H ετήσια έκθεση υγείας κατοικίδων από το Νοσοκομείο ζώων Banfield είναι η μόνη του είδους της που αναλύει ιατρικά δεδομένα για περισσότερα από 2,6 εκατομμύρια ζώα.
Ο αντιπρόεδρος κτηνίατρος Jeffrey Klausner, DVM, MS, DACVIM αναφέρει ότι η έκθεση δίνει μία ολοκληρωμένη εικόνα της ζωής σκύλων και γατών.
 
Σημαντικά ευρήματα κλειδιά συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα όπως η σύνδεση μεταξύ στείρωσης και μεγαλύτερης διάρκειας ζωής των ζώων.
 
Σύμφωνα με την έκθεση, οι στειρωμένες αρσενικές γάτες ζουν 62% περισσότερο από τις αστείρωτες και οι στειρωμένες θηλυκές γάτες ζουν 39% περισσότερο από τις αστείρωτες.
 
Τα αρσενικά στειρωμένα σκυλιά ζουν επίσης 18% περισσότερο από τα μη στειρωμένα ενώ τα στειρωμένα θηλυκά σκυλιά ζουν κατά 23% περισσότερο από τα μη στειρωμένα.
 
Ο μέσος όρος ζωής μίας γάτας το 2012 ήταν τα 12 χρόνια και σημειώνεται αύξηση 10% αφού το 2002 υπολογιζόταν σε 11 χρόνια. Αντίστοιχα, ο μέσος όρος ζωής του σκύλου είναι 11 χρόνια, με αύξηση 4% (διαφορά 6 μηνών, από το 2002). Τα μικρόσωμα σκυλιά ζουν 41% περισσότερο από τις μεγαλόσωμες φυλές
adespota.gr