Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Πάνα-βρακάκι για πουλιά!

Εφευρέσεις που φιλοδοξούσαν να αλλάξουν τον κόσμο!

Η συγκεκριμένη ευρεσιτεχνία αφορά κυρίως όσους θέλουν να αφήνουν ελεύθερα τα πτηνά τους μέσα στο σπίτι χωρίς να ανησυχούν ότι αυτά θα λερώσουν το χώρο με τις κουτσουλιές τους. 

Το 1956 η Μπέρντα Ντλούγκι προφανώς είχε την ίδια αγωνία και έτσι υπέβαλε αίτηση για να λάβει ευρεσιτεχνία για την πάνα των πτηνών, μολονότι δε προχώρησε ποτέ στη παραγωγή της. 

Η πάνα αυτή, που είναι ελαφριά σε βάρος και μπορεί να καθαριστεί με νερό και σαπούνι, διαθέτει έναν απορροφητικό θύλακα για τα περιττώματα και καλύπτει το κάτω μέρος του πτηνού. 

Με τη χρήση ελαστικών λουριών, η πάνα συγκρατείται από ένα ανθεκτικό κομμάτι υφάσματος που βρίσκεται στη ράχη του πτηνού, αφήνοντας έτσι ελεύθερα τα φτερά, την ουρά και το κεφάλι. 

Η συγκεκριμένη πάνα βγαίνει μάλιστα σε 14 διαφορετικά μεγέθη αλλά και σε διάφορα χρώματα για μεγαλύτερη ποικιλία.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Με ανθρώπινες χειρονομίες επικοινωνούν οι χιμπατζήδες

Καταλαβαίνουν το νόημα τόσο από το νεύμα όσο και το γενικότερο πλαίσιο

Χειρονομίες παρόμοιες με των ανθρώπων χρησιμοποιούν οι χιμπατζήδες για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Stirling, που διεξήχθη στην Ουγκάντα για οκτώ μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, η δρ. Anna Roberts, επικεφαλής της έρευνας, ανέφερε ότι αναγνώρισε περίπου 20 με 30 χειρονομίες των χιμπατζήδων, εκ των οποίων το 1/3 έμοιαζε σε πολύ μεγάλο βαθμό με τις χειρονομίες που κάνουν οι άνθρωποι.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι χιμπατζήδες χρησιμοποιούν χειρονομίες για να επικοινωνήσουν μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων, όπως ο θηλασμός, η εύρεση τροφής και η ερωτική επαφή, ή συναισθημάτων, όπως για παράδειγμα ο θυμός.

Το πιο σημαντικό συμπέρασμα είναι ωστόσο ότι οι χιμπατζήδες είναι σε θέση να καταλάβουν τι θέλει να πει αυτός που κάνει τη χειρονομία, τόσο από το νεύμα όσο και από το γενικότερο πλαίσιο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες από την έρευνα προκύπτει ότι ένας κοινός πρόγονος των χιμπατζήδων και των ανθρώπων πρέπει να έκανε τις ίδιες χειρονομίες.

«Οι χιμπατζήδες χρησιμοποιούν αυτές τις χειρονομίες παγκοσμίως για να πετύχουν την επιθυμητή ανταπόκριση από τους άλλους χιμπατζήδες. Οι χειρονομίες ενδέχεται να είναι ο χαμένος σύνδεσμος μεταξύ πιθήκων και ανθρώπων σε ό,τι αφορά την επικοινωνία», τόνισε σε δηλώσεις της η δρ. Anna Roberts.

«Ξέρουμε ότι αυτές οι χειρονομίες πρέπει να περιλαμβάνονταν στο ρεπερτόριο των κοινών προγόνων που έχουν άνθρωποι και χιμπατζήδες και ενδεχομένως να αποτέλεσαν την αφετηρία για την εξέλιξη της γλώσσας», κατέληξε η ερευνήτρια.

Πηγή: econews.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Απρόσμενα γεννητούρια στο ζωολογικό κήπο της Γιάλτας

Βίντεο με τα νεογέννητα λιοντάρια αλμπίνους

Το προσωπικό ενός ζωολογικού κήπου στη Γιάλτα, δεν ήταν προετοιμασμένοι για το χρώμα των νεογέννητων λιονταριών. Η μητέρα τους έχει το ξανθό χρώμα της άμμου, οπότε και όλοι περίμεναν ότι ανάλογης απόχρωσης θα ήταν και τα νεογέννητα.

Ωστόσο, όπως διαπίστωσαν με έκπληξη οι εργαζόμενοι του κήπου, τα νεογέννητα ήταν κατάλευκα, καθώς πρόκειται για ζώα αλμπίνους.

«Πρόκειται για κάτι πολύ σπάνιο για την Ουκρανία, την Ευρώπη, για ολόκληρο τον κόσμο, τα άσπρα λιοντάρια είναι πράγματι πολύ σπάνια», δήλωσε ο κτηνίατρος του κήπου Alexander Dyakov.

Για την ώρα τα δύο λιοντάρια, ζουν στο γραφείο του διευθυντή του ζωολογικού κήπου και παίζουν με μια άσπρη τίγρη που γεννήθηκε το Μάιο. 




Διαβάστε περισσότερα »

Γάτες εγκλωβισμένες για μήνες σ’ ένα υπόγειο στην Πανεπιστημίου

Στις 15 Ιουλίου μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου «Αδέσποτη Ζωή» (Stay Life) άνοιξαν ένα υπόγειο στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Πανεπιστημίου, μετά από παράκληση των ιδιοκτητών των καταστημάτων, που... βρίσκονται εντός της στοάς, για να απεγκλωβίσουν τις γάτες, που ζούσαν κλειδωμένες εκεί από τον περασμένο Ιανουάριο!

Τα μέλη του της «Αδέσποτης Ζωής» περιγράφουν τη φρίκη, που αντίκρισαν, την επίθεση που δέχτηκαν, και ζητούν τη βοήθεια μας σε φάρμακα για τα ζώα αλλά και χώρους φιλοξενίας.

Όπως εξηγούν: «Μέσα στο υπόγειο “ζουν” 5 γάτες. Είναι άγνωστο το πως κατάφεραν, να επιβιώσουν οι γάτες αυτές χωρίς νερό, αφού από τον Ιανουάριο βρέθηκαν και μεγάλωναν στον χώρο αυτό.

“Φιλόζωη” ιδιοκτήτρια καταστήματος της γύρω περιοχής, τάιζε τις γάτες αυτές με αποφάγια, πετώντας τα από ένα περιφραγμένο με σύρμα, από το οποίο δεν μπορούσαν να βγουν οι γάτες και έτσι τους πέταγε το φαγητό από πάνω.

Φαίνεται πως η κυρία αυτή δε σκέφτηκε ποτέ, να βρει τρόπο, να ανοίξει το υπόγειο, για να βγουν οι γάτες και να μεταφερθούν για περίθαλψη και στείρωση σε κτηνιατρική κλινική, με αποτέλεσμα, να συσσωρεύονται δεκάδες σκουπίδια και αποφάγια στον χώρο.

Αυτό, που αντικρίσαμε και ζήσαμε, ήταν κάτι το εξωφρενικό. Εκατομμύρια ψύλλοι ανέβηκαν πάνω μας, ενώ η μυρωδιά πρόδιδε την ύπαρξη πτωμάτων. Ευτυχώς κάποιες από τις γάτες ακόμα ζουν, αλλά είναι άγνωστο το πως θα καταφέρουμε, να τις πιάσουμε. Έχει ήδη στηθεί παγίδα και ελπίζουμε πως αύριο θα πιαστεί κάποια από αυτές.

Έχουμε καλέσει ειδικό γεωπόνο να απολυμάνει το χώρο από τους ψύλλους, χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή των γατιών, αφού η πρόσβαση είναι αδύνατη, λόγω των επιθέσεων από τους ψύλλους, που δέχονται, όσοι μπαίνουν στον χώρο.

Εδώ και 4 ημέρες ασχολούμαστε με την επίλυση ενός προβλήματος, που δημιούργησε μια “φιλόζωη” κυρία.

Ζητάμε τη βοήθεια σας, για την περίθαλψη των γατιών, που θα βρεθούν, ώστε να γίνει σωστά η περίθαλψη και η στείρωση τους και να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο, ίσως σε κάποιο κήπο και να ζήσουν ευτυχισμένες.

Ζητάμε επίσης την βοήθεια σας σε frontline spray ή effipro spray καθώς και drontal για εσωτερική και εξωτερική αποπαρασίτωση. Αν μπορείτε να βοηθήσετε, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα email: xeni_menegaki@yahoo.gr και marina.lymperopoulou@stray-life.gr».

Αυτό δεν είναι φιλοζωία!

Θυμίζουμε, ότι φιλοζωία δεν είναι, να ταΐζουμε εγκλωβισμένα ζώα, που αναπαράγονται ανεξέλεγκτα και υποφέρουν δυσβάσταχτα. Φιλοζωία είναι, να τα προστατεύουμε, να τα στειρώνουμε, να αποπαρασιτώνουμε, να ενοχλούμε τις αρχές, ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αν εμείς δεν έχουμε χρήματα ή δεν γνωρίζουμε, που πρέπει να απευθυνθούμε, για να τα σώσουμε.

Αν χρησιμοποιούμε τα αδέσποτα, όπως κάνουν οι συλλέκτες ζώων, τότε και εκείνα βασανίζουμε - αφού τα εκθέτουμε σε πολυάριθμούς κινδύνους - και φυσικά δεν περιορίζουμε τον τεράστιο πληθυσμό τους, αφού γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι το 1.000.000 αδέσποτα, που περιφέρονται παντού στην Ελλάδα, γίνονται έρμαια στα χέρια αδίστακτων ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα »

Συγκλονιστική εικόνα: Δελφίνι μεταφέρει το νεκρό μωρό του


Μια συγκλονιστική εικόνα κάνει το γύρο των ΜΜΕ σε όλον τον κόσμο σήμερα...

...Η φωτογραφία αυτή, δείχνει ένα δελφίνι να κουβαλά το νεκρό μωρό του, στο κόλπο Guangxi Zhuang Region στην Κίνα.
Πρόκειται για μια περιοχή που είναι γεμάτη δελφίνια και αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες.
Πιθανολογείται ότι το δελφινάκι, χτυπήθηκε από την προπέλα βάρκας και η μαμά δελφίνι δεν το άφησε...
Το μητρικό ένστικτο είναι κοινό σε όλα τα ζώα...

Πηγή: newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ο σκύλος με το πιο χλιδάτο σπίτι!

Αυτός ο σκύλος σίγουρα είναι ο πιο τυχερός στο κόσμο, καθώς μπορεί και απολαμβάνει το πιο χλιδάτο σπίτι για σκυλιά, που έχει δημιουργηθεί ποτέ! 
Διαβάστε περισσότερα »

Γατάκι τα βάζει με ντόπερμαν! [Video]

Αυτό το χαριτωμένο γατάκι, μάλλον έχει βάλει σκοπό να αυτοκτονήσει, καθώς πηγαίνει όλη την ώρα και πειράζει ένα ντόπερμαν...
Ευτυχώς γι' αυτό όμως, ο πελώριος αυτός σκύλος, το παίρνει στη πλάκα και απλά παίζει μαζί του... Βέβαια δεν μπορούμε να πούμε, το γατάκι φαίνεται να έχει κότσια και μάλιστα μεγάλα!
Διαβάστε περισσότερα »

Φιλόζωοι εναντίον της συμμετοχής των αλόγων σε τουριστικές επιδείξεις!

Φιλόζωοι αντιδρούν κατά της συμμετοχής των αλόγων σε τουριστικές επιδείξεις. Και αντέδρασαν, υπερβολικά, κατά τη γνώμη μας, εναντίον εκδήλωσης, που έγινε στο... Δρέπανο Ηγουμενίτσας. Σε ανακοίνωση του φιλοζωικού σωματείου Ηγουμενίτσας, τονίζεται: "Το σωματείο μας καταδικάζει τις ιππικές επιδείξεις ως παράνομες και ανήθικες ως προς την πλευρά των ζώων. Η εκμετάλλευση ζώων για επιδείξεις απαγορεύεται σύμφωνα με τον νόμο 2039/Αρθρο 12 ,παρ 1 «απαγόρευση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα".

Σε κανονικές περιπτώσεις θα έπρεπε να ελεγχθεί η νομιμότητα από τους αρμόδιους φορείς πριν δοθεί η άδεια από τον δήμο. Το σωματείο μας δεν έκανε καταγγελία, θέλοντας έτσι να δείξει καλή διάθεση άλλα και να προβούμε σε ενημέρωση του κόσμου και ιδιαίτερα του φορέα της εκδήλωσης . Πιστεύουμε ότι ο Ιππικός όμιλος καθώς και ο Δήμος που έδωσε την άδεια, δεν γνώριζε την καινούργια νομοθεσία. Σε επόμενη εκδήλωση όμως είτε στην Ηγουμενίτσα ή σε άλλο Δήμο θα κληθεί αμέσως η αστυνομία . Νομικά η κακοποίηση ζώου με πρόθεση θεωρείται κακούργημα και διώκεται αυτεπάγγελτα . Ως χώρα , όσο και αν φαίνεται παράξενο, έχουμε έναν από τους δημοκρατικότερους νόμους στην Ευρώπη για τα ζώα. Εμείς σαν πολίτες της χώρας αυτής μαζί με τις αρμόδιες αρχές του κράτους είμαστε υπεύθυνοι για την εφαρμογή του νόμου. Τα άλογα είναι ζώα συντροφιάς πλέον και έτσι πρέπει να τα βλέπουμε. Είναι ζώα που υποτάσσονται εύκολα στον άνθρωπο και έχουν ανάγκη την φροντίδα του, όπως ακριβώς ο σκύλος. Ας τιμήσουμε αυτά τα ζώα για την ιστορία που μας προσέφεραν. Ας μην τα γελοιοποιούμε βάζοντας τα σε επιδείξεις και αγώνες ταχύτητας".

katoci.com
Διαβάστε περισσότερα »

25 ζωάκια που αντιμετωπίζουν δημιουργικά τον καύσωνα! (εικόνες)


Αρκούδες, κοάλα, πάντα, τίγρεις, σκύλοι, γάτες και μαϊμούδες βρίσκουν τους δικούς τους τρόπους να δροσιστούν στις καυτές ημέρες... 
...του καλοκαιριού. Πάρτε παράδειγμα και δράστε ανάλογα:






























Πηγή: enimerosi24.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τον κακοποιούσε και τον άφησε να πεθάνει αλυσοδεμένο κάτω από τον καυτό ήλιο!


Άλλο ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου στη Κρήτη έρχεται στην επιφάνεια προκαλώντας αμηχανία και προβληματισμό σε... 
...όλους όσους προσπαθούν να περιορίσουν τέτοιου είδους φαινόμενα.

Κοντά σε παιδικές κατασκηνώσεις στα Χανιά της Κρήτης ένας αγρότης είχε μέσα σ’ ένα περιφραγμένο χώρο μαζί με τα πρόβατα τις κατσίκες και τις κότες του και δύο ασπρόμαυρα σκυλιά. Τα ζώα εδώ και 8 μήνες τα κακοποιούσε συχνά, όπως καταγγέλλει μια γειτόνισσα του, η οποία είχε προσπαθήσει να του εξηγήσει – αν και δεν γνώριζε καλά ελληνικά – ότι βλάπτει τα ζώα και πως ο τρόπος, που τους συμπεριφέρεται, είναι το λιγότερο απάνθρωπος.

Αυτή η γυναίκα κατήγγειλε στον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η προστασία των ζώων» το τι περνούσαν αυτά τα πλάσματα καθώς το ένα πέθανε χθες (16-07-2012) προφανώς από θερμοπληξία, αφού ο ιδιοκτήτης του το είχε αλυσοδεμένο και εκτεθειμένο διαρκώς στον ανελέητο ήλιο.

Η γυναίκα εξήγησε, ότι αυτός ο αγρότης χτυπούσε τα σκυλιά, αν δεν πήγαιναν κοντά του κάθε φορά, που τα καλούσε, με ένα κομμάτι πλαστικού σωλήνα ποτίσματος!
Την τελευταία εβδομάδα, όπως εξήγησε η καταγγέλλουσα, είχε τα ζώα αλυσοδεμένα μέσα στον ήλιο. Σύμφωνα με το flashnews.gr, το ένα τελικά πέθανε χθες ενώ το άλλο μετά τις διαμαρτυρίες, που του έκαναν οι γείτονες, το εξαφάνισε!
Το ζώο, που δεν άντεξε και πέθανε ήταν δεμένο στον φράχτη χωρίς ίχνος στεγάστρου, (όπως φαίνεται στη φωτό) να το προστατεύει. Το δεύτερο, το οποίο και εξαφάνισε, ήταν δεμένο δίπλα σε μια δεξαμενή νερού και έτσι είχε για κάποιες ώρες ανάλογα με το σημείο, που έπεφτε ο ήλιος, κάποια ελάχιστα εκατοστά χώρου, τα οποία ήταν σκιερά.
Αρκετοί γείτονες είχαν μπει μέσα στο κτήμα, είχαν λύσει τα σκυλιά και τους είχαν δώσει νερό, αφού ούτε αυτό δεν έκανε ο ιδιοκτήτης τους. Η γυναίκα, που καταγγέλλει την κακοποίηση των ζώων, αφού όλες οι προσπάθειες για να συμμορφωθεί απέβησαν άκαρπες, σε μερικές μέρες επιστρέφει στην πατρίδα της.

Πηγή: newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τέσσερα γατάκια σώθηκαν την τελευταία στιγμή

Βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο που πήγαινε για παλιοσίδερα

Την ώρα που οι εργάτες στη μάντρα αυτοκινήτων στο Birmingham ετοιμάζονταν να κάνουν… παλιοσίδερα μια Porsche 944 του 1989 άκουσαν νιαουρίσματα και… ύστερα από λίγα λεπτά είδαν μπροστά τους τέσσερα μικρά νεογέννητα γατάκια στο σημείο που ήταν η ρεζέρβα!

«Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου μας το έφερε γιατί ήθελε να βγάλει μερικά χρήματα από τα παλιοσίδερα. Το είχαμε στη μάντρα για περίπου δύο εβδομάδες μέχρι που ήταν έτοιμο για να μπει στο μηχάνημα για να το συνθλίψουμε. Λίγα δευτερόλεπτα προτού το “λιώσουμε” ακούσαμε αχνά τα νιαουρίσματα από το πορτ-μπαγκάζ» είπε ο διευθυντής της μάντρας Carl Dowling. 

Από εκείνη τη στιγμή τα «υιοθέτησε» στο γραφείο του, μέχρι να τους βρει ένα νέο σπιτικό. 














newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

«Σαφάρι» σε τρεις τροχούς!


Φωτογραφίες… γνωριμίας με άγρια ζώα

Τι γίνεται όταν το ταχύτερο ζώο στον πλανήτη συναντά το πιο αργό αυτοκίνητο; Απλό: το κυνηγά, το πιάνει και το… τρώει. Ή περίπου έτσι. Αυτό συνέβη και στο πάρκο Longleat Safari and Adventure Park στο Wiltshire της Βρετανίας όταν ο συντάκτης της Daily Mail Paul Harris «εισέβαλε» στο χώρο των τσιτάχ με ένα τρίκυκλο Peel Car του 1960. 

Οι Casey και Max, δύο τρίχρονα τσιτάχ του πάρκου βρέθηκαν απέναντι στο «Trident», ένα όχημα που μοιάζει περισσότερο με συγκρουόμενο παρά με κανονικό αυτοκίνητο. 

Και τι μπορεί να κάνει κανείς όταν βρίσκεται τετ α τετ με δύο τσιτάχ με μόνη προστασία το αυτοκινητάκι αυτό; Να μείνει ακίνητος και να κρατά την ανάσα του. Και να προσεύχεται το βρετανικής κατασκευής όχημα να αντέξει στα δόντια και τα νύχια των μεγάλων αιλουροειδών. 

Αφού ειδώθηκαν πραγματικά από πολύ κοντά, για καλή τύχη του συντάκτη, τα τσιτάχ κάποια στιγμή βαρέθηκαν και έφυγαν- να και το ένα τον κυνήγησε την ώρα που τα αποχαιρετούσε. 











Έτσι ο Harris είχε την ευκαιρία να γνωριστεί και με άλλα ζώα






newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »