεν μπορούμε να δούμε τα εγκεφαλικά κύματα», δήλωσε ο δρ. Nachtigall.

Το πείραμα

Στο πλαίσιο της έρευνας οι επιστήμονες έπαιξαν στην Κίνα έναν ουδέτερο τόνο, στη συνέχεια όμως ακολούθησε ένας ήχος έντασης 170 ντεσιμπέλ και διάρκειας πέντε δευτερολέπτων, ήχος αντίστοιχος με πυροβολισμό σε απόσταση ενός μέτρου.

Με την πάροδο του χρόνου η Κίνα έμαθε ότι ο ουδέτερος τόνος λειτουργούσε σαν προειδοποίηση για τον δυνατό ήχο, οπότε κάθε φορά που τον άκουγε χαμήλωνε την ακοή της.
Έτσι, στα διαδοχικά πειράματα οι αισθητήρες κατέγραφαν χαμηλότερα εγκεφαλικά κύματα, ενώ οι ήχοι εξακολουθούσαν να είναι το ίδιο δυνατοί.

Όπως εξήγησε ο δρ. Nachtigall, τα θαλάσσια θηλαστικά που χρησιμοποιούν το σύστημα ηχοεντοπισμού, ενδεχομένως να έχουν αναπτύξει αυτή την ταχύτατα ρυθμιζόμενη ακοή έτσι ώστε να προστατεύονται από τους δικούς τους ήχους.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης τους θα συμβάλλουν στην προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών.
econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

«Διαβάστηκαν» οι σκέψεις ενός ψαριού μέσα στο νερό!

Ιάπωνες επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να βιντεοσκοπήσουν σε πραγματικό χρόνο τις νοητικές διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα...
στον εγκέφαλο ενός ψαριού, την ώρα που αυτό κυνηγά ένα άλλο ψάρι μέσα στο νερό. Με άλλα λόγια, για πρώτη φορά οι βιολόγοι είδαν τις «σκέψεις» ενός ψαριού να «κολυμπούν» μέσα στον εγκέφαλό του.

Στην πραγματικότητα, είναι η πρώτη φορά που οι νευροεπιστήμονες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα εγκεφαλικά κύτταρα εν ώρα δράσης σε ένα ανεξάρτητα κινούμενο ζώο. Αν και η μελέτη αφορούσε ένα ψάρι, παρέχει στοιχεία και για τον τρόπο λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Προηγούμενες μελέτες είχαν χρησιμοποιήσει τεχνικές μαγνητικής απεικόνισης για να μελετήσουν τη δραστηριότητα διαφορετικών περιοχών του εγκεφάλου των ψαριών, όμως η νέα έρευνα χρησιμοποίησε μια διαφορετική πιο εξελιγμένη τεχνική για να καταγράψει τη διαδικασία ενεργοποίησης και απενεργοποίησης των επιμέρους εγκεφαλικών κυττάρων κάθε στιγμή, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η νέα τεχνολογία, σύμφωνα με τους ερευνητές, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ευρύτερα για να μελετηθεί η νοητική διαδικασία σε ανθρώπους και ζώα και να ρίξει περισσότερο φως σε διάφορες εγκεφαλικές διαταραχές, καθώς επίσης να διευκολύνει την καλύτερη αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των νευρολογικών-ψυχιατρικών φαρμάκων.

Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Γενετικής της Ιαπωνίας και του Ινστιτούτου Επιστήμης του Εγκεφάλου του πανεπιστημίου Σαϊτάμα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Current Biology", σύμφωνα με το "Science" και το "New Scientist", εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι στο μέλλον θα καταστεί εφικτό για τους επιστήμονες να ερμηνεύουν τη συμπεριφορά ενός ζώου, τη διαδικασία μάθησης και μνήμης, καθώς και τα συναισθήματά του (φόβος, χαρά, θυμός κ.ά.), με βάση την ιδιαίτερη ενεργοποίηση των ξεχωριστών συνδυασμών νευρώνων (εγκεφαλικών κυττάρων).

Οι Ιάπωνες ερευνητές τροποποίησαν γενετικά τη διαφανή προνύμφη ενός μικρού ψαριού-ζέβρα, έτσι ώστε το τμήμα του εγκεφάλου που εμπλέκεται στην όραση, να εκπέμπει πλέον -χάρη σε μια ειδική πρωτεϊνη (GPF)- φωσφορίζον πράσινο φως, κάθε φορά που οι νευρώνες ενεργοποιούνταν. Με τη βοήθεια ενός μικροσκοπίου και μιας βιντεοκάμερας υψηλής ανάλυσης, οι επιστήμονες ήσαν πλέον σε θέση να κινηματογραφήσουν σε πραγματικό χρόνο την εγκεφαλική δραστηριότητα του ψαριού σε διαφορετικές στιγμές (όταν κατασκόπευε τη λεία του, όταν κινείτο προς αυτήν, όταν αποφάσιζε να την πιάσει κ.λπ.).
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

ΤΟΥΡΚΙΑ: Βιασμοί ...σκύλων!

Στην Αττάλεια της Τουρκίας αναζητείται φιλόζωος που θα αναλάβει σκυλί που υπέστη βιασμό!!!



Η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλόζωων Αττάλειας Γιαλέ Ουνσάλ δήλωσε πως της τηλεφώνησε άτομο και της είπε πως ένα σκυλί σε εγκαταλελειμμένη επιχείρηση στην κωμόπολη Κεπέζ υπέστη βιασμούς από κάποια άτομα.

Η Ουνσάλ είπε πως μετέβη στην περιοχή όπου ήταν το σκυλί, συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής, και μετά πήρε το σκυλί και το πήγε σε κτηνίατρο.

Η Ουνσάλ είπε : Η γυναίκα που μου τηλεφώνησε μου είπε πως άτομο με ένα μπουκάλι κρασί βίασε το σκυλί σε εγκαταλελειμμένο κτίριο. Στην αρχή δεν το πίστεψα αλλά αυτά που περιέγραψε μου πάγωσαν το αίμα. Πήγα στην περιοχή όπου ήταν το σκυλί και συνομίλησα με κατοίκους.

Μου είπαν πως κι αυτοί είχαν δει παρόμοια περιστατικά. Μετά από αυτό, μετέφερα στον κτηνίατρο το σκυλί, όπου στειρώθηκε και θεραπεύτηκε. Το σκυλί μόλις βλέπει ανθρώπους φοβάται, έχει καταρρεύσει η ψυχολογία του…”
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Επικήρυξαν βασανιστή σκύλου στα Χανιά


Το άτυχο σκυλί εντόπισαν αιμόφυρτο μαθητές

Με χίλια ευρώ επικήρυξαν οι ζωόφιλοι των Χανίων τον βασανιστή ενός σκύλου στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, ενώ ακόμα 4000 ευρώ προσέφεραν ζωόφιλοι από όλη την Ελλάδα.

Το άτυχο σκυλί εντόπισαν αιμόφυρτο οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, οι οποίοι είχαν πάει εκδρομή στους Αγίους Αποστόλους.

Το σκυλί κατάφερε να επιβιώσει της ανθρώπινης βαρβαρότητας και αυτή τη στιγμή αναρρώνει.

Μιλώντας στην ΕΤ-3, η πρόεδρος του συλλόγου «Ζωόφιλη Δράση» είπε ότι η ποινή που προβλέπει ο νόμος για τον βασανιστή του σκυλιού είναι φυλάκιση χωρίς αναστολή και πρόστιμο 30 χιλιάδων ευρώ.

Πηγή: econews

Διαβάστε περισσότερα »

Η μαρμότα φέρνει την άνοιξη


Ο Πανξατόνι Φιλ... δεν είδε τη σκιά του

Τον ερχομό της άνοιξης προέβλεψε ο περίφημος Πανξατόνι Φιλ, η διασημότερη μαρμότα του κόσμου. Κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου χιλιάδες άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο, ακόμη και από την Αυστραλία ή τη Ρωσία, συρρέουν στη μικρή πόλη Πανξατόνι της Πενσιλβάνιας για να παρακολουθήσουν μια, αν μη τι άλλο ασυνήθιστη, μετεωρολογική πρόβλεψη. Ο Φιλ και η... σκιά του έγιναν διάσημοι ιδίως χάρη στην ταινία «Η μέρα της μαρμότας» όπου πρωταγωνιστούσαν ο Μπιλ Μάρεϊ και η Άντι ΜακΝτάουελ.

Σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, αν η μαρμότα δει τη σκιά της καθώς θα βγαίνει από τη φωλιά, τότε ο χειμώνας θα παραταθεί για άλλες έξι εβδομάδες, με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες.

Φέτος ο Φιλ δεν είδε τη σκιά του, πράγμα που σημαίνει ότι η άνοιξη, τουλάχιστον για τις ΗΠΑ, είναι καθ' οδόν. Το μικρό τρωκτικό μάλιστα δεν δίστασε να επαναλάβει την πρόγνωσή του στο αυτί του προέδρου της Λέσχης της Μαρμότας ο οποίος, για την περίσταση, ήταν ντυμένος με φράκο και ημίψηλο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Πανξατόνι είχαν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, όταν τα λεωφορεία μετέφεραν τους θεατές στο Γκόμπλερς Νομπ, όπου βρίσκεται το «σπίτι» του Φιλ. Λίγες ώρες αργότερα, μετά από μια επίδειξη με πυροτεχνήματα, η μαρμότα ξεμύτισε από τη φωλιά της.

«Δεν έχει σημασία από πού κατάγεσαι, αν κολλήσεις τη μανία είναι ένα προσκύνημα που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπιλ Κούπερ, συνταξιούχος τραπεζικός και μέλος του κλειστού κύκλου της Λέσχης της Μαρμότας, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού σκοπός του οποίου είναι να διαδίδει το θρύλο του Πανξατόνι Φιλ. «Σπάει τη μονοτονία του χειμώνα. Είναι ένα έθιμο που συνεχίζεται εδώ και 127 χρόνια, όχι επειδή είναι επιστήμη αλλά επειδή είναι διασκεδαστικό», πρόσθεσε.

Τις περισσότερες φορές ο Φιλ βλέπει τη σκιά του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα groundhog.org που ισχυρίζεται ότι οι προβλέψεις του είναι σχεδόν 100% σωστές, μολονότι πολλές μετεωρολογικές υπηρεσίες εκφράζουν έντονες αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου.

Πριν από μερικά χρόνια πάντως, ορισμένοι φιλόζωοι, ανησυχώντας για τη δημοσιότητα που παίρνει το γεγονός και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία της μαρμότας, πρότειναν να αντικατασταθεί ο Φιλ από ένα... ρομπότ. Η Λέσχη της Μαρμότας τότε χαρακτήρισε γελοία την πρόταση και διαβεβαίωσε ότι ο Φιλ είναι μια χαρά.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Πέθανε το σκυλάκι του Τζορτζ Μπους

Πέθανε το σκυλάκι του Τζορτζ Μπους

Ο Μπάρνεϊ υπέφερε από λέμφωμα

Το σκωτσέζικο τεριέ του Τζορτζ Μπους του νεότερου, ο Μπάρνεϊ, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή. «Δεν συζητούσε ποτέ για πολιτική και ήταν πάντα πιστός φίλος», ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Μπάρνεϊ ήταν πάνω από 12 ετών και έπασχε από λέμφωμα.

Ο σκύλος συνόδευε συχνά το ζεύγος Μπους στους περιπάτους του στο ράντσο της οικογένειας στο Κρόφορντ του Τέξας.

Στο Λευκό Οίκο, ο Μπάρνεϊ πρωταγωνίστησε σε πολλά χριστουγεννιάτικα βίντεο των Μπους ενώ στο Καμπ Ντέιβιντ, την εξοχική κατοικία των προέδρων, περνούσε το χρόνο του κυνηγώντας μπαλάκια του γκολφ.

«Ο Μπάρνεϊ υποδέχτηκε βασίλισσες, αρχηγούς κρατών και πρωθυπουργούς. Ήταν πάντα ευγενικός και ποτέ δεν πηδούσε στην αγκαλιά τους», τόνισε ο πρώην πρόεδρος.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Διένυσε 322 χλμ. σε 2 μήνες ψάχνοντας το σπίτι της!

Η Holly έγινε διάσημη στο διαδίκτυο, αφού ταξίδεψε κάτι λιγότερο από 322 χιλιόμετρα επί 2 μήνες, για να βρει... τους κηδεμόνες της στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αδύναμη να σταθεί στα πόδια της ή έστω να κάνει ένα “μιάου”, η γατούλα εμφανίστηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο σπίτι μίας οικογένειας στην Φλόριντα.

Εκείνοι αμέσως μόλις είδαν το ταλαιπωρημένο ζωάκι, έβγαλαν φαγητό και γάλα στην εξώπορτα, πριν την πάρουν σπίτι τους.

Λίγες ημέρες μετά, η ιδιοκτήτρια του σπιτιού αποφάσισε να την πάει στον κτηνίατρο, για να την εξετάσει.

Εκείνος διαπίστωσε πως είχε “τσιπάκι”, για την περίπτωση που χανόταν.

Η γάτα ανήκει στους Jacob και Bonnie Richter, που έμεναν πολύ κοντά στο σπίτι, όπου εμφανίστηκε η γάτα.

Η Holly είχε βγει από το τροχόσπιτο του ζευγαριού σε ταξίδι τους στην Daytona, πριν από 8 εβδομάδες και έκτοτε δεν την είχαν δει.

Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι γύρισε σπίτι περπατώντας στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, γι’ αυτό και τα πόδια της ήταν πρησμένα, ταλαιπωρημένα και πληγωμένα, ενώ τα νύχια της είχαν “φαγωθεί”.
otherside.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Πρέβεζα: Πέταξαν νεογέννητα κουτάβια στα σκουπίδια


Τα κλάματα των μικρών νεογέννητων ζώων άκουσε κάτοικος στο χωριό Μύτικας της Πρέβεζας όταν πήγε να πετάξει, πριν λίγες μέρες, στον κάδο τα σκουπίδια. Αμέσως άδειασε τον κάδο και βρήκε μέσα σε αυτόν...δύο πανέμορφα κουτάβια τα οποία δεν θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερα των δύο - τριών ημερών.

Κάποιος Ασυνείδητος πέταξε στα σκουπίδια τα μικρά ζώα… Ευτυχώς όμως βρέθηκαν στον δρόμο ενός άλλου Ανθρώπου.

Δίχως να το σκεφτεί τα πήρε στο σπίτι του για να τα φροντίσει. «Παρά του ότι έχω ένα ακόμη σκυλί στο σπίτι δεν μπορούσα να αφήσω αυτές τις δύο ψυχές στα σκουπίδια» είπε στο pamepreveza.gr ο Νίκος.

Αμέσως οι δύο επισκέπτες αγκαλιάστηκαν από την οικογένεια. Μάλιστα τόσο μικρά ήταν τα σκυλάκια που ταΐζονταν με σύριγγα. Βέβαια ο κ. Νίκος όπως μας ενημέρωσε, μετά από μέρες, βρήκε οικογένεια που θέλει να υιοθετήσει και τα δύο σκυλάκια και μόλις μεγαλώσουν λιγάκι και μπορούν τα σταθούν στα πόδια τους θα μετακομίσουν στο νέο τους σπίτι.


Τόσο απλά. Μια κίνηση που θα μπορούσε να κάνει και αυτός που τα πέταξε στον κάδο…

Για την ώρα όμως θα απολαμβάνουν την φροντίδα και την περιποίηση της οικογένειας του Νίκου…

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Στις φωτογραφία που ακολουθεί τα βλέπετε την ώρα που βγήκαν από το … μπάνιο τους!

Διαβάστε περισσότερα »