Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Το πρώτο καφενείο για... γάτες έρχεται στο Λονδίνο

Τα περίφημα cat cafe που έχουν συνεπάρει τους Γιαπωνέζους, κυρίως, εδώ και χρόνια φθάνουν και στο Λονδίνο όπου οι φιλόζωοι που δεν έχουν χώρο για... ένα κατοικίδιο θα μπορούν να απολαμβάνουν έναν καφέ με τη συντροφιά μιας ή περισσοτέρων γατών.

Η ιδέα ανήκει σε μια φιλόζωη Αυστραλέζα, την Λώρεν Πήαρς η οποία σκέφτηκε πως μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να δώσει αρκετές λύσεις σε μια πόλη όπου τα κατοικίδια δεν επιτρέπονται στα μικρά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ και τα ωράρια είναι τέτοια που δεν αφήνουν στους ανθρώπους την πολυτέλεια να φροντίζουν και να απολαμβάνουν τη συντροφιά μικρών ζώων.

Σε εποχές κρίσης, ωστόσο, η ύπαρξη ρευστότητας είναι μάλλον σπάνια και για το λόγο αυτό η Λώρεν απευθύνθηκε σε όσους πραγματικά θέλουν να τη βοηθήσουν μέσω της ιστοσελίδας Indiegogo.

Μέσω αυτού του σάιτ μπορεί ο καθένας να παρουσιάσει την πιο τρελή επιχειρηματική του ιδέα και όποιος ενδιαφέρεται τον βοηθάει με τον οβολό του, από ένα ευρώ μέχρι όσο θέλει.

Η Λώρεν κατάφερε να μαζέψει περίπου 120.000 ευρώ μέσω αυτής της διαδικασίας και, πλέον, το πρώτο kitty café αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στα τέλη Μαϊου.

Η Λώρεν Πήαρς τονίζει ακόμη ότι θα υπάρξουν σημαντικές ευκαιρίες για «επαγγελματίες γάτες» οποιασδήποτε εμπειρίας, ενώ ήδη βρίσκεται σε συνεννόηση με καταφύγια αδέσποτων προκειμένου μερικές από εκείνες τις γάτες να βρουν ένα νέο trendy σπίτι.

Τα κατοικίδια θα μένουν στην καφετέρια και το βράδυ ενώ αρκετοί εθελοντές και έμμισθοι υπάλληλοι θα είναι υπεύθυνοι για το φροντίδα τόσο των τετράποδων όσο και του μαγαζιού.

Το όνομα του μαγαζιού θα είναι Lady Dinah's Cat Emporium όπου με επτά ευρώ την ώρα οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα γεύμα, ποτό ή καφέ και βέβαια να παίξουν με τις γάτες.

Ηδη τέτοια εγχειρήματα υπάρχουν και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπως στο Χονγκ Κόνγκ, τη Βιέννη, τη Σεούλ και την Αγία Πετρούπολη.

Οσοι προτιμούν τους σκύλους σίγουρα αντιλαμβάνονται τον χαμό που θα δημιουργούσαν δεκάδες τετράποδα μέσα σε έναν κλειστό χώρο, ωστόσο, ήδη μαθαίνουμε ότι στο Μπρίξτον του Νότιου Λονδίνου ετοιμάζεται να ανοίξει ένα αντίστοιχο μαγαζί με τα συμπαθέστατα σκυλάκια dachshund τα περίφημα «λουκάνικα».

iefimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Η δίχρωμη γάτα που εντυπωσιάζει!

Ονομάζεται Αφροδίτη (σ.σ. Venus) και γεννήθηκε πριν από τρία χρόνια στη Βόρεια Καρολίνα, και πιο συγκεκριμένα σε μια φάρμα γαλακτοκομικών.
Αμέσως έγινε η «σταρ» της περιοχής και νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε το λόγο.

Η απίστευτη διχρωμία που έχει στο πρόσωπό της είναι αυτή που την κάνει χωρίς αμφιβολία την «πιο cool γάτα που έγινε ποτέ»! Άλλωστε αυτός είναι και ο χαρακτηρισμός που επέλεξε ο ιδιοκτήτης της στη σελίδα που έφτιαξε για τη γάτα στο Facebook, προκειμένου να κάνει γνωστή την… ιδιομορφία της στο ευρύ κοινό.

Η Αφροδίτη γεννήθηκε έχοντας στο κεφάλι της δύο χρώματα, τόσο στο τρίχωμα όσο και στα μάτια: μαύρο-πράσινο και καφέ-γαλάζιο. Η εικόνα είναι πραγματικά εντυπωσιακή και το συμπαθές κατοικίδιο ήδη έχει γίνει μια πραγματική «σταρ» του Διαδικτύου, με 200.000 likes, 40.000 shares και πάνω από 11.000 σχόλια χρηστών.

Πολλοί ήταν βέβαια αυτοί που εξαρχής αμφισβήτησαν τη «γνησιότητα» των φωτογραφιών, λέγοντας ότι πρόκειται για επεξεργασμένες εικόνες με Photoshop, προκαλώντας την αντίδραση του ιδιοκτήτη.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Ρόδος: Σφάζουν γαϊδούρια και τα πωλούν για μοσχαρίσιο κρέας

Από την Αστυνομία συνελήφθησαν 3 άτομα στη Σάλακο που μετέφεραν με αυτοκίνητο 2 κλεμμένα γαϊδούρια.
Η καταγγελία έγινε από την Οργάνωση Paws & Claws Animal Rescue Rhodes.
Μια απίστευτη καταγγελία αναρτήθηκε πριν από λίγο στην ιστοσελίδα της οργάνωσης Paws & Claws Animal Rescue Rhodes.Σύμφωνα με την καταγγελία στη Ρόδο κάποιοι σφάζουν γαϊδούρια και πουλάνε το κρέας τους ως μοσχαρίσιο.
Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι εκπρόσωποι της οργάνωσης επισκέφτηκαν σήμερα το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου και κατήγγειλαν ότι τις τελευταίες κλάπηκαν 4 γαϊδούρια από τα οποία το ένα σφάχτηκε και το κρέας του πωλήθηκε, ενώ τα άλλα 3 αναζητούνται από την αστυνομία. Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία «χρόνια τώρα κάποιοι κλέβουν και σφάζουν ανυπεράσπιστα ζώα όλων των ειδών και το κρέας τους διατίθεται στην αγορά. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοιου είδους καταγγελία και μάλιστα από οργάνωση που ασχολείται με την προστασία των ζώων. Η καταγγελία δεν είναι διασταυρωμένη από την πλευρά του Rodosalarm, αλλά θεωρείται απίθανο να πρόκειται για φάρσα ή για ένα τερατώδες ψέμα, από τη στιγμή που το κείμενο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Οργάνωσης.
Συγκεκριμένα στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εν λόγω Οργάνωσης, αναφέρονται τα εξής:
«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας πούμε ό,τι έχει κυκλοφορήσει και στη Ρόδο κρέας από γαϊδούρι... Αυτοί οι "γνωστοί" χρόνια κακοποιούν, σφάζουν και κλέβουν ανυπεράσπιστα ζώα... Όλων των ειδών! Έχουμε κάνει επαλειμμένος καταγγελίες γι' αυτούς τους "ανθρώπους", όμως κανείς από τους αρμόδιους δεν έκανε κάτι...
Αυτές τις μέρες είχαν κλέψει 4 γαϊδούρια, το ένα το έσφαξαν και το έχουν πουλήσει ήδη σε ντόπια κρεοπωλεία ως βοδινό! Η αστυνομία τώρα ψάχνει τί απ' έγιναν τα άλλα 3! Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα Ρόδου!!! Ας ελπίσουμε πως θα τιμωρηθούν έτσι όπως επιβάλει ο νόμος!»
Διαβάστε περισσότερα »

Παιδιά νηπιαγωγείου υιοθέτησαν αδέσποτα κουτάβια


Μήνυμα σεβασμού και αγάπης έστειλαν οι μικροί μαθητές

Οι μικροί μαθητές του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Αγίων Σαράντα Χανίων έστειλαν μήνυμα σεβασμού και αγάπης αλλά και μάθημα συμπεριφοράς και ευαισθητοποίησης για την προστασία των ζώων, καθώς μαζί με τους δασκάλους τους υιοθέτησαν δύο αδέσποτα κουτάβια που εγκαταλείφθηκαν από αγνώστους στην αυλή του σχολείου τους.

Το μεσημέρι, οι μικροί μαθητές και οι δάσκαλοι του νηπιαγωγείου επιβραβεύτηκαν για την πράξη τους από τον δήμο Χανίων με ένα τιμητικό δίπλωμα και ένα βιβλίο δημιουργικής ασχολίας για κάθε παιδί.

«Η πρωτοβουλία αυτή των μαθητών δείχνει ότι η διαμόρφωση της συμπεριφοράς, της αντίληψης και της νοοτροπίας μας, ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία και τέτοιες ενέργειες πρέπει οπωσδήποτε να αναδεικνύονται. Για το λόγο αυτό βρεθήκαμε σήμερα εδώ, για να γνωρίσουμε τους μικρούς μαθητές και να τους συγχαρούμε που έδειξαν στην πράξη τι σημαίνει σεβασμός και προστασία των αδέσποτων ζώων» δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

«Η πράξη σας αυτή ας γίνει παράδειγμα ανθρωπιάς και αγάπης σε όλους μας. Το μήνυμά σας δεν είναι άλλο από ένα ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με τα ζώα, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αλλά και της εικόνας των Χανίων» κατέληξε ο κ. Σκουλάκης, ο οποίος πήρε ως δώρο από τους μικρούς μαθητές μία ζωγραφιά.

Ο δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε τη διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου, καθώς και τους γονείς των μικρών μαθητών που αγκάλιασαν και στήριξαν αυτήν την πρωτοβουλία.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Αν έχεις τύχη διάβαινε






Διαβάστε περισσότερα »

Πιστά στην τρέλα των αφεντικών


Η αγάπη... πληρώνεται!


























Διαβάστε περισσότερα »