Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Θίο, ο σκύλος που πέθανε από λύπη αμέσως μετά τον χαμό του ανθρώπου του, πήρε το μετάλλιο ανδρείας και αφοσίωσης


Επίδοση του μεταλλίου ανδρείας του Θίο στην μητέρα και τις αδελφές του Τάσκερ από αξιωματικο του Βρετανικού στρατού
Τον Μάρτιο του 2011 ο Άγγλος στρατιώτης Τάσκερ, που πολεμούσε στο Αφγανιστάν, έπεσε νεκρός κτυπημένος από μια σφαίρα των Ταλιμπάν. Ο σκύλος του ο Θίο επέζησε. Όχι όμως για πολύ. Λίγες ώρες αργότερα πέθανε από κρίση επιληψίας που προκλήθηκε από  τη λύπη του. Ο Θίο ήταν στρατιωτικός ανιχνευτικός σκύλος και οι δυο τους ήταν αχώριστοι, μέρα και νύχτα.


Χθες, !9 μήνες μετά τον θάνατό του, απονεμήθηκε στον Θίο το μετάλλιο ανδρείας, που στην περίπτωση ανθρώπων αντιστοιχεί με τον σταυρό της Βικτώριας. Οι γονείς του Τάσκερ δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους. Πιστεύουν ότι η αναγνώριση του Θίο αντανακλά και στον γιο τους. «Το μετάλλιο είναι η αναγνώριση και επισφράγιση της σχέσης εμπιστοσύνης και αφοσίωσης ανάμεσα σε έναν σκύλο και έναν άνθρωπο», δήλωσαν.

Θίο και Τάσκερ σε δράση
Για πέντε μήνες Θίο και Τάσκερ υπηρέτησαν στην πρώτη γραμμή και πήραν μέρος σε πολλές επικίνδυνες αποστολές. Ο Θίο ξεχώριζε για την τόλμη του και την ικανότητά του να εντοπίζει εκρηκτικές ύλες. Πολλές φορές τα πυρομαχικά δεν ήταν στην επιφάνεια, αλλά κρυμμένα σε λάκκους και σπηλιές. Σε μια περίπτωση εντόπισε λίπασμα που χρησιμοποιούσαν οι Ταλιμπάν ως πρώτη ύλη για την κατασκευή βομβών.
Διαβάστε περισσότερα »

Ο σκύλος την έσωσε καλώντας τις πρώτες βοήθειες


Η Ντόροθι με τον Σπίριτ, τον ήρωα και σωτήρα της
Η Ντόροθι, μια ηλικιωμένη κυρία, χρωστά τη ζωή της στον  Σπίριτ, τον πιστό σκύλο υπηρεσίας που έχει. Όταν κάποια στιγμή έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο πάτωμα, διαπίστωσε με τρόμο ότι δεν μπορούσε να σηκωθεί μόνη της. Ο Σπίριτ αντιλήφθηκε τον κίνδυνο που διέτρεχε η κυρία του και εφάρμοσε αυτά που έμαθε στην εκπαίδευση, πάτησε το μεγάλο άσπρο κουμπί της ειδικής τηλεφωνικής συσκευής και κάλεσε τις πρώτες βοήθειες. 


 «Έπεσα στο πάτωμα στο μπάνιο. Έχω τα προβλήματά μου, όταν όμως βρέθηκα κάτω κατάλαβα ότι δεν είχα τις δυνάμεις να σταθώ στα πόδια μου», δήλωσε η Ντόροθι, που πάσχει από πλάγια μυατροφική σκλήρυνση, μια νευροεκφυλιστική νόσο που προκαλεί παράλυση σε όλο το σώμα. «Είπα τότε στον Σπίριτ να πατήσει το κουμπί του συναγερμού, πράγμα που έκανε».

Το άσπρο κουμπί που πάτησε ο Σπίριτ
Με το πάτημα του κουμπιού ενεργοποίησε το ειδικό τηλέφωνο και έστειλε αυτόματα το μήνυμα για παροχή βοήθειας. Τη συνέχεια μπορείτε να τη φανταστείτε. Η άφιξη του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού υπήρξε άμεση και σωτήρια.

Ο Σπίριτ ζει με την Ντόροθι από τον καιρό που ήταν κουτάβι. Όταν άρχισαν τα προβλήματα με την υγεία της, ανέθεσε την εκπαίδευση του Σπίριτ σε κάποιο οργανισμό που ειδικεύεται σε σκυλιά υπηρεσίας και θεραπείας.

Η εκπαίδευση του Σπίριτ είναι πιο εθρεία γιατί μπορεί να ενημερώνει την κυρία του όταν κάποιος είναι στην είσοδο του σπιτιού, όταν το τηλέφωνο κτυπά και όταν δεν λειτουργεί το σύστημα πυρασφάλειας. Επίσης ο Σπίριτ μαζεύει πράγματα από χάμω και τα φέρνει στην κυρία του, η οποία δυσκολεύεται να σκύψει. 

«Για μένα αυτός ο σκύλος είναι ο καλύτερός μου φίλος και ο ήρωάς μου», κατέληξε η Ντόροθι.

 
Διαβάστε περισσότερα »

Κύπρος : Αποφασίστηκε η σταδιακή μείωση των ζώων από το πρόχειρο καταφύγιο στον Λυθροδόντα




  
Στη λήψη μέτρων προχωρούν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Κύπρου προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των σκύλων που βρίσκονται σε οικία στον Λυθροδόντα. Σε επιθεώρηση που έγινε στο χώρο καταμετρήθηκαν και φωτογραφήθηκαν συνολικά 75 σκυλιά, ενώ βρίσκεται εκεί και αριθμός γάτων. (Σχετική με το θέμα είναι και προχθεσινή ανάρτηση με τίτλο «Κύπρος : Κόλαση για 80 ζώα. Σε άθλια κατάσταση σε αυτοσχέδιο καταφύγιο»,http://anthroposkaiskylos.blogspot.com/2012/10/80.html)


Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες αποφάσισαν ότι θα μειώνεται ο αριθμός των σκυλιών σταδιακά, έτσι ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να παραμείνει ένας αριθμός 20-25 σκυλιών, τα οποία να μπορεί να συντηρεί η ενοικιάστρια του σπιτιού.

Οι αρμόδιες Αρχές αποτάθηκαν ήδη σε φιλοζωικές οργανώσεις, οι οποίες είναι έτοιμες να αναλάβουν τη συντήρηση αριθμού ζώων, ενώ μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης θα προσπαθήσουν να βρουν άτομα να τα υιοθετήσουν. Μέχρι στιγμής έχει επιδειχθεί ενδιαφέρον για υιοθεσία έξι σκύλων.

 Σύμφωνα με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, η κάτοχος του μεγάλου αριθμού σκύλων είναι πρόθυμη να δώσει για υιοθεσία σκυλιά, δεδομένου ότι αυτοί που θα τα παραλάβουν θα αναλάβουν τη συντήρησή τους και δεν θα προχωρήσουν σε ευθανασία. «Ενδιαφέρεται να πάνε σε καλό σπίτι», όπως μας λέχθηκε χαρακτηριστικά. 

 Παράλληλα, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες έχουν αποφασίσει να πραγματοποιούν περιοδικά επιθεωρήσεις στο χώρο φύλαξης των ζώων για να διαπιστώνουν ότι μειώνεται ο αριθμός τους.

Ο κοινοτάρχης Λυθροδόντα Λάμπρος Λουκά, που παρέστη στην επιτόπια επίσκεψη, αναμένει την έκθεση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών προκειμένου να προχωρήσει στη λήψη μέτρων εναντίον της κατόχου των σκύλων δεδομένου ότι δεν διαθέτει άδεια κατοχής σκύλων. Όπως ανέφερε δεν θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων εφόσον αποκτηθούν οι απαιτούμενες άδειες.

Η πρόεδρος της ομοσπονδίας των φιλοζωικών οργανώσεων «Φωνή για τα ζώα της Κύπρου» Μαίρη Αναστάση ανέφερε ότι αυτό που επιθυμεί είναι να υιοθετηθούν τα ζώα και να απομακρυνθούν από το υποστατικό αυτό. 

Ο Φιλελεύθερος
Διαβάστε περισσότερα »

Το ξέρετε ότι οι ελέφαντες της Ταϊλάνδης και της Μαλαισίας σερβίρουν... τον καφέ σας;

Το ξερετε οτι οι ελεφαντες της Ταϊλανδης και της Μαλαισιας σερβιρουν... τον καφε σας;

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε διαβάσει για καφέδες που παράγονται σε διάφορες χώρες του κόσμου όχι με τον κλασικό τρόπο της συλλογής των καρπών του καφεόδεντρου και της περαιτέρω επεξεργασίας του, αλλά με τη συμμετοχή των ζώων στη διαδικασία. Μετά το γνωστό, λοιπόν, και συμπαθές ζωάκι kopi luwak (ένα είδος νυφίτσας), όπου από τα κόπρανά του συλλέγονται οι κόκκοι του καφέ που έχει καταναλώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη συνέχεια καθαρίζονται για να παράγουν εν τέλει έναν από τους πιο σπάνιους και ακριβότερους καφέδες στον κόσμο, σειρά έχει ο ελέφαντας.
Οι ελέφαντες "παράγουν" τον καλύτερο καφέ!
Ακολουθώντας περίπου την ίδια διαδικασία, οι ελέφαντες της Ταϊλάνδης και της Μαλαισίας τρέφονται μόνο με κόκκους καφέ Arabica που καλλιεργούνται σε υψόμετρο περίπου 5.000 μέτρων και στη συνέχεια... αφοδεύουν. Το «περιεχόμενο» καθαρίζεται και από αυτούς τους «επεξεργασμένους» πλέον κόκκους καφέ διά της πέψης των ελεφάντων δημιουργείται ένα πανάκριβο και γευστικότατο ρόφημα καφέ που κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 50 δολάρια το φλιτζάνι!
Τα ένζυμα στο στομάχι του ελέφαντα διασπούν τις πρωτεΐνες στους κόκκους του καφέ, και δεδομένου ότι οι πρωτεΐνες αυτές είναι ένας από τους κύριους παράγοντες της πικρίλας του καφέ, λιγότερη πρωτεΐνη σημαίνει και μειωμένη πικρή γεύση, άρα γευστικότερο αποτέλεσμα. Είναι μια πανδαισία από σοκολάτα γάλακτος, καρυδιού και κόκκινων μούρων σε συνδυασμό με νότες μπαχαρικών η αίσθηση που αφήνει η γεύση του καφέ στο στόμα», περιγράφει ο σεφ ενός υπερπολυτελούς resort στην Ταϊλάνδη, όπου έχει την τιμή να προετοιμάζει και να σερβίρει τον εν λόγω καφέ στους πελάτες του. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η υψηλή τιμή του οφείλεται στο γεγονός ότι οι ελέφαντες θα πρέπει να τρώνε περισσότερα από 72 κιλά κόκκους Arabica για να παράγουν μόλις 2,2 κιλά καφέ!
Πηγή: perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Έσωσαν σκύλο στον Ισθμό

Έναν σκύλο εγκλωβισμένο σε ένα μικρό κομμάτι γης λίγο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας μέσα στον Ισθμό της Κορίνθου εντόπισαν  χθες στις ...
11:30 Βρετανοί τουρίστες, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στο καραβάκι και παρακολουθούσαν τη σχετική ξενάγηση.

Οι Βρετανοί σοκαρισμένοι με το θέμα ειδοποίησαν την ξεναγό τους Ελένη Ηλιάσκου, η οποια σε συνεργασία με τη συνάδελφο της Διονυσία Σκλαβουνάκου άρχισε να επικοινωνεί με τις αρχές, προκειμένου να τους ενημερώσει για το τι συμβαίνει, ώστε το ζώο να διασωθεί.

«Τα 90 άτομα που βρίσκονταν πάνω στο πλοίο έχασαν κάθε ενδιαφέρον για την ξενάγηση και ενδιαφέρονταν μόνο για τη διάσωση του σκύλου, τον οποίο φωτογράφιζαν και με τις κάμερες και τα κινητά τους. Το ζώο στεκόταν σ’ ένα μικρό κομμάτι ξηράς, σαν μικρή παραλία και φαινόταν ότι γύρω από τον λαιμό του έφερε σχοινί».

Αν και αρχικά – όπως μας μεταφέρθηκε – οι αρχές του Ισθμού δεν έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για να επέμβουν άμεσα λέγοντας ότι δεν έχουν προσωπικό ή κατάλληλο εξοπλισμό εντούτοις το Λιμεναρχείο Ισθμίων διέσωσε το σκυλάκι, που βλέπετε στη φωτογραφία, προσεγγίζοντας το με βάρκα, αφού τα νερά εκεί είναι ρηχά.

Μαζί με το ζώο οι λιμενικοί – στους οποίους αξίζουν πολλά και θερμά συγχαρητήρια – «διέσωσαν» και την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

Το ζώο σώο και αβλαβές απεγκλωβίστηκε στις 13:45 και από το Λιμεναρχείο Ισθμίων του προσέφεραν αμέσως νερό και τροφή. Δεν εντοπίστηκε όμως ο ιδιοκτήτης του και το σκυλάκι αφέθηκε ελεύθερο στην περιοχή. Το σκυλί έφερε στον λαιμό του κολάρο, το σχοινί, που έβλεπαν οι τουρίστες, το είχε ξεβράσει προφανώς η θάλασσα στη μικρή ακτή.
Διαβάστε περισσότερα »

Σκύλος στην Ιταλία κληρονόμησε δύο εκατ. ευρώ


Τον αγαπούσε τόσο πολύ που τού άφησε όλη της την περιουσία... Όχι, ο τυχερός κληρονόμος δεν είναι ο σύζυγός της αλλά ο πολυαγαπημένος σκύλος της. Ο λόγος για μία 84χρονη ιταλίδα από την Caserta που χάρη στην κίνηση της αυτή έκανε τον σκύλο της ονόματι Kikko πλουσιότερο κατά δύο εκατ. ευρώ.

Για την ακρίβεια ο σκύλος κληρονόμησε τους τραπεζικούς λογαριασμούς της ιδιοκτήτριάς του, δύο διαμερίσματα και αρκετά χωράφια. Αντίθετα, η θανούσα δεν άφησε τίποτα στην κόρη και τα εγγόνια της, με τους οποίους έμενε μαζί.

Τέλος, ανέθεσε στον προσωπικό της δικηγόρο την φροντίδα του σκύλου της. Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, η κληρονομιά προς όφελος ζώων δεν έχει νομική ισχύ.

Ο κηδεμόνας του ζώου θα διαχειρίζεται όλη την περιουσία, ενώ οφείλει να διασφαλίσει στον Κίκκο άνετη διαβίωση, φροντίδα και προστασία.
newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Αλεπού έκλεψε γυναικεία τσάντα και... την επέστρεψε!


Αλεπού έκλεψε γυναικεία τσάντα και... την επέστρεψε!

Ένα απίστευτο περιστατικό στην Αγγλία

Μια κατεργάρα αλεπού έκλεψε την τσάντα μιας γυναίκας, αλλά λίγο αργότερα την επέστρεψε! Η Άννα Κλαρκ και ο σύζυγός της ετοιμάζονταν να γύφουν από το σπίτι τους στην Αγγλία. Η γυναίκα είχε ακουμπήσει την τσάντα της στο έδαφος όταν ο άντρας της είδε την αλεπού να... παραφυλάει κοντά στο αυτοκίνητό τους. 

Πριν προλάβει να αντιδράσει, το πονηρό τετράποδο είχε αρπάξει την τσάντα και είχε γίνει καπνός. 

Το ζευγάρι έπαθε σοκ και η Άννα άρχισε να φωνάζει ότι μέσα στην τσάντα είχε όλα της τα χαρτιά, κλειδιά και χρήματα! 

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγα λεπτά όταν το εμβρόντητο ζευγάρι είδε την αλεπού να επιστρέφει, με την τσάντα στο στόμα. Πλησίασε την 38χρονη γυναίκα και άφησε την τσάντα μπροστά στα πόδια της!

Το ζευγάρι λέει ότι πρόκειται για μία πολύ φιλική αλεπού, η οποία συχνάζει στους γύρω κήπους και τρώει τα αποφάγια των γειτόνων. Και, καθώς φαίνεται, έχει και τρόπους!
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Είδε ήλιο και βγήκε...


Λίγο πριν πιάσει η βαρυχειμωνιά, είπε να κάνει μία ανάπαυλα κάτω από τον ήλιο. Ο λόγος για μία αρκούδα στην ανατολική Βαυαρία στη Γερμανία που παρέμεινε στο νερό για τουλάχιστον μισή ώρα, παίρνοντας διάφορες πόζες.

Τις καταπληκτικές αυτές φωτογραφίες της αρκούδας ενώ επέπλεε στο νερό χαλαρώνοντας τράβηξε ο φωτογράφος της φύσης Duncan Usher.







newsbeast



Διαβάστε περισσότερα »