Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Το κάτασπρο λιοντάρι της ζούγκλας!

Το λευκό λιοντάρι που βλέπετε στις φωτογραφίες δεν ανήκει σε κάποια διαφορετική οικογένεια από αυτήν που περιλαμβάνει...
στις τάξεις της τα γνωστά σε όλους μας καστανόχρωμα λιοντάρια.

Στην ουσία πρόκειται για ζώα που έχουν μια γενετική διαφοροποίηση από τα συνηθισμένα του είδους τους, γνωστή ως «συνθήκη του λευκισμού». Αυτή οφείλεται εν πολλοίς για την αλλαγή στο χρώμα των λιονταριών, προκαλώντας πιο απαλό χρωματισμό που τείνει προς το λευκό.

Η κατάσταση αυτή δεν έχει καμία σχέση με τον γνωστό αλμπινισμό (σ.σ. λευκό τρίχωμα, μάτια και δέρμα που συναντάται όχι μόνο στα ζώα αλλά και στον άνθρωπο), καθώς τα συγκεκριμένα λιοντάρια έχουν κανονικό χρώμα στα μάτια και στο δέρμα.

Μέχρι τα τέλη του 20ού αιώνα η ύπαρξη λευκών λιονταριών στη φύση θεωρούνταν μύθος, ενώ μόλις το 1975 ανακαλύφθηκαν λευκά λιοντάρια στο Καταφύγιο Θηραμάτων του Τιμπαβάτι. Υπολογίζεται ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχουν περίπου 300 λευκά λιοντάρια, τα οποία αν μη τι άλλο εντυπωσιάζουν με τη σπάνια ομορφιά τους…
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

H Ρωσία σχεδιάζει τη θανάτωση 3.000 λύκων

Οι αρχές μιας επαρχίας στην Σιβηρία σχεδιάζουν τη θανάτωση 3.000 λύκων έπειτα από μια αύξηση των επιθέσεων των ζώων αυτών σε άλογα και ταράνδους...
μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ρία Νοβόστι.

Οι αξιωματούχοι της βορειοανατολικής επαρχίας Σάχα δήλωσαν ότι οι λύκοι σκότωσαν πέρυσι περισσότερους από 16.000 ταράνδους και 3.000 άλογα.

Περίπου 3.500 λύκοι υπάρχουν στην αραιοκατοικημένη αυτή περιοχή, η οποία είναι επίσης γνωστή ως Γιακουτία. Οι αξιωματούχοι ελπίζουν να μειώσουν τον πληθυσμό τους σε περίπου 500.

Για τον σκοπό αυτόν, η τοπική κυβέρνηση έχει ορίσει ένα ποσό αντίστοιχο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων τα οποία θα δοθούν σε αυτούς που θα τους σκοτώνουν.

Το ποσό που θα χορηγείται σε αυτούς θα αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των λύκων που θα έχουν σκοτώσει.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Ένοχος ο 71χρονος που πυροβόλησε αδέσποτο


Το ζώο σώθηκε αλλά έχασε το ένα του μάτι

Ένοχο έκρινε το το Αυτόφωρο Τιμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τον 71χρονο ο οποίος σκόρπισε τον πανικό την περασμένη Κυριακή πυροβολώντας εναντίον αδέσποτου (διαβάστε εδώ)

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για κακοποίηση ζώου, παράνομη οπλοφορία κυνηγετικού όπλου και οπλοχρησία και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 5.300 ευρώ, ενώ ανέστειλε επί τριετία την ποινή.

Ο 71χρονος υποστήριξε ότι έχει δεχθεί αρκετές φορές επίθεση από αδέσποτα στην περιοχή του, ενώ η πρόεδρος της Ζωόφιλης Δράσης Γεωργία Στεφανάκη είπε ότι το ζώο σώθηκε μετά από τη φροντίδα κτηνιάτρου, αλλά έχασε το ένα του μάτι.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Γάτα που ξέρει τη νοηματική γλώσσα! (Video)

Τελικά δεν έχουμε ιδέα για το τι κρύβουμε μέσα στα σπίτια μας… Δεν είναι μακριά η ώρα που οι γάτες θα κυριεύσουν τον κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα »

Μια φάλαινα που λατρεύει τα χάδια


Πήρε αυτό που ζητούσε από τους τουρίστες

Μια οικογένεια από την Καλιφόρνια είχε την τύχη να ζήσει μια συγκλονιστική εμπειρία, όταν μια μικρή φάλαινα κολύμπησε δίπλα στη βάρκα τους προτρέποντάς τους να την… χαϊδέψουν.

Στο βίντεο που κατέγραψαν με κάμερα φαίνεται η φάλαινα να πλησιάζει τη βάρκα τους, να βγαίνει στην επιφάνεια του νερού και να περιμένει να της τρίψουν τη ράχη!

Το περιστατικό συνέβη στα ανοιχτά της Baja, ενώ σύμφωνα με τον υπεύθυνο του κέντρου «Captain Dave's Dolphin and Whale Watching Safari», Dave Anderson, τα μικρά απολαμβάνουν την επαφή τους με τους ανθρώπους. «Τους αρέσει πολύ να τους χαϊδεύουν στις μπαλένες στο στόμα τους, οι οποίες δεν επιτρέπουν στο πλαγκτόν να βγει από το στόμα τους προκειμένου να τραφούν» είπε ο ίδιος.













newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Θαλάσσια βίδρα παίζει… μπάσκετ


Θαλάσσια βίδρα παίζει… μπάσκετ

Η νέα «ατραξιόν» στο ζωολογικό κήπο του Όρεγκον

Μία θαλάσσια βίδρα έχει κλέψει τις καρδιές των επισκεπτών στο ζωολογικό κήπο του Όρεγκον των ΗΠΑ. 

Η 15χρονη βίδρα με το όνομα Eddie πάσχει από αρθρίτιδα και έχει εκπαιδευτεί να ρίχνει μία μικρή μπάλα μέσα από μία μπασκέτα, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η φλεγμονή στις αρθρώσεις της.

Δείτε το βίντεο:


newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Μωρό βραδύπους δίνει λουλούδι σε γυναίκα [video]

Ο μικρός καζανόβας που τρελαίνει το διαδίκτυο…

otherside.gr
Διαβάστε περισσότερα »