Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Έσωσαν σκύλο στον Τίρναβο


Συγκινητική η επιχείρηση διάσωσης

Συγκινητική επιχείρηση διάσωσης αδέσποτου σκύλου στήθηκε χθες στον Τύρναβο, καθώς το άτυχο τετράποδο, άγνωστο πώς, είχε παγιδευτεί πάνω σε έναν βράχο, μέσα στον Τιταρήσιο ποταμό, τα νερά του οποίου έτρεχαν ορμητικά μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις.

Για τη σωτηρία της σκυλίτσας, η οποία βρέθηκε εγκλωβισμένη στο συγκεκριμένο σημείο, όπου εντοπίστηκε από περαστικούς, έσπευσε η Πυροσβεστική, η 8η ΕΜΑΚ αλλά και ο δήμος της περιοχής.

Καθώς τα ορμητικά νερά καθιστούσαν αδύνατη την προσέγγιση ακόμη και του ειδικού σκάφους που διαθέτει η ΕΜΑΚ κι ύστερα από 8 ώρες «περιπέτειας», τελικά, με εντολή του δημάρχου, Ν. Μαλάκου, διατέθηκε καλαθοφόρο του δήμου, που κατάφερε να φτάσει στο σημείο και με τη βοήθεια δύο ανδρών, η σκυλίτσα «επιβιβάστηκε» στο καλαθοφόρο και σώθηκε.

Στη συνέχεια, την παρέλαβαν μέλη φιλοζωικού σωματείου, προκειμένου να τις παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Πέταξαν σκύλο δεμένο με πέτρες στη θάλασσα!


Πέταξαν σκύλο δεμένο με πέτρες στη θάλασσα!

Δίνουν 1.000 ευρώ σε όποιον βρει τον ένοχο

Δίνουν 1.000 ευρώ για να βρεθεί εκείνο το «κτήνος», όπως το χαρακτηρίζουν που τραυμάτισε τόσο σοβαρά το σκυλί, που βλέπετε στη φωτογραφία. Συγκεκριμένα, στις 23 Φεβρουαρίου το φιλοζωικό σωματείο Κιβωτός Αλεξανδρούπολης παρέλαβε τον κακοποιημένο σκύλο από τη Σαμοθράκη. 

Tο άτυχο ζώο βρέθηκε τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου γύρω στις 15:30-16:00 μέσα στη θάλασσα, δεμένος από το λαιμό και τα πόδια με περίπου ένα μέτρο μήκους σκοινί το οποίο στην άλλη άκρη ήταν δεμένο σε ένα τσουβάλι γεμάτο με πέτρες.

Το σκυλί βρέθηκε σε απόσταση 2, 3 μέτρων από την ακτή στην παραλία Μακρυλιές στο Λάκκωμα Σαμοθράκης. Το τσουβάλι ήταν στον πάτο της θάλασσας και ο σκύλος προσπαθούσε να κρατηθεί στην επιφάνεια.

Ο άνθρωπος που τον είδε, ειδοποίησε την Αστυνομία που πήγε επιτόπου και κάλεσαν μετά το λιμενικό μιας και ο σκύλος βρέθηκε σε περιοχή ευθύνης τους.

Το χτύπημα ήταν πολύ δυνατό. Το ένα του μάτι έχει νεκρωθεί και το άλλο δεν είναι σίγουρο αν θα καταφέρει να σωθεί. Χρειάζεται φιλοξενία τουλάχιστον μέχρι να κλείσουν τα τραύματά του και υιοθεσία μόλις γίνει καλά. Είναι μικρόσωμος (μόνο 13 κιλά ) και πολύ ήσυχος. Πήρε το όνομα Ιωνάς, αναφέρουν οι εθελοντές της Κιβωτού.




Διαβάστε περισσότερα »

Μαϊμού στις ορέξεις των ανθρώπων


Τι θα πέρασε για να κάνει… γυμναστική!

Διαβάστε περισσότερα »

Υπηρεσίες μασάζ από... πίθηκους


Η τυχερή μέρα ενός σκύλου από την Ινδία

Αυτό θα πει περιποίηση! Η τυχερή μέρα φαίνεται πως ήταν για ένα σκυλί από την Ινδία, που δέχτηκε την περιποίηση μιας ομάδας πιθήκων.

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε το περιστατικό, όπου οι πίθηκοι έδωσαν ένα πλήρες πρόγραμμα μασάζ σε ένα τυχερό σκύλο!

Το σκυλί μάλιστα, ξάπλωσε προκειμένου να είναι πιο άνετα καθώς οι πίθηκοι που ανήκουν στο είδος Gray langurs, του χάιδευαν τη γούνα.

Αφού ολοκλήρωσαν την περιποίηση του σκύλου, άρχισαν να περιποιούνται το ένα, το άλλο.

Τις φωτογραφίες που μπορείτε να δείτε παρακάτω, τράβηξε ο Cyril Ruoso…









newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Τεράστιες φωλιές πουλιών στη Νότια Αφρική






Ο Dillon Marsh από το Cape Town περιπλανιόταν για τρεις μέρες στην έρημο
 Kalahari κοντά στην πόλη Upington της Νότιας Αφρικής για να...
φωτογραφίσει τεράστιες φωλιές πουλιών.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Huffington Post φαίνονται τα 
γιγάντια σπίτια, τα οποία έχουν δημιουργηθεί πάνω σε κολώνες ρεύματος.

«Είχα δει αυτές τις φωλιές όταν ήμουν παιδί κατά τη διάρκεια διακοπών
 με τους γονείς μου, το εντυπωσιακό μέγεθός τους με είχε τραβήξει»
 δήλωσε ο Marsh στη Daily Mirror και πρόσθεσε «Είχα αρχίσει να
 ενδιαφέρομαι για τη σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους και στο περιβάλλον
 και αυτές οι φωλιές με εντυπωσίασαν ως θέμα».

Σύμφωνα με έρευνες, τα πουλιά του είδους Philetairus socius διαθέτουν 
τις πιο μεγάλες φωλιές στον κόσμο. Τα σπίτια τους μπορούν να φτάσουν 
σε πλάτος τα έξι μέτρα και τα τρία μέτρα στο ύψος και είναι ικανά να 
φιλοξενήσουν πάνω από 100 πτηνά.
attacktv.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ζητάμε την ίδρυση Ελληνικής Αστυνομίας για τα Ζώα / Establish Greek Animal Police


Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό ακόμη ένα κρούσμα βάναυσης κακοποίησης αδέσποτου σκύλου στην Κρήτη, ο οποίος βρέθηκε με δεμένα τα γεννητικά του όργανα. Την ίδια στιγμή ο ένας μετά τον άλλο, ιδιοκτήτες ζώων εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους γιατί δεν θέλουν ή δεν μπορούν πλέον να αναλάβουν την ευθύνη της φροντίδας τους. Οι ελληνικοί δρόμοι έχουν γεμίσει με αδέσποτα, ενώ οι Δήμοι και οι Περιφέρειες αδυνατούν να μεριμνήσουν για την στείρωση και την υιοθεσία τους όπως επιβάλλει ο Νόμος "4039 για τα Ζώα".

Ταυτόχρονα η έλλειψη φιλοζωικής παιδείας στην ελληνική κοινωνία, καθιστά πολλές φορές ανυπόφορο τον βίο ακόμη και των κατοικίδιων ζώων, αφού οι ιδιοκτήτες τους επιλέγουν τη βία, για να τα "πείσουν" να τους υπακούσουν.

Γι' αυτούς τους λόγους ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να ιδρύσει την Ελληνική Αστυνομία Ζώων.
Υπογράψτε για τον σκοπό αυτό, διαδώστε την προσπάθειά μας στο Facebook και στο Twitter και βοηθήστε μας να πιέσουμε και να πείσουμε την Ελληνική Κυβέρνηση να δώσει τέλος στην κακοποίηση ζώων.
Ας ξεπεράσουμε τις 10.000 υπογραφές!!
 
Why this is important
In Crete, a few days ago, it became known another instance of brutal abuse of a stray dog, which was tied to its genitals. At the same time one after the other, pet owners abandon their pets because they do not want or can no longer take responsibility for their care. The Greek streets are filled with strays, while the municipalities and regions fail to provide for the sterilization and adoption as required by the Law "4039 for Animals".

At the same time, the lack of Animal Welfare Education which observed in Greek society, in many cases makes life unbearable even for pets, since their owners choose violence, to "persuade" them to obey.

For these reasons, we ask the Greek government to establish Greek Animal Police.

Sign the petition and please share widely over Facebook and Twitter and help us push and persuade the Greek Government to end the abuse of animals.
Let's reach 10.000 signers!!
Κάντε like και στο Facebook/ Sing also on Facebook
http://www.facebook.com/pages/Υπογράφουμε-για-τη-Δημιουργία-Αστυνομίας-Ζώων/154718921346310
Διαβάστε περισσότερα »