Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Γυναίκα θηλάζει σκύλο!





Η Τέρι Γκράχαμ από την Καλιφόρνια είναι μητέρα δύο παιδιών, τα οποία όμως δεν μπόρεσε να θηλάσει όταν ήταν βρέφη. Αυτό προφανώς της άφησε απωθημένα, τα οποία αποφάσισε να ξεπεράσει θηλάζοντας τον... σκύλο της!

Σε μία συνέντευξη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Closer η 44χρονη γυναίκα δήλωσε ότι το κάνει αυτό γιατί νιώθει πιο ολοκληρωμένη μητέρα, παρά το γεγονός ότι κάποιοι θα την αποκαλέσουν «φρικιό». Όπως είπε: «Το να έχω τον Spider να πιπιλάει το στήθος μου σημαίνει ότι επιτέλους νιώθω κι εγώ ολοκληρωμένη και καλύτερη μητέρα».

Η Γκράχαμ θηλάζει τον σκύλο εδώ και δύο χρόνια, ενώ ψυχολόγος ο οποίος «φιλοξενείται» στο περιοδικό αναφέρει ότι η γυναίκα θα έπρεπε να ζητήσει επαγγελματική βοήθεια.
Διαβάστε περισσότερα »

Όμορφη ασιατική πεταλούδα έκρυβε θανάσιμο μυστικό

Τα ζωηρά κόκκινα τρίγωνα που κοσμούν τα φτερά μιας ασιατικής πεταλούδας φαίνεται ότι προειδοποιούν τους επίδοξους...
θηρευτές για ένα θανάσιμο δηλητήριο.

Τα φτερά της πεταλούδας Hebomoia glaucippe περιέχουν μια ισχυρή τοξίνη που ονομάζεται γλακοντρυφάνη-Μ, αναφέρουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βιέννης στην αμερικανική επιθεώρηση PNAS.

Το δηλητήριο πιθανώς αποθαρρύνει θηρευτές όπως τα πουλιά, τα μυρμήγκια και τα αλογάκια της Παναγίας, πιθανώς όμως δεν επηρεάζει τις σαύρες, οι οποίες έχουν παρατηρηθεί να καταπίνουν το λεπιδόπτερο μαζί με τα φτερά, χωρίς προφανείς παρενέργειες.

Το περίεργο πάντως είναι ότι η τοξίνη της πεταλούδας είναι πανομοιότυπη με το δηλητήριο που χρησιμοποιούν τα αρπακτικά θαλάσσια σαλιγκάρια του γένους Conus.

Ένα είδος αυτής της ομάδας, το σαλιγκάρι Conus marmoreus που ζει στον Ινδικό, λέγεται ότι είναι τόσο τοξικό ώστε μια σταγόνα από το δηλητήριό του μπορεί θεωρητικά να σκοτώσει 20 ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα »

Τραυματισμένο σκυλάκι στο δρόμο Χαλκίδας - Αρτάκης

Το έσωσε περαστικός, που ειδοποίησε τον Ζωόφιλο Σύλλογο Χαλκίδας...

Το σκυλάκι της φωτογραφίας ήταν τραυματισμένο στο δρόμο Χαλκίδας-Αρτάκης, στην Έξω Παναγίτσα, το πρωί της Τρίτης 16 Οκτωβρίου. Χτυπημένο στο πόδι δεν μπορούσε να κουνηθεί και το πιθανότερο ήταν να άφηνε εκεί την τελευταία του πνοή, χτυπημένο από κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ευτυχώς το εντόπισε κάποιος περαστικός με φιλοζωϊκά αισθήματα, που το μετέφερε στο πεζοδρόμιο και ειδοποίησε το Ζωόφιλο Σύλλογο Χαλκίδας " Το Καταφύγιο". Άνθρωποι του Συλλόγου παρέλαβαν το σκυλάκι και το μετέφεραν σε κτηνιατρείο.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση, που είχαμε, το σκυλάκι χειρουργήθηκε με επιτυχία και ανέλαβαν πλέον την ανάρρωσή του τα μέλη του Ζωόφιλου Συλλόγου Χαλκίδας.

Διαβάστε περισσότερα »

Aπίστευτο: Γιατί έχουν δεμένο το άλογο πάνω σ' αυτή τη σιδερένια βάση; (Φωτό - Video)

Τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το άλογο και βρίσκεται δεμένο πάνω σε αυτή τη σιδερένια βάση; Σε ποια διαδικασία υποβάλλεται και γιατί; Σας προειδοποιούμε: Η απάντηση θα σας ξαφνιάσει και το βίντεο που ακολουθεί ακόμη περισσότερο!
Μιλάμε για ένα άλογο που κάνει πρωταθλητισμό και πρέπει να γυμνάζεται στο διάδρομο, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι! Που το συναντήσαμε; Στο "Κέντρο της Γης", δίπλα ακριβώς από το πάρκο Αντώνη Τρίτση στο Ίλιον, βόλτα που συνδυάζεται με γνώση και επαφή με τη φύση! Γι' αυτό και σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα...
markos-tv
Διαβάστε περισσότερα »

Σκύλος ήρωας έσωσε τη ζωή νεογέννητου!

Τον τίτλο του ήρωα κέρδισε επάξια το βράδυ της Κυριακής ένας σκύλος από το Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών, που έσωσε ένα...
νεογέννητο κοριτσάκι από βέβαιο θάνατο.

Οι γονείς είχαν πέσει για ύπνο όταν ο «Δούκας», που υιοθετήθηκε από την οικογένεια πριν έξι χρόνια, πήδηξε στο κρεβάτι τους και άρχισε να στριφογυρίζει ανεξέλεγκτα.


Η συμπεριφορά του σκύλου έβαλε αμέσως το ζευγάρι σε υποψίες, καθώς μέχρι σήμερα ήταν εξαιρετικά ήρεμος και υπάκουος.

Όταν οι γονείς πήγαν στο δωμάτιο της νεογέννητης κόρης τους, ηλικίας μόλις εννιά εβδομάδων, διαπίστωσαν ότι το μωρό δεν ανέπνεε.

Αμέσως φώναξαν ασθενοφόρο και το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και ανέκτησε τις αισθήσεις του.

«Αν ο Δούκας δεν έδειχνε τόσο φοβισμένος θα ξαναπέφταμε για ύπνο», δήλωσε η Jenna Brousseau, μητέρα του παιδιού και ιδιοκτήτρια του σκύλου – ήρωα.
pamepreveza.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Επιστήμονες ανακάλυψαν ζώα που ουρούν από το στόμα!

Επιστήμονες ανακάλυψαν ζώα που ουρούν από το στόμα!

Η ικανότητα αυτή βοήθησε τις χελώνες να προσαρμοστούν σε βάλτους και έλη

Από το στόμα ουρούν οι κινεζικές χελώνες «Pelodiscus sinensis», γνωστές για το μαλακό τους κέλυφος, γεγονός που τις βοήθησε να επιβιώσουν σε βάλτους και έλη με υφάλμυρο νερό.

Στις αρχές του 19ου αιώνα επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το εσωτερικό του στόματος της κινεζικής χελώνας ήταν γεμάτο μικροσκοπικές προεξοχές, οι οποίες, όπως αποδείχθηκε, επιτρέπουν στο ερπετό να αναπνεύσει κάτω από το νερό, αυξάνοντας την επιφάνεια όπου ανταλλάσσονται το οξυγόνο και το διοξείδιο του άνθρακα.

Σύμφωνα με τον Δρ. Alex Yuen Kwong, από το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, τα χαρακτηριστικά αυτά εξελίχθηκαν για έναν και μοναδικό λόγο: ώστε οι χελώνες να ουρούν ευκολότερα από το στόμα τους.

Στο πλαίσιο της μελέτης η ερευνητική ομάδα του Δρ. Kwong κράτησε τέσσερις χελώνες σε δεξαμενές με νερό για έξι ημέρες.

Προς έκπληξή τους οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μόνο το 6% της ουρίας της χελώνας εξαγόταν από την αμάρα, την έξοδο των ερπετών για τα ούρα και τα περιττώματα.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές μελέτησαν τη συμπεριφορά των χελώνων στην ξηρά, χρησιμοποιώντας δοχεία με νερό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι χελώνες βουτούσαν στο νερό το κεφάλι τους για 20 με 100 λεπτά. Μάλιστα συχνά συγκρατούσαν λίγο νερό στο στόμα τους και στη συνέχεια το έφτυναν, διαδικασία που κατά περίεργο τρόπο αύξανε κατά πολύ την ουρία στο νερό του δοχείου.

Τελικά αποδείχθηκε ότι οι χελώνες ουρούσαν από το στόμα. Μάλιστα οι ερευνητές βρήκαν στο στόμα τους μια πρωτεΐνη που τις βοηθά να απομονώσουν την ουρία από το αίμα τους. Η πρωτεΐνη αυτή βρέθηκε αποκλειστικά στο στόμα και όχι στα νεφρά, όπως θα περίμενε κανείς.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ικανότητα των κινεζικών χελώνων να ουρούν από το στόμα τις βοήθησε να προσαρμοστούν στους βάλτους και τα έλη.

Για να ουρήσουν κανονικά θα έπρεπε να πίνουν πολύ νερό, όμως στους οικοτόπους τους τα ύδατα παρουσιάζουν υψηλή συγκέντρωση άλατος, το οποίο δεν θα «ξεφορτώνονταν» εύκολα.

Οπότε αντί να πίνουν το υφάλμυρο νερό, οι χελώνες απλά ξεπλένουν το στόμα τους με αυτό.

Πηγή: econews.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Σεμινάρια από το WWF και τη ΜΟm στην Κρήτη


Ενημέρωση για την προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών

Ποιες είναι οι βασικές απειλές που αντιμετωπίζουν τα θαλάσσια θηλαστικά των ελληνικών θαλασσών; Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο που εξασφαλίζει την προστασία τoυς; Σε περίπτωση επαφής ή παρατήρησης μεσογειακής φώκιας ή κητώδους, ποιες είναι οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι τοπικές Αρχές και το Λιμενικό Σώμα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους αλλά και του ζώου;

Στις παραπάνω ερωτήσεις έρχoνται να απαντήσουν τα σεμινάρια που διοργανώνουν το WWF Ελλάς και η MΟm την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου και ώρες 09:00-14:00 στα γραφεία της Σπηλαιολογική Εταιρείας (τοπικό τμήμα Δ. Κρήτης) Πατελάρου 14, στην Παλαιά πόλη του Ρεθύμνου και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρες 09:00-14:00 στα Χανιά, στο Μουσείο Σχολικής Ζωής, στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο του Νεροκούρου Χανίων.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνουν αναλυτικές παρουσιάσεις του νομοθετικού πλαισίου προστασίας των θαλάσσιων θηλαστικών, θα δοθούν σαφείς οδηγίες σε περίπτωση παρατήρησης ζώου, στοιχεία επικοινωνίας των αρμόδιων φορέων ενώ θα παρουσιαστεί και ένα ημίωρο ντοκιμαντέρ με τίτλο Θαλάσσια θηλαστικά: οι συγκάτοικοί μας των ελληνικών θαλασσών.

Σκοπός των σεμιναρίων αυτών είναι η παροχή των απαραίτητων γνώσεων προς τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς ώστε να διευκολυνθούν στο έργο της προστασίας των ζώων αυτών. Τα σεμινάρια απευθύνονται στις τοπικές Αρχές και το Λιμενικό Σώμα.


Διαβάστε περισσότερα »

Ελάφι εναντίον βίσωνα


Άνιση μάχη

Τις τελευταίες στιγμές ενός ελαφιού, που πήρε τη λάθος απόφαση να αναμετρηθεί με ένα βίσωνα βάρους ενός τόνου και… το πλήρωσε ακριβά, απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός.

Τα δύο ζώα αναμετρήθηκαν σε ζωολογικό κήπο στο Ustron της Πολωνίας και το στοίχημα ήταν μάλλον χαμένο από την αρχή για το θαρραλέο ελάφι.

Τις φωτογραφίες τράβηξε ο λάτρης των άγριων ζώων Szymon Glodkiewicz.

Το ετοιμοθάνατο ελάφι βρήκε υπάλληλος του πάρκου, ο οποίος αναγκάστηκε να του ρίξει τη χαριστική βολή.









newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Πανέξυπνα δελφίνια «ψαρεύουν» με σφουγγάρια


Περνούν τα μυστικά του κυνηγιού από γενιά σε γενιά

Πανέξυπνα είναι τα δελφίνια της Δυτικής Αυστραλίας, αφού όχι μόνο χρησιμοποιούν σφουγγάρια για να πιάσουν ψάρια αλλά περνούν τα μυστικά του κυνηγιού από γενιά σε γενιά.

Εικόνες δελφινιών που κουβαλούν σφουγγάρια με το ρύγχος τους έτσι ώστε να μην τραυματιστούν στην προσπάθειά τους να «ξετρυπώσουν» ψάρια και καρκινοειδή από τον βραχώδη βυθό, έχουν καταγραφεί από το 1980.

Ωστόσο ερευνητές του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας προσθέτουν μια νέα διάσταση στις μέχρι τώρα έρευνες προσπαθώντας, με τη χρήση υπολογιστικών μοντέλων, να εκτιμήσουν από πότε χρονολογείται το κυνήγι με σφουγγάρια, μια τεχνική που περνά «από μάνα σε κόρη».

Μάλιστα πιστεύουν ότι η τεχνική αυτή ξεκίνησε από ένα μεμονωμένο θηλυκό στον Κόλπο των Καρχαριών στη Δυτική Αυστραλία, και στη συνέχεια όλοι οι απόγονοι της περιοχής διδάχθηκαν το κόλπο από τις μητέρες τους.

Με αυτό το δεδομένο και λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι τα δελφίνια κυνηγούν με σφουγγάρια στο ρύγχος τους τουλάχιστον 30 χρόνια τώρα, οι επιστήμονες κατάφεραν με τη χρήση υπολογιστικών μοντέλων να μελετήσουν πώς διαδόθηκε αυτή η συμπεριφορά τις τελευταίες τρείς δεκαετίες.

Παράλληλα, αναλύοντας τη συμπεριφορά των δελφινιών αλλά και γενετικά στοιχεία, βρήκαν ότι η μοναδική αυτή τεχνική ξεκίνησε πριν 180 χρόνια, περίπου οκτώ γενιές δελφινιών νωρίτερα.

«Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η τεχνική αυτή δεν έχει διαδοθεί σε όλο τον πληθυσμό των δελφινιών, ούτε όμως έχει εξαφανιστεί», τόνισε σε δηλώσεις της η ερευνήτρια Anna Kopps, που συμμετείχε στη μελέτη.

Τα δελφίνια εξαρτώνται σημαντικά από τη μητέρα τους τα πρώτα τέσσερα χρόνια της ζωής τους, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν άπλετο χρόνο για να μελετήσουν και να μάθουν τις τεχνικές επιβίωσης που χρησιμοποιεί η «μαμά».

Σημειώνεται ότι η μέγιστη διάρκεια ζωής των δελφινιών είναι τα 40 χρόνια.

Σημαντικό επίσης συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι αν και τα αρσενικά δελφίνια επίσης μαθαίνουν την τεχνική του κυνηγιού με σφουγγάρια από τις μητέρες τους, δεν μπορούν να την κληροδοτήσουν στις επόμενες γενιές.

Πηγή: econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »