Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Μπαζάρ για αδέσποτα στη Ζάκυνθο


Μπαζάρ για αδέσποτα στη Ζάκυνθο

Στόχος ο εμβολιασμός και η στείρωση των ζώων

Μπαζάρ για τα αδέσποτα ζώα της Ζακύνθου διοργάνωσε ο Σύλλογος Ζωόφιλων του νησιού, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδαimerazante.gr.

Έξω από το χώρο της περιφερειακής ενότητας στήθηκε ένα πάγκος και τα μέλη του Συλλόγου πoυλούσαν, σε χαμηλές τιμές, διάφορα αντικείμενα. Η ταμίας του Συλλόγου Μαρία Καλόφωνου επισήμανε ότι όλα τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για να ταϊστούν, να εμβολιαστούν και να στειρωθούν κάποια από τα ζώα. «Πρόκειται, για τη συνολική φροντίδα που έχουν ανάγκη» είπε.
Διαβάστε περισσότερα »

Μάινα έβριζε τους επισκέπτες ζωολογικού κήπου


Μάινα έβριζε τους επισκέπτες ζωολογικού κήπου

Τους «προέτρεπε» να προβούν σε… σεξουαλικές πράξεις

Μια αθυρόστομη μάινα μπήκε στην… απομόνωση, επειδή έβριζε τους επισκέπτες του ζωολογικού πάρκου Jiufeng Forest Zoo στην επαρχία Wuhan της κεντρικής Κίνας.

Το πουλί είχε εκπαιδευτεί να καλωσορίζει τους επισκέπτες του πάρκου, όμως πρόσφατα οι υπεύθυνοι του πάρκου σοκαρισμένοι ανακάλυψαν ότι αντί αυτού η μάινα τους έβριζε!

Το προσωπικό του πάρκου πιστεύει ότι το πουλί άκουγε τους επισκέπτες να βρίζουν και «έπιασε» τις λέξεις.

Μετά το περιστατικό τοποθετήθηκαν πινακίδες που προειδοποιούν τους επισκέπτες να προσέχουν το λεξιλόγιό τους μέσα στο ζωολογικό κήπο.
newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Ιπτάμενος κροκόδειλος εναντίον κολυμβητή! [video]

O κολυμβητής τον πέρασε για κοιμισμένο και πλησίασε για να τον τραβήξει φωτογραφία.

Τύχη βουνό είχε ο Σουηδός οργανωτής διακοπών Felix Andersson όταν επιχείρησε να απαθανατίσει κολυμπώντας έναν μικρό κροκόδειλο σε πάρκο στο Litchfield στη Βόρειο Αυστραλία. Ο κροκόδειλος δεν κοιμόταν όπως νόμιζε ο φωτογράφος και μόλις τον μυρίστηκε πέταξε κυριολεκτικά πάνω του. Ο κολυμβητής έβγαλε φτερά και απέφυγε τον κροκόδειλο ενώ την ίδια ώρα ο φίλος του Ulric Bergsland, που κινηματογραφούσε τη σκηνή ξέσπαγε στα γέλια. Βέβαια κανείς δεν θα γελούσε αν εμφανίζονταν οι γονείς του μικρού κροκόδειλου...

kamarinia.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Μάνα είναι μόνο μία...


Υπερπροσπάθεια για να απεγκλωβίσει το παιδί της

Διαβάστε περισσότερα »

Η ταχύτητα των ζώων εξαρτάται από το μέγεθος

Η ταχύτητα αποτελεί πολύ σημαντικό πλεονέκτημα τόσο για την αποφυγή κινδύνων όσο και για την καταδίωξη θηραμάτων.

Το ταχύτερο ζώο δεν είναι ούτε το μεγαλύτερο ούτε το μικρότερο, αλλά ένα μέσου μεγέθους έδειξε νέα έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Το τσιτάχ ή γατόπαρδος θεωρείτο το ταχύτερο ζώο επί εδάφους με ταχύτητες που φτάνουν τα 120 χιλιόμετρα ανά ώρα, αλλά δεν έχει διάρκεια στην επίδοσή του. Σίγουρα είναι πιο αργό από τον κροταλία που έχει ταχύτητα χτυπήματος 280 χλμ/ώρα.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι σαύρες μεσαίου μεγέθους είναι οι ταχύτερες, καθώς το μέγεθός τους τους επιτρέπει να αναπτύσσουν ταχύτητες υψηλότερες από τις μεγαλύτερες.

“Πάνω από ένα συγκεκριμένο μέγεθος, οι σαύρες αλλάζουν τον τρόπο που τρέχουν, ίσως εξαιτίας της μειωμένης ικανότητας οστών και μυών να υποστηρίξουν μεγαλύτερη σωματική μάζα” λένε οι επιστήμονες.

Η μελέτη του φαινομένου αυτού σε ένα μοναδικό είδος βοηθά να ξεκαθαρίσουν απορίες γιατί τα μεγαλύτερα ζώα δεν είναι τα ταχύτερα. Τα μεγαλύτερα ζώα “συγγενεύουν” στην κλίμακα της εξέλιξης, πράγμα που καθιστά δύσκολη τη διάκριση μεταξύ βιοκινητικών παραγόντων που έχουν να κάνουν με το μέγεθος ή άλλων που αφορούν στην κοινή εξελικτική πορεία.

Η εξέταση ατόμων του ίδιου είδους βοηθά στην εξάλειψη των φυλογενετικών διαφοροποιητικών παραγόντων.

Τα αποτελέσματα δείχνουν πως το μεγαλύτερο μέγεθος προκαλεί βιολογικά-μηχανικά εμπόδια.
econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ψεύτικα κέρατα για μικρό τάρανδο


Φόρεσε «περούκα» για να συμμετάσχει σε παρέλαση με έλκηθρα

Η 6 μηνών Kate είναι ένας μικρός τάρανδος που χάρη στην ψεύτικη «περούκα-κέρατα» που της έδωσαν θα μπορέσει να συμμετάσχει στη χριστουγεννιάτικη παρέλαση με έλκηθρα που θα γίνει στο Herefordshire.

Τα κέρατα του μικρού τάρανδου δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν, έτσι ο ιδιοκτήτης της είχε την ιδέα να της φορέσει μια στέκα με ψεύτικα κέρατα για να πάει στη γιορτή μαζί με τους άλλους 14 ταράνδους.

«Είναι πιο χαρούμενη τώρα. Πριν έδειχνε “διαφορετική”» είπε ο 47χρονος Trevor Hill.


 



 

 

newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Εικόνες της άγριας φύσης από πολύ κοντά!

Από πολύ κοντά και σε πολύ προσωπικές στιγμές ο φωτογραφικός φακός απαθανατίζει άγρια ζώα σε απόσταση αναπνοής!Απίστευτες εικόνες της άγριας φύσης της Αφρικής από την τολμηρή φωτογράφο Anup Shah.

Μια ασύγκριτη προοπτική του ζωικού βασιλείου μέσα από εντυπωσιακές εικόνες που… οφείλονται στην υπομονή του φωτογράφου για ώρες στο ίδιο σημείο αλλά και στην… υψηλή τέχνη του καμουφλάζ.

Η Anup χρησιμοποίησε κρυφές κάμερες αλλά και ειδικά ρούχα που την έκαναν να μην ξεχωρίζει από το φυσικό τοπίο. Κι όταν ήρθε η κατάλληλη στιγμή ένα «κλικ» ήταν αρκετό!

«Πολλά κλικ χρειάστηκαν για την ακρίβεια και πολλές επαναλαμβανόμενες λήψεις για να έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα. Κουραστικό και επίπονο το έργο μας αλλά η ζωή στην άγρια φύση δεν είναι μόνο αυτή που βλέπουμε από μακρινές λήψης», αναφέρει η φωτογράφος.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύονται σε ένα βιβλίο με τίτλο «Serengeti Spy: Views from a Hidden Camera on the Plains of East Africa».







Διαβάστε περισσότερα »

Το αγαπημένο παιχνίδι του πάντα


Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την κούνια στο χιόνι

Το παιχνίδι και η ξεγνοιασιά είναι απολαυστικά για όλους ακόμη κι αν γίνονται σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν. Και το τεράστιο πάντα στις παρακάτω φωτογραφίες είναι η απόδειξη, ότι μια καρδιά μπορεί να «λιώσει» παρά το χιονισμένο τοπίο!

Το πάντα χόρτασε με την ψυχή του παιχνίδι, κάνοντας κούνια πάνω σε ένα λάστιχο αυτοκινήτου, που τοποθέτησαν στο κλουβί του οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου Yantai στην επαρχία Shandong της Κίνας.







 newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Αρχαιότερες απ’ όσο νομίζαμε οι πολικές αρκούδες

Οι πολικές αρκούδες εξελίχθηκαν ως ξεχωριστό είδος πολύ νωρίτερα απ’ όσο πιστεύαμε μέχρι σήμερα, σύμφωνα με νέα...γενετική μελέτη.

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι πολικές αρκούδες χωρίστηκαν από τις καφέ αρκούδες, τους πιο στενούς συγγενείς τους, πριν 600.000 χρόνια δηλαδή πέντε φορές νωρίτερα απ’ ότι υπέθεταν οι επιστήμονες.

Τα ευρήματα της έρευνας καταδεικνύουν ότι οι πολικές αρκούδες χρειάστηκαν πάρα πολύ χρόνο για να προσαρμοστούν στο παγωμένο περιβάλλον τους, γεγονός που σημαίνει ότι ίσως δυσκολευτούν ακόμα περισσότερο να προσαρμοστούν στην ολοένα θερμότερη Αρκτική και στο λιώσιμο των πάγων.

Προηγούμενη μελέτη, κατά την οποία εξετάστηκε το μιτοχονδριακό DNA των αρκούδων, ένα πρόσθετο γονιδίωμα το οποίο κληρονομείται αποκλειστικά από τη μητέρα στο έμβρυο, είχε δείξει ότι οι πολικές και οι καφέ αρκούδες χωρίστηκαν πρόσφατα.

Ωστόσο η νέα μελέτη βασίστηκε στο πυρηνικό DNA των πολικών αρκούδων, που προέρχεται και από τους δύο γονείς και είναι πολύ μεγαλύτερο από το μιτοχονδριακό γονιδίωμα.

Για τις ανάγκες της έρευνας ελήφθησαν δείγματα από 19 πολικές και 18 καφέ αρκούδες. Τα αποτελέσματα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον κ. Frank Hailer από το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο για τη Βιοποικιλότητα και το Κλίμα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τόσο οι πολικές όσο και οι καφέ αρκούδες είναι αρχαιότερες ως είδη.

«Βρήκαμε ότι οι πολικές αρκούδες είναι πολύ αρχαιότερες απ’ όσο γνωρίζαμε από άλλες μελέτες», επισήμανε ο κ. Hailer εξηγώντας πως αυτό είναι λογικό αφού εκείνη την εποχή οι οικότοποι της Αρκτικής ήταν πολύ μεγαλύτεροι σε σχέση με σήμερα και ένα τέτοιο περιβάλλον θα ήταν κατάλληλο για τα συγκεκριμένα ζώα.

thestival.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Φίδι παλεύει για τη ζωή του


Προσπαθεί να ξεφύγει από το ράμφος του θηρευτή του

Τη στιγμή που ένα φίδι προσπαθεί να ξεφύγει από το ράμφος του ερωδιού που το έπιασε, τυλίγοντας το σώμα του γύρω από αυτό κατέγραψε με τη φωτογραφική του μηχανή ο 35χρονος Peter Brannon στην περιοχή Delray Beach στην Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ο ερωδιός μάλλον σκέφτηκε ότι θα ήταν ένα «εύκολο» γεύμα, όταν το εντόπισε να έρπει ανάμεσα στα αγριόχορτα, όμως το φίδι φαίνεται πως είχε αντίθετη άποψη και δεν θα το έβαζε κάτω χωρίς αντίσταση.

Η μάχη ανάμεσα στα δύο είδη διήρκεσε περίπου 15 λεπτά, μέχρι που το πτηνό κατάφερε με μια κίνηση να συνθλίψει με το ράμφος του το κεφάλι του φιδιού και στη συνέχεια να το καταπιεί.







newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »