Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η ντροπαλή αρκούδα


Η ντροπαλή αρκούδα

Δεν αντέχει τα φώτα της δημοσιότητας

Η ντροπαλή αρκούδα που εντόπισε στην περιοχή Kamchatka της Ρωσίας ο φωτογράφος Yury Sorokin έδειξε με τον τρόπο της ότι δεν αντέχει άλλο τα φώτα της δημοσιότητας.

«Η αρκούδα ψάρευε σολομούς στη λίμνη και αφού ολοκλήρωσε το γεύμα της αποφάσισε να ξεκουραστεί απολαμβάνοντας τη ζέστη από τις ακτίνες του ήλιου. Σε κάποια φάση μάλλον αποφάσισε ότι δεν άντεχε άλλο. Δεν μου έδινε ιδιαίτερη σημασία όλη την ημέρα, όμως όταν γέμισε το στομάχι της και κουράστηκε από την προσπάθεια υποθέτω ότι μάλλον ήθελε να ξεκουραστεί χωρίς να την ενοχλώ με το φωτογραφικό μου φακό» είπε ο φωτογράφος.




newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Στα Μέγαρα ένα από τα τρία σκυλιά που «ενόχλησαν» την τρόικα

Στα Μέγαρα ένα από τα τρία σκυλιά που «ενόχλησαν» την τρόικα

Τι καταγγέλλουν στο newsbeast.gr περίοικοι της πλατείας Συντάγματος - Τι απαντά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Στις 3 Μαρτίου, όταν εκπρόσωποί της έφταναν στο υπουργείο Οικονομικών, τους «υποδέχτηκαν» ο Ρούμπι, ο Σάκης και ο Στράτος και τότε οι φωτογραφίες είχαν κάνει το γύρο του κόσμου.

Πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες, όπως αναφέρουν οι καταγγελίες που έγιναν στοnewsbeast.gr, ένας εκ των τριών σκυλιών και συγκεκριμένα ο Ρούμπι, εντοπίστηκε από προσωπικό του δήμου Αθηναίων και μεταφέρθηκε στον καταυλισμό του δήμου στα Μέγαρα.

Ο σκύλος εντοπίστηκε και περισυνελέχθη από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Αθηναίων, της οποίας προΐσταται ο αντιδήμαρχος για θέματα Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Άγγελος Αντωνόπουλος, μετά από καταγγελία πολίτη ότι ο Ρούμπι τον δάγκωσε. Συγκεκριμένα, στην καταγγελία αναφερόταν ότι ο σκύλος του επιτέθηκε όταν εκείνος καθόταν σε καφετέρια της πλατείας Συντάγματος και έτσι οι υπάλληλοι του δήμου άρχισαν να ψάχνουν τον εν λόγω σκύλο.

Οι περίοικοι της πλατείας Συντάγματος που φροντίζουν τα σκυλιά της περιοχής υποστηρίζουν πάντως ότι ο Ρούμπι είναι πολύ φιλικός με όλους και σε καμία περίπτωση δεν είναι επιθετικός. Αναφέρουν ακόμη ότι δεν κυκλοφορεί στην κεντρική πλατεία αλλά μόνο στους πιο κάτω δρόμους.

Από την πλευρά του πάντως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Άγγελος Αντωνόπουλος, μιλώντας στοnewsbeast.gr επιβεβαίωσε το περιστατικό ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται περί σύλληψης αλλά περί περισυλλογής του. 

«Οι υπάλληλοι του δήμου εντόπισαν τον σκύλο μετά από καταγγελίες που έγινε ότι δάγκωσε πολίτη. Υπάρχουν και φωτογραφίες που το αποδεικνύουν αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε λάθος, όπως αναφέρουν κάποιοι. Αυτή τη στιγμή ο Ρούμπι βρίσκεται στο αρμόδιο κέντρο για την προστασία των σκυλιών και τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει η πενταμελής επιτροπή (αφού συμπληρώνονται δεκαπέντε μέρες παραμονής του) προκειμένου να αποφασιστεί εάν είναι έτοιμος να βγει ξανά στο φυσικό του περιβάλλον. Δεν ξέρουμε μόνο εάν θα τοποθετηθεί και πάλι στο ίδιο σημείο ή σε κάποιο άλλο μέρος. Αυτό το αποφασίζει η πενταμελής επιτροπή».
Διαβάστε περισσότερα »

Εντατικοποιούνται οι δράσεις για την υπεραλίευση στον κόλπο της Μεσαράς


Στόχος η προστασία της θαλάσσιας χελώνας

Εντατικοποιούνται οι δράσεις για την υπεραλίευση στον κόλπο της Μεσαράς και την προστασία της θαλάσσιας χελώνας.

Ο δήμος Φαιστού, σε επικοινωνία με την οργάνωση «Αρχέλων», συζήτησε την εντατικοποίηση της όλης προσπάθειας και, τους καλοκαιρινούς μήνες, θα υπάρξουν κοινές δράσεις που θα ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση των δημοτών και επισκεπτών του δήμου με αφορμή τη νεκρή χελώνα καρέτα- καρέτα που βρέθηκε, την Καθαρά Δευτέρα, στη λίμνη της Καταλυκής στον Κόκκινο Πύργο Τυμπακίου, και την υπεραλίευση που έχει παρατηρηθεί στη Μεσαρά.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο δήμος Φαιστού- που επανειλημμένα έχει δείξει εμπράκτως την οικολογική του ευαισθησία σε περιβαλλοντικά ζητήματα- κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε μια εκστρατεία ενημέρωσης για τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει το φαινόμενο της υπεραλίευσης στον κόλπο της Μεσαράς.

Επισημαίνει, ακόμη, ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει τονιστεί σε αλλεπάλληλες συναντήσεις της Δημοτικής Αρχής με τους αλιείς της περιοχής. Στην ανακοίνωση, υπογραμμίζεται ότι «θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι τα προβλήματα, που προκαλεί η υπεραλίευση είναι μεγάλα, καθώς δεν είναι μακριά η μέρα που θα μηδενίσουν τελείως τα αποθέματα ψαριών στη θάλασσα».

«Η καταστροφή της βιοποικιλότητας που συντελείται αυτή τη στιγμή στην περιοχή είναι αποτέλεσμα που εντείνει τον αφανισμό των ψαριών από τον κόλπο της Μεσαράς» καταλήγει ο δήμος Φαιστού.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Πρόστιμο σε παραγωγό του BBC για παρενόχληση αρκούδας

 Πρόστιμο σε παραγωγό του BBC για παρενόχληση αρκούδας

 
Αντιμέτωπος με πρόστιμο ύψους 6.000 λιρών Αγγλίας για «παρενόχληση» πολικής αρκούδας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ Frozen Planet στα νορβηγικά νησιά Σβάλμπαρντ, είναι ο παραγωγός του BBC Jason Roberts.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ «Polar Bear Family & Me» στον Αρκτικό Κύκλο ο παραγωγός χρησιμοποίησε ένα «κουβούκλιο» από διάφανο θερμοπλαστικό υλικό για να προσελκύσει αρκούδες.
Ο Βρετανός παρουσιαστής Gordon Buchanan κάθισε στο διάφανο κουτί, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με κάμερες για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ, όταν μια πολική αρκούδα, ύψους άνω των δυο μέτρων, άρχισε να χτυπά το κουβούκλιο προσπαθώντας να το ανοίξει.
Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, το διάφανο κουβούκλιο παραβίασε την αυστηρή νομοθεσία των νησιών Σβάλμπαρντ για την προστασία των ζώων.
Με επιστολή του την περασμένη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των νησιών Σβάλμπαρντ, Lars Erik Alfheim, ενημέρωσε τον παραγωγό του ντοκιμαντέρ, Jason Roberts, ότι αντιμετωπίζει την επιβολή προστίμου για παρενόχληση πολικών αρκούδων.
Οι πολικές αρκούδες τυγχάνουν υψηλής προστασίας στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, ωστόσο αν ένα ζώο επιτεθεί σε άνθρωπο πρέπει να θανατωθεί.
Αυτό σημαίνει ότι αν η πολική αρκούδα που πρωταγωνιστεί στο video κατάφερνε να μπει στο κουβούκλιο θα έπρεπε να θανατωθεί. Ο παραγωγός έχει περιθώριο δυο εβδομάδων για να απαντήσει στην επιστολή και να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε πάντως στη νορβηγική εφημερίδα Aftenposten τόνισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει το πρόστιμο , καθώς δεν πιστεύει ότι έβλαψε τα ζώα, και ότι χρησιμοποίησε το κλουβί εξαιτίας της νομοθεσίας που προστατεύει τις αρκούδες.
Όπως δήλωσε, τα τελευταία 20 χρόνια χρησιμοποιεί διαφορετικές εκδοχές του κλουβιού στα ντοκιμαντέρ του.
«Τις αγαπώ και ποτέ μου δεν τις ενόχλησα ή τραυμάτισα. Οι πολικές αρκούδες είναι περίεργες και το γεγονός ότι περπάτησαν 50 μέτρα για να εξερευνήσουν το κουβούκλιο δεν μπορεί να θεωρηθεί παρενόχληση», επισήμανε.

Πηγή: econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

ΕΙΚΟΝΑ ΦΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟ ΤΕΡΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ…

Εικόνα φρίκης που σοκάρει αντίκρισαν πριν από λίγο οι κάτοικοι  σε κεντρικό δρόμο στα Λεχαινά Ηλείας λίγες ώρες μετά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Ένα δίποδο ανθρωπόμορφο τέρας κρέμασε ζωντανό από το μπαλκόνι εγκαταλελειμμένου σπιτιού που βρίσκεται στη «Πλατεία Συντριβανίου»,   μόλις εκατό μέτρα από το τοπικό αστυνομικό τμήμα και την κεντρική αγορά , ένα μικρό σκυλάκι …

Το άτυχο ζώο εντόπισαν πριν από λίγες ώρες οι περίοικοι και σοκαρισμένοι ενημέρωσαν την αστυνομία . Όπως ανέφεραν στο www.apokalypseis.com το σκυλάκι κρεμάστηκε ζωντανό λίγο μετά το απόγευμα και παρέμεινε εκεί μέχρι το βράδυ.

Το άγριο και πρωτοφανές περιστατικό αμαυρώνει τον πολιτισμό και την κουλτούρα της ιστορικής πόλης των Λεχαινών .

Οι κάτοικοι της περιοχής , μεταξύ τους πολλοί νεαροί φοιτητές που βρέθηκαν λόγω της αργίας στην γενέτειρά τους,  ζητούν από την αστυνομία την άμεση σύλληψη και την παραπομπή του δίποδου ανθρωπόμορφου τέρατος που ντρόπιασε με το έγκλημά του την πόλη.

Διαβάστε περισσότερα »

Υιοθετήθηκε ο 'Ιωνας

Ο Ίωνας, θύμα ενός ειδεχθούς εγκλήματος που έλαβε χώρα στη Σαμοθράκη, υιοθετήθηκε από μία υπέροχη κυρία! 
Το φιλοζωικό σωματείο ΚΙΒΩΤΟΣ Αλεξανδρούπολης που είχε αναλάβει το ζώο δημοσίευσε με χαρά τα νέα και τις φωτογραφίες του τυφλού Ίωνα (τα μάτια του δεν άντεξαν την πίεση της κακοποίησης, πετάχτηκαν απ τις κόγχες τους και τελικά αφαιρέθηκαν) και της νέας του ''μαμάς''.

Όσο υπάρχουν άνθρωποι - τέρατα που πειράζουν τα ανυπεράσπιστα πλάσματα, τόσο θα υπάρχουν ακόμα περισσότεροι άγγελοι επί γης που θα ανοίγουν την αγκαλιά τους για πλάσματα σαν τον Ιωνα.

Ο Ιωνας πετάχθηκε στη θάλασσα, δεμένος με σχοινί που κατέληγε σε τσουβάλι με πέτρες για να πνιγεί, αφού πρώτα τον είχαν χτυπήσει στο κεφάλι...
adespoto.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Κτήνος…Σκότωσε με τσεκούρι έξι σκυλιά στην Ξάνθη!

tsekouri 250x180 Κτήνος...Σκότωσε με τσεκούρι έξι σκυλιά στην Ξάνθη!

Τον όλεθρο σκόρπισε, σε ένα κοπάδι αδέσποτων σκυλιών που επιτέθηκαν στο κοπάδι του, ένας κτηνοτρόφος στο χωριό Μύκη της Ξάνθης. Άρπαξε ένα τσεκούρι και όρμησε εναντίον των πεινασμένων σκυλιών χτυπώντας τα όπου έβρισκε με πρωτοφανή βιαιότητα!
Σύμφωνα με το xanthipress.gr, ο εξαγριωμένος κτηνοτρόφος θανάτωσε έξι από τα σκυλιά, ενώ τραυμάτισε και αρκετά άλλα, τα οποία τράπηκαν αιμόφυρτα σε φυγή και περιφέρονται στην περιοχή με βαριά ή ελαφρότερα τραύματα. Οι κάτοικοι της περιοχής και ειδικά τα μικρά παιδιά σοκαρίστηκαν στη θέα των πληγωμένων ζώων, ωστόσο επειδή είναι άγρια δεν μπόρεσαν να τα πλησιάσουν για να περιποιηθούν τις πληγές τους. Ούτε η εισαγγελέας, ούτε η τοπική Αστυνομία είχαν ενημερωθεί για το πρωτοφανές περιστατικό, αλλά οι φωτογραφίες των πληγωμένων σκυλιών που δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο ίσως προκαλέσουν αυτεπάγγελτη παρέμβαση. Πάντως, ο δράστης κυκλοφορεί ανενόχλητος και επικαλείται τις απώλειες ζώων από το κοπάδι του για να δικαιολογήσει τον βίαιο τρόπο που επέλεξε να αντιμετωπίσει τα αδέσποτα.
troktiko.eu
Διαβάστε περισσότερα »