Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Διάλογος μίας βίδρας....με γυναίκα! [video]

Nellie, δείτε και ακούστε τον διάλογο μίας βίδρας....
με γυναίκα!!

Δείτε το βίντεο απο τον ζωολογικό κήπο του Defiance!



aetisiomati.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Θαλάσσια χελώνα τραυματισμένη από παραγάδι στον κόλπο του Πόρτο Ράφτη

Το απόγευμα της Δευτέρας, οι λουόμενοι στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στο Πόρτο Ράφτη είδαν με έκπληξη έναν κολυμβητή να τραβάει από τα ανοιχτά προς την παραλία κάτι...
πραγματικά μεγάλο. Τόσο μεγάλο όσο μία θαλάσσια χελώνα, η οποία κείτονταν ακίνητη στο βυθό, πληγωμένη από παραγάδι.

Ο ευαισθητοποιημένος κολυμβητής, τραβώντας τη χελώνα από τα σκοινιά του παραγαδιού -σημειωτέον, το αγκίστρι βρισκόταν στο στόμα του αμφίβιου- κατάφερε να τη βγάλει στην ακτή προκειμένου να της προσφέρει βοήθεια. Μικροί και μεγάλοι που μαζεύτηκαν γύρω από το ζώο πρόσφεραν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να το διατηρήσουν στη ζωή, ενώ ο άνθρωπος που την έσωσε προσπαθούσε να βρει τρόπο να μεταφερθεί με ασφάλεια στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών Αρχέλων, στη Γλυφάδα.

Το παράδοξο; Ενώ όλος ο κόσμος έσπευσε να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορούσε, η αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα του Πόρτο Ράφτη, παρά το γεγονός ότι κλήθηκαν αδιαφόρησαν επιδεικτικά.

Διαβάστε περισσότερα »

Ένα βήμα πριν από την εξαφάνιση

Παγκόσμια εστία εξαφάνισης σπάνιων ειδών χαρακτηρίζεται η περιοχή της ανατολικής Ασίας, καθώς εκεί εντοπίζονται τα περισσότερα...
από τα απειλούμενα με αφανισμό ζώα του πλανήτη. Από τις ακτές της Σιβηρίας μέχρι το νοτιότερο άκρο της χερσονήσου της Ινδοκίνας, οι ασιατικοί βιότοποι αποτελούν έναν πραγματικό θησαυρό της παγκόσμιας φύσης, καθώς θεωρείται ότι δίνουν καταφύγιο σε τουλάχιστον 8.000 διαφορετικά είδη ζώων, που δεν συναντώνται πουθενά αλλού στον κόσμο. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Διεθνούς Ενωσης για την Προστασία της Φύσης του ΟΗΕ, στη λίστα των ειδών που κινδυνεύουν εντάσσονται και ζώα που μόλις πριν από πέντε χρόνια διατηρούσαν υγιείς πληθυσμούς. Αιτία της οικολογικής γενοκτονίας θεωρείται η «επέλαση του ανθρώπου» δηλαδή, οι αλματώδεις ρυθμοί ανάπτυξης που παρατηρούνται στις ασιατικές οικονομίες, εις βάρος των φυσικών οικότοπων. Τέσσερα από τα δεκάδες ζώα που κινδυνεύουν είναι η βασιλική κόμπρα, η βακτριανή καμήλα, ο ρινόκερος της Ιάβας και η σιβηριανή τίγρη.

Βασιλική κόμπρα

Στην Ινδία αποτελεί θρησκευτικό σύμβολο, έστω κι αν ένα μόλις γραμμάριο από το δηλητήριό της μπορεί να σκοτώσει συνολικά 150 ενήλικες άνδρες. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, το αποτέλεσμα από τη μείωση των δασικών εκτάσεων σε όλες ανεξαιρέτως τις ασιατικές χώρες είναι να έρχεται σε άμεση επαφή με τον άνθρωπο, μια συνάντηση που τις περισσότερες φορές είναι θανάσιμη για το μήκους 6 μέτρων επιβλητικό φίδι. Η βασιλική κόμπρα αποτελεί τη νεότερη είσοδο στη Βίβλο με τα Απειλούμενα Είδη του ΟΗΕ, όπου επισημαίνεται ότι τα αποσπασματικά μέτρα προστασίας της, όπως η ποινή φυλάκισης που επιβάλλεται στην Ινδία σε περίπτωση θανάτωσης του φιδιού, δεν είναι αρκετά για τη διασφάλιση της διαιώνισης του ερπετού.

Βακτριανή καμήλα

Οι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι είναι από τα πρώτα ζώα που εξημέρωσε ο άνθρωπος, καθώς υπάρχουν αναφορές για τη χρήση της μέχρι και 2.500 χιλιάδες χρόνια π.Χ. Η βακτριανή καμήλα αποτελούσε το βασικό μέσο μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών για τους αρχαίους πληθυσμούς της Μέσης Ανατολής και της κεντρικής Ασίας, καθώς μπορεί να αντέξει εξαιρετικά μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας. Υψώνεται μέχρι και 3,5 μέτρα πάνω από το έδαφος, ενώ είναι ένα από τα ελάχιστα ζώα στον πλανήτη που τρώνε χιόνι για να ενυδατώσουν τον οργανισμό τους. Σταδιακά, εκτοπίστηκε από το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας και τώρα εντοπίζεται μόνο σε περιοχές της Κίνας και της Μογγολίας. Ο πληθυσμός της είναι μικρότερος των 1.000 ζώων.

Ρινόκερος της Ιάβας

Μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα ο μικρόσωμος ρινόκερος της Ιάβας ζούσε στο μεγαλύτερο μέρος των δασών της Ινδοκίνας και της Ινδονησίας. Σήμερα, μόλις δύο πληθυσμιακές ομάδες του παχύδερμου, 40 και 60 ζώων αντίστοιχα, έχουν επιβιώσει στο δυτικότερο άκρο της Ιάβας, του πολυπληθέστερου νησιού του Ινδονησιακού αρχιπελάγους. Η βασική αιτία που τον ωθεί στην εξαφάνιση είναι η λαθροθηρία. Το κρέας του πωλείται στη μαύρη αγορά μέχρι και 30.000 δολάρια το κιλό, καθώς θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες...

Σιβηριανή τίγρη

Το αιλουροειδές της βόρειας Ασίας έχει τη δυνατότητα να τα βάζει ακόμη και με αρκούδες, οι οποίες μάλιστα αποτελούν το 7% της διατροφής τους. Εδώ και δεκαετίες ωστόσο, ο αριθμός τους στη φύση έχει μειωθεί δραματικά, εξαιτίας της παράλληλης μείωσης του πληθυσμού εκατοντάδων άλλων ασιατικών ειδών. Η τίγρης της Σιβηρίας εντοπίζεται πλέον μόλις στο 10% των αρχικών της βιότοπων και υπολογίζεται ότι έχουν απομείνει περίπου 250 ζώα, ενώ εκτιμάται ότι πρόκειται να εξαφανιστεί ολοκληρωτικά μέχρι το 2020 αν ο πληθυσμός της δεν επανακάμψει.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Δηλητηρίασαν έξι αδέσποτα σκυλιά στην Ξάνθη

Μαζική δηλητηρίαση έξι αδέσποτων σκύλων καταγγέλλουν φιλόζωοι της Ξάνθης. Όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι, άγνωστοι μέχρι στιγμής...έριξαν φόλες σε αδέσποτα σκυλιά, θανατώνοντάς τα. Για το περιστατικό ειδοποιήθηκαν οι αρχές, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται αντίστοιχα περιστατικά στην περιοχή, με πιο πρόσφατη αυτή της μαζικής δηλητηρίασης αλόγων.
ThrakiToday 
Διαβάστε περισσότερα »

Εξοντώνουν τις νεροχελώνες στον Αλμυρό στο Γάζι Ηρακλείου

Τους τελευταίους δύο μήνες οι εθελοντές του προγράμματος «Δίκτυο Παρακολούθησης της Κατάστασης των Υγρότοπων της Κρήτης» αναφέρουν συχνά την...
παρουσία νεκρών νεροχελώνων στον υγρότοπο Λίμνη και Ποταμό Αλμυρού του Δήμου Μαλεβιζίου.

Αυτό καταγγέλλει με σχετικό δελτίο Τύπου το WWF και τονίζει: «Στις επισκέψεις μας στην περιοχή έχουμε εντοπίσει 15 άτομα σε προχωρημένη σήψη και δυο με σπασμένο το καβούκι ενώ σίγουρα ο αριθμός των νεκρών ατόμων είναι πολύ μεγαλύτερος.

Η Γραμμωτή Νεροχελώνα (Mauremys rivulata), απαντάται σε 31 νησιά της Ελλάδας.

Παρόλο που είναι ανθεκτική στη ρύπανση, το είδος απειλείται από την καταστροφή των υγρότοπων και των παρόχθιων εκτάσεων, όπου εναποθέτει τα αυγά της για να αναπαραχθεί.

Ιδιαίτερα, ο υγρότοπος του Αλμυρού ήταν ένας "παράδεισος" για τις νεροχελώνες λίγες δεκαετίες πριν.

Μέχρι και πριν 50 χρόνια διατηρούσε έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς της Κρήτης (πολλές χιλιάδες άτομα), έκτοτε όμως ο αριθμός τους μειώνεται ταχύτατα λόγω μπαζωμάτων, επιχωματώσεων, δόμησης (κυρίως παράνομης) και επέκτασης των καλλιεργειών.

Στον διαρκώς μειούμενο πληθυσμό της νεροχελώνας στον Αλμυρό προστέθηκε μια ακόμα πίεση από το ψάρεμα, παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται ρητά από τη νομοθεσία, καθώς η περιοχή είναι Καταφύγιο Άγριας Ζωής !

Το παράνομο ψάρεμα ασκείται στον υγρότοπο του Αλμυρού συστηματικά σε τουλάχιστον 30 διαμορφωμένες θέσεις και στις 2 όχθες του ποταμού, οι οποίες μάλιστα είναι και γεμάτες σκουπίδια.

Γίνεται συνήθως με πετονιά αλλά και με ψαροντούφεκο ενώ διαδεδομένη είναι η χρήση κιούρτων. Οι κιούρτοι είναι κλωβοί-παγίδες που προσελκύουν τα ψάρια με τροφή και όταν μπουν δεν μπορούν να βγουν.

Μαζί με τα ψάρια εισέρχονται και χελώνες οι οποίες όμως δεν αντέχουν την ολονύκτια παραμονή μέσα στο νερό και πνίγονται. Τα νεκρά ζώα στη συνέχεια πετιούνται από τους ψαράδες στον ποταμό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται υποβαθμιστικές ενέργειες και παράνομες δραστηριότητες στην περιοχή.

Η δημοσιοποίηση καταγγελιών για εκχερσώσεις, απόθεση στερεών υλικών κ.ά., και η συνεχής ενημέρωση των υπηρεσιών για τα προβλήματα που Αλμυρού γίνεται σε μηναία σχεδόν βάση και δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει βελτίωση.

Οι νεκρές νεροχελώνες του Αλμυρού είναι οι παράπλευρες απώλειες από μια παράνομη δραστηριότητα που ασκείται πολλά χρόνια συστηματικά χωρίς ποτέ να τιμωρηθεί κανείς.

Οι πινακίδες δεν αρκούν για την προστασία. Οι κατά τον νόμο «οικείοι αρμόδιοι φορείς» του Δήμου Μαλεβιζίου, της Περιφέρειας Κρήτης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης οφείλουν να κινητοποιηθούν».
flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Μετά από αυτό θα ξαναπετάξεις τσίχλα στον δρόμο;


Πρόκειται για μια πολύ κακιά και συνηθισμένη συνήθεια των Ελλήνων.
Πολλοί δρόμοι και πεζοδρόμια είναι γεμάτα τσίκλες αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο αισθητικό.

Δείτε την φωτογραφία που κυκλοφορεί στο Facebook και ξανασκεφτείτε την επόμενη φορά που θα θέλετε να πετάξετε την τσίκλα σας στον δρόμο.
sarotiko

Διαβάστε περισσότερα »

Aπίστευτο: Τουρίστες φιλόζωοι παίρνουν μαζί τους αδέσποτα σκυλιά της Ρόδου!


Απίστευτο κι όμως συμβαίνει και αυτό! Τουρίστες που παραθερίζουν στο νησί της Ρόδου κάνουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να πάρουν μαζί τους στην χώρα τους αδέσποτα σκυλιά…Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν πρόκειται για κάποιες "μεμονωμένες περιπτώσεις", αλλά για δεκάδες "υιοθεσίες" σκυλιών που σημειώνονται! Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες τα «πρωτεία» κατέχουν Γερμανοί τουρίστες, οι οποίοι δείχνουν την υπερβολική αγάπη που τρέφουν προς τα ζώα!

Χαρακτηριστικό είναι ένα περιστατικό που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Ρόδο, σύμφωνα με το οποίο, ζευγάρι τουριστών αναγκάστηκε να παραμείνει στο νησί μας περισσότερες ημέρες απ΄ ότι αρχικά είχε αποφασίσει, προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία... «υιοθέτησης» του σκυλιού που επέλεξε και φυσικά της μεταφοράς του ζώου στην πατρίδα τους!..

Όσο για το ποιες είναι οι διαδικασίες που ακολουθούνται;

Οι ενδιαφερόμενοι, αφού απευθυνθούν σε μια Φιλοζωική Οργάνωση της Ρόδου για «βοήθεια», προμηθεύονται με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, και στη συνέχεια, εκδίδεται και το διαβατήριο για να μπορεί το ζώο να περάσει από έλεγχο στο αεροδρόμιο έχοντας μαζί του όλα τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα!
sarotiko
Διαβάστε περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Κτήνη έβαλαν φωτιά σε σκύλο


Σοκ προκαλεί μια απίστευτη ιστορία βασανισμού σκύλου. Κτήνη τον περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και του έβαλαν φωτιά.
Η ιδιοκτήτρια του σκυλιού Natalie Agnew δεν το αναγνώρισε καν όταν το είδε να τρέχει κοντά στο σπίτι μέσα από ένα χωράφι στη Βόρεια Ιρλανδία.

Ήταν τέτοια η έκταση των τραυμάτων της σκυλίτσας στο κεφάλι και το σώμα και τόσο καμένο το τρίχωμά της που η Agnew νόμισε πως επρόκειτο για... τσακάλι που το είχε σκάσει από τον Ζωολογικό Κήπο του Μπέλφαστ.

Η αστυνομία βρήκε δύο μπουκάλια εύφλεκτου υγρού κοντά στο σπίτι της οικογένειας ενώ αυτόπτες μάρτυρες, ανάμεσά τους κι ένας από τους γιους της Agnew, είπαν πως είδαν δύο αγόρια- το ένα με κουκούλα- στην περιοχή, λίγο πριν την επίθεση.

Τις επόμενες εβδομάδες θα φανεί εάν η Cody θα τα καταφέρει...

Η οικογένεια έχει ξεκινήσει εκστρατεία αναζητώντας πληροφορίες για τους δράστες.

Ήδη η ομάδα «Justice for Cody» (Δικαιοσύνη για την Cody) στο Facebook έχει πάνω από 20.000 μέλη.

Δείτε τις σοκαριστικές φωτογραφίες...




sarotiko
Διαβάστε περισσότερα »