Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ιπτάμενα σαλάχια κάνουν εντυπωσιακές φιγούρες πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας!

Ένα εντυπωσιακό θέαμα αντικρίζει κανείς στη θάλασσα του Κορτέζ στο Μεξικό, εκεί όπου κοπάδια από σαλάχια κάνουν τις θαλάσσιες "πιρουέτες" τους!

Πρόκειται για τα ιπτάμενα σαλάχια ή "διαβολόψαρα" όπως λέγονται αλλιώς, τα οποία ανήκουν στο είδος των Mobula ​στην οικογένεια των αετόψαρων.

Τα ιπτάμενα σαλάχια εντυπωσιάζουν με τις φιγούρες τους πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας!

Μάλιστα, οι φιγούρες αυτές φτάνουν τα 2 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας!

star.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Έξι μήνες κάθειρξης για δολοφονία παπαγάλου με πιρούνι

Σε έξι μήνες κάθειρξης καταδικάστηκε ο 63χρονος Richard J. Atkinson από την Ουάσιγκτον για τη δολοφονία του παπαγάλου της πρώην συντρόφου του, τρυπώντας τον...ανελέητα με ένα πιρούνι. 

Ο 63χρονος δήλωσε ένοχος για κακοποίηση ζώου, ενώπιον του δικαστηρίου, αν και ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται τι ακριβώς συνέβη στις 19 Αυγούστου, την ημέρα που σημειώθηκε το περιστατικό, λόγω μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ σε συνδυασμό με ηρεμιστικά χάπια. 

 Πέρα από την ποινή φυλάκισης, το ανώτατο δικαστήριο της κομητείας Snohomish επιδίκασε χρηματική αποζημίωση στην πρώην σύντροφο του 63χρονου, ενώ της απαγόρευσε την κατοχή κατοικίδιων για τα επόμενα πέντε χρόνια. 
lifo.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ισορροπώντας στην παγωμένη λίμνη


Η πάπια έδειχνε λίγο μπερδεμένη από την αντανάκλαση του εαυτού της

Το να βλέπεις ξαφνικά κάποιον ολόιδιο με σένα ανάμεσα από τα πόδια σου μπορεί να είναι πολύ τρομακτικό… τόσο που να χάνεις την ισορροπία σου… κι όταν μάλιστα είσαι και πάνω σε μια παγωμένη λίμνη τότε η κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο!

Τις φωτογραφίες με την ξαφνιασμένη πάπια τράβηξε ο γερμανός φωτογράφος Udo Schlottmann σε ένα πάρκο στο Dortmund.

«Αφού ξαναβρήκε την ισορροπία της άρχισε να συνηθίζει το είδωλο που έβλεπε επάνω στον πάγο και κατάφερε να φτάσει στην απέναντι όχθη, όπου τον περίμενε μια θηλυκή πάπια» είπε ο ίδιος.







newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Εσείς ξέρατε το νησί της γάτας

Στο νησί Fukuoka της Ιαπωνίας ζουν οι περισσότερες γάτες στον κόσμο, γι'αυτό και ονομάζεται το νησί της γάτας...
Οι γάτες είναι ημί-εξημερωμένες και βρίσκονται παντού στο νησί!


kamikaze.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Η πτήση του λευκού καρχαρία [Photo]

Σίγουρα, το θέαμα που είδε ο Dana Allen στο Cape Town της Νότιας Αφρικής, θα του μείνει αξέχαστο, παρόλο που διήρκησε μόλις ένα δευτερόλεπτο.

Ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας, πέταξε κυριολεκτικά πάνω από τα κύματα καθώς άρπαζε την ψεύτικη λεία από καουτσούκ που ήταν το δόλωμα για να τον παρασύρει.
Ο 50χρονος φωτογράφος Dana Allen, δήλωσε ότι «η πτήση του τεράστιου καρχαρία που διήρκησε λίγο περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο, ήταν μια στιγμή που θα παραμείνει χαραγμένη για πάντα στο «μάτι» του μυαλού μου»
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Σχολείο... πουλιών θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας προσκαλεί σε μία ξεχωριστή ευκαιρία γνωριμίας με τα άγρια πουλιά και τη φύση που μας περιβάλλει...
το «Σχολείο των Πουλιών». Η ομάδα ενεργών μελών της Ορνιθολογικής στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει «Το Σχολείο των Πουλιών» με στόχο την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην αναγνώριση και παρατήρηση πουλιών, στη γνωριμία με τα χαρακτηριστικά τους και τους βιοτόπους τους, αλλά και στην απόκτηση δεξιοτήτων, όπως η παρατήρηση πουλιών - birdwatching, η φωτογράφησή τους, οι κατασκευές και δράσεις για τη διατήρηση και προστασία της άγριας φύσης, εντός και εκτός της πόλης

«Το σχολείο των πουλιών» είναι δωρεάν, με μοναδική προϋπόθεση τη συνέπεια των “μαθητών” του. Η εκπαιδευτική αυτή δράση διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, απευθύνεται σε όλους και έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την φύση που βρίσκεται δίπλα μας.

«Το σχολείο των πουλιών»

Τα μαθήματα θα υλοποιούνται από ορνιθολόγους, έμπειρους παρατηρητές πουλιών, φωτογράφους άγριας ζωής και ειδικούς στη διαχείριση ενδιαιτημάτων ορνιθοπανίδας. Τα μαθήματα θα συνοδεύονται από ξεναγήσεις για την παρατήρηση πουλιών στην πόλη και σε κοντινές υγροτοπικές, δασικές ή ορεινές περιοχές.

«Το σχολείο των πουλιών» περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Το θεωρητικό μέρος θα διεξάγεται στην Αίθουσα Νερού (Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ισόγειο), όπου οι ενδιαφερόμενοι θα συμμετέχουν σε διαλέξεις και συζητήσεις κάθε Πέμπτη, ώρα 7.30μμ. Το πρακτικό μέρος του σχολείου προβλέπει κοντινές εξορμήσεις στη φύση δυο Κυριακές το μήνα. Επίσης, θα υπάρξει ξεχωριστό αφιέρωμα στη «Θεσσαλονίκη των πουλιών», με μία τουλάχιστον επίσκεψη για παρατήρηση πουλιών στην πόλη.

Οι επισκέψεις σε ορεινές-δασικές περιοχές και υγροτόπους περιλαμβάνουν ορνιθολογικές εξορμήσεις στο Σέιχ Σου και στο Χορτιάτη, στο Καλοχώρι-εκβολές Γαλλικού και στην Επανωμή.

Τα μαθήματα

Οι ημερομηνίες του θεωρητικού μέρους είναι: 6/12, 13/12, 20/12, 10/1, 17/1, 24/1, 31/1, 07/02, 14/02, 21/02 (Αίθουσα Νερού, Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, 7.30 μμ) και στις 3/3 (Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών στη Θέρμη).

Οι ενότητες του σεμιναρίου είναι:
• Εισαγωγή στον κόσμο των πουλιών
• Βασικά στοιχεία μορφολογίας των πουλιών
• Παρατηρώντας τα πουλιά
• Η επιστήμη των πολιτών
• Συχνές ερωτήσεις για την ζωή των πουλιών
• Υγρότοποι και πουλιά των υγροτόπων
• Φωτογράφηση πουλιών. Εξοπλισμός και τεχνικές.
• Η Θεσσαλονίκη των πουλιών
• Βοηθώντας τα πουλιά
• Ορεινές περιοχές και αρπακτικά πουλιά
• Τα πουλιά στα δάση και τις αγροτικές περιοχές
• Οι ερωτοτροπίες των πουλιών (μέρα του Αγ. Βαλεντίνου)
• Οι φωνές των πουλιών
• Τα πουλιά στον λαϊκό πολιτισμό
• Το μεγάλο ταξίδι της μετανάστευσης. Δακτυλίωση πουλιών

thestival.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικο Bazaar για τα αδέσποτα ζώα


Διοργανώνεται από το Σωματείο Προστασίας και Περίθαλψης αδέσποτων

Το Σωματείο Προστασίας και Περίθαλψης αδέσποτων ζώων διοργανώνει και φέτος το Χριστουγεννιάτικο Bazaar, που θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2012 στο χώρο Thission Lofts, Πειραιώς 123, Αθήνα.

Το Bazaar του Stray.gr φέτος θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις και διαδραστικά δρώμενα που περιλαμβάνουν ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ιδιοκτήτες ζώων, παρουσιάσεις από κτηνιάτρους και εκπαιδευτές ζώων, εργαστήρια ζωγραφικής, μουσικές εκδηλώσεις, αφηγήσεις παραμυθιών και επιδείξεις από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. 

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται, για πρώτη φορά, σε συνεργασία με καταξιωμένους φορείς όπως το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, το Κοινωνικό Ωδείο και η Σχολή Σκύλων Οδηγών Lara.

Τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η μάχη για τα αδέσποτα δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο, με ιδιαίτερα αυξημένα περιστατικά εγκαταλείψεων, μειωμένες υιοθεσίες, και ελάχιστους πλέον Δήμους να διατηρούν προγράμματα περίθαλψης και στείρωσης. 

Αυτή τη στιγμή το σωματείο διαχειρίζεται με μεγάλη δυσκολία περισσότερα από 100 περιστατικά σκυλιών και γατιών που περιμένουν να βρουν σπίτι. Παρ' όλες τις δυσκολίες, το 2012, κατάφερε να βρει οικογένειες σε περισσότερα από 280 σκύλους και γάτες, και πραγματοποίησε πάνω από 100 στειρώσεις σε αδέσποτα. 

Το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Bazaar αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων για το Σωματείο, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει το δύσκολο έργο του, περιθάλποντας αδέσποτα ζώα σε όλες τις περιοχές της Αττικής και προωθώντας την υιοθεσία τους.


Διαβάστε περισσότερα »

Έχει για καλύτερο του φίλο μια τίγρη


Μοιράζεται ακόμη και το κρεβάτι του μαζί της

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι ο σκύλος. Τα δεδομένα όμως είναι διαφορετικά για τον Abdullah Sholeh από την Ινδονησία που αντί για σκύλο έχει για φύλακα μια τεσσάρων ετών τίγρη.

Ο Abdullah που έχει μεγαλώσει την τίγρη από τότε που ήταν τριών μηνών, μοιράζεται ακόμη και το κρεβάτι του μαζί της.

 Όσο για το αν φοβάται δηλώνει: «Δε νιώθω ποτέ φόβο. Την θεωρώ τον καλύτερο μου φίλο».


newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »