Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Γατάκια παρακολουθούν… τένις με πάθος!


perierga.gr - Γατάκια παρακολουθούν τένις με... πάθος!

Είναι ολόιδια και χαριτωμένα, ενώ οι εκφράσεις και οι κινήσεις τους δείχνουν και με το παραπάνω ότι το τένις είναι το αγαπημένο τους σπορ. Καθισμένα αναπαυτικά παρακολουθούν ένα σετ, χωρίς να χάσουν… μπαλιά από τα μάτια τους! Συμμετέχουν σε κάθε φάση ενεργά, ακολουθώντας το μπαλάκι και τα χτυπήματα… έστω και από μακριά. Βλέποντάς τα δεν μπορείς παρά να αναφωνήσεις «ουάου» αλλά και να συμφωνήσεις πως αν είχα μιλιά θα σου έλεγαν πως είναι πανέτοιμα για το Ρολάν Γκαρός! Ως θεατές ή παίκτες δεν έχει καμία σημασία, αφού το βίντεο που ακολουθεί είναι για να ευθυμήσουμε λίγο με τα αστεία καμώματά τους…

Διαβάστε περισσότερα »

Ροζ δελφίνια


Είναι λιγότερο γνωστά αλλά εξίσου όμορφα και έξυπνα με τα γκρι δελφίνια που ξέρουμε. Τα ροζ δελφίνια ή δελφίνια του Αμαζονίου είναι ιδιαίτερα φιλικά και ζουν στον Αμαζόνιο αλλά και στους ποταμούς Ορενόκο και Araguaia, στη Νότια Αμερική.

Είναι λοιπόν δελφίνια του γλυκού νερού και για να διαβιώσουν απαιτούν φρέσκο, καθαρό νερό.  Δυστυχώς βρίσκονται στη λίστα με τα ζώα που απειλούνται καθώς η μόλυνση των νερών, η παράνομη αλιεία και οι άκατοι που πλέουν στους ποταμούς απειλούν τους βιοτόπους τους.
Perierga.gr - Ροζ δελφίνια!photo by: link
Perierga.gr - Ροζ δελφίνια!photo by: link
Perierga.gr - Ροζ δελφίνια!photo by: link
Perierga.gr - Ροζ δελφίνια!photo by: link
Perierga.gr - Ροζ δελφίνια!photo by: link
Perierga.gr - Ροζ δελφίνια!photo by: link
Perierga.gr - Ροζ δελφίνια!photo by: link
Perierga.gr - Ροζ δελφίνια!photo by: link
Perierga.gr - Ροζ δελφίνια!photo by: link
Perierga.gr - Ροζ δελφίνια!photo by: link
Perierga.gr - Ροζ δελφίνια!photo by: link
Perierga.gr - Ροζ δελφίνια!photo by: link
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ημερίδα με τους εισαγγελείς για την εφαρμογή του νόμου για όσους κακοποιούν τα ζώα

Ημερίδα με την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (Ε.Ε.Ε.) σχετικά με την εφαρμογή του νόμου 4039/2012 διοργανώνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) και η... Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Φιλοζωικών Σωματείων (Π.Σ.Ε.Φ.Σ.). για όσους κακοποιούν τα ζώα.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 (17:00 – 21:00) στην αίθουσα «Ι. Δρακόπουλος» (Προπύλαια) στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την προεδρία του αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Εμμανουήλ - Ρούσσου Παπαδάκη, θα γίνει εξέταση της εφαρμογής του σύγχρονου τιμωρητικού δικαίου όσον αφορά στην παραβατική συμπεριφορά απέναντι στα άλλα ζωικά είδη στην χώρα μας αλλά και στην σύγχρονη Ευρώπη.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές: «Το πρόβλημα της εφαρμογής του νόμου 4039/2012, που ισχύει από τον περασμένο Φεβρουάριο άρχισε να μας απασχολεί ήδη από την “Ά Ευρωπαϊκή Συνάντηση για την Ευρωπαϊκή Προοπτική της Φιλοζωικής Κουλτούρας στην Ελλάδα του Σήμερα”, που οργανώσαμε τον περασμένο Οκτώβριο στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών με την συνεργασία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Την έκβαση του οποίου θα διαπραγματευθούμε στις 14-11-2012 στις Βρυξέλλες ενώπιον της αρμόδιας Κοινοτικής Επιτροπής, εκπροσωπούμενοι από την πρόεδρο μας κ. Αναστασία Μπομπολάκη, τον Κοσμήτορα της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. καθηγητή κ. Θ. Ντινόπουλο και τον κατ’ εξοχήν ειδήμονα του Διοικητικού Δικαίου μετρ κ. Βασίλη Παπαγεωργίου».

Διαβάστε περισσότερα »

Άγνωστοι δηλητηρίασαν άλογο στον Ιππικό Όμιλο Ιωαννίνων

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν χθες ο Πρόεδρος και μέλη του Ιππικού Ομίλου Νομού Ιωαννίνων, εντός του χώρου, όταν αντίκρισαν... μία φοράδα να σπαρταράει από τους πόνους. 

Είχε πέσει θύμα αδίστακτων και απάνθρωπων που δεν δίστασαν να ρίξουν ισχυρό δηλητήριο στο άτυχο ζώο. Αμέσως ειδοποιήθηκε γιατρός αλλά και η Αστυνομία, για να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη εντός του Ιππικού Ομίλου. Παρά τις προσπάθειες του γιατρού το άτυχο ζώο δεν τα κατάφερε και ξεψύχησε, γεμίζοντας θλίψη την ιδιοκτήτριά του η οποία μιλώντας σήμερα στον ΒΗΜΑ 90,1 και τη Βίλιαν Στασινού, εμφανώς σοκαρισμένη και καταβεβλημένη από την κτηνωδία που διέπραξαν άγνωστοι δράστες, ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου και των αρχών, προκειμένου να βρεθούν οι απάνθρωποι που διέπραξαν ένα τόσο φρικιαστικό έγκλημα, εναντίον ενός αθώου ζώου. 

Μάλιστα ο πατέρας της, Πρόεδρος του Ομίλου ,ανακοίνωσε ακόμα και χρηματικό ποσό για όποιον με τις πληροφορίες του οδηγήσει τις αρχές στο δράστη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χριστίνα Τζαλλαλή κατήγγειλε στη Βίλιαν Στασινού ότι δεχόταν απειλές στο άμεσο παρελθόν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο δράστης δεν αποκλείεται να βρίσκεται σε ανταγωνιστικούς χώρους, καθώς κάποιοι είχαν ενοχληθεί από τις επιτυχίες του νεαρού κοριτσιού. Να σημειωθεί πάντως ότι οι δράστες μπαίνοντας στο χώρο με σκοπό να δηλητηριάσουν το άτυχο αλογάκι, χτύπησαν ακόμα και τα σκυλιά, αποδεικνύοντας πόσο αδίστακτοι είναι.
Διαβάστε περισσότερα »

Φόλες σε σκυλιά στο κέντρο του Αγρινίου

Διαβάστε τη μαρτυρία που έφτασε στην Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου...
Καθώς έφευγα από το νοσοκομείο που πήγα να ταΐσω δυο αδέσποτα, στην κατηφόρα κοντά στο 1 λύκειο συνάντησα αυτό που βλέπετε στην εικόνα. Δεν φαίνεται χτυπημένο. Κάποιος το τάισε πορτοκάλι γιατί αυτό ήταν δίπλα του και προφανώς κάτι είχε μέσα....

Δεν μου έχει μείνει άλλος θυμός για την κατάσταση που επικρατεί. Μόνο απελπισία και πόνος. Λυπάμαι πάρα πολύ για τους ανθρώπους που δίνουν τέτοια παραδείγματα, και μάλιστα μου κάνει εντύπωση το θράσος να το κάνουν δίπλα σε σχολειό. Τέτοια παιδεία δίνουμε στα παιδιά μας και συνεχίζουν μεγαλώνοντας να κάνουν ακριβώς τα ίδια με τα πρότυπα τους. Εύχομαι σύντομα να τιμωρηθεί αυτός που το έκανε. Το κακό ανταποδίδεται και μάλιστα με χειρότερο τρόπο. Σήμερα δεν κατάφερα να βρω τα αλλά δυο που μένουν μόνιμα στο πάρκινγκ του νοσοκομείου. Ελπίζω να έκαναν την βόλτα τους και να μην έπαθαν κάτι παρόμοιο.

cityvoice.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Η κλιματική αλλαγή απειλεί το «μενού» των πάντα

Νέα «κράτηση» για… δείπνο και μάλιστα σύντομα χρειάζονται τα γιγάντια πάντα καθώς, σύμφωνα με μελέτη αμερικανών και κινέζων ερευνητών... η κλιματική αλλαγή αναμένεται να «σκοτώσει» τα μπαμπού τα οποία αποτελούν το βασικό... πιάτο τους.

Με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Nature Climate Change» οι ειδικοί από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, προσφέρουν μια πρόβλεψη για το πώς η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να επηρεάσει τα πιο κοινά είδη μπαμπού που φύονται στην «πατρίδα» του άγριου πάντα, στη νοτιοδυτική Κίνα. Βάσει των μοντέλων των επιστημόνων φαίνεται ότι μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα, το μέχρι σήμερα οικείο περιβάλλον τους θα γίνει αφιλόξενο λόγω της καταστροφής των δασών μπαμπού.

Μπαμπού υπό εξαφάνιση

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές μελέτησαν πιθανά σενάρια κλιματικής αλλαγής στα όρη Κινλίνγκ στην επαρχία Σαανσί. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στην περιοχή ζουν περίπου 275 άγρια πάντα, που αντιστοιχούν στο 17% των άγριων πληθυσμών του είδους.

Τα πάντα του Κινλίνγκ διαφέρουν γενετικά από τα υπόλοιπα γιγάντια πάντα και η γεωγραφική τους απομόνωση είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για τη διατήρηση των ιδιαίτερων γενετικών χαρακτηριστικών τους, κάνοντάς τα όμως ταυτόχρονα ευάλωτα στην κλιματική αλλαγή.

«Η κατανόηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής είναι σημαντική ώστε η επιστήμη να συμβάλλει στη λήψη σωστών αποφάσεων» εξηγεί ο Χιανγκουό Λιού, από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης. «Η μελέτη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στα μπαμπού μπορεί να μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε για τις προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσουν στο μέλλον τα γιγάντια πάντα» προσθέτει ο ίδιος.

Πέρα από το κυρίως πιάτο στο «μενού» των πάντα, τα μπαμπού αποτελούν σημαντικό μέρος των δασικών οικοσυστημάτων καθώς προσφέρουν σημαντική πηγή τροφής και προστασίας για πολλά είδη της άγριας ζωής, όπως π.χ. χελώνες και πτηνά. Το ξυλώδες φυτό διαθέτει έναν ιδιαίτερο αναπαραγωγικό κύκλο, γεγονός που σημαίνει ότι οποιαδήποτε αλλαγή των συνθηκών που απαιτούνται για την ανάπτυξή του θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα την ισορροπία της ζωής στην περιοχή όπου φύεται.

Δάση μπαμπού

Τα μοντέλα των επιστημόνων προβλέπουν ότι εκτός από την κλιματική αλλαγή, «εχθρός» του γιγάντιου πάντα είναι σε μεγάλο βαθμό και ο άνθρωπος.

«Ο πληθυσμός του γιγάντιου πάντα απειλείται – μεταξύ άλλων – και από την ανθρώπινη δραστηριότητα» σχολιάζει από την πλευρά του ο δρ Μάο-Νινγκ Τουανμού από το Πανεπιστήμιο Γέιλ. «Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μόνο μια από τις προκλήσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπα τα πάντα. Επειδή ακριβώς πρόκειται για ένα τόσο ιδιαίτερο είδος, γίνεται ήδη μεγάλη προσπάθεια για την προστασία του συγκριτικά με άλλα είδη ζώων. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε τώρα, είναι να προσφέρουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να υπάρξει έγκαιρη και σωστή καθοδήγηση γύρω από τα μέτρα προστασίας των πάντα».
tovima.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τα δελφίνια παίζουν με υδάτινα δαχτυλίδια! [Video]

Αποτελούν τις περισσότερες φορές την ατραξιόν σε ένα ενυδρείο καθώς με τα κόλπα τους τραβούν την προσοχή μικρών και μεγάλων, που...
απολαμβάνουν στο έπακρο τα δελφίνια εν δράση… Είναι από τα πλέον διασκεδαστικά ζώα και αυτά που οι περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν διακαώς να βλέπουν στις επισκέψεις τους σε παντός τύπου Aquariums ανά τον κόσμο ή σε παραστάσεις που δίνουν με τους εκπαιδευτές τους. Και πώς αλλιώς, άλλωστε, αφού το θέαμα είναι εκπληκτικό: Κάνουν βουτιές, αναποδογυρίζουν, πετάγονται ξαφνικά από το νερό… Κάτι παρόμοιο θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, με τα αγαπημένα δελφίνια να σχηματίζουν υδάτινα «δαχτυλίδια» και να παίζουν με αυτά!
Διαβάστε περισσότερα »

Ένα τέρας πίσω από το τζάμι


Ο ιπποπόταμος περιεργάζεται τους επισκέπτες ζωολογικού κήπου

Στα παιδικά παραμύθια, ο ιπποπόταμος παρουσιάζεται ως ένα τεράστιο μεν, καλόκαρδο δε ζωάκι με καλές προθέσεις. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, καθώς ο ιπποπόταμος είναι ένα άγριο και επικίνδυνο ζώο. Ωστόσο, οι ζωολογικοί κήποι είναι το κατάλληλο μέρος για να θαυμάσει κάποιος έναν ιπποπόταμο, χωρίς να κινδυνεύει να συνθλιβεί κάτω από τα πόδια του. 

Στο ζωολογικό κήπο της Βαλένθια, στην Ισπανία, οι ιπποπόταμοι φιλοξενούνται σε μία δεξαμενή που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να θαυμάζουν τα παχύδερμα, καθώς αυτά κολυμπούν κάτω από το νερό. Και πολλές φορές, εκτυλίσσονται σκηνές σαν αυτή, με τους ιπποπόταμους να πλησιάζουν στο τζάμι της δεξαμενής για να περιεργαστούν τους ανθρώπους. 









newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »