Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ο σκύλος που γίνεται… σκαντζόχοιρος


Perierga.gr - Ο σκύλος που γίνεται... σκαντζόχοιρος

Ξεκαρδιστικές είναι οι εικόνες από βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Μια κοπέλα το τρίβει με τη κουβέρτα με αποτέλεσμα να μοιάζει με κάτι άλλο εκτός από σκυλί.
Αγαπάμε τα ζωάκια αυτό είναι αλήθεια, είναι τόσο γλυκά και χαριτωμένα.
Αυτή τη φορά έχει γίνει χαμός στο διαδίκτυο με ένα σκυλάκι που δυστυχώς δεν ξέρουμε λεπτομέρειες σε ποια χώρα έχει διαδραματιστεί το περιστατικό αφού ο ιδιοκτήτης του δεν έχει συμπεριλάβει κάποιες πληροφορίες στο βίντεο απλά το ανέβασε στο διαδίκτυο.
Το μικρό σκυλάκι κάθεται στο καναπέ μαζί με έναν άλλο τετράποδο φίλο του όταν έρχεται μια κοπέλα με μια κουβέρτα και αρχίζει να το τρίβει με αυτή. Τόσο ο καμεραμάν όσο και η ίδια έχουν δακρύσει από τα γέλια αφού όταν αφήνει το σκυλάκι μοιάζει με σκαντζόχοιρος πια!
Και αυτό γιατί του έχει σηκωθεί κυριολεκτικά η τρίχα καθώς η επαφή του με τη κουβέρτα, κάνει το τρίχωμά του να ηλεκτρίζεται!
πηγή: news247.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Αξιολάτρευτο γατάκι κάνει μασάζ στον φίλο του!


perierga.gr - Αξιολάτρευτο γατάκι κάνει μασάζ στον φίλο του!

Όταν πια τα έχεις δώσει όλα κατά τη διάρκεια της ημέρας, τρέχοντας πάνω κάτω, παίζοντας και σκαρφαλώνοντας εδώ κι εκεί, δεν μπορεί παρά μια κούραση να την έχεις. Το σώμα τότε χρειάζεται ένα χαλαρωτικό μασάζ, λίγο στρέτσινγκ για να ισιώσει! Τότε είναι που χρειάζεσαι τη συνδρομή του φίλου σου για να σε κάνει να αισθανθείς λίγο καλύτερα. Άλλωστε οι φίλοι γι’ αυτό είναι, να σε βοηθήσουν σε μια δύκολη στιγμή. Κάπως έτσι σκέφτηκαν και τα δυο γατάκια-πρωταγωνιστές στο ακόλουθο βίντεο και ο… μασέρ ξεκίνησε τη διαδικασία. Με πιέσεις στην πλάτη και μαλάξεις να βοηθήσει τον αιλουροειδή φίλο του να αισθανθεί καλύτερα…
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Χαβάη: κόβουν κλήσεις στους σκύλους που γαυγίζουν

Κλήσεις για γαύγισμα θα μοιράζει η αστυνομία της Χαβάης στους σκύλους που «σηκώνουν τη γειτονιά στο πόδι».Το γαύγισμα των σκύλων «καταστρέφει» το ειδυλλιακό σκηνικό στο πανέμορφο νησί, γεγονός που ώθησε τις Αρχές να λάβουν δραστικά μέτρα για τα ανυπάκουα τετράποδα.

Από εδώ και στο εξής λοιπόν οι αστυνομικοί θα κόβουν κλήσεις στους «θορυβώδεις» σκύλους, αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες τους να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα εκατοντάδων δολαρίων.

Καθώς τα τελευταία χρόνια τα παράπονα των γειτόνων για τα γαυγίσματα των σκύλων έπεφταν σαν βροχή, οι Αρχές της Χαβάης αποφάσισαν να θεσπίσουν σαφές θεσμικό πλαίσιο που απαγορεύει τα γαυγίσματα, το «κλαψούρισμα» και τις κραυγές των σκύλων για 10 λεπτά συνεχόμενα ή για 20 λεπτά με διαλείμματα.

Ο νόμος επιτρέπει στον σκύλο να γαυγίζει συνεχόμενα, ξεπερνώντας τα επιτρεπόμενα όρια, αν ο ιδιοκτήτης του δέχεται επίθεση.

Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων καταγγέλλουν ότι η νομοθεσία παραβιάζει τα δικαιώματά τους, καθώς και τα δικαιώματα των ζώων, ωστόσο οι γείτονες έχουν αντίθετη άποψη.
econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

35 ζώα ... σε ένα σπίτι!

Δυο σκυλιά και καμιά τριανταριά γάτες συνυπάρχουν στο σπίτι του Κώστα και της Στέλλας Σαββάκη στην περιοχή «Άγιο Πνεύμα» Ατσιποπούλου Ρεθύμνου και...αποτελούν ένα μέρος της οικογένειάς τους! Φυσικά, με αυτό τον πληθυσμό, μένουν μακριά από το σπίτι διαρρήκτες και ποντικοί…

Όλα ήλθαν ξαφνικά, όταν η τετραμελής οικογένεια εγκαταστάθηκε στην εξοχή, σε ένα χώρο τεσσάρων στρεμμάτων που κατασκεύασε και το σπίτι της. Το ζευγάρι συναποφάσισε να έχει και ένα αρσενικό γάτο για να κυνηγά τους ποντικούς που παρουσιάζονταν. Αυτή ήταν η αρχή! Από εκεί και μετά, αφού εγκαταστάθηκε ο Νεφελούκος ήλθε, άγνωστο πώς, και η Γκριζουλίνα μια αδέσποτη θηλυκή. Μετά, δεν ήταν δύσκολο, έγινε το… κοπάδι. Και αυτό το κοπάδι για την επιβίωσή του, χρειάζεται μηνιαίως περί τα 90 κιλά τροφών, τα οποία το ζευγάρι διαθέτει ευχαρίστως.

Σαν το σκύλο με τη γάτα - Αν συμπεριφέρονταν έτσι οι άνθρωποι, ο κόσμος θα'ταν καλύτερος.

«Άλλα γατιά έρχονταν, άλλα έφευγαν, άλλα χάριζα», λέει η κυρία Λεβεντάκη, που πέρα από τους αριθμούς στο λογιστικό γραφείο που διατηρεί με τον σύζυγό της Κώστα Σαββάκη, θα πρέπει να είναι… ακριβής και στον προϋπολογισμό του ζωικού πληθυσμού που φροντίζει στο σπίτι της. «Οι γάτες ελεύθερα, πλέον», συνεχίζει, «είχαν βρει λιμάνι το σπίτι μας και εμείς δεν τις ενοχλούσαμε. Αντίθετα τις φροντίζαμε. Ψοφούσαν κιόλας, άλλες τις σκότωναν αυτοκίνητα και άλλες εξαφανίζονταν στο δάσος…»

Στο "γατοπληθυσμό" προστέθηκαν και δυο σκυλιά, ο Λέων και ο Έκτορας καθώς και δύο άλογα. Πριν από αυτούς είχε εγκατασταθεί ένα μαύρο λυκόσκυλο έχοντας ρόλο φρουρού στο σπίτι, όμως ψόφησε και αντικαταστάθηκε από άλλο της ίδιας ράτσας…

Ο μικρός Έκτωρ βολεύεται με ο,τι περισσεύει απο τις γάτες χωρίς διαμαρτυρία

«Και εμείς και τα παιδιά μας ο Γιάννης και η Λένα έχουμε δεθεί πολύ με τα ζωντανά και από μικρά απόκτησαν φιλοζωικά αισθήματα», τονίζει η ίδια. «Είναι ένας πληθυσμός που έχει τους δικούς του κανόνες, όμως στη συμπεριφορά λειτουργούν όπως εμάς και πολλές φορές και με υψηλότερο πολιτισμό… Λυπήθηκα πολύ όταν έχασα τον Νεφελούκο, τον πρώτο γάτο. Τον έψαχνα παντού χωρίς να τον βρίσκω, ώσπου κάποια μέρα, μετά από ένα μήνα, εμφανίστηκε. Είχαν αλλάξει τα μυαλά του, είχε αλητέψει και δεν ξαναχάθηκε…»

Η κυρία Στέλλα Λεβεντάκη- Σαββάκη
Κι αν τα ζωντανά στερούνται γλώσσας να συνεννοηθούν με τον άνθρωπο, όμως, με τη στάση τους δείχνουν στο αφεντικό τους ότι εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους για ότι τους παρέχονται. Όπως συνέβη με την Γκριζουλίνα: «Μόνο που δεν μου μιλούσε! Έπιασε τον ποντικό, δεν τον έφαγε αλλά με περίμενε το πρωί να μου τον δείξει. Και αφού τον είδα, τον κατατρόπωσε…»

Όλα τα ζώα έχουν ονόματα που τους τα έδωσαν οι ιδιοκτήτες τους. Αλίμονο, αν καθένα είχε και τον ανάδοχό του! Τότε, το ζεύγος Σαββάκη θα είχε τόσους συντέκνους που θα πλησίαζε και τους πολιτικούς. Και είναι γνωστό από παλαιά ότι, για τους γνωστούς λόγους στην Κρήτη αφθονούν σε κουμπαριές και συντεκνιές…


Διαβάστε περισσότερα »

Δελφίνια παίζουν με τα κύματα στις ακτές του Σαν Φρανσίσκο


Τα θαλάσσια θηλαστικά έκαναν μία στάση για φαγητό και παιχνίδι!

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα πανέξυπνα θηλαστικά, κατά τη διάρκεια της βόλτας τους στον Ειρηνικό Ωκεανό, κάνουν μία στάση για αναζήτηση τροφής στο Ocean Beach του Σαν Φρανσίσκο. 

Εκεί βρέθηκε και ο φωτογράφος του David Cruz, ο οποίος φωτογράφισε τα δελφίνια την ώρα που έπαιζαν με τα κύματα. 

Σύμφωνα με το Κέντρο Κητοειδών του Golden Gate, τα δελφίνια επιλέγουν συχνά τη συγκεκριμένη περιοχή για… ψάρεμα στα ρηχά. 












newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Δημοτικό καταφύγιο για τα αδέσποτα


Θα καλύπτει έκταση 5.162 τ.μ. στα Μέγαρα

Για την προστασία των αδέσποτων ζώων ο δήμος Αθηναίων δημιούργησε ένα δημοτικό καταφύγιο, το οποίο έγινε με τη δωρεά της Ελένης Ανδρέου Γουίν. Θα λειτουργεί στα Μέγαρα, στην περιοχή «Καλογήρου Μελίσσια» και θα καλύπτει έκταση 5.162 τ.μ.

Με την πρωτοβουλία αυτή θα εξασφαλίζεται η ομαλή ροή του υλοποιούμενου προγράμματος για τα αδέσποτα ζώα, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης των εθελοντών, τόσο των κτηνιάτρων να χειρουργούν δωρεάν στο ιατρείο του καταφυγίου, όσο και σε φιλόζωους πολίτες, να συνεισφέρουν εθελοντικά στην επιπλέον φροντίδα, εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση των ζώων, με απώτερο σκοπό την επιτυχή υιοθεσία τους.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Διπλασιάστηκαν οι γορίλλες στη Βιρούνγκα της Αφρικής


Χάρη σε μία ομάδα γιατρών που εμπνέεται από το έργο της Νταϊάν Φόσεϊ

Όταν η διάσημη ζωολόγος Νταϊάν Φόσεϊ δολοφονήθηκε το 1985, στην οροσειρά Βιρούνγκα της Αφρικής υπήρχαν μόνο 250 γορίλες. 

Σήμερα, 27 χρόνια αργότερα, ο αριθμός των ζώων έχει διπλασιαστεί χάρη σε μία ομάδα κτηνιάτρων που εμπνεύστηκαν από τη δουλειά της Φόσεϊ, η ζωή της οποίας ήταν αφορμή για την κινηματογραφική παραγωγή «Γορίλλες στην Ομίχλη». 

Η συγκεκριμένη ομάδα γιατρών δημιουργήθηκε ένα χρόνο μετά το θάνατο της Φόσεϊ στο κτηνιατρείο της οροσειράς για να περιθάλπει τους άρρωστους γορίλες, ενώ βοηθάει και τα ορφανά ζώα να ενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον. 

Οι γιατροί, που φτάνουν τους 16, σύμφωνα με τον κτηνίατρο James Foster, προσπαθούν παράλληλα να σώσουν τους γορίλες από τους λαθροθήρες που κυκλοφορούν στην περιοχή. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι, δεν είναι λίγες οι φορές που λαθροθήρες έχουν χτυπήσει τους γορίλες με βέλη που περιέχουν αναισθητικό. 

Η Ντάιαν Φόσεϊ ζώντας σαν ερημίτης σε ένα τροπικό δάσος σε βουνό της Αφρικής, έμαθε περισσότερα για τον απειλούμενο με εξαφάνιση γορίλα από ό, τι είχε ποτέ γίνει γνωστό. Καθώς όλο και περισσότεροι γορίλες σκοτώνονταν από λαθροθήρες, άλλαξε από επιστήμονας σε δυναμικό υπερασπιστή του φυσικού περιβάλλοντος. 

Φωτογραφίες και βίντεο από την ομάδα γιατρών που δραστηριοποιείται στο Κονγκό, τη Ρουάντα και την Ουγκάντα...


























newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »