Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Οι πολικές αρκούδες σκουραίνουν λόγω κλίματος


Επιστήμονες εξέτασαν ομάδα αρκούδων σε νησιά κοντά στην Αλάσκα

Καφέ γίνονται οι ολόλευκες πολικές αρκούδες. Και αυτό όχι από... το κακό τους αλλά λόγω κλιματικής αλλαγής. Όπως δείχνει νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLOS Genetics, το κλίμα επηρεάζει το χρώμα των αρκούδων.

Σήμερα, στον Αρκτικό κύκλο στην Αλάσκα ζουν καφέ αρκούδες που αν και δεν έχουν το γνωστό λευκό χρώμα, το DNA τους δείχνει ότι είναι πολικές αρκούδες.

Τα δυο είδη – οι λευκές και οι καφέ- αρκούδες ζευγαρώνουν κανονικά τόσο ελεύθερες στη φύση, όσο και σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι επιστήμονες εξέτασαν μια ομάδα καφέ αρκούδων στα νησιά Admiralty, Baranof και Chichagof (ABC), νοτιοανατολικά της Αλάσκα.

Όπως διαπίστωσαν, ο πληθυσμός των καφέ πολικών αρκούδων είναι απόγονοι πολικών αρκούδων που ζευγάρωσαν με καφέ αρκούδες από την ενδοχώρα της Αλάσκα, οι οποίες ταξίδεψαν στην περιοχή μετά την εποχή των παγετώνων. Όταν έλιωσαν οι πάγοι μετά την εποχή των παγετώνων, οι αρκούδες αυτές αποκόπηκαν από τις υπόλοιπες αρκούδες του είδους τους.

Όσο το κλίμα γινόταν θερμότερο, οι καφέ αρκούδες άρχισαν να κολυμπούν από την ενδοχώρα της Αλάσκα στα αποκομμένα νησιά και δημιούργησαν νέους πληθυσμούς.
Εκεί συνάντησαν τις αποκλεισμένες στους πάγους του Αρκτικού πολικές αρκούδες και ζευγάρωσαν μαζί τους.
Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, το ίδιο φαινόμενο μπορεί να επαναληφθεί και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς λόγω της κλιματικής αλλαγής.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

ΦΡΙΚΗ: Ανάγκαζαν σκυλιά να καταπίνουν ναρκωτικά και μετά τα έσφαζαν

Ένα διεθνές δίκτυο trafficking ναρκωτικών ανάγκαζε σκυλιά να καταπίνουν σακούλες που περιείχαν κοκαΐνη και ύστερα έσφαζαν ανελέητα τα ανήμπορα ζώα για να τις ανακτήσουν.



Οι κακοποιοί χρησιμοποιούσαν κυρίως Λαμπραντόρ και Μεγάλους Δανούς για να διακινούν τα ναρκωτικά.
Η αστυνομία της Ιταλίας ανακοίνωσε πως συνέλαβε 75 ανθρώπους, που δραστηριοποιούνταν στη Βόρεια Ιταλία και τη Ρώμη, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τα σκυλιά για τις παράνομες δραστηριότητές τους, ενώ εντόπισαν τουλάχιστον 50 νεκρά ζώα.
Τα σκυλιά κατάπιναν με τη βία σακουλάκια, τα οποία περιείχαν 1.3 κιλά κοκαΐνη έκαστο, όπως ανέφερε το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA. Όταν η συμμορία ήθελε να ανακτήσει τα σακουλάκια, έσφαζε τα σκυλιά, παίρνοντας τα αιματοβαμμένα σακουλάκια.
Οι κακοποιοί τίθενται αντιμέτωποι πλέον με την ιταλική δικαιοσύνη, με τις κατηγορίες που τους βαραίνουν να περιλαμβάνουν τη διακίνηση ναρκωτικών, τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, την κατοχή παράνομων όπλων και την κακοποίηση ζώων.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Τα λες και ζιζάνια...


Τα λες και ζιζάνια...

Συνεχώς μας εκπλήσσουν



















Διαβάστε περισσότερα »

Νεκρή καρέτα-καρέτα βρέθηκε στην παραλία της Ζαχάρως


Τη θαλάσσια χελώνα εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής

Νεκρή βρέθηκε μια χελώνα καρέτα-καρέτα, στην παραλία της Ζαχάρως, την περασμένη Παρασκευή.

Τη θαλάσσια χελώνα βρήκαν κάτοικοι της περιοχής. Αφού εντόπισαν το ζώο, σύμφωνα τοpatrisnews.com, ήρθαν σε επικοινωνία με το σύλλογο «Αρχέλων» ο οποίος και θα παραλάβει το κουφάρι του νεκρού ζώου.




Διαβάστε περισσότερα »

Εκπαιδεύοντας το σκύλο να πιάνει πράγματα...


Μοναδική η πρώτη του απόπειρα


Διαβάστε περισσότερα »

Κομμάτια τυριού με... θάνατο σε πάρκα της Αθήνας


Αποτρόπαιο θέαμα με θανατηφόρες παγίδες για τα ζώα

Απίστευτες παγίδες για τα ζώα βρέθηκαν σε πολυσύχναστα πάρκα της Αθήνας. Σύμφωνα με σχόλιο αναγνώστριας στο newsbeast.grεντοπίστηκαν μικρά κομμάτια τυριού μέσα στα οποία βρίσκονταν σιδερένια καρφιά! Αν βρεθείτε μπροστά στο ίδιο αποτρόπαιο θέαμα μη διστάσετε να το καταγγείλετε. 

Το σχόλιο αναγνώστριας «Μια νέα γκουρμέ συνταγή που… σκοτώνει, στην κυριολεξία! Αυτά βρήκαμε σε ένα από τα πολυσύχναστα πάρκα της Αθήνας, μικρά μεζεδάκια για τους τετράποδους φίλους μας. Μικρές μπουκίτσες τυριού στα οποία μέσα κρύβονται καρφιά, σιδερένια καρφιά. Μπορεί η ανθρωπιά να μην περισσεύει αλλά από φαντασία άλλο τίποτα…

Δεν θέλω να φανταστώ πόσο επώδυνος θα είναι ο θάνατος τους όταν τα φάνε. Θα ήθελα πολύ όμως να είναι επώδυνος ο θάνατος αυτών που τα σερβίρουν. Αν βρείτε κάτι παρόμοιο στη δική σας γειτονιά, μη διστάσετε να το καταγγείλετε. Μπορεί να μην είμαστε όλοι ζωόφιλοι αλλά ας προσπαθήσουμε να είμαστε όλοι άνθρωποι». 

Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από πάρκο στο Γαλάτσι. 

newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Ψηφίστηκε! Aυτός είναι ο νέος νόμος για αδέσποτα και κατοικίδια!


Δείτε το βίντεο για τα αδέσποτα που συγκλονίζει

Ο νέος νόμος ''για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό'' ψηφίστηκε και είναι αυτός που θα ισχύει πλέον στη χώρα μας...

Οι σημαντικότερες αλλαγές που πέρασαν τελικά είναι:

-η Διατήρηση της βάσης δεδομένων των microchips περνά πλέον στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ενώ μέχρι σήμερα την ευθύνη είχε ο Πανελ. Κτηνιατρικός Σύλλογος).

-δημιουργείται διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση microchips ώστε να μπορούν οι κτηνίατροι να καταχωρούν απευθείας ή να αναζητούν στοιχεία ζώου.

-προβλέπεται προαιρετικά από κάθε Δήμο να επιβάλλει τέλος σήμανσης για τα ιδιόκτητα ζώα έως 3 ευρώ, με σκοπό τα έσοδα που θα συγκεντρώνει να χρησιμοποιούνται για πρόγραμμα/καταφύγιο αδέσποτων

- ο ιδιοκτήτης ζώου θα πρέπει να δηλώνει μέσα σε 5 μέρες την απώλεια του ζώου, με τον αριθμό microchip (για να μην θεωρηθεί εγκατάλειψη αλλά και για να τον εντοπίσουν)
http://gr.news.yahoo.com
Διαβάστε περισσότερα »