Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ακαταμάχητος συνδυασμός


Δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο
























Διαβάστε περισσότερα »

Γιγαντιαία καραβίδα γίνεται έκθεμα μουσείου

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη που έχει βρεθεί τα τελευταία 40 χρόνια

Η πιο μεγάλη καραβίδα που έχει βρεθεί ποτέ τα τελευταία 40 χρόνια, είναι κάτι χρίζει προσοχής και τραβάει το ενδιαφέρον του κόσμου. Έτσι έκριναν οι επιστήμονες που ανακάλυψαν το γιγαντιαίο αμφίποδο και αποφάσισαν να το εκθέσουν στο μουσείο ζωολογίας του πανεπιστημίου του Aberdeen.

Το μέγεθος της καραβίδας φτάνει τα 28 εκατοστά από το κεφάλι μέχρι την ουρά. Ανακαλύφθηκε σε βάθος 7.000 μέτρων στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας τον περασμένο Νοέμβριο.

«Είχαμε μια εξαιρετική αποδοχή από τον καθένα», λέει για την πρώτη μέρα της έκθεσής στο μουσείο, ο δρ Alan Jamieson που ήταν ο επικεφαλής του ταξιδιού κατά το οποίο βρέθηκε η καραβίδα.

«Νομίσαμε ότι τα παιδιά θα το βρουν ελαφρά αηδιαστικό, αλλά ήταν τελικά οι ενήλικες που με δυσκολία μπορούσαν να το κοιτάξουν. Πρόκειται για μια σημαντική ανακάλυψη», δηλώνει ο επιστήμονας και συμπληρώνει: «Δεν είχαν ποτέ πριν βρεθεί στο Βόρειο Ημισφαίριο και η συγκεκριμένη είχε μήκος 28 εκατοστών, περίπου 10 φορές μεγαλύτερο από το φυσιολογικό».



newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Αναζητείται όνομα για μικρή λευκή τίγρη (video)


Τα τρία τιγράκια γεννήθηκαν σε ζωολογικό κήπο της Τσεχίας

Οι λευκές τίγρεις είναι τόσο σπάνιες που το ποσοστό των γεννήσεων είναι 1 στις 10.000. Οι τίγρεις της Βεγγάλης είναι άσπρες με μαύρες ρίγες και ροζ μύτη!

Τον περασμένο Ιούλιο γεννήθηκαν σε καθεστώς αιχμαλωσίας στο ζωολογικό κήπο ZOO Liberec στην Τσεχία τρία μικρά λευκά τιγράκια. Οι υπεύθυνοι του πάρκου ζήτησαν τη βοήθεια των επισκεπτών για να βρουν όνομα για τα μικρά!

Από τις 2.200 προτάσεις οι υπεύθυνοι διάλεξαν πέντε ονόματα - Liam, Samburu, Sigmar, Titan και Woody – για ένα από τα αρσενικά μικρά και σύμφωνα με την ιστοσελίδα iDNES.cz η ψηφοφορία θα ξεκινήσει αύριο.

Το άλλο αρσενικό και το ένα θηλυκό θα «βαφτιστούν» από τους υπευθύνους του ζωολογικού κήπου.

Οι λευκές τίγρεις της Βεγγάλης δεν είναι ούτε αλμπίνοι ούτε ξεχωριστό υποείδος. Το χρώμα τους οφείλεται σε ένα σπάνιο γονίδιο.

Τον περασμένο αιώνα είχαν εντοπιστεί μόλις 12 σε άγρια κατάσταση. Οι περισσότερες επιβιώνουν καλύτερα σε καθεστώς αιχμαλωσίας κι αυτό γιατί σε άγρια κατάσταση δυσκολεύονται να βρουν θηράματα καθώς… το χρώμα τους τις προδίδει!




Διαβάστε περισσότερα »

Τα σκυλιά μας καταλαβαίνουν καλύτερα

Συμπάσχουν με τους ανθρώπους που υποφέρουν

Οι λάτρεις των σκύλων το ξέρουν από καιρό. Τώρα όμως και οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν την άποψη ότι τα σκυλιά συμπάσχουν μαζί μας όταν είμαστε στενοχωρημένοι.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Animal Cognition οι σκύλοι ανταποκρίνονται στα συναισθήματα του ανθρώπου περισσότερο από κάθε άλλο ζωικό είδος… ανάμεσα σε αυτά και τους ανθρώπους!

Οι σκύλοι το διαισθάνονται όταν κάποιος βρίσκεται σε σύγχυση και σπεύδουν για να τον παρηγορήσουν, ανεξάρτητα από την προσδοκία οποιουδήποτε είδους ανταμοιβής.

Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου Goldsmiths τα σκυλιά χώνουν τη μύτη τους και γλείφουν τους ανθρώπους όταν διαισθάνονται ότι είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και συμπεριφέρονται με τρόπο υποτακτικό για να δείξουν έτσι τη συμπόνια τους και ότι διατίθενται να προσφέρουν παρηγοριά.

Η Dr Deborah Custance και Jennifer Mayer από το τμήμα Ψυχολογίας του ίδιου πανεπιστημίου ανέπτυξαν ένα τεστ για να εξετάσουν κατά πόσο τα κατοικίδια σκυλιά μπορούσαν να ανταποκριθούν στις συναισθηματικές καταστάσεις που μπορεί να βρεθεί ένας άνθρωπος.

Στο πείραμα συμμετείχαν 18 κατοικίδια σκυλιά διαφορετικών ηλικιών και από διαφορετικές ράτσες. Οι ερευνητές ζήτησαν από τους ιδιοκτήτες τους ή από αγνώστους να προσποιηθούν ότι κλαίνε, ότι σιγοτραγουδούν με περίεργο τρόπο ή ότι κάνουν μια συζήτηση.

Τα περισσότερα σκυλιά κοίταξαν προς το μέρος και στη συνέχεια πλησίασαν και ακούμπησαν εκείνους που έκλαιγαν, ενώ κανένα δεν πλησίασε εκείνους που έκαναν συζήτηση.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Mr κριάρι 2012!


«Καλλιστεία» κριαριού στην Αλεξανδρούπολη

Κεφάλι λεπτό και μακρύ, στενό στήθος, άκρα ψηλά και ισχυρά είναι ορισμένα μόνο από τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ένα κριάρι ή ένας τράγος για να κατακτήσει τον τίτλο σε διαγωνισμό που διοργανώνεται στο πλαίσιο της φετινής Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης Φερών.

Καινοτομία της φετινής, 17ης Έκθεσης, που διοργανώνεται από 11 έως και 14 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του πανηγυριού γύρω από το δημοτικό πάρκο της πόλης των Φερών, είναι ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου κριαριού και τράγου της περιοχής

Μάλιστα, εκτός των παραπάνω χαρακτηριστικών, οι υποψήφιοι- γαλακτοπαραγωγικού τύπου- θα πρέπει, επίσης, να έχουν μακρύ τράχηλο, χωρίς μεγάλη κάλυψη από μυικές μάζες, όπως και το υπόλοιπο σώμα και άδειο από μυικές μάζες μεσόσκελο.

Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν δύο κτηνίατροι κι ένας καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ στους νικητές θα δοθεί χρηματικό έπαθλο 200 ευρώ για κάθε είδος.

Στην 17η Έκθεση Φερών θα συμμετάσχουν επιχειρηματίες του αγροκτηνοτροφικού κλάδου, μεταποιητές, βιοτέχνες, καθώς επίσης και πολιτιστικοί ή κοινωνικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, θα εκτεθούν αγροτικά μηχανήματα, εξοπλισμός και αγροτικά εφόδια.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Φάλαινες πιλότοι ξεβράστηκαν στη Σκωτία

Συγκινητική επιχείρηση διάσωσης

Είκοσι έξι φάλαινες πιλότοι ξεβράστηκαν το πρωί της Κυριακής σε παραλία του χωριού Pittenweem, στις ανατολικές ακτές της Σκωτίας. Πάνω από 12 φάλαινες πέθαναν, ενώ οι διασώστες προσπαθούν να σώσουν τις υπόλοιπες.

Χθες, δεκάδες διασώστες έδωσαν μάχη για να κρατήσουν τις φάλαινες ζωντανές, χρησιμοποιώντας βρεγμένες κουβέρτες.

Κατά τη διάρκεια της παλίρροιας δέκα από τις φάλαινες παρασύρθηκαν πίσω στο νερό και όλοι ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να παραμείνουν στη θάλασσα.

Εκτιμάται ότι οι φάλαινες πιλότοι, μήκους έξι μέτρων, έχασαν τον προσανατολισμό τους και ξεβράστηκαν στην ακτή ακολουθώντας μια άρρωστη φάλαινα.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης, Ali Jack, εξέφρασε φόβους ότι οι δέκα φάλαινες που επιβίωσαν ίσως ξεβραστούν και πάλι στην ακτή ή πεθάνουν από στρες.

«Ελπίζουμε να επιβιώσουν και οι δέκα φάλαινες- όμως θα έλεγα ότι οι πιθανότητες είναι 50 – 50. Τώρα όλα εναπόκεινται στα ζώα. Οι διασώστες δεν θα μπορούσαν να είχαν κάνει κάτι παραπάνω», τόνισε.

Νεκρές φάλαινες στη Φλόριντα


Πάνω από 20 φάλαινες πιλότοι ξεβράστηκαν σε παραλία στη Νότια Φλόριντα το Σάββατο.

Οι αρχές έδρασαν άμεσα, ενώ στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν επίσης κάτοικοι και εθελοντές. Παρά τις προσπάθειες ωστόσο, οι περισσότερες φάλαινες δεν τα κατάφεραν.

Μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου πέντε φάλαινες μεταφέρθηκαν στο Ινστιτούτο του πανεπιστημίου «Florida Atlantic University» για αποκατάσταση. Οι υπόλοιπες πέθαναν από φυσικά αίτια ή υπεβλήθησαν σε ευθανασία λόγω της κατάστασής τους.

Πηγή: econews.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Κάνει ό, τι κάνω


Για ... fit σκύλους!


Διαβάστε περισσότερα »

Παράνομοι εκτροφείς έθαψαν ζωντανά νεογέννητα κουτάβια στον κήπο τους


Αυτή είναι η συγκλονιστική στιγμή που δύο νεογέννητα κουτάβια ξεθάφτηκαν από τον κήποενός ζευγαριού.

Τρείς παράνομοι εκτροφείς σκύλων (φώτο 3 και 4) ράτσας 
Staffordshire Bull Terriers, οPerks James 74 ετώνη σύζυγός του Lorraine 49 ετών και ο ένοικος τους Stephen Jenkins35 ετών, έθαψαν τα νεογέννητα κουτάβια ζωντανά λίγες ώρες αφότου γεννήθηκαν.

Έπειτα από δημοσίευση του θέματος από την αστυνομία ζώων RSPCA τα τρία άτομα καταδικάστηκαν σε έξι μήνες φυλάκισης ο καθένας, για μια λίστα κακοποίησης ζώων. Πριν ένα χρόνο μάλιστα μια γυναίκα τους είχε μηνύσει καθώς είχε αγοράσει ένα κουτάβι από αυτούς και μετά από λίγες ημέρες πέθανε.

Οι αρχές ανακάλυψαν 15 κουτάβια και εννέα ενήλικα ζώα στριμωγμένα σε μικρά κλουβιά για κουνέλια έξω από το σπίτι, για τουλάχιστον 23 ώρες την ημέρα.
 Τα υπόλοιπα βρίσκονταν μέσα στο σπίτι σε άθλιες συνθήκες, γεμάτα κόπρανα και ούρα. 




Κατά την διάρκεια που η RSPCA κατέγραφε τα ζώα στο σπίτι, ένας από τους αστυνομικούς άκουσε απ' έξω ένα κλάμα κουταβιού και είδε κάτι να κινείται. Σε λίγα λεπτά βρέθηκαν μπροστά σε ένα φρικιαστικό έγκλημα, καθώς βρήκαν δύο νεογέννητα θαμμένα κάτω από το χώμα. 


Τα κουτάβια ίσα που ανέπνεαν και ο κτηνίατρος αποφάσισε πως η κατάστασή τους ήταν πολύ άσχημη και έπρεπε να τους γίνει ευθανασία.





Ο Jenkins, ένας από τους ενόχους, παραδέχθηκε πως τα έθαψε αλλά, όπως ανέφερε, νόμιζε πως ήταν νεκρά. Η γυναίκα από την άλλη πλευρά υποστήριξε πως είπε στους άλλους δύο να μην τα θάψουν, αλλά όταν το έκαναν δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γι 'αυτό.

Τα υπόλοιπα ζώα κατασχέθηκαν από την RSPCA και θα δοθούν για υιοθεσία.


Ακόμα μια υπόθεση που αναδεικνύει το πρόβλημα της ανεύθυνης αναπαραγωγής των σκύλων και την πώληση των ζώων αυτών σε ανυποψίαστους ανθρώπους.

dogw0rld.blogspot.gr 
Διαβάστε περισσότερα »