Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ξάνθη: Δηλητηρίασαν με φυτοφάρμακο σκυλιά στην Παραλία των Αβδήρων!

Σοκ στην τοπική κοινωνία των Αβδήρων προκαλεί η είδηση της μαζικής δολοφονίας σκυλιών στην παράλια περιοχή του δήμου, από άγνωστο, ο οποίος δηλητηρίασε...
τα άτυχα ζώα ρίχνοντάς τους φυτοφάρμακο.



Ο δράστης της αποτρόπαιης αυτής πράξης τοποθέτησε φυτοφάρμακο σε διάφορα σημεία στην παραλία των Αβδήρων, καθώς και σε αυλές και σπίτια της περιοχής. Αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί και πριν από περίπου έναν χρόνο.

Οι κάτοικοι δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη μέχρι στιγμής, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του, μετά και την ανεύρεση συσκευασίας φυτοφαρμάκου κοντά στην περιοχή.
thrakitoday.com
Διαβάστε περισσότερα »

Εκτέλεσαν με καραμπίνα σκυλάκι, επειδή... τους ενοχλούσε!


Μία ακόμη απίστευτη κτηνωδία, με θύμα ένα απροστάτευτο σκυλάκι έρχεται στο προσκήνιο. Το σκυλάκι βρέθηκε από τον ιδιοκτήτη του, με μία σφαίρα στο κεφάλι...
Το περιστατικό σημειώθηκε σε χωριό των Χανίων, κοντά στην Αλμυρίδα. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σκύλου, δράστες είναι κυνηγοί οι οποίοι και συνελήφθησαν. Όπως καταγγέλλει η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων, Νατάσα Μπομπολάκη στο ''zoosos'', το σκυλάκι είχε βγει από την περίφραξη του σπιτιού του και έσπευσε προς τα δύο σκυλιά, που είχαν μαζί τους οι κυνηγοί, τα οποία πλησίασε με διάθεση για παιχνίδι.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τους δράστες είδε ο πατέρας της ιδιοκτήτριας του ζώου, ο οποίος αρχικά δεν έδωσε σημασία, αν μετά από λίγο άκουσε έναν πυροβολισμό χωρίς να καταλάβει τι έχει συμβεί. Όταν νύχτωσε και το ζώο δεν γύρισε στο σπίτι του, η οικογένεια άρχισε να το αναζητά. 

Σύμφωνα με το prismanews.gr, το πρωί ο πατέρας της ιδιοκτήτριας του ζώου, πήγε εκεί που είχε δει τους κυνηγούς και βρήκε το σκυλί τους, νεκρό, πυροβολημένο εξ επαφής με καραμπίνα.

Πηγή: newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Οι πάπιες που... δεν είχαν ξαναδεί νερό


Ένα βίντεο που θα σας συγκινήσει

Δεκάδες πάπιες που γλίτωσαν από τον αδιάφορο ιδιοκτήτη τους βούτηξαν για πρώτη φορά στο νερό (!) όταν η οργάνωση που τις διέσωσε τις οδήγησε- με πολύ κόπο- σε μία λίμνη. 

Οι πάπιες μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν δει ποτέ νερό καθώς ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τους κρατούσε τουλάχιστον 160 πτηνά σε άθλιες συνθήκες, στοιβαγμένα μέσα σε ένα παράπηγμα, με αποτέλεσμα εκτός του ότι οι πάπιες δεν ήξεραν να κολυμπούν, να υποφέρουν από μολύνσεις, τραυματισμένα πόδια και υποσιτισμό. 

Η οργάνωση Woodstock Animal Sanctuary, στο Woodstock της Νέας Υόρκης φρόντισε τις άτυχες πάπιες και τους έδωσε την ευκαιρία για το αυτονόητο: να βουτήξουν και να απολαύσουν το νερό.

Τα πράγματα δεν ήταν βέβαια τόσο απλά καθώς αρχικά οι πάπιες αρνούνταν να κατευθυνθούν προς τη λίμνη- αφού δεν είχαν ξαναδεί νερό!

Όταν φτάνουν στη λίμνη είναι πολύ διστακτικές και πετάγονται έξω από το νερό. Έπειτα από λίγο όμως, συνηθίζουν κάνοντας αυτό που ήταν εξαρχής προορισμένες να κάνουν και απολαμβάνουν όλες μαζί το νερό και το παιχνίδι!

Δείτε το βίντεο 

newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Μπλε δηλητήριο από χταπόδι προκαλεί πανικό στον Ειρηνικό Ωκεανό!

Μπλε δηλητηριο απο χταποδι προκαλει πανικο στον Ειρηνικο Ωκεανο!

Το συγκεκριμένο χταπόδι ζει στους καοραλλιογενείς υφάλους του Ειρηνικού και Ινδικού ωκεανού και μεταφέρει αρκετό δηλητήριο (τετροδοτοξίνη) στα πλοκάμια του, ικανό να σκοτώσει μέχρι και 26 ανθρώπους μέσα σε μερικά λεπτά! Αξίζει να σημειώσουμε ότι το δηλητήριο που διαθέτει παραλύει το αναπνευστικό σύστημα, ενώ αντίδοτο δεν υπάρχει.
Παρόλα αυτά δείχνει να αποφεύγει… κολυμβητές και δύτες, ενώ προτιμά μικρά καβούρια και γαρίδες για το καθημερινό του γεύμα. Είναι γενικά ήρεμο και υπάκουο μαλάκιο, ενώ επιτίθεται όταν αισθανθεί ότι απειλείται.
perierga.gr - Χταπόδι... σκέτο δηλητήριο!
Αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα μαλάκια των ενυδρίων, λόγω των εντυπωσιακών χρωμάτων και σχημάτων που φέρει στην επιφάνεια του σώματός του, ενώ προτιμά την απομόνωση, καθώς δεν του αρέσει να συμβιώνει με άλλα ψάρια ή μαλάκια.

perierga.gr - Χταπόδι... σκέτο δηλητήριο!

perierga.gr - Χταπόδι... σκέτο δηλητήριο!

perierga.gr - Χταπόδι... σκέτο δηλητήριο!
Διαβάστε περισσότερα »

Βγάζοντας τον σκύλο βόλτα

Βγάζοντας τον σκύλο βόλτα

Όπως βολεύεται ο καθένας














Διαβάστε περισσότερα »

To National Geographic ταξιδεύει στην έρημο και αποτυπώνει στην άγρια ζωή μέσα από σπάνιες φωτογραφίες!


To National Geographic ταξιδευει στην ερημο και αποτυπωνει στην αγρια ζωη μεσα απο σπανιες φωτογραφιες!
Για ακόμη μια φορά το National Geographic ετοίμασε για εσάς ένα φωτογραφικό λεύκωμα με φόντο την έρημο σε διάφορα σημεία του κόσμου! Στις φωτογραφίες που ακολοθούν θα δείτε σπάνια ζώα να ποζάρουν με ή και χωρίς τη θέληση τους...
Αν βρεθείτε λοιπόν στην έρημο κάποια στιγμή στη ζωή σας ετοιμαστείτε για τους απρόσκλητους επισκέπτες...
Σπάνιο είδος σαύρας
Κοπάδι από γίδες
Γκρι αλεπού
Λεμούριοι
Λιοντάρι
Καμήλες
Είδος ταύρου
Πηγή: environment.nationalgeographic.com
Διαβάστε περισσότερα »

Ανακλαστήρες που σώζουν τις αρκούδες και τους λύκους

Ανακλαστήρες που σώζουν τις αρκούδες και τους λύκους

Τοποθετήθηκαν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Φλώρινας

Μια δράση που συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία της άγριας ζωής επέλεξε να υλοποιήσει ο Αρκτούρος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, στις 4 Οκτωβρίου. 

Στη θέση Κλειδί της νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Φλώρινας και σε απόσταση περίπου 300 μέτρων τοποθετήθηκαν από τον Αρκτούρο 40 ανακλαστήρες προκειμένου να μεγιστοποιούν το φως που αντανακλούν τα φώτα των διερχόμενων αυτοκινήτων και να αποτρέπουν τα ζώα να διέρχονται την οδό, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, οπότε και συμβαίνουν τα περισσότερα των τροχαίων ατυχημάτων.

Η ζώνη του Κλειδίου αποτελεί αποδεδειγμένα περιοχή σύγκρουσης της άγριας ζωής με τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Σύμφωνα και με τον νέο νόμο για την βιοποικιλότητα (Ν.3937) η περιοχή πρέπει να αξιολογηθεί και να αναγνωριστεί επίσημα ως ειδικός διάδρομος επικοινωνίας για την άγρια πανίδα. 

Πρόκειται για το μοναδικό φυσικό πέρασμα μικρών και μεγάλων θηλαστικών από το όρος Βόρα προς το όρος Βίτσι και ταυτόχρονα για έναν πολυσύχναστο δρόμο που οδηγεί στην πόλη της Φλώρινας αλλά και στον συνοριακό σταθμό Ελλάδας-FYROM και όπου τα τελευταία 2 χρόνια έχουν σημειωθεί 6 τροχαία ατυχήματα με θύματα αρκούδες και λύκους. 

Στον ίδιο οδικό άξονα είχαν τοποθετηθεί από τον Αρκτούρο και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ειδικές πινακίδες που προειδοποιούν τους οδηγούς για πιθανή διάσχιση του δρόμου από αρκούδα. Η τοποθέτηση των ειδικών ανακλαστήρων φωτός θα συμβάλλει έμπρακτα στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων με θύματα τα διερχόμενα ζώα και παράλληλα θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων.

Ο Αρκτούρος υλοποιεί τη δράση στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την εταιρία κινητής επικοινωνίας Vodafone καθώς και ενός ευρύτερου προγράμματος για τις μετακινήσεις και τα περάσματα της άγριας πανίδας στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους που υλοποιεί η οργάνωση την τελευταία τριετία.

Διαβάστε περισσότερα »

Ο κυνηγός έγινε φίλος με το θήραμα

Ο κυνηγός έγινε φίλος με το θήραμα

Φωτογραφίες από τη λέαινα που προσέχει μια μικρή αντιλόπη

Στη ζούγκλα δεν συνηθίζεται το θήραμα να γίνεται φίλος με τον κυνηγό του. Τα πράγματα όμως είναι διαφορετικά στο εθνικό πάρκο Queen Elizabeth στην Ουγκάντα. 

Ο φωτογράφος Adri De Visser «αιχμαλώτισε» με την κάμερά του ένα εντυπωσιακό στιγμιότυπο. Μία λέαινα έγινε φίλη με μία μικρή αντιλόπη, αφότου σκότωσε τη μητέρα της. Μάλιστα, ο φωτογράφος πήγε στο σημείο επειδή είχε πληροφορηθεί ότι δύο λιοντάρια έτρωγαν τη μητέρα αντιλόπη. 

Όταν έφτασε όμως, είδε το θηλυκό λιοντάρι παρέα με την μικρή αντιλόπη impala. 

Τα δύο ζώα έμειναν μαζί περίπου για 45 λεπτά σύμφωνα με τον φωτογράφο. Όταν ένας φύλακας του πάρκου πέρασε με τη μοτοσικλέτα του, η λέαινα έπιασε το μικρό ζώο από το λαιμό και το πήγε μέσα στο δάσος. 

Στη συνέχεια, διάφοροι επισκέπτες ανέφεραν ότι είδαν την αντιλόπη στο πάρκο χωρίς το παραμικρό τραύμα. 











newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Οι επιστήμονες προειδοποιούν: Μπορεί να κολλήσουμε τα ζώα μας με γρίπη!



Όταν αρρωσταίνουμε, δεν αγκαλιάζουμε τα παιδιά μας ή τους φίλους μας. Σκεφτήκατε ποτέ ότι δεν πρέπει να βήχετε δίπλα στο ζωάκι σας;
 
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον δημοσίευσαν τις ανησυχίες τους για την αντίστροφη  ζωονόσο (reverse zoonosis), την διάδοση ασθενειών δηλαδή από τους ανθρώπους στα ζώα, όπως οι σκύλοι, οι γάτες ή οι νυφίτσες.
 
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι άνθρωποι μετέδωσαν τον ιό Η1Ν1 σε γάτες και άλλα ζώα και σε μερικές περιπτώσεις τα ζώα πέθαναν.
 
''Οι περισσότεροι δεν συνειδητοποιούν ότι μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες στα ζώα και αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με νέες μορφές ιών και ασθένειες που μπορεί να κολλήσουν τα ζώα''
λέει ο καθηγητής Loehr από την Κτηνιατρική OSU.
 
Ο Loehr και άλλοι ερευνητές ερευνούν την μετάδοση γρίπης σε κατοικίδια σκυλιά και γάτες και προτείνουν οι άνθρωποι που έχουν γρίπη να μην πλησιάζουν πολύ τα ζώα τους, για να μην τα κολλήσουν.
 
Η πρώτη περίπτωση όπου καταγράφηκε θανατηφόρα μετάδοση του Η1Ν1 από άνθρωπο σε γάτα ήταν το 2009 στο Όρεγκον. Ο ιδιοκτήτης του ζώου αρρώστησε και νοσηλεύτηκε και η γάτα της 
πέθανε από πνευμονία, που προκλήθηκε από τον ίδιο ιό.
 
Η ανησυχία των γιατρών είναι ότι όταν ο ιός μεταδίδεται σε άλλο είδος, όπως η γάτα ή ο σκύλος, μπορεί να μεταλλαχθεί σε νέα, πιο επικίνδυνη μορφή.
adespoto.gr
Διαβάστε περισσότερα »