Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Σκύλος... εθελοντής πυροσβέστης [Video]

Βοηθάει τους πυροσβέστες να καθαρίσουν τις ζημιές που προκάλεσε η καταιγίδα...


Διαβάστε περισσότερα »

Φθιώτιδα: Η "δεσποινίς" έκανε βόλτες και αναστάτωσε την παραλία στο Αχλάδι

Κάνει βόλτες στο λιμανάκι στο Αχλάδι Στυλίδας και έχει κλέψει τις καρδιές όλων !
Οι πρώτοι που ξαφνιάστηκαν ευχάριστα χθες νωρίς το πρωί...
από την παρουσία μιας μεσογειακής φώκιας Monachus monachus στο αλιευτικό καταφύγιο Αχλαδιού, ήταν οι ντόπιοι αλιείς. Αμέσως ειδοποίησαν το λιμεναρχείο Στυλίδας καθώς και το Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Όπως είπε στο LamiaReport, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αλιείας κ. Τσάμη Ευάγγελο, οι πρώτες παρατηρήσεις και εκτιμήσεις δείχνουν ότι η φώκια δεν είναι τραυματισμένη, σε εμφανή τουλάχιστον σημείο, είναι σχετικά νεαρής ηλικίας και μικρού μεγέθους, ενώ δείχνει να είναι σχετικά ήρεμη και εξοικειωμένη με την ανθρώπινη παρουσία (προσεγγίστηκε με βάρκα σε λιγότερο από ένα μέτρο απόσταση και δεν αντέδρασε με φόβο....).


Η φώκια για όσο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται μέσα στο αλιευτικό καταφύγιο Αχλαδίου θα τελεί υπό συνεχή παρακολούθηση από το Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, από το Λιμεναρχείο Στυλίδας καθώς και από ευαισθητοποιημένους αλιείς και κατοίκους της περιοχής του Αχλαδίου.

Επίσης το Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας έχει ήδη έρθει σε επαφή και έχει ενημερώσει την Εταιρία για την Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας (MOM) για το γεγονός, έτσι ώστε αυτή να αναλάβει δράση , αν κριθεί αναγκαίο.







LamiaReport.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Μαζική δηλητηρίαση αδέσποτων σκύλων στην ορεινή Σταυρούπολη Ξάνθης

Το πιο απάνθρωπο πρόσωπό του έδειξε πριν από μερικές ημέρες άγνωστος μέχρι στιγμής δράσης στην ορεινή περιοχή της Σταυρούπολης στην Ξάνθη, όταν προχώρησε στη μαζική δηλητηρίαση αδέσποτων σκύλων, θανατώνοντας συνολικά 15 ζώα...

Όπως καταγγέλλουν μέλη της Πρωτοβουλίας Φιλόζωων Κατοίκων Σταυρούπολης ο δράστης αφαίρεσε τη ζωή από δεκαπέντε αδέσποτα σκυλιά δηλητηριάζοντάς τα με κάποια φαρμακευτική ουσία, ενώ παράλληλα έχουν αναζητούνται σκυλιά τα οποία βρίσκονταν στην περιοχή και τα οποία έχουν μέρες να δώσουν σημεία ζωής.
Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται αντίστοιχο περιστατικό μαζική δηλητηρίασης, με πιο πρόσφατο το περιστατικό που σημειώθηκε πριν από μερικούς μήνες στην παραλιακή περιοχή της Ξάνθης.

thrakitoday
Διαβάστε περισσότερα »

Ένας ακόμα λύκος νεκρός σε τροχαίο

Ένας ακόμη λύκος - ο τρίτος για φέτος - σκοτώθηκε σε τροχαίο που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας, σύμφωνα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Το τροχαίο συνέβη την περασμένη Κυριακή, πολύ κοντά στον οικισμό Βαλτόνερα του νομού Φλώρινας, στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας - Πτολεμαΐδας. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και ο θάνατος επήλθε ακαριαία για το ζώο, το οποίο και εγκατέλειψε ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ειδοποίησε κάτοικος της κοινότητας Αετού, τα μέλη της οποίας βρέθηκαν στο σημείο και διαπίστωσαν πως το άτυχο ζώο είχε ήδη εκπνεύσει.

Σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων με θύματα άγρια ζώα, η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε συνεργασία με τις Αρμόδιες Αρχές, περιθάλπει τα τραυματισμένα ζώα και φροντίζει για την ασφαλή επιστροφή τους στο φυσικό περιβάλλον, συλλέγει σημαντικά επιστημονικά δεδομένα για τη μελέτη και προστασία της άγριας πανίδας και φροντίζει για την ασφαλή ταφή των νεκρών ζώων.

Συνολικά ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ προτείνει στην Πολιτεία τη λήψη των ενδεδειγμένων προστατευτικών μέτρων για την ασφάλεια των οδηγών και της άγριας πανίδας στους μεγάλους οδικούς άξονες και πιέζει για την υλοποίηση και εφαρμογή τους.

Οι διερχόμενοι οδηγοί τις επαρχιακές οδικές οδούς ημιορεινών και δασικών περιοχών οφείλουν να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για το καλό ανθρώπων και ζώων.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να διατηρήσουμε το πιο σπάνιο και πολύτιμο κομμάτι της φύσης, την άγρια ζωή.
Διαβάστε περισσότερα »

Ένα τσιτάχ ποζάρει για τους τουρίστες


Το ζώο ανέβηκε στην οροφή του τζιπ

Όταν μία ομάδα τουριστών πήγαινε για σαφάρι στην Αφρική και συγκεκριμένα στην Κένυα, δεν μπορούσε φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε. Ενώ όλοι περίμεναν να τραβήξουν φωτογραφίες από ζώα της άγριας φύσης από μακριά, είδαν ένα τσιτάχ να πλησιάζει πιο κοντά από το αναμενόμενο. Το ζώο ανέβηκε στο 4x4 τζιπ του γκρουπ και… πόζαρε για τους τουρίστες. 

Ο φωτογράφος Serhat Demiroglu δήλωσε ότι το τσιτάχ δεν έδειξε επιθετική συμπεριφορά και ήταν πολύ φιλικό παρόλο που θα μπορούσε να τραυματίσει τους τουρίστες. 

Ο 44χρονος γιατρός από την Τουρκία μόλις είδε το θηλυκό τσιτάχ να ανεβαίνει στην οροφή του τζιπ άρπαξε γρήγορα την φωτογραφική μηχανή του για να το φωτογραφίσει. 

Αργότερα, ο οδηγός του οχήματος ανέφερε ότι δεν έχει δει παρόμοιο περιστατικό μέσα στα 10 χρόνια που κάνει αυτή τη δουλειά. 













newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Η Miranda Kerr αγκαλιά με τον Frankie


Η Miranda Kerr αγκαλιά με τον Frankie

Με το νέο της φίλο βγήκε βόλτα το διάσημο μοντέλο

Στη Νέα Υόρκη εθεάθη την Κυριακή το supermodel Miranda Kerr αλλά δεν ήταν μόνη. Το 29χρονο μοντέλο κρατούσε στην αγκαλιά της το σκυλάκι της, τον Frankie. 

Για άλλη μία φορά η Miranda έδειχνε πανέμορφη. Φορούσε ένα τζιν παντελόνι, μαύρο πουκάμισο, ένα ζευγάρι λεοπάρ παπούτσια-μπαλαρίνες, ένα ζευγάρι μεγάλα γυαλιά ηλίου και κρατούσε μία μαύρη μεγάλη δερμάτινη τσάντα.



Όλοι αναρωτιούνται πως καταφέρνει να δουλεύει τόσο πολύ, να φροντίζει την οικογένειά της και τον ενός έτους γιο της και ταυτόχρονα να είναι και εμφανισιακά αψεγάδιαστη. 

Το διάσημο μοντέλο πέρασε τις γιορτές των Ευχαριστιών συνδυάζοντας δουλειά και οικογένεια μιας και ο Orlando Bloom λείπει στη Νότια Αφρική για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας και η Miranda να αντεπεξέλθει στο φορτωμένο της πρόγραμμα αλλά και να φροντίζει τον γιο της Flynn. 
newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Ένας σκύλος για όλες τις δουλειές


Για ξεκούραστα αφεντικά



Διαβάστε περισσότερα »

Ζώα υπό εξαφάνιση


Δείτε τα χαριτωμένα πλάσματα

Εκτός από το ότι είναι εξαιρετικά χαριτωμένα, τα ζώα που ακολουθούν έχουν και κάτι ακόμα κοινό. Ανήκουν στην κατηγορία των ειδών υπό εξαφάνιση.

Και μπορεί η μικρή τίγρης Σουμάτρας να αδιαφορεί για το γεγονός παίζοντας με ένα ποτήρι μέτρησης σε ζωολογικό κήπο του Τέξας, η αλήθεια όμως είναι ότι απομένουν στη φύση μόνο 500 τέτοια τιγράκια.

Δε μπορεί να ειπωθεί δυστυχώς το ίδιο και για τις τίγρεις από το Bali και τη Java που έχουν ήδη εκλείψει.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν περιλαμβάνονται σε βιβλίο που θα εκδοθεί με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη διατήρηση των ειδών.

Καγκουρό, πάντα, τσίτες, φώκιες, κοάλα, ακόμα και ιπποπόταμοι φιγουράρουν στις σελίδες του βιβλίου καλώντας όλους εμάς να τα προστατεύσουμε… Άραγε μπορεί κανείς να αντισταθεί; 

 

 

 

 

 

 

 

newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »