Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Η Νομοθεσία για τους Σκύλους στα Σπίτια μας!



Πολλοί υποψήφιοι ιδιοκτήτες σκύλων ή κάποιοι που ήδη έχουν σκυλί και ψάχνουν καινούργιο σπίτι αντιμετωπίζουν προβλήματα και ακούν αντικρουόμενες γνώμες σχετικά με τους νόμους και τους κανονισμούς για την διατήρηση των κατοικίδιων τους  στο σπίτι.
Ακούμε για κανονισμούς πολυκατοικιών και νόμους αλλά τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά και ορίζονται ξεκάθαρα από το άρθρο 8 του νόμου “Για τα δεσποζόµενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκµετάλλευση ή τη χρησιµοποίηση µε κερδοσκοπικό σκοπό” .  Ας δούμε αναλυτικά τι προβλέπει ο νόμος για το συγκεκριμένο θέμα.
Πολυκατοικίες μεγαλύτερες των δύο διαμερισμάτων
Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων κανονικά αρκεί να διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους, να μηνπαραμένουν μόνιμα σε βεράντες και άλλους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος, να τηρούνται όλοι οι κανόνες ευζωίας και οι υγειονομικές διατάξεις και να έχουν τσιπάκι και ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας.
Ο κανονισμός της πολυκατοικίας ΔΕΝ μπορεί να απαγορεύσει τη διατήρηση ζώων στα διαμερίσματα! Το μόνο που μπορεί να οριστεί από τον κανονισμό είναι ο περιορισμός του αριθμού των ζώων (μόνο σκύλοι και γάτες) σε δύο ανά διαμέρισμα.
Η διατήρηση και παραμονή ζώων σε κοινόχρηστους χώρους απαγορεύεται εκτός αν υπάρχει ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης ιδιοκτητών οπότε και επιτρέπονται τα ζώα σε χώρους όπως η πυλωτή, η ταράτσα ή ο κήπος.
Μονοκατοικίες
Στις μονοκατοικίες δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στον αριθμό των ζώων που διαμένουν εκεί αρκεί φυσικά να τηρούνται οι υγειονομικές διατάξεις και να τηρούνται όλοι οι κανόνες καλής μεταχείρισης των ζώων.
Όπως βλέπετε ο νόμος είναι απόλυτα συγκεκριμένος και σαφής και κανένας κανονισμός πολυκατοικίας δεν μπορεί να ακυρώσει τα παραπάνω!
Εμείς φυσικά σαν ιδιοκτήτες σκύλων πρέπει να φροντίζουμε τα ζώα μας , να καθαρίζουμε όποτε χρειάζεται και να φροντίζουμε να μην ενοχλούνται όσο είναι δυνατόν οι γείτονες μας!
Ποιος ξέρει; ίσως αυτός ο παράξενος γείτονας καταλάβει για πρώτη φορά τι σημαίνει σκύλος! Εκπαιδεύστε τον!!
dogpark.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Πως να Γίνετε ένας Υπεύθυνος Εκτροφέας Σκύλων!


Πως να Γίνετε ένας Υπεύθυνος Εκτροφέας Σκύλων!
Η εκτροφή σκύλων αποτελεί μία εξαιρετικά σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια που ενέχει πολλά περισσότερα από το απλό ζευγάρωμα σκύλων! Βασικός σκοπός κάθε υπεύθυνου εκτροφέα είναι η εξέλιξη και η βελτίωση της φυλής του και όχι απλά το ζευγάρωμα ενός αγαπημένου σκύλου, τα οικονομικά οφέλη ή η χαρά του μεγαλώματος των κουταβιών.
Ο εκτροφέας έχει υποχρέωση απέναντι στη φυλή του και απέναντι στους ανθρώπους που θα πάρουν τα σκυλιά του να κάνει μόνο μελετημένες κινήσεις από τις οποίες προσδοκά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σκύλων και βελτιώσεις τόσο στην εμφάνιση όσο και στον χαρακτήρα.
Το American Kennel Club είναι ο ανώτερος κυνολογικός όμιλος των Η.Π.Α. με πλούσια ιστορία που όμως δραστηριοποιείται σε μία χώρα που εκτός από εξαιρετικά εκτροφεία και κυνολογική παιδεία ταλανίζεται από εκατοντάδες Puppy Mills και κουταβοπαραγωγούς της πίσω αυλής! Στα πλαίσια αυτά και προσπαθώντας να ενημερώσει τους νέους ή υποψήφιους εκτροφείς δίνει κάποιες συμβουλές τις οποίες μεταφράζουμε (και σε κάποιες περιπτώσεις εντάσσουμε στην Ελληνική πραγματικότητα) ελπίζοντας να φανούν χρήσιμες σε μελλοντικούς, νέους αλλά και παλιούς εκτροφείς!
Ο Υπεύθυνος Εκτροφέας είναι Μαθητής για Πάντα
Ο υπεύθυνος εκτροφέας προσπαθεί να βελτιώσει την φυλή του σε κάθε γέννα. Για να φτάσει αυτό το στόχο θα πρέπει να αφιερώνει ώρες για να μαθαίνει διαρκώς όσα περισσότερα μπορεί για την φυλή του, συμπεριλαμβανομένων και θεμάτων υγείας και γενετικής, χαρακτήρα, εμφάνιση και τύπο. Χρειάζεται επίσης να ξέρουν γενικά θέματα συμπεριφοράς, εκπαίδευσης και φροντίδας σκύλων. Με απλά λόγια πρέπει να είναι ειδικοί σε όλα τα θέματα που αφορούν τους σκύλους.
Πως μπορείτε να αποκτήσετε αυτή τη γνώση;
Ασχοληθείτε με τον Όμιλο της Φυλής σας
Οι όμιλοι φυλών και γενικότερα κυνολογίας στης Η.Π.Α. είναι χιλιάδες και βρίσκονται παντού. Στη χώρα μας δεν υπάρχουν δυστυχώς για όλες τις φυλές αλλά για όσες υπάρχουν η συμμετοχή του εκτροφέα σε αυτούς είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Οι επικοινωνία με άλλους εκτροφείς, η διοργάνωση σεμιναρίων και εκδηλώσεων μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη!
Για φυλές που δεν υπάρχει όμιλος αλλά υπάρχουν εκτροφείς καλό είναι να υπάρξει επικοινωνία και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημιουργίας του!
Μελετήστε το Πρότυπο της Φυλής
Το πρότυπο της φυλής είναι ο επίσημος οδηγός με βάση τον οποίο τα σκυλιά κρίνονται στις εκθέσεις μορφολογίας Κάθε φυλή έχει το δικό της πρότυπο το οποίο μπορεί να ορίζει τα πάντα από την καμπύλη της ουράς μέχρι το χρώμα των ματιών.
Στην χώρα μας ισχύουν τα πρότυπα της F.C.I. τα οποία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.
Παρακολουθείστε Κυνολογικές Εκδηλώσεις
Εκθέσεις μορφολογίας, εξετάσεις εργασίας, εκθέσεις και σεμινάρια παρέχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσετε τα σκυλιά και τους εκτροφείς τους σε δράση. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις διάφορες γραμμές βλέποντας σκυλιά από κοντά και να μελετήσετε τα pedigree των σκύλων που σας ενδιαφέρουν.
Να συμπληρώσουμε ότι και η συμμετοχή, ειδικά σε εκθέσεις μορφολογίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εκτός από το ότι είναι απαραίτητη για την εκτροφή γενικά (αφού εκεί κρίνεται αν ένας σκύλος είναι άριστος μορφολογικά και πρέπει να αναπαραχθεί) είναι και μία εξαιρετικά εκπαιδευτική εμπειρία αφού οι συγκρίσεις είναι άμεσες και οι κριτές (τουλάχιστον στις εκθέσεις που γίνονται στην Ελλάδα) δίνουν γραπτή αξιολόγηση για κάθε σκύλο κάτι που πραγματικά μπορεί να βοηθήσει οποιοδήποτε ενδιαφέρεται για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των σκύλων του.
Μπορείτε να δείτε όλες τις εκθέσεις στην σελίδα μας με τις κυνοφιλικές εκδηλώσεις.
Διαβάστε, Διαβάστε, Διαβάστε! 
Υπάρχουν πολλά βιβλία, περιοδικά και websites για οτιδήποτε αφορά τους σκύλους. Υπάρχουν βιβλία αφιερωμένα σε συγκεκριμένες φυλές, ομάδες φυλών, εκτροφή και γέννα, γενετική, συμπεριφορά και εκπαίδευση και πολλά άλλα.
Οι υπεύθυνοι εκτροφείς, που προφανώς και πρέπει να είναι αναγνωρισμένoi από τον Κ.Ο.Ε. και την FCI, πρέπει να γνωρίζουν όλες τις διαδικασίες εγγραφής μίας γέννας στον Κ.Ο.Ε., τις υποχρεώσεις τους, τα έγγραφα που χρειάζονται και όλες τις σχετικές λεπτομέρειες που αναλύονται στον Εσωτερικό Κανονισμό του Κ.Ο.Ε. ενώ δεν θα πρέπει να αμελήσουν να κατοχυρώσουν και την επωνυμία του εκτροφείου τους!
Ο Υπεύθυνος Εκτροφέας είναι Αντικειμενικός
Κάθε σκυλί για τον ιδιοκτήτη του είναι το καλύτερο στον κόσμο. Οι υπεύθυνοι εκτροφείς έχουν την ικανότητα να διαχωρίζουν την αγάπη τους για το σκυλί τους από την ειλικρινή εκτίμηση για τα καλά και άσχημα σημεία του.
Η εκτροφή είναι δύσκολη δουλειά. Κάθε ζευγάρωμα είναι μία προσεχτικά σχεδιασμένη διαδικασία με σκοπό την δημιουργία ενός καλύτερου σκύλου. Ένας καλός εκτροφέας αναγνωρίζει τα ελαττώματα κάποιου σκύλου και αν δεν είναι τόσο σοβαρά ώστε να τον κρατήσουν εκτός αναπαραγωγικής διαδικασίας βρίσκει για ταίρι του ένα σκυλί με χαρακτηριστικά που θα οδηγήσουν στην μείωση ή στην εξάλειψη αυτών των ελαττωμάτων.
Πως μπορείτε λοιπόν να κρίνεται αμερόληπτα τον σκύλο σας για πιθανή χρήση σε αναπαραγωγή;
Ζητήστε βοήθεια από τις καλύτερες πηγές πληροφοριών που υπάρχουν και δεν είναι άλλοι από τους παλιούς, έμπειρους εκτροφείς αλλά και τους ίδιους τους εκτροφείς τους σκύλου σας! Οι άνθρωποι αυτοί έχουν γνώση της φυλής και ειδικά ο εκτροφέας του σκύλου σας είναι γνώστης της συγκεκριμένης γραμμής και, όπως και εσείς, θέλει τη συνεχή βελτίωση της.
Ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε το “μάτι σας” είναι να συγκρίνετε τα σκυλιά σας με άλλα. Όπως είπαμε παραπάνω ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η συμμετοχή σε εκθέσεις μορφολογίας, ιδανικά σε περισσότερες από μία χώρες ώστε να πετύχετε όσο περισσότερους διαφορετικούς σκύλους και κριτές μπορείτε! Αν τα σκυλιά σας σημειώσουν επιτυχία στις εκθέσεις αυτές τότε θα μπορείτε με περισσότερη σιγουριά να θεωρήσετε ότι τα ζευγάρωμα τους θα βοηθήσει την βελτίωση της φυλής.
Ο Υπεύθυνος Εκτροφέας Φροντίζει τους Γονείς
Τα καλά κουτάβια ξεκινάνε πριν ζευγαρώσουν οι γονείς! Η μάνα και ο πατέρας χρειάζονται συνεχή φροντίδα για να παράγουν τους καλύτερους δυνατούς απογόνους. Αυτό σημαίνει συχνή κτηνιατρική φροντίδα, έλεγχο για γενετικά προβλήματα, εξετάσεις, συχνή άσκηση, καλή διατροφή και επικοινωνία με κτηνίατρο ή έμπειρο εκτροφέα για να εξασφαλιστούν οι ειδικές διατροφικές ανάγκες της εγκύου.
Δεν πρέπει επίσης να αμελείται η πνευματική υγεία των σκύλων! Στρεσαρισμένα ζώα μπορεί να έχουν προβλήματα γονιμότητας. Πολλοί εκτροφείς πιστεύουν φανατικά ότι ο χαρακτήρας της μάνας επηρεάζει τα κουτάβια, τα καλά κουτάβια έρχονται από καλές μητέρες! Συνεπώς αποφύγετε την εκτροφή ντροπαλών ή μη σταθερών σκύλων!
Ο Υπεύθυνος Εκτροφέας Φροντίζει τα Κουτάβια
Η προετοιμασία για τα κουτάβια σημαίνει τη δημιουργία ενός πλήρους βρεφοκομείου! Η γεννήστρα θα πρέπει να είναι στεγνή, πολύ ζεστή και χωρίς ρεύματα. Θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη ώστε η μάνα να μπορεί να κινείται ελεύθερα με πλευρές που θα περιορίζουν τα κουτάβια με ασφάλεια.
Κανονικά η μάνα φροντίζει τις ανάγκες των κουταβιών τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους. Φυσικά θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για ασυνήθιστες ή σοβαρές καταστάσεις, όπως μία μάνα χωρίς γάλα ή ακόμα και για ορφανά κουτάβια. Θα πρέπει επίσης να προσφέρεται επιπλέον φαγητό και νερό για τη μάνα όσο θηλάζει.
Όταν τα κουτάβια απογαλακτιστούν γίνονται πολύ πιο δραστήρια και απαιτούν πολύ περισσότερη δουλειά. Θα πρέπει να επιβλέπετε το τάισμα για να είστε σίγουροι ότι κάθε κουτάβι τρώει αρκετή τροφή. Θα πρέπει να κρατάτε τις πετσέτες ή τις εφημερίδες στη γεννήστρα καθαρές. Τα κουτάβια θα χρειαστούν το πρώτο γύρο εμβολίων, ίσως χρειάζονται και καλλωπισμό και σίγουρα θα χρειάζονται πολύ παιχνίδι και ευκαιρίες για να συνηθίσουν να βρίσκονται μαζί με ανθρώπους. Μπορείτε ακόμα να αρχίσετε να δουλεύετε πάνω σε πολύ βασικές εντολές πειθαρχίας για να διευκολύνετε την μεταφορά τους στα νέα τους σπίτια.
Ο Υπεύθυνος Εκτροφέας Επιλέγει Σωστά Σπίτια για τα Κουτάβια του
Όπως μπορείτε να καταλάβετε, όταν έρθει η ώρα να πάνε τα κουτάβια στα νέα τους σπίτια θα έχετε επενδύσει ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού σας σε αυτά. Ένα δύσκολο και σημαντικό καθήκον κάθε εκτροφέα είναι να σιγουρευτεί ότι τα κουτάβια του θα πάνε σε ιδιοκτήτες που θα τους παρέχουν αγάπη και μόνιμο σπίτι.
Η ολοκληρομένη εικόνα είναι σημαντική για τους υπεύθυνους εκτροφείς.  Σιγουρεύονται ότι οι νέοι ιδιοκτήτες του κουταβιού ξέρουν τι να περιμένουν, και τα θετικά και τα αρνητικά! Ο υπεύθυνος εκτροφέας θα τονίσει αν η συγκεκριμένη φυλή απαιτεί εκτεταμένο καλλωπισμό, βγάζει σάλια ή είναι δύσκολη στην εκπαίδευση!
Επίσης θα δώσουν στους νέους ιδιοκτήτες όλα τα απαραίτητα χαρτιά και το pedigree (ή θα κανονίσουν να τους αποσταλεί όταν εκδοθεί από τον Κ.Ο.Ε.) ενώ θα πρέπει να τους ενημερώσουν για τις εκθέσεις μορφολογίας και τις πιθανότητες διάκρισης τους σκύλου τους.
Οι υπεύθυνοι εκτροφείς γνωρίζουν τις σωστές ερωτήσεις που πρέπει να κάνουν στους υποψήφιους ιδιοκτήτες για να καταλάβουν σε τι σπίτι θα πάνε τα κουτάβια τους! Μερικές από τις ερωτήσεις είναι οι παρακάτω:
  • Γιατί το άτομο ή η οικογένεια θέλει σκύλο;
  • Ποιος θα είναι ο βασικός υπεύθυνος για την φροντίδα του σκύλου;
  • Υπάρχουν παιδιά; Αν ναι, πόσο χρονών είναι;
  • Έχει κάποιος από την οικογένεια αλλεργίες;
  • Ποια είναι η στάση του υποψήφιου ιδιοκτήτη απέναντι στην εκπαίδευση;
  • Πόσες ώρες λείπουν όλοι από το σπίτι;
  • Θα έχουν χρόνο να βγάζουν βόλτα και να παίζουν με το σκύλο;
Ένα είναι δυνατόν, δεν είναι παράλογο για ένα εκτροφέα να επισκεφτεί το σπίτι του αγοραστή αφού το κουτάβι προσαρμοστεί με τη νέα του οικογένεια. Μερικοί εκτροφείς απαιτούν από τους αγοραστές να υπογράψουν συμβόλαιο που ορίζει συγκεκριμένους όρους για τη φροντίδα του σκύλου.
Σημαντικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να κοιτάτε σε υποψήφιους ιδιοκτήτες κουταβιών είναι το ενδιαφέρον για εσάς και τα σκυλιά που έχετε. Ένα άτομο ή οικογένεια αφοσιωμένη στην υπεύθυνη ιδιοκτησία σκύλου θα θέλει να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για τη φυλή και τη φροντίδα της.
Ο Υπεύθυνος Εκτροφέας είναι Υπεύθυνος για Πάντα
 
Φτάσαμε στο καλύτερο κομμάτι του να είσαι εκτροφέας! Όλες οι υπέροχες οικογένειες που επιλέξατε σας τηλεφωνούν για νέα για το πρώτο δόντι, την πρώτη επίσκεψη στον κτηνίατρο, την πρώτη έκθεση, την πρώτη νίκη! Λαμβάνετε γράμματα, emails, μηνύματα και tag στο Facebook! Τι καλύτερο μπορείτε να φανταστείτε;
Αλλά τώρα μπορεί να έρθει και το χειρότερο κομμάτι… το ωραίο νεαρό ζευγάρι που χωρίζει και κανείς τους δεν μπορεί να κρατήσει το σκύλο… ο αναστατωμένος ιδιοκτήτης που καλεί από τον κτηνίατρο με άσχημα νέα για μία ξαφνική αρρώστια…
Οι υπεύθυνοι εκτροφείς είναι εκεί για όλες τις καταστάσεις, καλές και άσχημες. Ξέρουν ότι ήταν υπεύθυνοι για το ότι γεννήθηκε αυτό το κουτάβι και άρα είναι υπεύθυνοι για αυτό μέχρι τη μέρα που θα πεθάνει. Είναι πρόθυμοι να δώσουν οδηγίες και να απαντήσουν σε όποια ερώτηση και αν τους κάνουν.
Πάντα νοιάζονται για τα κουτάβια τους!
Ένας εκτροφέας είπε κάποτε ότι το πιο ικανοποιητικό τηλεφώνημα που έλαβε ήρθε 14 χρόνια μετά την πρώτη γέννα που έκανε! Ο άνθρωπος στην άλλη άκρη της γραμμής της είπε ότι ένα από τα σκυλιά της (της εκτροφέα δηλαδή) πέθανε από γεράματα!
Εκείνη τη στιγμή η εκτροφέας κατάλαβε ότι ήταν υπεύθυνη για να νιώσει ένας άλλος άνθρωπος την ίδια αγάπη και χαρά που ένιωθε και εκείνη από τα σκυλιά της!
Τελικά αυτός δεν είναι ο λόγος που θέλετε να γίνετε εκτροφέας;
 dogpark.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Γιατί ένας σκύλος είναι πάντα απαραίτητος…


1. …από την ώρα που γεννιέσαι πάντα σε έχει υπό την προστασία του.
perierga.gr - Γιατί ένας σκύλος είναι πάντα απαραίτητος;
2. …σου δίνει «μία χείρα βοηθείας» όποτε χρειάζεται.
perierga.gr - Γιατί ένας σκύλος είναι πάντα απαραίτητος;
3. …σε ακολουθεί και στις πιο extreme αποδράσεις σου.
perierga.gr - Γιατί ένας σκύλος είναι πάντα απαραίτητος;
4. …είναι μαζί σου στις δύσκολες στιγμές.
perierga.gr - Γιατί ένας σκύλος είναι πάντα απαραίτητος;
5. …τρέχει να σε τραβήξει από το χαντάκι…
perierga.gr - Γιατί ένας σκύλος είναι πάντα απαραίτητος;
6. …και μετά σε βγάζει έξω με ασφάλεια.
perierga.gr - Γιατί ένας σκύλος είναι πάντα απαραίτητος;
7. …είναι τα μάτια σου όταν εσύ δεν μπορείς να δεις.
perierga.gr - Γιατί ένας σκύλος είναι πάντα απαραίτητος;
8. …σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα έστω κι αν είσαι άρρωστος.
perierga.gr - Γιατί ένας σκύλος είναι πάντα απαραίτητος;
9. …είναι ο πιο αφοσιωμένος σου φίλος.
perierga.gr - Γιατί ένας σκύλος είναι πάντα απαραίτητος;
10. …και θα παίξει και μια παρτίδα σκάκι μαζί σου!
perierga.gr - Γιατί ένας σκύλος είναι πάντα απαραίτητος;
Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να του δώσεις ένα φιλί!
perierga.gr - Γιατί ένας σκύλος είναι πάντα απαραίτητος;
Διαβάστε περισσότερα »

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους: 50χρονος βίασε πάπια!

Η είδηση που κάνει το γύρο του κόσμου, έληξε με επιβεβαίωση: οι γιατροί του πανεπιστημίου Uludag της Προύσας, όπου διεκομίσθη το άτυχο ζώο, παρέδωσαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, την έκθεσή τους στην αστυνομία... με την οποία επιβεβαίωσαν τον βιασμό της πάπιας από τον 50χρονο Τούρκο, ο οποίος αρνήθηκε αρχικά τις κατηγορίες των γονιών της γυναίκας του.

Τον 50χρονο περιμένει, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Προύσας, φυλάκιση 6 μηνών, για κακοποίηση ζώου, ενώ επανέρχεται το θέμα της αυστηροποίησης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.

Πηγή:Katara.gr/tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Βίντεο: Ο πιστός σκύλος έσωσε το εξαφανισμένο παιδί


Τον δίχρονο γιο τους Ντάντε Μπέρι κατάφεραν να κρατήσουν ξανά στην αγκαλιά τους οι γονείς του και αυτό το οφείλουν στο σκύλο τους...
Σύμφωνα με το Yahoo News, ο μικρός το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης το έσκασε από το σπίτι του στην Mildura, της Αυστραλίας έχοντας ευτυχώς στο πλευρό του τον σκύλο της οικογένειας, ο οποίος δεν άφησε λεπτό μόνο του το παιδί.

Οι γονείς του Μπέρι ανησύχησαν αμέσως μόλις είδαν ότι το παιδί δεν είναι στο σπίτι και περίπου 100 αστυνομικοί και γείτονες άρχισαν να ψάχνουν παντού για τον μικρό.

Η νύχτα ήταν δύσκολη και βροχερή, παρά την κινητοποίηση όμως, ίχνη του Μπέρι δεν φάνηκαν πουθενά.

Το επόμενο πρωί κάποιος βρήκε την πάνα του αγοριού μέσα στο δάσος επομένως οι αρχές κατάλαβαν ότι εκεί έπρεπε να ψάξουν. 

Ξαφνικά εκεί που έψαχναν εμφανίστηκε ο Ντάσερ, το λυκόσκυλο της οικογένειας και γαβγίζοντας τους οδήγησε κάτω από ένα δέντρο όπου βρισκόταν το αγοράκι και έκλαιγε. 

Φορούσε μόνο την μπλούζα του και τα ποδαράκια του ήταν πληγωμένα από κλαδιά και πέτρες, ήταν όμως καλά στην υγεία του και αυτό γιατί είχε τον σκύλο που τον προστάτευε από τη βροχή και τον ζέσταινε το βράδυ. 

Ο Μπέρι και ο Ντάσερ έλειπαν 14 ώρες και βρέθηκαν 3,5 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι.


Πηγή: protothema.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Το έσωσαν από τη φόλα και βρήκαν το σύρμα χωμένο στον λαιμό του

Η Βάσω Τάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας «ΖΩ.Η.» μας ενημέρωσε, ότι σήμερα το πρωί δέχτηκε ένα τηλεφώνημα σχετικά με μια γάτα, που βρισκόταν στην περιοχή Ασώματα Βέροιας και είχε ...σπασμούς, ενώ έβγαζε σάλια από το στόμα, αφού προφανώς είχε δηλητηριαστεί. Η Ιζαμπέλα μέλος του συλλόγου πήγε στο σημείο πήρε τον αρσενικό γάτο και τον μετέφερε στον κτηνίατρο.

Εκεί αφού αντιμετωπίστηκε αρχικά η δηλητηρίαση, η κτηνίατρος διαπίστωσε, πως γύρω από το λαιμό του και κάτω από το δέρμα του γάτου, είχε ενσωματωθεί πλήρως ένα χοντρό σύρμα. Η κτηνίατρος αναγκάστηκε να κάνει δύο τομές στον λαιμό του για να κόψει το σίδερο και να το αφαιρέσει.

Ο άνθρωπος για το ζώο είναι διάβολος

Κάποιος προφανώς του είχε κάνει αυτή τη συρμάτινη θηλιά και καθώς το ζώο αναπτύσσονταν η αρχική πληγή έκλεισε και το σύρμα βυθίστηκε μέσα στο κορμί του.

Η κα Τάκη μας εξηγεί: «Μας είπαν, ότι είναι μια μέθοδος για να πεθάνουν τα γατιά μεγαλώνοντας. Το ζώο ζει και ελπίζουμε να συνέλθει. Πραγματικά βλέποντας πολύ συχνά τέτοια παρόμοια περιστατικά, τα οποία αποδεικνύουν την ανωμαλία των ανθρώπων, σκέφτομαι αυτό που λένε: ότι "ο άνθρωπος για το ζώο είναι διάβολος"».
tromaktiko

Διαβάστε περισσότερα »

Τα σκυλιά κοιτούν τους ανθρώπους στα μάτια για να καταλάβουν τι θέλουν

Τα σκυλιά διαθέτουν επικοινωνιακές δυνατότητες παρόμοιες με αυτές μικρών παιδιών.Παρακολουθούν προσεκτικά με το βλέμμα τους ανθρώπους για να καταλάβουν τι θέλουν από αυτά, ακριβώς όπως κάνει ένα παιδί ηλικίας δύο ετών. Αυτά είναι τα
συμπεράσματα νέας μελέτης, στην οποία οι επιστήμονες της ουγγρικής ακαδημίας επιστημών χρησιμοποίησαν τεχνολογία που παρακολουθεί την κίνηση των ματιών για να διαπιστώσουν τις ικανότητες των σκύλων.

Τα σκυλιά δεν καταλαβαίνουν μόνο τις λέξεις που τους λένε τα αφεντικά τους αλλά και την «πρόθεση επικοινωνίας» μαζί τους. Σύμφωνα με τον Τζεφ Τοπάλ, «τα σκυλιά και οι άνθρωποι διαθέτουν παρόμοιες δυνατότητες επικοινωνίας. Μάλιστα, τα σκυλιά έχουν τις ίδιες ικανότητες με αυτές μικρών παιδιών, από έξι μηνών έως δύο ετών», προσθέτει ο ούγγρος ερευνητής. Τα σκυλιά παρακολουθούν προσεκτικά τα μάτια των ανθρώπων για να καταλάβουν τι εννοούμε και τι θέλουμε από αυτά. «Τα σκυλιά είναι ευαίσθητα στα σημάδια που δείχνουν τις προθέσεις μας», λέει ο Τοπάλ.

Η ομάδα του επιστήμονα μελέτησε τις αντιδράσεις των σκύλων με βίντεο που δείχνουν έναν άνθρωπο να λέει «γεια σου σκύλε» χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τόνους στη φωνή του. Τα σκυλιά διαβάζουν τα μάτια και καταλαβαίνουν τον ενθουσιασμό στην ανθρώπινη φωνή, όπως ακριβώς και τα μικρά παιδιά. Μπορούν επίσης να υποθέσουν τι σκέφτονται οι άνθρωποι.

Αυτό που δεν ξέρουν ακόμα οι επιστήμονες είναι αν τα σκυλιά χρησιμοποιούν τα ίδια τμήματα του εγκεφάλου με τα παιδιά για να επεξεργαστούν και να αναλύσουν τις οπτικές και λεκτικές πληροφορίες.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »