Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Σκύλος θρηνεί για τον φίλο του (video)

Ένα συγκινητικό video που αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ευαισθησία των σκύλων αναρτήθηκε στοYoutube την Κυριακή.
Στο video φαίνεται ένας σκύλος που θάβει ένα νεκρό κουταβάκι, μια πράξη που δείχνει ότι και τα ζώα θρηνούν για τον θάνατο των αγαπημένων τους.
Χρησιμοποιώντας την μύτη του ο σκύλος καλύπτει σταδιακά το σώμα του νεκρού ζώου με χώμα. Η τοποθεσία είναι άγνωστη.
Μεγάλη συγκίνηση είχε προκαλέσει και ένα video που έκανε τον γύρο του κόσμου πέρυσι τον Οκτώβριο και το οποίο δείχνει έναν σκύλο που για επτά ημέρες θρηνούσε για τη νεκρή φίλη του, που χτυπήθηκε σε αυτοκινητόδρομο στη Ρωσία(Δείτε εδώ το video)
Αμέσως μετά το ατύχημα ο σκύλος έσυρε το κουφάρι της φίλης του μακριά από τον δρόμο και άρχισε να θρηνεί για τον χαμό της.
Για πολλές ημέρες αρνούνταν να την εγκαταλείψει, ενώ την έσπρωχνε με τις πατούσες του για να την κάνει να ξανασηκωθεί.
Επιπλέον, ο σκύλος, που έγινε γνωστός από αφιερώματα στα μέσα ενημέρωσης, προσπαθούσε να κρατήσει το σώμα της ζεστό περιμένοντας για ένα θαύμα.
econews
Διαβάστε περισσότερα »

Ο ασχημότερος σκύλος του 2013 (video)

Ένας σκύλος με τεράστιο κεφάλι και πόδια πάπιας, διασταύρωση μπόξερ, μπιγκλ και μπάσετ χάουντ νίκησε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ασχημότερου Σκύλου, που διεξήχθη για 25η χρονιά στην Καλιφόρνια.
Ο Walle, ηλιακίας τεσσάρων ετών, εμφανίστηκε στον διαγωνισμό τελευταία στιγμή και κρίθηκε ο ασχημότερος από τους 30 σκύλους που συμμετείχαν.
«Αυτός ο σκύλος μοιάζει σαν να υπέστη επεξεργασία στο photo-shop, με στοιχεία από αρκετούς σκύλους και ενδεχομένως και άλλα ζώα», δήλωσε ο Brian Sobel, κριτής του διαγωνισμού.
Ο Walle κατατρόπωσε τους αντιπάλους του και έσπασε την μακρόχρονη κυριαρχία των φαλακρών τσιουάουα στον διαγωνισμό ασχήμιας.
Η ιδιοκτήτριά του, που τον υιοθέτησε μόλις σε ηλικία τριών μηνών, δέχεται επικριτικά σχόλια για το παρουσιαστικό του σκύλου της, ωστόσο η ίδια δηλώνει ότι τον αγαπά πάρα πολύ.
Οι κριτές δήλωσαν ότι αυτό που τους εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το περίεργο περπάτημα του Walle, ο οποίος κέρδισε χρηματικό έπαθλο 1.500 δολαρίων και θα παρουσιαστεί σε πολλές εκπομπές στην τηλεόραση.
Οι σκύλοι που συμμετέχουν στον διαγωνισμό κρίνονται για τη φυσική τους ασχήμια και το πόσο αδέξιοι είναι. 
Διαβάστε περισσότερα »

Σπάνια φάλαινα εντοπίστηκε για πρώτη φορά μετά από 61 χρόνια


swsti-falaina-101950Την απειλούμενη φάλαινα Eubalaena japonicaεντόπισε και βιντεοσκόπησε για πρώτη φορά μετά από 61 χρόνια ο θαλάσσιος βιολόγος John Ford, στα ανοιχτά των ακτών της βρετανικής Κολομβίας.
Πρόκειται για ένα από τα σπανιότερα είδη φάλαινας με εκτιμώμενο παγκόσμιο πληθυσμό 500 άτομα, τα 50 εξ αυτών στον ανατολικό Ειρηνικό.
Όπως δήλωσε στο στη ειδησεογραφική ιστοσελίδα του Βανκούβερ «The Province», ο βιολόγος όλη του τη ζωή έψαχνε τις σπάνιες φάλαινες, ωστόσο ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα έβρισκε μια.
Τα ζώα κυνηγήθηκαν ανελέητα το 1800 για το λίπος και τις μπαλένες τους που φιλτράρουν το νερό στο στόμα τους για να συγκρατήσουν τα μικρά ψάρια.
Είναι γνωστές και ως «σωστές φάλαινες» επειδή θεωρούνταν ότι είναι οι σωστές φάλαινες για να κυνηγήσει κάποιος.
Κινούνται πολύ αργά, το βάρος τους φτάνει τους 70 τόνους.

Διαβάστε περισσότερα »

H εντυπωσιακή «χνουδωτή» ροζ νυχτοπεταλούδα!


Μια εντυπωσιακή νυχτοπεταλούδα ξεχωρίζει για το εντυπωσιακό ροζ-κίτρινο χρώμα της, καθώς έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τις εν λόγω πεταλούδες (ξέρετε αυτές που προσεγγίζουν τα βράδια το φως) σε ένα συνηθισμένο και αδιάφορο καφε-μπεζ χρώμα. Η Dryocampa rubicunda, όπως είναι η επιστημονική ονομασία της, διαθέτει τα ωραιότερα χρώματα του είδους και για το λόγο αυτό ονομάζεται Rosy Maple Moth ή πιο απλά»ροζούλα». Ζει στη βόρεια Αμερική και τρέφονται κυρίως με φύλλα σφενδάμνου, φυτό το οποίο επιλέγουν και για να γεννήσουν τα αυγά τους.

perierga.gr - Η "χνουδωτή" ροζ νυχτοπεταλούδα!
Πέρα από το παράδοξο χρώμα των φτερών τους, διακρίνονται και για το χνούδι που έχουν στα φτερά τους και κυρίως στο κεφάλι τους. Το μέγεθός τους δεν ξεπερνά τα μερικά εκατοστά, ενώεπιλέγουν συνήθως φυτά παρόμοιου χρωματισμού με το δικό τους για να προστατευονται με τον τρόπο αυτό από τους εχθρούς τους. Εμφανίζονται σε κήπους και πάρκα, και αποτελούν ένα από τα ωραιότερα φωτογραφικά θεάματα.
perierga.gr - Η "χνουδωτή" ροζ νυχτοπεταλούδα!
perierga.gr - Η "χνουδωτή" ροζ νυχτοπεταλούδα!
perierga.gr - Η "χνουδωτή" ροζ νυχτοπεταλούδα!
perierga.gr - Η "χνουδωτή" ροζ νυχτοπεταλούδα!
perierga.gr - Η "χνουδωτή" ροζ νυχτοπεταλούδα!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Πέρασαν λεοπάρδαλη για αγριόγατα και τη σκότωσαν


Άγνωστο από πού προερχόταν

Προσπαθώντας να προστατεύσουν τις γάτες τους από επίθεση άγιου ζώου, μία γυναίκα από την Ιντιάνα, στις ΗΠΑ, με τον σύντροφό της πυροβόλησαν έναν «εισβολέα» στην αυλή τους που νόμιζαν πως ήταν αγριόγατα. Προς μεγάλη τους έκπληξη ανακάλυψαν πως ήταν μία.. λεοπάρδαλη! 

Οι αρχές της πολιτείας προσπαθούν να βρουν το πώς βρέθηκε η λεοπάρδαλη εκεί καθώς δεν εντοπίζονται λεοπαρδάλεις στη βόρεια Αμερική, πόσω μάλλον στο Charlestown. 

Σύμφωνα μία γειτόνισσα, η γυναίκα και ο σύντροφός της έμειναν ξύπνιοι όλη τη νύχτα προσπαθώντας να καταλάβουν εάν υπήρχε κάποια αγριόγατα στην αυλή τους. Όταν είδαν το αιλουροειδές ο άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε το ζώο πριν πλησιάσει περισσότερο, χωρίς να καταλάβει πως επρόκειτο για λεοπάρδαλη. 

Οι κάτοικοι της Ιντιάνα επιτρέπεται να έχουν εξωτικά αιλουροειδή στα σπίτια τους αλλά θα πρέπει να έχουν άδεια γι’ αυτά.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Μία τίγρη... ηθοποιός


Ώρα για εκπαίδευση και παιχνίδι

Μπορεί να είναι ώρα εκπαίδευσης αλλά πάντα υπάρχει χρόνος και όρεξη για παιχνίδι. Και τότε ο εκπαιδευτής Randy Miller αφήνει τη γλυκιά Eden, που ζυγίζει σχεδόν 180 κιλά, ακόμα και να τον ρίξει κάτω και να πέσει από πάνω του. 

Ο 45χρονος εκπαιδεύει την Eden, την οποία μεγάλωσε από τη γέννησή της, ταϊζοντάς τη με το χέρι, προκειμένου να λάβει μέρος σε ταινίες του Χόλλυγουντ. 

Ο Randy ντούμπλαρε τον Russell Crowe στις σκηνές με την τίγρη στην ταινία «Μονομάχος».

Δείτε τις φωτογραφίες 



newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Βρέθηκε νεκρή σε σήψη μια καρέτα-καρέτα


Άγνωστες οι συνθήκες θανάτου της

Μία ακόμη νεκρή θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα, την τέταρτη μέσα στον Ιούνιο, εντόπισε ένας ψαράς, το πρωί στον Αμβρακικό κόλπο, στο λιμανάκι του Αγίου Σωτήρα. 

Η χελώνα βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη, ενώ σύμφωνα με τους λιμενικούς που την περισυνέλεξαν, είναι δύσκολο να διαγνωστεί, εάν ο θάνατός της, προήρθε από τραυματισμό η φυσικά αίτια. Ο Φορέας Διαχείρισης υγροτόπων Αμβρακικού, κάνει έκκληση ευαισθητοποίησης των ψαράδων και των πολιτών γενικότερα, όταν εντοπίζουν τραυματισμένες χελώνες καρέτα –καρέτα, να ενημερώνουν αμέσως τους αρμόδιους.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »