Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκινητικό: Βρήκαν το σκύλο τους μετά από τέσσερα χρόνια

Συγκινητικό: Βρήκαν το σκύλο τους μετά από τέσσερα χρόνια
Δεν πίστευε στα μάτια της η οικογένεια Metcalf από τη βόρεια Καρολίνα όταν είδε ξανά το σκύλο της, Cassie, που είχε χάσει πριν τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σκυλίτσα το έσκασε από ένα συγγενικό σπίτι που την είχαν δώσει για φιλοξενία. 

Τελικά την βρήκαν χάρη στο μικροτσίπ που του είχαν εμφυτεύσει και με τη βοήθεια μιας γυναίκας που την βρήκε και την μάζεψε! Ωστόσο, δεν γνωρίζουν τι έκανε και πού βρισκόταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρά μόνο τις δύο τελευταίες εβδομάδες που τη βρήκε στη γειτονιά της η Cheryl Smit.
Η κα Smit παρατήρησε ότι η σκυλίτσα δεν είχε κολάρο ή ταυτότητα, αλλά δεν ήθελε να την αφήσει σε κάποιο κέντρο ζώων.  Ανακάλυψε ότι είχε μικροτσίπ και παρότι εν τω μεταξύ η οικογένεια Metcalf είχε αλλάξει διεύθυνση κατοικίας, κατάφερε να τους εντοπίσει και να τους ειδοποιήσει. «Αν ήταν το δικό μου σκυλί, θα ήθελα όποιος το έβρισκε να κάνει το ίδιο για μένα. Η ιδιοκτήτρια έπαθε σοκ. Άρχισε να κλαίει και έδωσε το τηλέφωνο στον άντρα της» είπε.
star.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Γάτες στις πιο απίστευτες στάσεις

Μετατρέπουν τον ύπνο σε... τέχνη



















Διαβάστε περισσότερα »

Σίγουρα άντρας τον εκπαίδευσε

Και βγήκε... άτακτος


Διαβάστε περισσότερα »

«Ξινό» του βγήκε το παιχνίδι

Βίντεο με μία γλυκιά αίσθηση όμως...


Διαβάστε περισσότερα »

Το πιο χαριτωμένο και ασυνήθιστο θαλάσσιο «τέρας» που έχετε δει! [Video]

Ένα απίστευτα χαριτωμένο ζωάκι του βυθού που ζει κυρίως στους κόλπους του Μεξικού, έχει γίνει η νέα μόδα στους συλλέκτες υποβρύχιων ειδών.

Η λέξη axolotl σημαίνει «τέρας του νερού», αλλά το συγκεκριμένο ζωάκι, μόνο τέρας δε το λες. Η επιστημονική του ονομασία είναι Ambystoma mexicanum και ουσιαστικά είναι ένα είδος νοτενικής σαλαμάνδρας που συνδέεται στενά με το είδος «Σαλαμάνδρα-Τίγρη».

Αντίθετα όμως με τα άλλα αμφίβια, οι προνύμφες του είδους αυτού δεν υφίστανται μεταμόρφωση, αφού και ως ενήλικες παραμένουν υδρόβια και διατηρούν τα βράγχιά τους.

Τα ζωάκια αυτά είναι ιδιαίτερα χαριτωμένα και πολύ φιλικά με τον άνθρωπο και μπορούν να εντοπιστούν ελεύθερα στη φύση, αλλά είναι το ίδιο ευπροσάρμοστα και σε συνθήκες αιχμαλωσίας και μέχρι πρόσφτα πωλούνταν σε petshop κυρίως του Μεξικού.

Θα επιστρέψει στις Ευρωπαϊκές νίκες το Τριφύλλι;
2.35 πληρώνει στη Unibet το διπλό με τη Μάριμπορ!
Διαβάστε περισσότερα »

Φιλοζωικός Σύλλογος Αλμυρού καταγγέλλει αποτρόπαια πράξη

Την αποτρόπαια πράξη μιας γυναίκας που χτύπησε και εγκατέλειψε έναν αδέσποτο σκύλο και εν συνεχεία τη συμπεριφορά επιτρόπων της εκκλησίας του Αλμυρού, που...
κακομεταχειρίστηκαν τον τραυματισμένο σκύλο κατήγγειλαν στο Α.Τ. Αλμυρού μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Αλμυρού.

Συγκεκριμένα το Σάββατο που μας πέρασε μια γυναίκα στον Αλμυρό χτύπησε με το αυτοκίνητό της έναν αδέσποτο σκύλο, δημιουργώντας του σοβαρά προβλήματα τόσο στα πίσω πόδια, όσο και στη σπονδυλική στήλη.

Την επόμενη ημέρα ο άτυχος σκύλος προσπαθώντας να βρει καταφύγιο πήγε και στάθηκε στον προαύλειο χώρο Ιερού Ναού στον Αλμυρό, ωστόσο οι επίτροποι της εκκλησίας βλέποντας τον τραυματισμένο σκύλο στο προαύλιο της εκκλησίας, άρχισαν να τον χτυπούν με σκουπόξυλο… προκειμένου να τον απομακρύνουν από το σημείο.

Την ίδια ώρα στην εκκλησία βρίσκονταν τρία παιδιά, τα οποία είδαν το περιστατικό με τον τραυματισμένο σκύλο και στην προσπάθειά τους να σταματήσουν να χτυπούν οι επίτροποι της εκκλησίας τον σκύλο, ειδοποίησαν μέλη φιλοζωικής ομάδας.

Στη συνέχεια μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Αλμυρού πήγαν στο σημείο και έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματισμένο σκύλο, ο οποίος χθες πέθανε αφού ήταν βαριά τραυματισμένος.

Ωστόσο το μέλος του Φιλοζωικής Ομάδας Αλμυρού κ. Τέντα καταγγέλλει το περιστατικό στο Α.Τ. Αλμυρού. Χαρακτηριστικά η κ. Τέντα δήλωσε: «Τα παιδιά προς τιμήν τους διαμαρτυρήθηκαν στους επιτρόπους για τη βαναυσότητα της συμπεριφοράς τους και επειδή δεν βρήκαν ανταπόκριση κάλεσαν εμάς προκειμένου να παράσχουμε τις πρώτες βοήθειες στον αδέσποτο σκύλο. Η υπόθεση στη συνέχεια κατέληξε στην αστυνομία για να αναφέρουμε την εγκατάλειψη του ζώου σύμφωνα με τον Ν.4039/16γ και προς τους επιτρόπους, πάντα σύμφωνα με τον Ν4039/16α, προκειμένου να γίνει η δίωξη των υπαιτίων».

Διαβάστε περισσότερα »

Εκατοντάδες άσπροι πελαργοί τον Αύγουστο στην Κύπρο

Ένα ασυνήθιστα μεγάλο πέρασμα άσπρων πελαργών παρατηρήθηκε από Λειτουργούς του Ταμείου Θήρας το διήμερο 22-23 Αυγούστου 2012 στην περιοχή της...
αλυκής Ακρωτηρίου.

Ανακοίνωση του Ταμείου Θήρας αναφέρει ότι «οι άσπροι πελαργοί, ένα είδος που μεταναστεύει από την Κύπρο σε μικρούς συνήθως αριθμούς, καταγράφηκε σε πολύ μεγάλους αριθμούς που έφτασαν σχεδόν τις τρεις χιλιάδες». Το είδος, λόγω του μεγέθους του, για να μεταναστεύσει χρησιμοποιεί ανοδικά ζεστά ρεύματα αέρος και για αυτό αποφεύγει συνήθως να διασταυρώνει μεγάλες θαλάσσιες περιοχές.

Το Ταμείο Θήρας αναφέρει ότι «τόσο κατά την 1η όσο και κατά τη 2η μέρα της μεγάλης παρουσίας των πελαργών στη χερσόνησο Ακρωτηρίου, κάποια πουλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά λόγω πρόσκρουσης τους σε ηλεκτροφόρα καλώδια και κεραίες, που βρίσκονται εγκατεστημένες στο Βορειοδυτικό μέρος της αλυκής Ακρωτηρίου».Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο πιθανός λόγος που παρατηρήθηκε τέτοιος μεγάλος αριθμός πελαργών στην Κύπρο είναι μια πιθανή αλλαγή του καιρού κατά την αποδημία των πτηνών, η οποία μετατόπισε τα μεταναστευτικά κοπάδια μερικές δεκάδες χιλιόμετρα προς την Κύπρο». Κατά τη φθινοπωρινή μετανάστευση, το είδος των άσπρων πελαργών μεταναστεύει προς Αφρική και συνήθως χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό διάδρομο πάνω από την περιοχή του Eilat στο Ισραήλ.
Ο μεγαλύτερος όγκος των πουλιών έφυγε, από την περιοχή που παρατηρήθηκαν, γύρω στο μεσημέρι της 23ης Αυγούστου, ενώ μερικά πουλιά παρέμειναν ακόμα μερικές μέρες.

Έκτοτε στην περιοχή παρατηρήθηκαν μικρότεροι αριθμοί άσπρων πελαργών, καθώς και λίγοι μαύροι πελαργοί, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα σπάνιοι. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας των μεγάλων κοπαδιών στη χερσόνησο Ακρωτηρίου παρατηρήθηκαν μικρότερα κοπάδια μερικών δεκάδων πτηνών και σε άλλες επαρχίες, όπως τη Λάρνακα (περιοχή Τερσεφάνου) και την πεδιάδα αεροδρομίου Πάφου (Τίμη).

Παρόμοιο περιστατικό αλλά ακόμα μεγαλύτερης κλίμακας, παρατηρήθηκε ξανά στις 20 Αυγούστου 1998 με πολλές χιλιάδες άσπρους πελαργούς να κατακλύζουν τις πεδινές παραλιακές περιοχές της Κύπρου.
alithia.com.cy
Διαβάστε περισσότερα »