Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

«Κλώτσα το το κοπρόσκυλο αγόρι μου», είπε ο πατέρας στο παιδί




Άκουγα εδώ και καιρό για όλα τα ζωάκια που χάνονται άδικα χωρίς λόγο απλά γιατί κάποιος ενοχλήθηκε από την παρουσία τους,στο μυαλό μου οι «άνθρωποι» αυτοί ήταν απλά μια εικόνα τους φανταζόμουν μεγάλης ηλικίας που έζησαν κ μεγάλωσαν με την λογική ότι ο σκύλος είναι ένα πλάσμα που απλά στέκεται δεμένο στην άκρη της αυλής κ είναι κατώτερο από τους ανθρώπους.

Πίστευα ότι οι αντιλήψεις αυτές είχαν αρχίσει να φθήνουν κ η νέα γενιά αντιμετώπιζε διαφορετικά το ζήτημα αυτό. Και φυσικά για όσους θα βιαστούν να με βάλουν στην θέση μου δεν εννοώ όλοι να αγαπάνε ή να έχουν στα σπίτια τους ζώα εννόω απλά να μην τα κακοποιούν απλά να τους δίνουν την ευκαιρία να ζούνε σαν γηίνοι όπως τους αξίζει.

Πρίν λίγες μέρες επιβεβαίωσα πόσο λάθος ήταν όλα όσα πίστευα.


Είχα βγει με την μικρή μου για την βραδινή μας βόλτα,αφού τρέξαμε, παίξαμε, μυρίσαμε, κουράσαμε τις πατούσες μας στο πάρκο αποφασίσαμε να επιστρέψουμε. Δίπλα μας σε λίγα μέτρα πέρασε ένας πατέρας με τον γιό του, η μικρή μου καθώς έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα παιδάκια άρχισε να κουνάει χαρωπά την ουρά της, πλησιάζοντας όμως τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά.

Ο πατέρας είπε «Κλώτσα το το κοπρόσκυλο αγόρι μου» σε δευτερόλεπτα είχα ήδη αρπάξει από το κολάρο την μικρή για να αποφύγω την κίνηση του παιδιού. Εκνευρισμένη κι έτοιμη να αρχίσω τους χαρακτηρισμούς αδιαφόρησα για τον πατέρα και απευθήνθηκα στο παιδάκι. 

«Γιατί πειράζεις το σκυλάκι? Και αυτό πονάει όπως και εσύ. Ξέρεις πόσο πολύ μοιάζουν οι ανάγκες σου με τις δικές του? Και αυτό έχει αισθήματα απλά δεν μπορεί να μιλήσει για να μας τα πει τα δείχνει με άλλον τρόπο».

Η απαντησή του «Τα σκυλία είναι βρωμιά μόνο δεν χρησιμεύουν πουθενά ο μπαμπάς λέει ότι μπορούμε να τα κλωτσάμε γιατί είναι χαζά κι ότι κ αν τα κάνουμε κάθονται».

Έφυγα και από μέσα μου ψιθύριζα σε λυπάμαι αγόρι μου σε λυπάμαι γιατί σε μάθανε να σκέφτεσαι έτσι γιατί από αυτην την τόσο τρυφερή ηλικία σου κλέψανε την ευκαιρία να γνωρίσεις και να αγαπήσεις ένα ζώο γιατί και εσύ θα μάθεις τα ίδια στα δικά σου παιδιά μα πάνω από όλα λυπάμαι όλες εκείνες τις ψυχές που κάθε μέρα πληγώνονται υποφέρουν κακοποιούνται από ανθρώπους σαν εσένα!!


dogw0rld.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ομάδα σκύλων ανιχνεύει φόλες στα Τρίκαλα

Από τις 8 έως τις 18 Οκτωβρίου ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συντονίζει την επίσκεψη της Ευρωπαϊκής ομάδας σκύλων από την Ανδαλουσία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο...
του προγράμματος LIFE+ Βιοποικιλότητα...

με τίτλο: «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» [LIFE09 NAT/ES/000533].
Ο σκοπός της δράσης αυτής είναι να εντοπιστούν χρήσεις δηλητηριασμένων δολωμάτων στις περιοχές του προγράμματος (Natura 2000, Αντιχάσια Όρη – Μετέωρα και Κόζιακας). Η ομάδα που αποτελείται από 2 οδηγούς και 4 εκπαιδευμένους σκύλους, επισκέπτεται χωριά και κυνηγητικές περιοχές και προσπαθεί να τις καθαρίσει από φόλες και δηλητήρια.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής ομάδας σκύλων στις περιοχές των δήμων Καλαμπάκας (Βλαχάβα) και Πύλης (Καλογήρους, Άγιος Βησσαρίωνας, Νεραϊδοχώρι) βρέθηκαν 4 νεκρά σκυλιά, υπολείμματα 4 δολωμάτων και 1 αλεπού κοντά σε μία στάνη ιδιοκτησίας του κ. Ιωάννη Τσιονάρα.
Τα σκυλιά της ομάδας έψαχναν αρκετές ώρες την περιοχή. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ περισυνέλλεξε δείγματα από τα υπολείμματα των δολωμάτων καθώς και από τα νεκρά ζώα για περαιτέρω τοξικολογικές εξετάσεις.

Την επιχείρηση επιβλέπουν τα δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας και υποστηρίζουν ενεργά με καθημερινή συμμετοχή οι κυνηγητικοί σύλλογοι Πύλης και Καλαμπάκας.

http://www.trikalaola.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Δελφίνια-στρατιώτες και θάλασσιοι ελέφαντες ...Seals!

Μετά τις ΗΠΑ και η Ουκρανία εκπαιδεύει στο δελφινάριο της Σεβαστούπολης δελφίνια στρατιώτες! Προς το παρόν εκπαιδεύονται 10 θηλαστικά.Τα ρινοδέλφινα (Tursiops) εκπαιδεύονται για υποβρύχιες επιθέσεις σε πλοία και σαμποτέρ, για αυτό και τα ζώα φέρουν οπλισμό. Στο κεφάλι των δελφινιών στερεώνουν όπλα ή μαχαίρια.
Εκτός από τη Σεβαστούπολη υπάρχει μόνο άλλο ένα μέρος στον κόσμο προετοιμασίας δελφινιών για στρατιωτικούς λόγους και βρίσκεται στην πόλη Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.
Για τα αμερικάνικά ''χακί'' δελφίνια και ''χακί'' λέοντες που υπηρετούν στους κομάντος του Αμερικανικού Ναυτικού, τους περίφημους SEALs, διαβάστε στην συνέχεια ένα καταπληκτικό ρεπορτάζ του Λουκά Δημάκα που είχε γραφτεί στα ΝΕΑ!

''Τον λένε Ζακ και είναι από την Καλιφόρνια. Ζυγίζει 168 κιλά, είναι δεινός κολυμβητής και επιδέξιος δύτης.

Ο Ζακ έχει αναλάβει τη φρούρηση της ελληνικής φρεγάτας «Ύδρα» όταν πιάνει στο λιμάνι Μίνα Σαλμάν του Μπαχρέιν
Αυτή την εποχή ( σ.σ. το 2003, στον Πόλεμο του Κόλπου) κάνει τη... στρατιωτική του θητεία στους κομάντος του Αμερικανικού Ναυτικού, τους περίφημους SEALs, στην Αραβική Θάλασσα, και ένα από τα καθήκοντά του είναι η φρούρηση της ελληνικής φρεγάτας «Ύδρα» όταν δένει στο λιμάνι Μίνα Σαλμάν του Μπαχρέιν.

Ο Ζακ δεν είναι βατραχάνθρωπος. Είναι ένας θαλάσσιος ελέφαντας, ένα από τα δεκάδες θαλάσσια θηλαστικά (δελφίνια, ελέφαντες, φώκιες κ.ά.) που βρίσκονται από τις αρχές της δεκαετίας του '60 στην υπηρεσία του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, συμμετέχοντας στις πιο επικίνδυνες αποστολές. Όπως στη μεγάλη «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση «Διαρκής Ελευθερία», στην αρμάδα της οποίας συμμετέχει και η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» με περιπολίες στην Αραβική Θάλασσα και στα Στενά του Ορμούζ.

Η «Ύδρα» - όπως και όλα τα πολεμικά πλοία της αρμάδας - βρίσκεται πάντα σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού», ακόμα και όταν πιάνει στη βάση ανεφοδιασμού στο Μπαχρέιν.

Δεν πάνε πολλές εβδομάδες που ένα ύποπτο πλοιάριο πήγε να εμβολίσει την ελληνική φρεγάτα - αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία ύστερα από πυροβολισμούς.

Η βάρδια του Ζακ - εκπαιδευτική σ' αυτή τη φάση - αρχίζει όταν το πλήρωμα του «Ύδρα» ρίχνει τους κάβους, δίπλα σε άλλα πολεμικά. Πλήρως εξοπλισμένος - με ειδικούς ηχοσημαντήρες (σόναρ), καμάκια ή κάμερες στην πλάτη του - περιπλέει στο λιμάνι αναζητώντας πιθανούς εισβολείς, νάρκες ή άλλα εκρηκτικά.

Από ένα φουσκωτό, οι SEALs παρακολουθούν για ύποπτο σήμα στον δέκτη τους ή για τυχόν δύτη που θα έχει αναγκάσει σε... ανάδυση ο Ζακ! Όταν η βάρδια τελειώσει και ο Ζακ «παραδώσει» στον συνάδελφό του, σκαρφαλώνει στο φουσκωτό και παίρνει την ανταμοιβή του: ολόφρεσκη τροφή!
Οι κυβερνήτες και τα πληρώματα των συμμαχικών πλοίων ξαφνιάζονται όταν βλέπουν στην αποβάθρα τα δελφίνια και τους θαλάσσιους ελέφαντες-κομάντος και μαθαίνουν για τις δυνατότητες του Συστήματος Εντοπισμού Εισβολέων σε Αβαθή Ύδατα (SWIDS)''.

Διαβάστε περισσότερα »

Αρμαντίλλο, το τεθωρακισμένο της φύσης


Tα αρμαντίλλο είναι μικρά θηλαστικά που είναι γνωστά επειδή το σώμα τους καλύπτεται από οστεώδες κέλυφος, και η ίδια η ονομασία τους σημαίνει στα ισπανικά «μικρό θωρακισμένο». Υπάρχουν πολλά είδη αρμαντίλλο, και κάποια από αυτά διακρίνονται από τον αριθμό των ζωνών στην «πανοπλία» τους.

Perierga.gr - Armadillophoto by: link
Τα αρμαντίλλο έχουν μήκος 75 περίπου εκατοστά, μαζί με την ουρά. Η πανοπλία τους αποτελείται από μεγάλες ασπίδες στα άνω και τα κάτω άκρα. Μεταξύ αυτών υπάρχουν πολυγωνικές δερματικές οστέινες φολίδες που συνδέονται μεταξύ τους με ελαστικούς συνδέσμους κατά εγκάρσιες σειρές, και σχηματίζουν ζώνες. Η ουρά του είναι επίσης καλυμμένη από δακτυλιοειδείς φολίδες. Αυτή η πανοπλία τους επιτρέπει να κουλουριάζονται και να παίρνουν τη μορφή μπάλας όταν απειλούνται. Η πανοπλία έχει καφέ χρώμα, ενώ τα υπόλοιπα μέρη του σώματος καλύπτονται από απαλό δέρμα με κιτρινωπές τρίχες. Το ρύγχος του αρμαντίλλο είναι μακρύ. Τα μπροστινά του πόδια έχουν τέσσερα δάχτυλα και τα πίσω πέντε, ενώ όλα έχουν ισχυρά νύχια που εξυπηρετούν στο σκάψιμο. Τα αρμαντίλλο δεν έχουν καλή όραση, αλλά δεν είναι τυφλά. Είναι ζώα νυκτόβια, και την ημέρα παραμένουν κρυμμένα σε στοές που φτιάχνουν μέσα στο χώμα.
Perierga.gr - Armadillophoto by: link
Perierga.gr - Armadillophoto by: link
Perierga.gr - Armadillophoto by: link
Perierga.gr - Armadillophoto by: link
Perierga.gr - Armadillophoto by: link
Perierga.gr - Armadillophoto by: link
Perierga.gr - Armadillophoto by: link
Perierga.gr - Armadillophoto by: link
Perierga.gr - Armadillophoto by: link
Perierga.gr - Armadillophoto by: link
Perierga.gr - Armadillophoto by: link
Perierga.gr - Armadillophoto by: link
Perierga.gr - Armadillophoto by: link
Perierga.gr - Armadillophoto by: link
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Θέληση για ζωή


Ο Wall-E είναι εφτάψυχος! Είναι μικρό κουτάβι μόλις 3 μηνών που αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη ζωή και… αναστήθηκε.

Η είδηση έκανε το γύρω του κόσμου και συγκίνησε κάθε ζωόφιλο. Ο Wall-E βρέθηκε μαζί με άλλα πέντε αδέρφια του πεταμένος έξω από ένα καταφύγιο ζώων στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ . Τα σκυλιά υπέστησαν ευθανασία και τα άψυχα σώματα τους πετάχτηκαν σε ένα κάδο. Μάλιστα ο θάνατος τους επιβεβαιώθηκε και από κτηνίατρο.
Perierga.gr - Σκύλος με θέληση για ζωή
Οι υπεύθυνοι (ανεύθυνοι) του κέντρου θεώρησαν ότι έπρεπε να τα θανατώσουν όλα αφού ήταν πολύ άρρωστα. Έτσι ο κτηνίατρος του έκανε ευθανασία.
Την επόμενη μέρα όμως ο Wall-E βρέθηκε να κάθεται πάνω στα πεθαμένα αδελφάκια του μέσα στον κάδο, κουνώντας την ουρά του και ανυπομονώντας γι’ αυτόν που θα του έδινε την ελευθερία του.
Η είδηση της.. ανάστασης του έγινε ευρέως γνωστή και εκδηλώθηκε άμεσα ενδιαφέρον ώστε ο Wall-Ε να αποκτήσει το δικό του σπίτι!
πηγή: news247.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Φως στο μυστήριο του προσανατολισμού της χελώνας


Λύθηκε ένα μυστήριο που απασχολούσε εδώ και πολλά χρόνια τους επιστήμονες: πώς κατάφερναν οι χελώνες «καρέτα-καρέτα», να διασχίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα στους ανοιχτούς ωκεανούς, κατά τις μεταναστεύσεις τους

Perierga.gr - Χελώνες με προσόντα!
Για πρώτη φορά, Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ένα μεταναστευτικό ζώο μπορεί, με τη βοήθεια του μαγνητικού πεδίου της Γης, όχι μόνο να «ξέρει» το γεωγραφικό πλάτος, κάτι που θεωρείτο πιο εύκολο και το κάνουν και άλλα ζώα, αλλά επίσης το γεωγραφικό μήκος, κάτι που θεωρείτο μέχρι τώρα σχεδόν αδύνατο. Οι άνθρωποι χρειάστηκαν πολλούς αιώνες μέχρι να μάθουν να προσδιορίζουν το γεωγραφικό μήκος στη ναυσιπλοΐα.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Β. Καρολίνα, με επικεφαλής τον Νάθαν Πάτμαν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο έγκριτο περιοδικό βιολογίας Current Biology, σύμφωνα με το BBC και το Scientific American, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι χελώνες δεν αντιλαμβάνονται μόνο τις διαφορές του μαγνητικού πεδίου από βορρά προς νότο , αλλά και από ανατολή προς δύση.
Οι ερευνητές πρόσδεσαν ειδικούς πομπούς σε χελωνάκια και τα έριξαν σε στρογγυλές τεχνητές μικρές λίμνες που περιβάλλονταν από μαγνητικά πηνία ελεγχόμενα από ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αναπαρήγαγαν έτσι τα μαγνητικά πεδία σε δύο διαφορετικές περιοχές του Ατλαντικού, στο Πουέρτο Ρίκο στα ανατολικά και στο Πράσινο Ακρωτήριο στα δυτικά. Οι δύο αυτές περιοχές έχουν ίδιο γεωγραφικό πλάτος, αλλά διαφορετικό γεωγραφικό μήκος. Όμως τα χελωνάκια αμέσως κολύμπησαν σε αντίθετες κατευθύνσεις, τις σωστές και στις δύο περιπτώσεις, ώστε να ακολουθήσουν την παραδοσιακή μεταναστευτική πορεία των προγόνων τους.
Perierga.gr - Χελώνες με προσόντα!
Οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα σίγουροι με ποιο τρόπο οι χελώνες «διαβάζουν» τον μαγνητικό χάρτη της Γης, αλλά φαίνεται ότι από τη μια αντιλαμβάνονται την μεταβαλλόμενη ισχύ του μαγνητικού πεδίου, που είναι πιο ισχυρό κοντά στους Πόλους και πιο ασθενές στον Ισημερινό και, από την άλλη, αντιλαμβάνονται τη διαφορετική κλίση του πεδίου σε σχέση με την επιφάνεια της Γης, δηλαδή τη συνεχώς μεταβαλλόμενη γωνία υπό την οποία οι γραμμές του μαγνητικού πεδίου διασχίζουν την γήινη επιφάνεια.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, κάθε σημείο του ωκεανού έχει μια δική του ελαφρώς ξεχωριστή μαγνητική «υπογραφή». Έτσι, η χελώνα «καρέτα-καρέτα» είναι σαν να ακολουθεί μαγνητικές «συντεταγμένες» στην πορεία της διαμέσου των ωκεανών, κάτι ανάλογο με το GPS των ανθρώπων, μόνο που το δικό της είναι βιολογικό!
Οι αμερικανοί ερευνητές δήλωσαν ότι η ανακάλυψή τους μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών ναυσιπλοΐας, ιδίως σε περιπτώσεις που οι δορυφόροι δεν είναι διαθέσιμοι, άρα ούτε το GPS.
πηγή: news247.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Φτερωτοί κλέφτες παγωτών


Όπως σε όλες τις επιδρομές από αέρος, απαιτείται λεπτομερής σχεδιασμός, ακρίβεια και αυτοπεποίθηση. Αφού επιλέξει ένα σημείο με καλή ορατότητα ο κυνηγός περιμένει το θύμα του να εμφανιστεί. Μόλις το θύμα ξεμυτίσει αφορμά με ταχύτητα χτυπά το στόχο και όλα τελειώνουν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Θα μπορούσε να είναι η αφ’ήγηση μια πολεμικής επιδρομής αλλά ο κηνυγός είναι γλάρος και τα θύματα ανυποψίαστοι τουρίστες που απολαμβάνουν το παγωτό τους. Οι συγκεκριμένοι γλάροι, άγνωστο πώς, λατρέυουν το παγωτό και δε διαστάζουν να επιτίθενται στους τουρίστες για να γευθούν τη λιχουδιά. Το φαινόμενο βέβαια χαρίζει σπαρταριστικές στιγμές. Δεν ξέρουμε βέβαια πόσο γέλασαν οι ιδιοκτήτες των παγωτών…
Perierga.gr - Κλέφτης παγωτού!
Perierga.gr - Κλέφτης παγωτού!
Perierga.gr - Κλέφτης παγωτού!
Perierga.gr - Κλέφτης παγωτού!
Perierga.gr - Κλέφτης παγωτού!
Perierga.gr - Κλέφτης παγωτού!
Perierga.gr - Κλέφτης παγωτού!
Perierga.gr - Κλέφτης παγωτού!
Perierga.gr - Κλέφτης παγωτού!
Perierga.gr - Κλέφτης παγωτού!
Perierga.gr - Κλέφτης παγωτού!
Perierga.gr - Κλέφτης παγωτού!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

«Επίσκεψη» αλιγάτορα σε σαλόνι σπιτιού


ΓPerierga.gr - Επίσκεψη... αλιγάτορα!υναίκα στη Βραζιλία με τρόμο διαπίστωσε ότι ένας μεγάλος αλιγάτορας κρυβόταν πίσω από τον καναπέ στο σαλόνι του σπιτιού της, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες στην πόλη Παραουαπέμπας στην πολιτεία Παρά.
Η γυναίκα μάλιστα αντιλήφθηκε την παρουσία του επικίνδυνου ερπετού από τον μικρό γιο της, ο οποίος το χαϊδευε στο κεφάλι. Έντρομη άρπαξε το παιδί και κάλεσε αμέσως την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία παγίδευσε τον αλιγάτορα, μήκους 1.5 μέτρου. Οι πυροσβέστες είπαν ότι η οικογένεια στάθηκε πολύ τυχερή καθώς το ζώο δεν ήταν πεινασμένο.
Ο πυροσβέστης Λουίς Κλαούντιο Φαρίας, επεσήμανε ότι «ο αλιγάτορας θα μπορούσε να είχε τραυματίσει σοβαρά ή ακόμη και να σκοτώσει το παιδί». Δήλωσε επίσης ότι «δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο, ζώα όπως αλιγάτορες και φίδια, να μπαίνουν σε σπίτια στην Παραουαπέμπας, καθώς η πόλη είναι χτισμένη κοντά σε ποτάμια και στο τροπικό δάσος». Οι Αρχές αργότερα άφησαν τον «παραστρατημένο» αλιγάτορα ελεύθερο στη φύση.
πηγή: tovima.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Απίστευτο, υπάρχουν ιπτάμενα φίδια


Perierga.gr - Ιπταμενα φιδια

Πέντε συγγενικά είδη φιδιών που ζουν στα δέντρα της Νοτιοανατολικής και Νότιας Ασίας, είναι σε θέση να «πετάξουν» πηδώντας από τη φωλιά τους και γλιστρώντας σε κλαδιά από άλλα δέντρα.
Η ανακάλυψη μπορεί μια μέρα να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας για στρατιωτικά αεροσκάφη χωρίς χειριστή, καθώς η τελευταία έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Αμύνης της Αμερικής.
Η βιολόγος Jake Socha, από το τεχνολογικό πανεπιστήμιο της Virginia, κατέγραψε και μελέτησε αυτά τα φίδια. Η ασυνήθιστη κίνηση τους προκαλεί ένα αεροδυναμικό φαινόμενο που τους επιτρέπει να ταξιδεύουν από δέντρα ύψους 65 μέτρων σε απόσταση 250 μέτρων μακριά! Το video που ακολουθεί είναι εντυπωσιακό.
Διαβάστε περισσότερα »

Περίεργες αλήθειες για τα θαλάσσια ζώα


Perierga.gr - Περίεργες αλήθειες για θαλάσσια ζώα

Περιμένατε ποτέ να ακούσετε ότι ένα χταπόδι έχει τρεις καρδιές; Υπάρχουν ένα σωρό απίστευτα πράγματα που δεν ξέρoυμε για τα ζώα στη θάλασσα. Ας δούμε μερικά:
Χταπόδι
-Το χταπόδι έχει τρεις καρδιές και το αίμα του είναι ανοιχτό μπλε.
-Το ενήλικο χταπόδι μπορεί να στριμωχτεί σε μια τρύπα παίρνοντας το σχήμα ενός νομίσματος των δέκα λεπτών!
-Τα χταπόδια είναι τυφλά.
-Τα χταπόδια μπορούν να αποσπαστούν από το βραχίονα τους και να ξεφύγουν από τα ζώα που τα απειλούν, ενώ μετά ξαναβγαίνει το άκρο τους.
Ιππόκαμπος
-Είναι το μοναδικό ζώο σε όλο το ζωικό βασίλειο που το αρσενικό γεννάει και όχι το θηλυκό. Τα αβγά του θηλυκού ο αρσενικός ιππόκαμπος τα παίρνει και τα τοποθετεί σε ειδικό ασκό στην κοιλιά του, παρόμοιο του καγκουρό.
-Οι ιππόκαμποι είναι μονογαμικά ζώα και μένουν με το ίδιο ταίρι για πάντα. Κάθε πρωί χορεύουν, αλλάζουν χρώματα, και κάνουν τα πάντα με το ταίρι τους, ενώ μετά χωρίζονται για το υπόλοιπο της ημέρας.
-Όταν ζευγαρώνουν παράγουν μουσικούς θορύβους.
- Είναι από τα πιο αδηφάγα ζώα, καθώς έχουν μεγάλη όρεξη. Τρώνε πάνω από 3.000 γαρίδες άλμης την ημέρα
Perierga.gr - Περίεργες αλήθειες για θαλάσσια ζώαΘαλάσσιες χελώνες
-Οι χελώνες εκκρίνουν το αλάτι της θάλασσας από τα μάτια τους, γι΄αυτό μοιάζουν σαν να κλαίνε.
-Ζουν σε όλες τις ηπείρους πλην της Ανταρκτικής.
Μέδουσα
-Η μέδουσα υπάρχει πάνω από 650 εκατομμύρια χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι συναγωνίζεται τους καρχαρίες και τους δεινόσαυρους.
-Το 95% της μέδουσας αποτελείται από νερό.
-Οι κυβομέδουσες έχουν 65 πλοκάμια.
-Οι κυβομέδουσες σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους απ’ ότι όποιο άλλο ζώο της θάλασσας κάθε χρόνο. Σκοτώνουν σε τρία λεπτά, ενώ μπορούν και κινούνται δυο μέτρα ανά δευτερόλεπτο.
-Τα πλοκάμια της μεγαλύτερης μέδουσας μπορούν να μεγαλώσουν και να φτάσουν σε μήκος μισό γήπεδο ποδοσφαίρου. Γιγάντιες μέδουσες είχαμε δει εδώ.
Καβούρι
-Τα δόντια των καβουριών είναι στο στομάχι τους.
-Ένα είδος καβουριού στην Ιαπωνία είναι το γηραιότερο στον κόσμο και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.
-8, 1 εκατομμύρια καβούρια το χρόνο τρώγονται σε εστιατόρια και σπίτια σε όλο τον κόσμο
πηγή: newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Κουφός σκύλος μαθαίνει να «μιλά» στη νοηματική!


Perierga.gr - Κουφός σκύλος μαθαίνει να «μιλά»!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο Σπάρκι καταλαβαίνει και ανταποκρίνεται σε χειρονομίες που του υποδεικνύουν να κάθεται, να ξαπλώνει και να σταματάει.
Ο Σπαρκι είναι κουφός, αλλά μαθήματα που του έδωσαν κρατούμενοι σε μια φυλακή και παιδιά σε ένα σχολείο κωφαλάλων έμαθε μερικές λέξεις στη νοηματική γλώσσα.
Ανταποκρίνεται σε χειρονομίες που τον καλούν να κάτσει, να ξαπλώσει, ενώ εκπαιδεύεται για να μάθει επιπλέον σήμερα που σημαίνουν «φαγητό» και «έξω».
Οι κρατούμενοι σε φυλακή του Μισούρι εκπαίδευσαν τον Σπάρκι, ένα κουφό ντατσχάουντ και μετά ζήτησε από τη Σχολή Κωφών του Φούλτον να τον αναλάβουν. Σήμερα ο Σπάρκι έχει βρει στέγη στο σχολείο και φροντίδα από τα παιδιά που του έμαθαν επιπλέον λέξεις. Το σχολείο μπορεί μάλιστα να αναλάβει άλλο ένα κουφό σκυλί, τον Πίτι.
Ο Σπάρκι και ο Πίτι προέρχονται από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για κρατούμενους της Σωφρονιστικής Υπηρεσίας του Μισούρι. Οι κρατούμενοι καλούνται να αναλάβουν και να εκπαιδεύσουν ζώα με προβλήματα συμπεριφοράς ή άλλα, που τα εμποδίζουν να βρουν σπίτι να τα υιοθετήσει.
Το πρόγραμμα αυτό σώζει σκυλιά που σε διαφορετική περίπτωση θα υποβάλλονταν σε ευθανασία και ταυτόχρονα δίνει στους κρατούμενους την ευκαιρία να ασχοληθούν με μια εποικοδομητική δραστηριότητα.
πηγή: newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Monkey Island: Ένα νησί αποκλειστικά για πιθήκους!


Το νησί Cayo Santiago βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών του Πουέρτο Ρίκο και είναι γνωστό ως «Monkey Island», ενώ διακρίνεται για την πλούσια βλάστηση που φτάνει μέχρι τις καταγάλανες αμμουδερές παραλίες. Παρόλα αυτά, εκεί δεν θα βρείτε πολυτελή ξενοδοχεία ούτε θα δείτε τουρίστες, παρά μόνο… πιθήκους μακάκο και μερικούς επιστήμονες.

perierga.gr - Monkey Island: Το νησί των πιθήκων!
Οι ασυνήθιστοι κάτοικοι του νησιού είναι 861 πίθηκοι, οι οποίοι αποτελούν απογόνους μιας συγκεκριμένης αποκίας που μεταφέρηκε στο νησί από την Καλκούτα το 1938, προκειμένου να βοηθήσει τους επιστήμονες να μελετήσουν τη συμπεριφορά και τις συνήθειες των συγκεκριμένων ζώων.
perierga.gr - Monkey Island: Το νησί των πιθήκων!
Οι επιστήμονες, κυρίως κοινωνιοβιολόγοι και πειραματικοί ψυχολόγοι, μπορούν να μείνουν όσο καιρό θέλουν στο νησί με σκοπό την έρευνα και μελέτη των ειδών σχετικά με την κοινωνική ιεραρχία που εφαρμόζουν και τις ψυχολογικές αλληλεπηδράσεις στη ζωη τους.
perierga.gr - Monkey Island: Το νησί των πιθήκων!
«Ο τρόπος αυτός είναι ο καλύτερος για την κατανόηση του είδους που συγγενεύει με το δικό μας και τα αποτελέσματα των ερευνών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα παράθυρο στο εξελικτικό παρελθόν του ανθρώπου», λένε οι επιστήμονες.
perierga.gr - Monkey Island: Το νησί των πιθήκων!
perierga.gr - Monkey Island: Το νησί των πιθήκων!
perierga.gr - Monkey Island: Το νησί των πιθήκων!
perierga.gr - Monkey Island: Το νησί των πιθήκων!
perierga.gr - Monkey Island: Το νησί των πιθήκων!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »