Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ο γάτος που έφερε την ευτυχία στη ζωή ενός παιδιού με αυτισμό



Αυτός είναι ο 4χρονος Fraser Booth και ο γκρίζος γάτος ονομάζεται Billy. Οι δύο τους είναι αχώριστοι κι η ιστορία τους προκαλεί συγκίνηση αλλά και χαμόγελα.

Κι αυτό γιατί ο γάτος άλλαξε τελείως την ζωή του μικρού.

Στο παρελθόν ακόμα και η πιο απλή δραστηριότητα προκαλούσε άγχος στο Fraser, που είναι αυτιστικός. Η καθημερινότητά του ήταν διάσπαρτη από συναισθηματικά ξεσπάσματα, κλάματα, φωνές. Το παιδί αδυνατούσε να ανταποκριθεί σε ο,τιδήποτε, αντιδρούσε, πιεζόταν ακόμα κι από τις πιο απλές καθημερινές πράξεις, κλεινόταν στον εαυτό του.

Όλα αυτά μέχρι που ήρθε ο Billy στην ζωή του. Εγκαταλελειμμένος από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του στο δρόμο, ταλαιπωρημένος, φοβισμένος από την ανθρώπινη σκληρότητα, γεμάτος όμως όρεξη για παιχνίδι, για αγάπη.

Από τα πρώτα λεπτά της συνάντησής τους, ο Fraser και ο Billy κατάλαβαν ότι η φιλία τους θα ήταν παντοτινή. Κι από τα πρώτα λεπτά της γνωριμίας του με τον αδέσποτο γάτο, ο 4χρονος παρουσίασε θεαματική βελτίωση, σα να άνοιξε μια πόρτα στο μυαλό και την ψυχή του κι απαλλάχθηκε από κάθε αρνητικό συναίσθημα. 

Ο φόβος τώρα δεν έχει θέση στην ζωή του. 

Είτε πρόκειται για την ώρα του παιχνιδιού, του παραμυθιού ή του ύπνου, δραστηριότητες που τον άγχωναν στο παρελθόν, ο Billy ο γάτος προσφέρει στο παιδί απλόχερα… την πατούσα του και τον κάνει να νιώθει ατρόμητος. Ακόμα κι όταν ο μικρός καταβάλλεται από συναισθήματα οργής ή απογοήτευσης, ο καλύτερος φίλος του τον ηρεμεί απλά πηγαίνοντας κοντά του και γουργουρίζοντας.

Η Louise, μητέρα του Fraser, εξηγεί στη Daily Mail, τη μοναδική τους σχέση «Εάν ο Fraser βρίσκεται κάπου γύρω ή παίζει στον κήπο, ο Billy δεν απομακρύνεται ποτέ. Είναι σαν να τον προσέχει από μακριά προκειμένου να τον ηρεμήσει (όταν χρειαστεί). Εμφανίζεται άλλωστε πάντα όταν ο Fraser αναστατώνεται και του προσφέρει το κεφάλι του για να τον καθησυχάσει… Λένε ότι τα ζώα νιώθουν πράγματα, αλλά ο Billy μοιάζει να γνωρίζει πριν από οποιονδήποτε άλλο εάν και πότε ο Fraser αναστατώνεται… Είναι ο φύλακας άγγελος του παιδιού μου. Η σχέση του είναι πραγματικά μοναδική»

Ο Fraser από τη Βρετανία διαγνώστηκε με αυτισμό στην ηλικία των 18 μηνών όταν οι γονείς του παρατήρησαν ότι δεν αναπτυσσόταν τόσο γρήγορα όσο άλλα παιδιά της ηλικίας του. Αμέσως υποβλήθηκε σε θεραπεία. Κι ενώ είναι ικανός να μιλήσει στους γονείς του, εξακολουθεί να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί σε δραστηριότητες ρουτίνας, που του προκαλούν ξεσπάσματα. «Δεν είναι χαμένος στο δικό του κόσμο, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι συμβαίνει με τον αυτισμό.

Είναι ένα χαρούμενο αγοράκι που μπορεί όμως να έχει μια έκρηξη αρνητικών συναισθημάτων μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου» περιγράφει η μητέρα του. «Για παράδειγμα εάν βλέπει έναν χαρακτήρα στην τηλεόραση, που δεν του αρέσει ή αν προσπαθήσουμε να τον βγάλουμε από το μπάνιο κι εκείνος δεν θέλει»

Όλα αυτά όμως μέχρι πριν 12 μήνες και τον ερχομό του Billy. «Την πρώτη φορά που φέραμε τον Fraser να δει τον Billy, ο γάτος πήγε κατευθείαν σε εκείνον. Το αγόρι κάθισε στο πάτωμα και ο γάτος ξάπλωσε μπροστά του και βάζοντας τις πατούσες του στα πόδια του άρχισε να γουργουρίζει. Τότε ο γιος μου είπε «Αυτός είναι ο γάτος μας, μπορεί να έρθει να ζήσει μαζί μας»

O Billy άλλαξε την ζωή της οικογένειας για πάντα. Απομάκρυνε το άγχος από την ψυχή του μικρούλη προσθέτοντας στην θέση του την ευτυχία και ηρεμία που τόσο είχε ανάγκη.
Οι γονείς του 4χρονου έδωσαν 30 λίρες ως δωρεά στο ίδρυμα που είχε μαζέψει το γάτο από το δρόμο, όπως όμως εκμυστηρεύονται η αξία του είναι ανεκτίμητη….


Διαβάστε περισσότερα »

Χανιά: Αιχμάλωτα σε ξενοδοχείο δύο σπάνια αγρίμια;

Με ανώνυμο τηλεφώνημα ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η προστασία των ζώων» πληροφορήθηκε πριν από μερικές μέρες ότι σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Σούγιας κρατούνται αιχμάλωτα...
δύο αγρίμια (Κρητικός Αίγαγρος ή αλλιώς Κρι - Κρι).

Το αρσενικό ζώο, όπως ειπώθηκε, το έχουν δεμένο και γυρνά γύρω από ένα δέντρο και το δεύτερο που είναι θηλυκό το έχουν εγκλωβίσει σ’ έναν μικρό και σκοτεινό χώρο.

«Αγρίμι» είναι η κοινή ονομασία του αρσενικού, ενώ για το θηλυκό οι ντόπιοι χρησιμοποιούν την ονομασία «Σανάδα».

Εκ μέρους του συλλόγου εστάλη επιστολή προς τη διευθύντρια της Δασικής Υπηρεσίας Νομού Χανίων, Πολύμνια Σκλαβάκη για να ελέγξει, αν τα όσα καταγγέλθηκαν ισχύουν ώστε στη συνέχεια να γίνουν και οι νόμιμες ενέργειες καθώς η αιχμαλωσία αυτών των ζώων είναι και παράνομη και αντιτίθεται στην ισχύουσα νομοθεσία.

Στην ίδια επιστολή προς το Δασαρχείο Χανίων ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων τονίζει ότι πριν από περίπου τρεις μήνες έκανε μια παρόμοια καταγγελία στην ίδια υπηρεσία, καθώς σε ταβέρνα στο οροπέδιο του Ομαλού εντοπίστηκαν Κρητικοί Αίγαγροι αιχμάλωτοι.

Η Νατάσα Μπομπολάκη πρόεδρος του συλλόγου τονίζει αυτό που είναι ευρέως γνωστό ότι δηλαδή η κατοχή απαγορεύεται, αφού είναι είδος υπό προστασία, αλλά και ότι αναμένουν να πληροφορηθούν το τι έπραξε το αρμόδιο Δασαρχείο και γι’ αυτήν την υπόθεση.
flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Η κλέφτρα... γάτα!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, την απίστευτη γάτα, που κατάφερε και έκλεψε ένα ψάρι, την ώρα που ο ψαράς το είχε βγάλει από τα νερά!
Απίστευτο το ζωάκι, που κατάφερε με γρήγορες κινήσεις, να "βουτήξει" το φαγητό του και να φύγει!
Διαβάστε περισσότερα »

"Τρελόγατες" εν δράσει! [video]

Γάτες σε αστείες φάσεις...


Διαβάστε περισσότερα »

Χταπόδια με μπλε αίμα επιβιώνουν σε ακραίες θερμοκρασίες

Τα χταπόδια μπορούν να επιβιώσουν σε θερμοκρασίες από -1,8 βαθμούς Κελσίου ως 30 βαθμούς Κελσίου χάρη στην ικανότητά τους...
να τροφοδοτούν συνεχώς με οξυγόνο τους ιστούς του σώματός τους.

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Ινστιτούτου Πολικής και Θαλάσσιας Έρευνας στη Γερμανία, η ικανότητα των χταποδιών να επιβιώνουν σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες οφείλεται στην αιμοκυανίνη, την μπλε χρωστική ουσία που μεταφέρει το οξυγόνο στο αίμα τους.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους οι επιστήμονες συνέκριναν τις ιδιότητες της αιμοκυανίνης σε χταπόδια της Ανταρκτικής και χταπόδια θερμών και εύκρατων περιοχών.

Όπως διαπίστωσαν οι σχηματισμοί αιμοκυανίνης στα χταπόδια της Ανταρκτικής «Pareledone charcoti» διαφέρουν γενετικά και λειτουργικά από τα χταπόδια που ζουν σε θερμότερες περιοχές, διευκολύνοντας τη μεταφορά και απελευθέρωση οξυγόνου σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός.

Τα χταπόδια κυρίως σέρνονται και δεν είναι σε θέση να μεταναστεύσουν όταν επιδεινώνονται οι περιβαλλοντικές συνθήκες στους οικοτόπους τους, κάτι που τα βοήθησε να αναπτύξουν μηχανισμούς προσαρμογής στην πίεση.

«Τα ευρήματά μας δείχνουν ουσιαστική φυσιολογική προσαρμογή στο κρύο περιβάλλον, κάτι που επιτρέπει στα χταπόδια να διατηρήσουν αερόβια ζωή», τονίζουν οι ερευνητές στη μελέτη τους, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Εταιρείας για την Πειραματική Βιολογία.
Διαβάστε περισσότερα »

Φώκιες κολυμπούν στην Αυστραλία

Φωτογράφος απαθανάτισε μαγικές εικόνες

Μερικές από τις πιο χαριτωμένες πόζες που μπορεί να πάρει μια φώκια απαθανάτισε στην Αυστραλία ο φωτογράφος Alastair Pollock. Βουτώντας στα βαθιά, στη θαλάσσια περιοχή του νησιού Montague στη Νέα Νότια Ουαλία ο Alastair απέδειξε την περιπετειώδη δράση του και την αγάπη του για την υποβρύχια φωτογραφία, σε συνδυασμό με τον φυσικό πλούτο της περιοχής.

Άλλωστε το συγκεκριμένο νησί είναι ο ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της θαλάσσιας ζωής.

Όσο για τις φώκιες, μπορεί κανείς να τις θαυμάσει είτε πλησιάζοντας με σκάφος στην περιοχή είτε κάνοντας καταδύσεις, αν είναι βέβαια αρκετά τολμηρός.

Τον περασμένο χειμώνα αλλά και την άνοιξη οι φώκιες που εντοπίστηκαν ήταν γύρω στις 1.000 ωστόσο, δεν είναι το μόνο ζώο που έχει κανείς τη δυνατότητα να αντικρίσει, αφού στην περιοχή ζουν πιγκουίνοι, φάλαινες και δελφίνια.
















Διαβάστε περισσότερα »