Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ο ζωολογικός κήπος με τα πιο... χαδιάρικα ζώα

Μπορεί να είναι από τους πιο γνωστούς και τρομερούς κυνηγούς του ζωικού βασιλείου, ωστόσο τα ζωώδη ένστικτά τους φαίνεται πως… αλλάζουν σε ένα ζωολογικό κήπο στην Αργεντινή.

Οι υπεύθυνοι του Lujan Zoo επιτρέπουν στους επισκέπτες να αγκαλιάζουν και να χαϊδεύουν τα ζώα και επισημαίνουν ότι από το 1994 που ακολουθείται αυτή η πρακτική δεν έχουν αναφερθεί επιθέσεις ζώων. Ανάμεσα στα... χαδιάρικα ζώα βρίσκονται αρκούδες, λιοντάρια και τίγρεις. 

Βέβαια, πολλοί είναι αυτοί που δεν κρύβουν την ανησυχία και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αναρωτιούνται αν τα ζώα είναι ναρκωμένα. 

Από τη μεριά του, ο ζωολογικός κήπος αναφέρει ότι η τρυφερότητα των ζώων είναι αποτέλεσμα της ανατροφής που παίρνουν από τη μέρα που γεννιούνται. Από τη γέννησή τους στο πάρκο τα ζώα μαθαίνουν να είναι ήρεμα, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Lujan Zoo. Παράλληλα, τα ζώα είναι πάντα χορτάτα γι αυτό το λόγο δεν επιτίθενται στους επισκέπτες, λένε οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου.



newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Βασανιστικός θάνατος για σκύλο του ΣΔΟΕ

Αργό και βασανιστικό θάνατο βρήκε ο Μπεν, το σκυλί του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας που είχε οδηγήσει τις αρχές σε πολλές ανιχνεύσεις...

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστος έδωσε στο άτυχο ζώο μπιφτέκι με γυαλιά, με αποτέλεσμα ο σκύλος να πάθει εσωτερική αιμορραγία και να πεθάνει.

Το ΣΔΟΕ κάνει έρευνες για να βρει ποιος οδήγησε στον θάνατο τον Μπεν.

pelop.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Λατρεμένες οι φάτσες τους


Ξεχωριστές φωτογραφίες


























Διαβάστε περισσότερα »

Έπιασαν λαθροδιακινητή σκύλων


Έπιασαν λαθροδιακινητή σκύλων

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στο Κιλκίς

Λαθροδιακινητή σκύλων συνέλαβαν στο Κιλκίς. Οι αστυνομικοί χθες το απόγευμα εντόπισαν έναν 35χρονο για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας όταν στην Εθνική Οδό Πετριτσίου-Θεσσαλονίκης τον εντόπισαν να εισάγει από μη οριοθετημένο σημείο ελέγχου ένα σκύλο άγνωστης ράτσας. Ο σκύλος κατασχέθηκε. 

Πηγή: seleo.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Οι Έλληνες κτηνίατροι για την Παγκόσμια Μέρα Αδέσποτων Ζώων


Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας Αδεσπότων Ζώων, εκφράζει την κοινωνική του ευαισθησία και αρωγή σε κάθε προσπάθεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας. 

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του δηλώνει «υπερήφανος για τη συγκρότηση του Δικτύου Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων, τα μέλη του οποίου θα συνεχίσουν να προστρέχουν και να παράσχουν τις υπηρεσίες τους σε κάθε κρατικό πρόγραμμα εμβολιασμών και στειρώσεων όπου κι αν αυτό εκπονείται. 

Παράλληλα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Π.Κ.Σ. «έχει επίσης τη βαθιά πεποίθηση, πως οι Έλληνες κτηνίατροι ανήκουν σε εκείνο το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, που θεωρεί απαγορευτικές τις συνειδησιακές εκπτώσεις και με μοναδικό γνώμονα το ήθος και την επιστημονική τους κατάρτιση, υποκαθιστούν πολλές φορές το κρατικό κενό και το έλλειμμα κουλτούρας των κηδεμόνων αυτών των ζώων, με οποιοδήποτε τρόπο, ώστε να περιοριστούν και γιατί όχι, να εξαλειφθούν οι εικόνες ντροπής που καθημερινά εκτυλίσσονται στους δρόμους της χώρας. 

Τέλος, σε ότι αφορά στις φωνές εκείνες που ενδεχομένως θεωρούν το ενδιαφέρον για τα αδέσποτα στις μέρες που διανύουμε, κάπως περιττό ή χαμηλής προτεραιότητας, την ώρα που υπάρχουν «αδέσποτοι» – άστεγοι άνθρωποι, η απάντηση του Π.Κ.Σ. είναι κατηγορηματική. 

Ο Έλληνας κτηνίατρος δεν πρόκειται ν’ απεμπολήσει στοιχειώδεις αρχές του και θα κρατήσει ενεργό τον ζήλο του για την ευζωία των αδέσποτων, παρά τις επιταγές των καιρών. Και αυτό γιατί πιστεύει αφενός μεν, πως ουδεμία ευθύνη φέρουν τα ζώα αυτά για τη σημερινή κατάσταση, αφετέρου δε, πως το μόνο ανάχωμα στη λαίλαπα μιας οικονομικής κρίσης, είναι η αντίσταση στην ηθική κρίση και η με κάθε τρόπο προάσπιση αρχών, αξιών και δικαιωμάτων». 
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Αδέσποτα σκυλιά καταλήγουν ζωοτροφή

Αδέσποτα σκυλιά καταλήγουν ζωοτροφή

Συμμορίες τα απαγάγουν από τους δρόμους της Ισπανίας

Συμμορίες απαγάγουν αδέσποτα και εγκαταλελειμμένα σκυλιά από τους δρόμους της Ισπανίας με αποτέλεσμα τα ζώα να καταλήγουν ζωοτροφή σε petshop και εκτροφεία σκύλων.

Το σκάνδαλο μεγατόνων που ξέσπασε στην Ισπανία αποκτά ανεξέλεγκτες προεκτάσεις καθώς σύμφωνα με διεθνή Μέσα πρωτεΐνη και λίπη από τα άτυχα ζώα ενδέχεται να έχει χρησιμοποιηθεί σε επεξεργασμένο φαγητό για ανθρώπους.

Σε μονάδες επεξεργασίας τροφίμων και αποθήκες στη Γαλικία και τη Σαλαμάνκα της Ισπανίας βρέθηκαν στοιχεία που πιστοποιούν τις υποθέσεις των Αρχών της χώρας.

Οι ισπανικές Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για εγκληματικές οργανώσεις που κλέβουν από καταφύγια, κτηνιατρεία και ζωολογικούς κήπους πτώματα σκυλιών και άλλων ζώων που θα κατέληγαν για αποτέφρωση για να αποσπάσουν την πρωτεΐνη, τα λίπη και άλλα εμπορεύσιμα μέρη.

Το 2012, η ισπανική αστυνομία βρήκε μια αποθήκη με νεκρά αδέσποτα συνολικού βάρους 15 τόνων, τα οποία θα κατέληγαν σε μονάδες ζωοτροφών στην πόλη Ας Νέβες της Γαλικίας.

Σύμφωνα με εργαστηριακούς ελέγχους στα προϊόντα μιας μονάδας στη Σαλαμάνκα λίπη που προορίζονταν για ζωοτροφή έφεραν ίχνη DNA αρνιού αλλά και σκύλου.

Η ισπανική εφημερίδα El Mundo αναφέρει πως βρίσκεται υπό εξέλιξη μεγάλη αστυνομική έρευνα από το Μάρτιο του 2012.

Το σκάνδαλο μεγατόνων έχει προκαλέσει αναταράξεις και στη Μεγάλη Βρετανία όπου η οργάνωση κατά της κρεατοφαγίας Viva κάλεσε τα σούπερ μάρκετ της χώρας να ελέγξουν τα τρόφιμα που πωλούν για DNA σκύλου και άλλων ζώων ακατάλληλων για βρώση.

Διάχυτη είναι μάλιστα η ανησυχία ότι το επεξεργασμένο φαγητό στη Βρετανία μπορεί να περιέχει γάτα ακόμα και ποντίκι.

«Τα βρετανικά σούπερ μάρκετ πωλούσαν κρέας αλόγου για χρόνια στους καταναλωτές χωρίς να το γνωρίζουν. Τι άλλο μπορεί να πωλείται δεν ξέρουμε εκτός αν προχωρήσουμε στους απαραίτητους ελέγχους» λέει ο Σκωτσέζος Ευρωβουλευτής Άλιν Σμιθ.

Αντίστοιχο ήταν το σκάνδαλο των τρελών αγελάδων όπου άτυχα ζώα τρέφονταν με ζωάλευρα που περιείχαν κομμάτια από μέλη του είδους με αποτέλεσμα να εκδηλώσουν την εκφυλιστική ασθένεια του εγκεφάλου Κρόιτσφελντ-Γιάκομπ.

Πηγή: econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Πρόστιμα «φωτιά» μέχρι και 30.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες ζώων που παραβιάζουν το νόμο

Με πρόστιμο έως και 30.000 ευρώ κινδυνεύουν όσοι ιδιοκτήτες ζώων παραβιάζουν τους νόμους για τα ζώα συντροφιάς, δηλαδή...
τα αφήνουν να λερώνουν τα πεζοδρόμια, να σκάβουν τα πάρκα, να κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων, να τα έχουν ανεμβολίαστα ή τα κακοποιούν.

Τα πρόστιμα αρχίζουν από 100 ευρώ για τον ιδιοκτήτη που δεν καθαρίζει το σημείο που λερώνει ο σκύλος του και φτάνουν μέχρι τις 30 χιλιάδες ευρώ σε περίπτωση κακοποίησης και βασανισμού των ζώων. Ο νέος νόμος είναι ιδιαίτερα αυστηρός.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα μπορούν να παρεμβαίνουν ακόμη και σε καταγγελία για σκύλο που έχει εγκαταλειφθεί σε μπαλκόνι, ενώ θα γίνονται έλεγχοι και σε pet shops, όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Πρασίνου του δήμου της Αθήνας, Άγγελος Αντωνόπουλος.

Μάλιστα, για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης σκύλων και γατών που παραβαίνουν τους κανόνες ευζωίας, ασφάλειας και κτηνιατρικής φροντίδας των προς πώληση ζώων προβλέπεται ακόμη και η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματός τους.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν πρώτα από κεντρικά σημεία της Αθήνας και σιγά-σιγά θα επεκταθούν. «Δεν πρόκειται να υπάρξει μαζική έξοδος. Δεν μας ενδιαφέρει ο εντυπωσιασμός αλλά η ουσία, να γίνει δηλαδή συνείδηση στους δημότες – ιδιοκτήτες ζώων, η ανάγκη να σέβονται τα ζώα, το περιβάλλον και τους συμπολίτες τους».

Υπάρχουν καταγγελίες, σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, για ιδιοκτήτες που αδιαφορούν για τη συμπεριφορά του τετράποδου φίλου τους, με πρώτες σε συχνότητα τις καταγγελίες για καταστροφή πρασίνου και για μη καθαρισμό περιττωμάτων.

Στην αρχή, θα γίνονται συστάσεις, αλλά αν κάποιος δεν υπακούσει ή αδιαφορήσει, τότε θα δίνονται πρόστιμα, ξεκαθαρίζει ο κ. Αναγνωστόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «ξεκινάει μια προσπάθεια για την αναβάθμιση του πολιτισμού, γιατί το συγκεκριμένο ζήτημα είναι θέμα πολιτισμού».
iefimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα »