Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Το τάνγκο θέλει… δύο


Αυτοί οι δύο όμως μάλλον μαλώνουν

Θα μπορούσε να είναι επίδειξη χορευτικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων, όμως στην πραγματικότητα η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή.

Άλλωστε το «βραβείο» είναι… μια γυναίκα!

Ο φωτογραφικός φακός του Dana Allen απαθανάτισε την αναμέτρηση δύο αρσενικών καμηλοπαρδάλεων στο Εθνικό Πάρκο South Luangwa στη Ζάμπια.

Τα δύο αρσενικά προσπαθούν να αποδείξουν την κυριαρχία και τη δύναμή τους, καθώς αυτό θα τους χαρίσει «πόντους» στη διεκδίκηση και φυσικά στο ζευγάρωμα με κάποιο θηλυκό.

Οι αναμετρήσεις αυτές πολλές φορές μάλιστα είναι τόσο άγριες, που μπορεί να αποβούν και μοιραίες. 

«Τους παρακολουθούσα για περίπου δύο ώρες να προσπαθούν να ρίξουν ο ένας τον άλλον κάτω, χτυπώντας τον με τα κέρατά τους ή βάζοντάς του κάτι σαν “τρικλοποδιά”. Λόγω του μεγέθους τους οι κινήσεις τους έμοιαζαν περισσότερο με μια πολύ συγχρονισμένη χορογραφία. Τελικά ο νικητής έφυγε με μια θηλυκή» είπε ο ίδιος.















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Ένας σπάνιος μοβ αστερίας!

Ανήκει στην οικογένεια Pisaster ochraceus και απαντά κυρίως στον Ειρηνικό Ωκεανό. Αυτό το αστέρι της θάλασσας ξεχωρίζει... για το εντυπωσιακό μοβ χρώμα του, που το καθιστά ως ένα από τα πιο σπάνια θαλάσσια είδη του πλανήτη.

Έχει πέντε χοντρούς «βραχίονες», που κυμαίνονται σε μήκος από 10 έως 25 εκατοστά, οι οποίες είναι διατεταγμένες γύρω από έναν ασαφή κεντρικό δίσκο. Σε ολόκληρη την επιφάνειά του φέρει μικρά αγκάθια για την άμυνά του από τους εχθρούς , ενώ οι μεγάλες βεντούζες του επιτρέπουν να ζει προσκολλημένος στα βράχια.

Τα περισσότερα άτομα του είδους έχουν έντονο μοβ χρώμα, που ποικίλλει σε διάφορες αποχρώσεις, από ανοιχτό έως πιο σκούρο, ενώ σε κάθε περίπτωση λευκά στίγματα εμφανίζονται σε όλο τον κορμό.

Ο χρωματισμός τους, αν και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός, ωστόσο αποτελεί ένα βασικό μειονέκτημα της διαβίωσής τους στη θάλασσα, καθώς οι μοβ αστερίες είναι αρκετά εύκολος «στόχος» των μεγάλων ψαριών και των καρκινοειδών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με εξαφάνιση!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ο πολύχρωμος κόσμος των εντόμων


Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον Ντόναλντ Τζούσα

Εκπληκτικά κοντινά πλάνα από διάφορα έντομα στον πλανήτη τράβηξε ο φωτογράφος Ντόναλντ Τζούσα από την Ινδονησία. Τα έντομα ήταν μόλις 3 εκατοστά μακριά από το φακό, προκειμένου να καταγραφεί και η πιο μικρή λεπτομέρεια. 

Ο Τζούσα χρησιμοποίησε τη γνωστή μέθοδο της μακροφωτογραφίας για να φωτογραφίσει τα πολύχρωμα έντομα.



















Διαβάστε περισσότερα »

«Πήγαινα το σκύλο μου βόλτα και μου έριξαν μπουκάλι»


«Πήγαινα το σκύλο μου βόλτα και μου έριξαν μπουκάλι»

Σχόλιο αναγνώστη για τους ασυνείδητους που επιτίθενται σε όσους έχουν κατοικίδιο

Ασυνείδητοι κρύβονται πίσω από επιθέσεις σε ανθρώπους που έχουν κατοικίδια στο Γαλάτσι. Τουλάχιστον, αυτό καταγγέλλει στο σχόλιό του στο newsbeast.gr αναγνώστης. 

Ο αναγνώστης υποστηρίζει τι του συνέβη ξαφνικά όταν είχε βγάλει το σκύλο του βόλτα και τι επακολούθησε όταν κάλεσε την αστυνομία.

Ακολουθεί το σχόλιο: 

«Πριν από μια εβδομάδα, ενώ πήγαινα το σκυλί μου βόλτα αργά το βράδυ, ένα μπουκάλι γεμάτο νερό έσκασε στο κεφάλι μου από τον 5ο όροφο διαμερίσματος επί των οδών Φιλοθέης και Ηροδότου στο Γαλάτσι. Ζαλίστηκα και έκατσα κάτω στο δρόμο, το σκυλί μου έφυγε από το χέρι και γύρισα αμέσως να δω ποιος το έκανε. Το να σκάει μπουκάλι νερό στον οποιονδήποτε μέσα στη μέση του δρόμου, είναι σοβαρά τα πράγματα. Φώναξα την αστυνομία. 

Μέχρι να έρθει περιπολικό, ήρθαν κάποιοι γείτονες και μου είπαν ότι είναι ένας ηλικιωμένος σε αυτό το μπαλκόνι που βρίζει όσους περνούν από εκεί με σκυλιά. Τους βρίζει και πετάει μπουκάλια στο δρόμο μήπως και τα πετύχει. 

Ο ίδιος ο αστυνομικός αφού μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, παραδέχτηκε ότι ένα μπουκάλι με νερό στη γειτονιά αυτή έχει χαλάσει και την πόρτα του αυτοκινήτου του. Για να μην αναφερθώ στις φόλες που υπάρχουν εκεί κοντά και έχουν στοιχίσει τη ζωή τετράποδων καθώς όπως πάντα δεν ξέρουμε ποιος τις βάζει. 

Εντάξει είναι γνωστό ότι υπάρχουν δυστυχώς ανάμεσά μας πλάσματα που κατά λάθος αποκαλούνται άνθρωποι, είναι δειλοί και κρύβονται πίσω από ένα μπαλκόνι σε αυτή την περίπτωση, δεν έχουν συναίσθηση και προσπαθούν να ξεχαστούν από τη μίζερη και ανούσια ζωή που κάνουν συμπεριφερόμενοι ως ψυχανώμαλοι. 

Είναι ανόητο λοιπόν, να βγάζουμε συνέχεια νόμους και κανονισμούς για τα σκυλιά και τα γατιά για να προστατεύονται οι άνθρωποι, ενώ στην πραγματικότητα πρέπει να υπάρχουν νόμοι που να προστατεύουν αυτά από κάποιους ας τους πούμε "ανθρώπους". Αν είχα κάτι στο κεφάλι μου, ένα τσιμπιδάκι, γυαλιά, οτιδήποτε, τώρα θα ήμουν στο νοσοκομείο. Αν εκεί ήταν ένα παιδί ή αν αυτός πετύχαινε το σκυλί μου, τι θα έπρεπε να κάνω εγώ; 

Μερικοί άνθρωποι φοβούνται να μιλήσουν, η αστυνομία δεν κάνει τίποτα όπως πάντα, οι ίδιοι που τα κάνουν δεν αισθάνονται καθόλου ντροπή και ευθύνη ή δεν έχουν αίσθηση γενικά και από κει και πέρα όλοι οι υπόλοιποι είμαστε έρμαια των διαθέσεων κάποιων υπανθρώπων. Τώρα το κατά πόσο προστατεύομαι εγώ και ένα ζωντανό από τέτοιους, αυτό μάλλον δεν το προβλέπει κανένας νόμος. 

Τι πρέπει να κάνουμε με όλους αυτούς που έχουν ξεφύγει; Να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και την αξιοπρέπεια μας; Ή πρέπει να αποδεχτούμε ότι περπατώντας στο δρόμο μια μέρα μπορεί να μας έρθει και κανένα τασάκι; Σε εμάς ή στα παιδία μας». 
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Γιάννης Στουρνάρας προς Μαξίμου. Έτοιμη η φορολόγηση των σκύλων ...

Κλιμακωτός θα είναι ο φόρος σε όσους κατέχουν σκύλο. Το χαμηλότερο συντελεστή θα έχουν τα σαλονάτα, ενώ κοπρόσκυλα και τσοπανόσκυλα θα φορολογούνται με τον...
υψηλότερο συντελεστή, με τα τελευταία να θεωρούνται τεκμήριο διαβίωσης!

Η τρόικα φαίνεται να συμφωνεί με το μέτρο και να ζητά την άμεση εφαρμογή ώστε να αποφευχθούν νέες περικοπές στις συντάξεις.

Σε ερώτηση του πρωθυπουργού προς τον Γιάννη Στουρνάρα γιατί τα τσοπανόσκυλα να θεωρούνται τεκμήρια διαβίωσης, ο υπουργός οικονομικών φέρεται να είπε ότι παρατηρείται σημαντική ζήτηση και την τοποθέτηση τους σε πηγάδια. Εικάζεται ότι πολλοί έλληνες κρύβουν τιμαλφή και μετρητά με τα τσοπανόσκυλα να είναι οι άγρυπνοι φύλακες της περιουσίας τους. Θα επανέλθουμε με νεότερο ρεπορτάζ ...

Διαβάστε περισσότερα »

Ορειβάτες από την Κόνιτσα βρήκαν τραυματισμένο αγριόγιδο

Λαθροκυνηγοί εξαφανίζουν το σπάνιο είδος των αγριόγιδων της Πίνδου, παραβιάζοντας την Ελληνική νομοθεσία και συγκεκριμένα τον δασικό κώδικα, που... κατηγορηματικά απαγορεύει το κυνήγι τους, χαρακτηρίζοντάς τα προστατευόμενο είδος, καταγγέλλουν ορειβάτες, που διαπιστώνουν ότι σταδιακά με τα χρόνια μειώνεται ο πληθυσμός τους.Η μεγαλύτερη απειλή τους ο άνθρωπος, συνεχίζει απτόητα την παράνομη δράση του αν και είναι γνωστό ότι ο πληθυσμός τους είναι ελάχιστος στη χώρα μας.Χθες,τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Κόνιτσας Νίκος και Βασίλης Βαγενάς, Χρήστος Σέρας και Φιλήμων Μουλαϊδης,βρήκαν τραυματισμένο (σπασμένο σβέρκο) στην χαράδρα στο Αώου στην Κόνιτσα,ένα αγριόγιδο. Το πήραν στην αγκαλιά τους και το πήγαν στο Δασαρχείο, από όπου έφυγε σήμερα για περίθαλψη στη Θεσσαλονίκη. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους Κονιτσιώτες Ορειβάτες, από το EPIRUSGATE.

Διαβάστε περισσότερα »

Ανακαλύφθηκε ψάρι με διάφανο αίμα


Zει περίπου στα 1.000 μέτρα κάτω από τα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής

Τα θαύματα της φύσης ποτέ δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν. Τελευταία ανακάλυψη που εντυπωσίασε ακόμα και του επιστήμονες το ψάρι «aka Chionodraco rastrospinosus», που ζει περίπου 1.000 μέτρα κάτω από τα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής, σε σκοτεινό περιβάλλον.

Το συγκεκριμένο ψάρι μπορεί με την πρώτη ματιά να μοιάζει φυσιολογικό, ωστόσο του λείπουν δυο χαρακτηριστικά στοιχεία: η αιμοσφαιρίνη και τα λέπια.

Η έλλειψη αιμοσφαιρίνης καθιστά το αίμα του ψαριού διάφανο σαν το νερό, κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει σχεδόν από όλους τους ζωντανούς οργανισμούς που έχουν κόκκαλα, καθώς ο μυελός των οστών παράγει ερυθρά αιμοσφαίρια.

Το μοναδικό ενυδρείο που φιλοξενεί ένα ζεύγος των σπάνιων ψαριών βρίσκεται στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Μάλιστα πριν λίγους μήνες τα ψάρια αναπαράχθηκαν με επιτυχία.

Εκτιμάται ότι η μελέτη στο ενυδρείο θα βοηθήσει τους επιστήμονες να λύσουν τον γρίφο της φύσης και να κατανοήσουν πώς τα ψάρια επιβιώνουν χωρίς την αιμοσφαιρίνη να μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρά τους.

 

Πηγή: econews.gr

Διαβάστε περισσότερα »