Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Πιο τεμπέλης δε γίνεται

Η βόλτα δεν είναι το φόρτε του


Διαβάστε περισσότερα »

Πώς εξηγείται η «εμμονή» των σκύλων με τα κόκκαλα

Το ομαδικό κυνήγι άλλαξε το διατροφολόγιο των τετράποδων

Τη μεγάλη αγάπη των σκύλων για τα κόκκαλα κατάφεραν να εξηγήσουν ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Κολομβίας.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, που μελέτησαν το γενεαλογικό δέντρο των σκύλων, η ζωή σε κοπάδια και το ομαδικό κυνήγι πριν πολλά χρόνια σταδιακά επέφερε πολύ σημαντικές αλλαγές στο διατροφολόγιο των τετράποδων.

Ειδικότερα οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι πριν οχτώ εκατομμύρια χρόνια τα σκυλιά άρχισαν να ζουν ομαδικά για να κυνηγούν μεγαλύτερα θηράματα και η σταδιακή εξέλιξη των σαγονιών τους τα κατέστησε «υπερσαρκοφάγα».

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον δρ. Joao Munoz-Doran, δημιούργησαν το γενεαλογικό δέντρο των σκύλων, στο οποίο περιέλαβαν περισσότερα από 300 είδη.

Αυτός ο χάρτης της εξέλιξης των σκύλων τους βοήθησε να καταλάβουν περίπου πότε εξελίχθηκε κάθε είδος αλλά και πώς ο τρόπος ζωής και ο οικότοπος του κάθε είδους επηρέασε το σχήμα του κρανίου του.

«Συγκρίναμε είδη που έχουν εντελώς διαφορετικό διατροφολόγιο και τα κατατάξαμε σε σαρκοφάγα, υπερσαρκοφάγα και παμφάγα», δήλωσε ο δρ. Munoz-Doran.

Εξετάζοντας τα υπερσαρκοφάγα, στα οποία περιλαμβάνεται ο κοντινότερος συγγενής του οικίστου σκύλου, ο γκρίζος λύκος, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι δυνατοί μύες των σαγονιών και τα κοφτερά δόντια των σκύλων άρχισαν να αναπτύσσονται όταν τα ζώα ξεκίνησαν να κυνηγούν σε αγέλες.

«Πριν οχτώ εκατομμύρια χρόνια άρχισαν να σχηματίζονται ανοιχτοί οικότοποι στην Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Στους ανοιχτούς οικοτόπους τα μεγάλα θηράματα ζουν σε αγέλες για να προστατευτούν καλύτερα από τους κυνηγούς», εξήγησε ο δρ. Munoz-Doran.

Ως εκ τούτου, στα πεδινά ο μόνος τρόπος για να πιάσουν το θήραμά τους οι σκύλοι ήταν να συνεργαστούν.

Με την πάροδο των χρόνων και έπειτα από πολλές γενιές ομαδικής συμβίωσης το κρανίο των σκύλων άρχισε να αλλάζει.

Τα ζώα απέκτησαν μεγαλύτερα δόντια και πιο δυνατά σαγόνια για να κυνηγούν καλύτερα το θήραμά τους. Τα χαρακτηριστικά αυτά πέρασαν από γενιά σε γενιά.

«Ανέπτυξαν μεγάλη δύναμη στους μύες τους, ειδικά σε αυτούς που κλείνουν το στόμα. Επίσης απέκτησαν κόκκαλα με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στο λύγισμα, ώστε να αντέχουν τις μηχανικές πιέσεις που προκαλούνται όταν ο σκύλος δαγκώνει το θήραμα», ανέφερε ο δρ. Munoz-Doran.

«Με την πάροδο του χρόνου τα σκυλιά προσαρμόστηκαν να είναι υπερσαρκοφάγα», προσέθεσε.

Σε αυτό το πλαίσιο ο ερευνητής εξήγησε επίσης ότι οι σημερινοί οικόσιτοι σκύλοι έχουν πολύ καλούς εξελικτικούς λόγους για να ευχαριστιούνται όταν μασούν κόκκαλα, διευκρινίζοντας πως διαθέτουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για κάτι τέτοιο.

Πηγή: econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ο δεκάλογος του σκύλου

Ο δεκάλογος του σκύλου
Αυτά που θα 'θελε να μας πει ο σκύλος και η σκύλα μας...

1. Η ζωή μου θα διαρκέσει 10-15 χρόνια. Κάθε αποχωρισμός και εγκατάλειψη με πληγώνει. Παρακαλώ, σκέψου το ΠΡΙΝ με αποκτήσεις.

2. Δώσε μου χρόνο να καταλάβω τι θέλεις από μένα. Βρες μου έναν δάσκαλο να μου μάθει τη γλώσσα σου.

3. Έχε μου εμπιστοσύνη. Εϊναι σημαντικό για να γίνω ευτυχισμένος.

4. Μη θυμώνεις μαζί μου και μη με κλείνεις έξω για τιμωρία. Εσύ έχεις τη δουλειά σου, τη διασκέδασή σου και τους φίλους σου. Εγώ έχω μόνο ΕΣΕΝΑ.

5. Μίλα μου μερικές φορές. Ακόμη κι αν δεν καταλαβαίνω τις λέξεις σου, καταλαβαίνω τη φωνή σου.

6. Θυμήσου ότι ποτέ δεν ξεχνώ πώς μου συμπεριφέρεσαι.

7. Παρακαλώ μη με χτυπάς. Εγώ δεν μπορώ να σε χτυπήσω, αλλά μπορώ να δαγκώσω και να μαδήσω και σου ορκίζομαι, δεν θέλω να το κάνω αυτό.

8. Πριν μου βάλεις τις φωνές γιατί δεν συνεργάζομαι ή τεμπελιάζω ή είμαι "ξεροκέφαλο", αναρωτήσου μήπως κάτι με ενοχλεί. Ίσως να μην τρώω το σωστό φαγητό, να κάνει πολύ ζέστη ή κρύο, ή η καρδιά μου να είναι αδύναμη και γερασμένη.

9. Φρόντισέ με όταν γεράσω. Κι εσύ θα γεράσεις κάποια μέρα και θα χρειαστείς αγάπη και φροντίδα.

10. Να είσαι μαζί μου στο τελευταίο μου δύσκολο ταξίδι. ΠΟΤΕ μην πεις "δεν μπορώ να παρακολουθήσω ή ας γίνει όταν λείπω". Μείνε δίπλα μου μέχρι τη στερνή μου πνοή. Τα πάντα είναι ευκολότερα για μένα όταν ΕΣΥ είσαι δίπλα μου και μου κρατάς το πόδι ή μου χαϊδεύεις το κεφάλι.

Να θυμάσαι: ΣΕ ΑΓΑΠΩ!

ourpet.gr
Διαβάστε περισσότερα »

ΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΖΩΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ


ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ
Ας πούμε οτι ενημερωνόμαστε για μια κακοποίηση.
Αν είναι μακρυά από την έδρα μας π.χ στα Σφακιά...
1. παίρνουμε τηλέφωνο στο αστυνομικό τμήμα και ζητάμε ευγενικά αλλά δυναμικά να πάνε να ελέγξουν την καταγγελία.
Ταυτόχρονα τους στέλνουμε με φαξ και μια επιστολή ,όπου αναφέρεται ρητά το τι ζητάμε να κάνουν όσον αφορά τις συνθήκες ευζωίας του ζώου, είναι περίπου οι κανόνες ευζωίας.
Παρακολουθούμε ΣΤΕΝΑ την εξέλιξη της υπόθεσης παίρνοντας τηλέφωνα στο αστυνομικό τμήμα μέχρι να έχουμε απάντηση.
Μετά ο χειρισμός είναι ανάλογος με το τι ακριβώς θα μας πεί η αστυνομία οτι διαπίστωσε.
Η υπόθεση έχει τελειώσει, όταν αποκατασταθούν οι συνθήκες διαβίωσης του ζώου και γίνει μήνυση αυτεπάγγελτα από την αστυνομία.
Και εδώ , όπως αναφέρεται και παρακάτω, ισχύει το αυτόφωρο και αυτό το επισημαίνουμε στην επιστολή μας και ζητάμε από την αστυνομία να το τηρήσει.
Σε βαριές κακοποιήσεις ζητάμε με επιστολή μας την προσωρινή αφαίρεση του ζώου από τον εισαγγελέα.
Οταν κινδυνεύει άμεσα η ζωή του ζώου , το παίρνουμε αμέσως και πηγαίνουμε στον κτηνίατρο και κάνουμε μετά την επιστολή στον εισαγγελέα εξηγώντας το έκτακτο της ανάγκης, δηλαδή τον κίνδυνο της ζωής του ζώου.

Αν η κακοποίηση είναι κοντά.
1.Συνήθως πάμε και ελέγχουμε την αλήθεια της καταγγελίας.
2. Αν βρούμε τον ιδιοκτήτη και είναι επιδεκτικός αλλαγών τότε πάμε με το μαλακό, βοηθάμε αν μπορούμε στην αποκατάσταση των συνθηκών διαβίωσης και παρακολουθούμε , αν αυτές διορθώθηκαν.
3. Αν είναι εριστικός και αδιόρθωτος , τότε πάμε στην αστυνομία και κάνουμε καταγγελία - όχι μήνυση - για να μην καταθέσουμε το παράβολο των 100 ευρώ.
Κρατάμε πάντα μαζί μας την εγκύκλιο της ΕΛ.ΑΣ, και των Τοπικών Αστυνομικών και τηςΑντεισαγγελέως Εφετών Κρήτης που κατορθώσαμε και έχουμε πάρει.
Αν αδιαφορούν, ειρωνεύονται κλπ, τους βάζουμε δυναμικά στην θέση τους και τους ενημερώνουμε , οτι θα προχωρήσουμε άμεσα σε αναφορά στα ανάλογα υπηρεσιακά τους όργανα, έως και την ΕΛ.ΑΣ κεντρικά.
Από την αστυνομία φεύγουμε αφού έχουμε κάνει την καταγγελία και την έχουμε υπογράψει.
Κανονικά μετά την καταγγελία είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε μήνυση.
Μπορούμε όμως να τους ζητήσουμε να πάνε πρώτα επιτοπίως και να κάνουν συστάσεις , να του δώσουν προσθεσμία συμμόρφωσης μιας εβδομάδας περίπου , να του επιστήσουν την προσοχή να μην εξαφανίσει το σκυλί και του εξηγούν οτι η θέση του επιβαρύνεται περαιτέρω και αν παρ΄όλα αυτά δεν συμμορφώνεται να γίνει η μήνυση.
Το αδύνατο σημείο είναι , ότι ακόμη και με την μήνυση - αν θέλει - δεν αποκαθιστά τις συνθήκες του ζώου.
Αυτό το κενό θα το καλύψει το νομοσχέδιο , αν ψηφιστεί, με τα πρόστιμα , τα οποία είναι άμεσα καταβλητέα..
4. Αν συντρεχει το αυτόφωρο , το αναγράφουμε στην καταγγελία μας ,ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ κατά τακτά διαστήματα πάιρνοντας τηλέφωνα για να δούμε αν συνελήφθη.
Αν αδιαφορούν και λένε διάφορες αιτιολογίες όπως πχ, έχουμε πολλά περιστατικά κλπ, με πάιρνετε τηλέφωνο ή τους ενημερώνετε οτι κατά την γνώμη σας ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους κλπ
Ακόμη και αν δεν γνωρίζουμε τον δράστη , κάνουμε ΠΑΝΤΑ την καταγγελία κατ΄αγνώστων.
Αν έχουε ενδείξεις για το ποιος το έκανε , πχ απείλησε οτι θα το κάνει, τις αναφέρουμε ΠΑΝΤΑ και ας λένε οι αστυνομικοί , οτι δεν είναι στοιχείο αυτό.
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟ και έχουμε και σχετικές αποφάσεις γι αυτό.
Θα επιμένετε να διεξάγουν έρευνα στην περιοχή , πριν στείλουν την δικογραφία στον εισαγγελέα.
Συνήθως αυτό κάνουν - στέλνουν δηλαδή την δικογραφία στην εισαγγελία χωρίς έρευνα- αλλά δεν αυτό το σωστό.
Πρέπει να κάνουν έρευνα πρωτα και μετά να διαβιβάσουν την δικογραφία στον εισαγγελέα.
Η έρευνα αποσκοπεί στο να συγκεντρωθούν στοιχεία ή και να βρεθεί ο δράστης.
Συνηθως αυτό δεν είναι εύκολο, οπότε η έρευνα αποσκοπεί στο να μάθουν οι κάτοικοι ότι η αστυνομία ερευνά , μήπως και φοβηθούν για άλλη φορά.
Η έρευνα δρα και προληπτικά.
Τώρα τι άλλο κάνουμε στην συνέχεια και ανάλογα με την περίπτωση.
Κάνουμε άρθρο στις τοπικές εφημερίδες και ενημερώνουμε φιλοζωικά blogs.
Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις μπορούμε να καλέσουμε και τα τοπικά κανάλια αμέσως, αλλιώς την άλλη ημέρα κάνουμε δήλωση στο κανάλι , η οποία μεταδίδεται στα δελτία ειδήσεων.
Κολλάμε αφίσες στην περιοχή, ρίχνουμε υλικό στα σπίτια της περιοχής που έγινε η κακοποίηση ή κάνουμε άλλες πιο δυναμικές ενέργειες ανάλογες μα την κακοποίηση.
ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ
Αν το ζώο ζει, η πρώτη μας μέριμνα είναι να το σώσουμε παρέχοντάς του τις πρώτες βοήθειες , τις οποίες πρέπει να γνωρίζουμε ποιες είναι και να είμαστε εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα.
Αμέσως μετά το πάμε στον κτηνίατρο.
Από τον κτηνίατρο ζητάμε γνωμάτευση.
Τραβάμε φωτογραφίες.
Ενημερώνουμε την αστυνομία κάνοντας καταγγελία και κάνουμε ΟΛΑ τα παραπάνω που αναφέρουμε για τις κακοποιήσεις.
Αν το ζώο /α είναι νεκρά.
Καλούμε την αστυνομία να έλθει στον τόπο του συμβάντος.
Συνήθως αρνούνται και λένε διάφορα.
Επιμένουμε, οτι πρέπει να έλθουν, οτι υποχρεούνται να έλθουν, τους ενημερώνουμε οτι θα προβούμε σε νόμιμες ενέργειες , όπως οτι θα ειδοποιήσουμε το υπουργείο κεντρικά και την ΕΛΆΣ, οτι θα γράψουμε άρθρο στην εφημερίδα, οτι θα καλέσουμε τα κανάλια
Πρέπει, αν είναι ώρα εργάσιμη , να έλθει η κτηνιατρική να πάρει σπλάχνα από το/τα ζώο .
Την κτηνιατρική κανονικά πρέπει να την ειδοποιήσει η αστυνομία.
Το κάνουμε εν ανάγκη και εμείς.
Στην συνέχεια κάνουμε τις παραπάνω ενέργειες με την αστυνομία, καταγγελία και όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα.
Πρέπει ΟΛΟΙ μας να ξέρουμε τις κινήσεις που πρέπει να γίνονται .

Διαβάστε περισσότερα »

Πάμε παραλία με το σκύλο μας;


Σύμφωνα με το Νόμο 3170/2003 ο σκύλος μπορεί να μας ακολουθεί σε υπαίθριους χώρους – άρα και στην παραλία – αρκεί να είναι δεμένος, να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες του και να έχουμε μαζί το βιβλιάριο υγείας του για να αποδείξουμε ότι είναι εμβολιασμένος αν μας ζητηθεί.
Το επόμενο ερώτημα είναι αν επιτρέπεται ο σκύλος να μπει στη θάλασσα.
Στο άρθρο 230, παραγρ. Ζ του Γενικού Κανονισμού Λιμένων (ΦΕΚ 912/11-10-99) ορίζεται ότι: « Απαγορεύεται η κυκλοφορία ζώων και το λούσιμο αυτών σε χώρους λουομένων». Η παράβαση τιμωρείται με 50-150 € πρόστιμο (το ύψος του προστίμου καθορίζει ο λιμενάρχης).
Ωστόσο υπάρχει ένα διακριτικό παραθυράκι για κείνους που δεν θέλουν να στερήσουν τη δροσιά και τη άσκηση του θαλάσσιου μπάνιου στο σκύλο τους.
Η εγκύκλιος Μ.Φ. 3111.10/1/93/20-05-93 της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του ΥΠΕΝ διευκρινίζει πως η παραπάνω απαγόρευση δεν περιλαμβάνει απομακρυσμένες τοποθεσίες ακόμα κι αν εκεί συχνάζουν λουόμενοι.
πηγή zophoros.ning.com
Διαβάστε περισσότερα »

Γνωρίστε τον Όσκαρ, έναν «γυμνό» παπαγάλο! (video)


Από πολλούς θεωρείται ως το πιο «άσχημο πουλί στον κόσμο», όμως ο Όσκαρ είναι ένας πραγματικός μαχητής της ζωής. Μια σπάνια μολυσματική ασθένεια ανάγκασε τον Όσκαρ να χάσει όλα του τα φτερά, ενώ οι κτηνίατροι τού έδιναν μόλις 9 μήνες ζωής. Αυτό πριν 12 χρόνια που διαγνώστηκε για πρώτη φορά η ασθένειά του! Όταν έφυγε από το κέντρο άγριων ζώων και μεταφέρθηκε βαριά άρρωστος στο κτηνιατρείο, οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσε να είναι μαζί με άλλα πουλιά.
perierga.gr - Ένας "καραφλός" παπαγάλος!
Έτσι ενημέρωσαν το Broward County Humane Society (Κέντρο Ευθανασίας Άγριων Ζώων και Πτηνών) στη Φλόριντα, τα μέλη του οποίου μετέφεραν τον παπαγάλο στο καταφύγιο με σκοπό να προχωρήσουν στην ευθανασία του. Πολύ σύντομα, όμως, το πτηνό κέρδισε μια θέση ανάμεσά τους, κι έγινε τάχιστα η μασκότ του Κέντρου. «Είναι ένα εξαιρετικό πουλί, φιλικό και υπάκουο, αν ξεπεράσουμε την εξωτερική του εμφάνιση.
perierga.gr - Ένας "καραφλός" παπαγάλος!
Γιατί μπορεί να μην είναι η… βασίλισσα της ομορφιάς, όμως είναι… βασίλισσα στις καρδιές μας», λέει η υπεύθυνη του Κέντρου. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε μια λεπτομέρεια. Ο Όσκαρ έλαβε αντρικό όνομα, καθώς όλοι θεωρούσαν αρχικά ότι πρόκειται για αρσενικό παπαγάλο. «Κάνοντας εξετάσεις για την ασθένειά του ανακαλύψαμε ότι είναι ένα θηλυκό πτηνό. Ήταν, όμως, πολύ αργά για να του αλλάξουμε το όνομα», λέει ο κτηνίατρος.
perierga.gr - Ένας "καραφλός" παπαγάλος!
Ο Όσκαρ είναι διάσημος για την αγάπη του στη μουσική και το χορό (λατρεύει τον Μικ Τζάγκερ!) αλλά και για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνει στα παιδιά. Σε μια απόδειξη δύναμης ψυχής αλλά και εξαιτίας της τρυφερότητας, της ιδιαίτερης προσοχής αλλά και της αγάπης του προσωπικού στο Κέντρο ο Όσκαρ όχι μόνο είναι ζωντανός αλλά δείχνει πιο ακμαίος από ποτέ. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση από… Όσκαρ!
Διαβάστε περισσότερα »

Έχουν και τα ζώα τις… παραξενιές τους!



Διάφορα είδη από το ζωικό βασίλειο συμπεριλαμβάνονται στην πρωτότυπη συλλογή εικόνων που τιτλοφορείται… αυθαίρετα «παραξενιές των ζώων», όπου μπορείτε να θαυμάσετε κροκόδειλους, πιθήκους, χελώνες, σκύλους και ό,τι άλλο… δεν μπορείτε να φανταστείτε σε απίθανες στιγμές, παράξενες στάσεις, περίεργες εκφράσεις! Γιατί όταν τα ζώα έχουν κέφια και οι φωτογράφοι βρίσκονται στην κατάλληλη θέση, τότε μια εικόνα είναι «χίλιες λέξεις»! Απολαύστε τα…
1. Ένας νεογέννητος κροκόδειλος σε ζωολογικό κήπο μπέρδεψε… το βράχο με το ρινόκερο! Αποτέλεσμα; Μια σύντομη βολτούλα στα νερά της λίμνης και για τους δυο…
perierga.gr - Έχουν και τα ζώα τις... παραξενιές τους!
2. Το είδος πιθήκων που βλέπετε ονομάζετε Blue Velvet και διακρίνεται για τους μπλε… όρχεις! Κι όταν, μάλιστα, ψάχνεις για τροφή στο έδαφος, αυτά τα ιδιαίτερα προσόντα δεν μπορούν παρά να έρθουν στην επιφάνεια, όσο κι αν θέλεις να τα κρύψεις!
perierga.gr - Έχουν και τα ζώα τις... παραξενιές τους!
3. Θα μπορούσα κάλλιστα να ονομάσω την εικόνα αυτή «Η Μεγάλη Ανατριχίλα ενός Σκίουρου», καθώς προσπαθώντας να σπάσει το φουντούκι του τού… σηκώθηκε η τρίχα του δυστυχή!
perierga.gr - Έχουν και τα ζώα τις... παραξενιές τους!
4. Πίθηκος vs παπαγάλου σε έναν απίθανο εναγκαλισμό που καταδεικνύει ότι στο δάσος… έχουν μεγάλη ανάγκη ο ένας τον άλλον!
perierga.gr - Έχουν και τα ζώα τις... παραξενιές τους!
5. Γυμναστικές επιδείξεις μιας αρκούδας στο χιόνι, έτσι για να περάσει η ώρα!
perierga.gr - Έχουν και τα ζώα τις... παραξενιές τους!
6. Μόνο έναν τίτλο μπορώ να δώσω εδώ, χωρίς επιπλέον σχόλια: «Μου τα πρήξατε…»!
perierga.gr - Έχουν και τα ζώα τις... παραξενιές τους!
7. Όταν μια χελωνίτσα τόσο δα τα βάζει με έναν κροκόδειλο το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ένα: Οι νόμοι της ζούγκλας είναι για να παραβιάζονται!
perierga.gr - Έχουν και τα ζώα τις... παραξενιές τους!
8. Πώς της ήρθε τώρα αυτής της ακρίδας να κάνει… ποδήλατο πρωί πρωί, αυτό είναι άλλο θέμα!
perierga.gr - Έχουν και τα ζώα τις... παραξενιές τους!
9. Μια ζέβρα μα τι ζέβρα! Σκέτος Spiderman!!!
perierga.gr - Έχουν και τα ζώα τις... παραξενιές τους!
10. «Ό,τι κινείται δεν χορταριάζει», λέει μια λαϊκή ρήση! Όμως η θαλάσσια χελώνα που βλέπετε μάλλον… άραξε για πολύ χρόνο στο ίδιο σημείο με αποτέλεσμα το καβούκι της να πρασινίσει… επικίνδυνα!
perierga.gr - Έχουν και τα ζώα τις... παραξενιές τους!
Διαβάστε περισσότερα »

Νοσοκομείο ψαριών στην Ινδία!


Αυτό σκέφτηκε ο κ. Patit Paban Halder που ζει και εργάζεται στην Ινδία, δημιουργώντας το πρώτο νοσοκομείο για ψάρια στον κόσμο! «Τα συμπαθή ψαράκια των ενυδρείων αρρωσταίνουν συχνά και κανείς δεν σκέφτεται ότι μπορούν να θεραπευτούν. Έτσι συχνά καταλήγουν… στη λεκάνη της τουαλέτας!», λέει ο «γιατρός».
perierga.gr - Νοσοκομείο ψαριών στην Ινδία!
Το παράξενο αυτό «νοσοκομείο» δημιουργήθηκε στο σπίτι του κ. Patit Paban Halder, ο οποίος διαθέτει 32 ενυδρεία, στο εσωτερικό των οποίων φροντίζει και «θεραπεύει» τα άρρωστα ψάρια, έχοντας τη βοήθεια του γιου και της συζύγου του.
perierga.gr - Νοσοκομείο ψαριών στην Ινδία!
Όσο για τις «ιατρικές» γνώσεις του, αυτές τις απέκτησε ερασιτεχνικά, καθώς δηλώνει «αυτοδίδακτος»! «Από μικρός έχω ασχοληθεί αρκετά με τα ψάρια των ενυδρείων και κατάφερα, διαβάζοντας κιόλας, να αντιμετωπίσω με επιτυχία διάφορες… παθήσεις τους»!
perierga.gr - Νοσοκομείο ψαριών στην Ινδία!
Κι αν όλα αυτά σας φαίνονται το λιγότερο παράδοξα ή αστεία, σκεφτείτε ότι τα ψαράκια στις γυάλες δεν είναι μόνο διακοσμητικά! Είναι και αυτά αγαπημένα «κατοικίδια» για πολλούς, που δεν θέλουν να τα θυσιάσουν στο βωμό της… αρρώστιας αλλά επιθυμούν να τα… θεραπεύσουν!
perierga.gr - Νοσοκομείο ψαριών στην Ινδία!
perierga.gr - Νοσοκομείο ψαριών στην Ινδία!
Διαβάστε περισσότερα »

Κολυμπώντας «αγκαλιά» με μια πολική αρκούδα!



perierga.gr - Κολυμπώντας "αγκαλιά" με μια πολική αρκούδα!Για τους περισσότερους (αν όχι για όλους!) η ιδέα της συναναστροφής με ένα από τα πιο άγρια ζώα στον πλανήτη σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο πράγμα. Γιατί μια πολική αρκούδα όπως και να το κάνουμε είναι ένα εντελώς… αγριευτικό θέαμα! Σωστά; Κι όμως ο κ. Mark Dumas «συναναστρέφεται» εδώ και αρκετά χρόνια με τις πολικές αρκούδες και βέβαια όχι από… απόσταση αλλά «cheek to cheek», ή όπως θα λέγαμε κοινώς «μάγουλο με μάγουλο»! Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, η σχέση του με μια 16χρονη πολική αρκούδα ξεπερνά κάθε προσδοκία! Θερμοί εναγκαλισμοί μεταξύ τους, παιχνίδια στο χώμα αλλά και στο νερό αποδεικνύουν ότι η επαφή τους είναι κάθε άλλο παρά… τρομακτική (άλλο αν προκαλεί τρόμο στους θεατές!). Ο ίδιος, μάλιστα, λέει ότι το πρωινό μπάνιο του στην πισίνα δεν έχει αξία εάν λείπει από δίπλα του η «λευκή θεά του»! Για του λόγου το αληθές, το ακόλουθο βίντεο θα λύσει όλες τις απορίες σας…


Διαβάστε περισσότερα »

«Σιαμαία» ψάρια ζουν σε ενυδρείο της Μπανγκόκ!



«Είναι πραγματικά απίστευτο πώς έχουν καταφέρει να επιβιώσουν οκτώ ολόκληρους μήνες, το ένα κολλημένο στην κοιλιά του άλλου, και μάλιστα δείχνουν να τα καταφέρνουν μια χαρά», λέει ο υπεύθυνος του ενυδρείου στην Μπανγκόκ.
perierga.gr - "Σιαμαία" ψάρια ζουν σε ενυδρείο της Μπανγκόκ!
Τα ψαράκια ανήκουν στο είδος Nile Tilapia, που ζουν στα τροπικά ποτάμια και στις λίμνες της Ταϊλάνδης, και φαίνεται να έχουν βρει τον ιδανικό τρόπο για να αντιμετωπίζουν τη ζωή τους… ανάποδα, καθώς το ένα είναι κολλημένο στο άλλο!
perierga.gr - "Σιαμαία" ψάρια ζουν σε ενυδρείο της Μπανγκόκ!
«Το μεγαλύτερο ψάρι προστατεύει το μικρότερο που βρίσκεται από κάτω του, ενώ αυτό με τη σειρά του ψάχνει για τροφή. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα ψάρια αυτά είναι πραγματικά… σιαμαία», συμπληρώνει ο υπεύθυνος.
perierga.gr - "Σιαμαία" ψάρια ζουν σε ενυδρείο της Μπανγκόκ!
Η γενετική αυτή ιδιομορφία μπορεί να συμβεί μία στο εκατομμύριο, ενώ τα ψάρια δύσκολα επιβιώνουν σε αυτή την κατάσταση. Τα περισσότερα, μάλιστα, πεθαίνουν πριν καν ανακαλυφθούν!
perierga.gr - "Σιαμαία" ψάρια ζουν σε ενυδρείο της Μπανγκόκ!
Παρόλα αυτά τα «δίδυμα» χαίρουν άκρας υγείας εδώ και οκτώ μήνες αφότου γεννήθηκαν, απολαμβάνοντας τις βόλτες τους στη δεξαμενή του ενυδρείου και αδιαφορώντας εντελώς για τα… αδιάκριτα βλέμματα. Άλλωστε το μήνυμα που περνάνε σε όλους είναι η «ισχύς εν τη ενώσει»!
perierga.gr - "Σιαμαία" ψάρια ζουν σε ενυδρείο της Μπανγκόκ!
Διαβάστε περισσότερα »

Απίθανες πάπιες… super models



«Αν ήταν ανθρώπινα μοντέλα θα ήταν σίγουρα περιζήτητα», λέει ο ιδιοκτήτης τους κ. Μπράιαν Χάρινγκτον παρουσιάζοντας τις απίθανες πάπιες του που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα super models της μόδας. Γιατί μπορεί να μην παίρνουν μέρος σε κάποια επίδειξη στο Παρίσι αλλά η εμφάνισή τους στο «Family Duck Show»… έκλεψε τις εντυπώσεις.
perierga.gr - Απίθανες πάπιες... super models!
«Η ντουλάπα τους είναι γεμάτη με ρούχα όλων των εποχών αλλά στη φετινή εκδήλωση στο Σίδνεϊ προτιμήσαμε να παρουσιάσουμε πολύχρωμα μεταξωτά φορέματα με φουρό, κρινολίνα και καπέλα με δαντέλες», συμπληρώνει ο ιδιοκτήτης τους, που δίνει παραστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο παρουσιάζοντας στους θεατές το «μυστικό κόσμο της μόδας για πάπιες»!
perierga.gr - Απίθανες πάπιες... super models!
Εδώ και 30 περίπου χρόνια ο Μπράιαν εκπαιδεύει τις πάπιες του στην πασαρέλα, οι οποίες, μάλιστα, δείχνουν να απολαμβάνουν την… έκθεσή τους στα media αλλά και την ενασχόλησή τους με τη μόδα.
perierga.gr - Απίθανες πάπιες... super models!
«Η φετινή ετήσια παράσταση στην Αυστραλία είχε μεγάλη επιτυχία, κυρίως στο τέλος όταν περπάτησαν στο cutwalk ο γαμπρός με τη νύφη! Είναι πραγματικά απίστευτη η συνεργασία των πτηνών αυτών και το πόσο καλά κάνουν αυτό που ξέρουν. Νομίζω ότι είναι τα καλύτερα μοντέλα που γνώρισα ποτέ. Ούτε υπεροψία, ούτε απαιτήσεις, ούτε τίποτα…
perierga.gr - Απίθανες πάπιες... super models!
…Απλώς απολαμβάνουν τη δημοσιότητα με χαμηλούς τόνους και προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό!», λέει ο Αυστραλός διοργανωτής της παράστασης. Εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι «η χάρη είναι περισσή και ο επαγγελματισμός μεγάλος. Γιατί ο χώρος της μόδας δεν είναι εύκολο πράγμα. Πόσω μάλλον όταν είσαι… πάπια!
perierga.gr - Απίθανες πάπιες... super models!
perierga.gr - Απίθανες πάπιες... super models!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Έδεσαν το στόμα της με κολλητική ταινία


Φρικτός βασανισμός ζώου στις ΗΠΑ

Αυτές οι φωτογραφίες παρουσιάζουν τη φρικτή κακοποίηση που υπέστη μια αδέσποτη σκυλίτσα στις ΗΠΑ, η οποία εντοπίστηκε με το στόμα της δεμένο με κολλητική ταινία και τη γλώσσα της να κρέμεται έξω από το στόμα της.

Οι κτηνίατροι ισχυρίζονται ότι το άτυχο ζώο έμεινε εκτεθειμένο για τουλάχιστον 24 ώρες σε αυτή την τραγική κατάσταση και η γλώσσα του είναι τόσο πρησμένη, που ένα μέρος της θα πρέπει να αφαιρεθεί.

Βαθιές πληγές καλύπτουν το κακοποιημένο της σώμα, μερικές από τις οποίες είναι τόσο βαθιές που προκάλεσαν μυϊκές βλάβες. Η άμοιρη σκυλίτσα χρειάστηκε περισσότερα από 100 ράμματα.

Το ζώο εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας στο Weatherford του Τέξας, όπου οι θερμοκρασίες άγγιζαν τους 35 βαθμούς Κελσίου. Περιφερόταν εμφανώς τρομοκρατημένο και υπέφερε από τους πόνους. Αμέσως ειδοποιήθηκε το Κέντρο «Animal Control» των ΗΠΑ και μια ομάδα έφιππων ανδρών και δέκα εθελοντών έσπευσαν να εντοπίσουν το ζώο.

Μεταφέρθηκε στη κτηνιατρική μονάδα «Bowie Drive Animal», όπου έλαβε αμέσως τη φροντίδα του προσωπικού και την ονόμασαν Hope (Ελπίδα). Η κατάσταση της είναι σταθερή, ωστόσο έχει αφαιρεθεί μεγάλο κομμάτι της γλώσσας της. Οι κτηνίατροι ελπίζουν η άτυχη Ελπίδα να μπορέσει να φάει ξανά μόνη της.

Οι αστυνομικοί του Τέξας διεξάγουν έρευνα για να εντοπίσουν τον δράστη.




Διαβάστε περισσότερα »

«Πράσινο φως» στη σφαγή αλόγων στις ΗΠΑ

Φωτογραφίες από εγκαταλειμμένα άλογα που βρήκαν ξανά φροντίδα

O εικονιζόμενος «Joe Black» είχε εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες του για ένα χρόνο πριν μεταφερθεί, αποστεωμένος, σε φάρμα στο Κάνσας του Μισούρι. Το άλογο ανάρρωσε και δυνάμωσε και σήμερα περιμένει κάποιον να τον υιοθετήσει. 

Μία πόλη του Μισούρι- όπως και σε άλλες Πολιτείες- καταβάλλει προσπάθειες να πάρει άδεια για τη λειτουργία σφαγείου αλόγων τώρα που το Αμερικανικό Κογκρέσο απέρριψε τις θέσεις των οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων και επιτρέπει τη σφαγή των αλόγων για πρώτη φορά έπειτα από πέντε χρόνια. 

Η σφαγή των αλόγων στις ΗΠΑ απαγορεύτηκε το 2007 όταν το Κογκρέσο έπαυσε τη χρηματοδότηση για την επιθεώρηση των σφαγείων.  

Το αποτέλεσμα ήταν χιλιάδες άλογα που εγκαταλείφθηκαν ελεύθερα χωρίς να μπορούν να επιβιώσουν αλλά και χιλιάδες άλλα που υπέφεραν πριν θανατωθούν, «ταξιδεύοντας» μέχρι το Μεξικό ή τον Καναδά για να σφαγιαστούν.  

Δείτε τις φωτογραφίες











Διαβάστε περισσότερα »

Ο σκύλος χορευτής

Ένα ασυνήθιστο ντουέτο



Διαβάστε περισσότερα »


Διαβάστε περισσότερα »