Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Φάλαινα με... ανθρώπινη φωνή και διάθεση για επικοινωνία...!


Πρώτη φορά οι επιστήμονες διαπίστωσαν, μέσω ακουστικής ανάλυσης, ότι οι φάλαινες -τουλάχιστον ένα είδος άσπρης φάλαινας- μπορούν να μιμηθούν τις φωνές των ανθρώπων και μάλιστα με πιθανό κίνητρο να επικοινωνήσουν μαζί μας. Πρόκειται για μια ανακάλυψη που εξέπληξε και τους ίδιους τους ερευνητές, αφού μέχρι τώρα ήταν γνωστό πως οι φάλαινες γενικά παράγουν ήχους με ένα τρόπο που είναι τελείως διαφορετικός από τον ανθρώπινο....
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Σαμ Ριτζγουέϊ του Εθνικού Ιδρύματος Θαλάσσιων Θηλαστικών των ΗΠΑ και ενός ερευνητικού φορέα του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι κάνουν τη σχετική δημοσίευση στο έγκριτο περιοδικό βιολογίας "Current Biology", είχαν ήδη από το 1984 αρχίσει να προσέχουν μερικούς ασυνήθιστους ήχους να βγαίνουν από μερικά θηλαστικά της θάλασσας (λευκές φάλαινες και δελφίνια) που βρίσκονταν στα ενυδρεία.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ήχοι αυτοί θύμιζαν κάπως τον ακατάληπτο διάλογο δύο ανθρώπων, όπως ακούγεται από κάποια απόσταση. Τελικά, μετά από κάποιο διάστημα, η πιθανή πηγή των ήχων εντοπίστηκε σε μια εννιάχρονη αρσενική λευκή φάλαινα, όταν συνέβη κάτι απροσδόκητο: ένας δύτης του ενυδρείου αναδύθηκε στην επιφάνεια κάνοντας στους συναδέλφους του μια πολύ παράξενη ερώτηση: «Ποιος μου είπε να βγω έξω;». Ενώ κανείς συνάδελφός του δεν του είχε πει κάτι τέτοιο, του φάνηκε ότι άκουσε τη λέξη «έξω» μέσα στο νερό και μάλιστα αρκετές φορές.

Οι ερευνητές υποψιάστηκαν ότι οι ήχοι, που θύμιζαν ανθρώπινη κουβέντα, προέρχονταν από τη λευκή φάλαινα με το όνομα NOC. Το συγκεκριμένο θαλάσσιο θηλαστικό είχε επί επτά χρόνια ζήσει σε κλειστό χώρο μαζί με δελφίνια και άλλες άσπρες φάλαινες και είχε συνηθίσει την παρουσία ανθρώπων δυτών. Η NOC είχε περάσει μετά τη σύλληψή της (το 1977, στα ανοιχτά του Καναδά) πολλές ώρες εκπαίδευσης κοντά σε ανθρώπους.

Τελικά, οι ανθρώπινοι ήχοι σταμάτησαν μετά από τέσσερα χρόνια, όταν πια η NOC ενηλικιώθηκε.
planet-greece
Διαβάστε περισσότερα »

Η ευρώπη συσκέπτεται για την αύξηση των αδέσποτων ζώων


Κοινοβουλευτική συζήτηση θα διεξαχθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 14/11 με θέμα την «Επιβολή πληθυσμιακού έλεγχου των αδέσποτων ζώων σε ολόκληρη την...



Ευρώπη». O αυξανόμενος πληθυσμών των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που περιφέρονται ανυπεράσπιστα, εγκαταλελειμμένα και εξαθλιωμένα στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. αποδεικνύει, ότι απαιτείται μια συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος με λιγότερα γραφειοκρατικά εμπόδια.

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Γιώργος Χατζημαρκάκης, που πρωτοστατεί σε αυτή τη δράση (καθώς κατάγεται και από την Κρήτη και πληροφορείται το τι υφίστανται τα ζώα στο νησί) έχει προσκαλέσει στις Βρυξέλλες μεταξύ άλλων και τους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας για να καταθέσουν τις απόψεις τους και την εμπειρία τους επί του ζητήματος.
planet-greece
Διαβάστε περισσότερα »

Υπό... εξαφάνιση ο πιο σπάνιος λύκος του κόσμου!


Υπό... εξαφάνιση ο πιο σπάνιος λύκος του κόσμου!
Οι έξι εναπομείναντες πληθυσμοί του υπολογίζεται ότι αριθμούν λιγότερα από 500 μέλη, τα οποία απειλούνται κυρίως λόγω της εξαιρετικά περιορισμένης μεταφοράς γονιδίων ανάμεσά τους. Γερμανοί και Βρετανοί ...
ερευνητές που πραγματοποίησαν τη μελέτη αποδίδουν τη μικρή γενετική ποικιλομορφία μεταξύ των πληθυσμών στο γεγονός ότι οι λύκοι της Αιθιοπίας προτιμούν πολύ συγκεκριμένους βιοτόπους και δεν διανύουν μεγάλες αποστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι δύσκολα συναντούν τις υπόλοιπες ομάδες, κάτι που θα ενίσχυε την πιθανότητα ανάμειξης των γονιδίων.


Ο λύκος της Αιθιοπίας, ο οποίος διαχωρίστηκε από τους προγόνους του πριν από 100.000 χρόνια, ζει σε υψόμετρο 3 χιλιομέτρων και τρέφεται με τρωκτικά.

Η Ντάντα Γκοτέλι από τη Ζωολογική Εταιρεία του Λονδίνου και οι συνάδελφοί της παρακολουθούσαν επί 12 χρόνια 72 άγριους λύκους προκειμένου να μελετήσουν τη γενετική ποικιλομορφία, τη μεταφορά γονιδίων και τις δομές των πληθυσμών τους. Όταν άρχισαν τη μελέτη τους υπήρχαν επτά πληθυσμοί, όμως ο ένας από αυτούς έχει πλέον εκλείψει.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η γενετική ποικιλομορφία είναι σχετικά μεγάλη για ένα είδος που αριθμεί τόσο λίγα μέλη. Πλέον όμως, το γεγονός ότι οι εναπομείναντες πληθυσμοί - και οι υποπληθυσμοί τους- δεν έχουν ουσιαστική επαφή μεταξύ τους, λειτουργεί εναντίον τους, αφού δεν επιτυγχάνεται αξιοσημείωτη μεταφορά γονιδίων.

Οι λύκοι της Αιθιοπίας είναι επίσης ιδιαίτερα ευάλωτοι στη λύσσα, μια θανατηφόρο ασθένεια που, τη δεκαετία του 1990 και μέσα σε λίγους μήνες, συρρίκνωσε κάποιους πληθυσμούς κατά 75%. Όπως συμβαίνει με πολλά άλλα ζώα, το είδος απειλείται και από τον περιορισμό των οικοτόπων του. Οι ερευνητές ανησυχούν ότι ελλείψει γενετικής ποικιλομορφίας, ο λύκος αυτός δεν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει σε μια επιδημία ή να προσαρμοστεί σε νέους οικοτόπους.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να αναστρέψουν την κατάσταση, προσπαθούν να ενώσουν τους απομονωμένους πληθυσμούς δημιουργώντας διαδρόμους ανάμεσα στις περιοχές, όπου ζουν.

«Στο άμεσο μέλλον, ίσως χρειαστεί να αυξήσουμε με τεχνητά μέσα τους πληθυσμούς και να αποκαταστήσουμε τη μεταφορά γονιδίων μεταξύ αυτών των πληθυσμών», γράφουν στην επιθεώρηση Animal Conservation.

Οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουν. Μελέτες σε άλλα είδη λύκου έχουν δείξει ότι η μεταφορά ακόμη και ενός ή δύο αρσενικών από έναν πληθυσμό σε άλλο, θα μπορούσε να πυροδοτήσει «κύμα» αναπαραγωγής, αυξάνοντας δραστικά τη γενετική ποικιλομορφία.
planet-greece

Διαβάστε περισσότερα »

Ayumu: Ο χιμπατζής που νίκησε τον υπολογιστή

Πρόκειται για ένα χιμπατζή εργαστηρίου, ένα πειραματόζωο που γεννήθηκε και μεγαλώνει μέσα σε ένα πειραματικό κέντρο. Ονομάζεται Ayumu γεννήθηκε και...
μεγάλωσε στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου του Κιότο στην Ιαπωνία και σύμφωνα με τους επιστήμονες πρόκειται για έναν πανέξυπνο χιμπατζή ο οποίος σε κλάσματα δευτερολέπτου αποστηθίζει αριθμούς και ολοκληρώνει ασκήσεις σε μια οθόνη υπολογιστή.

Ο χιμπατζής-«αστραπή», μπορεί σε μόλις σε 60 χιλιοστά του δευτερολέπτου να αποστηθίσει τη θέση των αριθμών που βλέπει στην οθόνη και όταν αυτοί εξαφανιστούν να τους υποδείξει με ακρίβεια σε αύξουσα σειρά.

Μπορεί η διάδραση με μια οθόνη υπολογιστή να μην θεωρείται «φυσιολογική» για έναν χιμπατζή, ωστόσο οι ερευνητές πιστεύουν ότι στην περίπτωση των πρωτευόντων που βρίσκονται σε αιχμαλωσία τέτοιου είδους ασκήσεις θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες.

«Δυστυχώς, οι πίθηκοι που βρίσκονται υπό αιχμαλωσία συχνά εμφανίζουν συμπεριφορικές ενδείξεις πλήξης, εκνευρισμού και στρες» σχολιάζει η Φέι Κλαρκ από το Κέντρο για την Ευημερία των Ζώων του Βασιλικού Κολεγίου Κτηνιατρικής, στη Βρετανία.

Διάνοια από κούνια

O εντυπωσιακός Ayumu είναι γιος της Ai, ενός θηλυκού χιμπατζή του οποίου η νοημοσύνη αποτέλεσε το αντικείμενο 30ετούς μελέτης του καθηγητή Τετσούρο Ματσουζάουα. Ο ερευνητής δημιούργησε το Πρόγραμμα Ai, στο οποίο ανήκει και ο Ayumu και έχει ως στόχο την περαιτέρω κατανόηση των εγκεφαλικών διεργασιών των χιμπατζήδων.

Στο πλαίσιο της άσκησης του Ayumu, σε μια μαύρη οθόνη εμφανίζονται για πολύ λίγο χρόνο διάσπαρτοι αριθμοί. Ο 11χρονος χιμπατζής τους βλέπει, αποστηθίζοντας στιγμιαία τη θέση τους. Αμέσως, οι αριθμοί καλύπτονται από λευκά τετραγωνάκια και στη συνέχεια ο Ayumu πατάει με το δάχτυλό του τα πλαίσια σύμφωνα με την αύξουσα σειρά των αριθμών που κρύβονται κάτω από αυτά.

Η ταχύτητα του μισού δευτερολέπτου με την οποία ο χιμπατζής-«θαύμα» ολοκληρώνει την άσκηση, ξεπερνά, κατά τους ερευνητές, ακόμα και τον χρόνο που απαιτεί το βλεφάρισμα ενός μέσου ανθρώπου.

Όπως περιγράφει ο δρ Ματσουζάουα, το καθημερινό πρόγραμμα του πανέξυπνου χιμπατζή δεν διαφέρει πολύ από εκείνο ενός 11χρονου παιδιού. Η ατζέντα του περιλαμβάνει ύπνο, φαγητό, παιχνίδι και εκπαίδευση.

Επιβράβευση και πρόοδος

Όταν οι ασκήσεις ολοκληρώνονται επιτυχώς, ο Ayumu λαμβάνει μια λιχουδιά ως επιβράβευση. «Ο Ayumu και άλλοι χιμπατζήδες που εκτελούν την συγκεκριμένη άσκηση λαμβάνουν και κοινωνικό έπαινο. Η επιβράβευση μέσω της τροφής δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία» αναφέρει ο επιστήμονας.

«Κάποια από τα ζώα λαμβάνουν ως ισχυρό κίνητρο την επιβράβευση μέσω της τροφής» υποστηρίζει από την πλευρά της η Κλαρκ. «Άλλα πάλι λαμβάνουν ως κίνητρο την ανθρώπινη επαφή. Υπάρχουν βέβαια και τα ζώα εκείνα που δεν εμφανίζουν προτίμηση σε ασκήσεις που σχετίζονται με την οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή» καταλήγει.

Τα κατορθώματα του Ayumu είχαν παρουσιαστεί μέσα από την εκπομπή «Super Smart Animals», μια συμπαραγωγή του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC και του Discovery Channel.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Σε επιφυλακή για τα κρούσματα λύσσας στην Κρήτη

Πληροφορίες αλλά και συμβουλές για την πρόληψη του νοσήματος της λύσσας, δίνει με σχετική ανακοίνωσή της η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Χανίων.

Η ανακοίνωση γίνεται με αφορμή το κρούσμα λύσσας σε κόκκινη αλεπού στην Κοζάνη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ελλάδα από το 1987 διατηρούσε το καθεστώς της «ελεύθερης από λύσσα χώρας». Όμως, τα τελευταία χρόνια στα γειτονικά Βαλκανικά κράτη (Αλβανία, FYROM, Βουλγαρία κ.α.) αλλά και στην Τουρκία, υπάρχουν κρούσματα λύσσας, ιδιαίτερα στην άγρια πανίδα (αλεπούδες, τσακάλια, λύκοι).

Έτσι επαληθεύθηκε δυστυχώς ο φόβος για είσοδο στη χώρα μας καθόσον επιβεβαιώθηκε κρούσμα λύσσας σε κόκκινη αλεπού στην περιοχή της Κοζάνης.

Η λύσσα είναι μια ζωοανθρωπονόσος, που οφείλεται σε διάφορα στελέχη του ιού Lissavirus και μεταδίδεται κυρίως με δήγμα (δάγκωμα) μολυσμένου ήμερου ή άγριου ζώου που έχει τον ιό της λύσσας στο σάλιο του.

Όλα τα θηλαστικά μπορούν να προσβληθούν από τη λύσσα. Στο σκύλο η νόσος εμφανίζεται σε 2 μορφές:
1.τη μανιακή
2.τη καταθλιπτική

Στην μανιακή μορφή παρατηρείται:
αλλαγή της συμπεριφοράς του ζώου, ο σκύλος παρουσιάζει νευρικότητα, τρομάζει με το παραμικρό, στη συνέχεια γίνεται πολύ επιθετικό και δαγκώνει ότι βρει μπροστά του, από το στόμα του ρέουν άφθονα σάλια και τέλος επέρχεται παράλυση με άφθονη σιελόρροια και τελικά θάνατος.
Στην καταθλιπτική μορφή παρατηρείται:
παράλυση με άφθονη σιελόρροια και τελικά θάνατος.

Οδηγίες για πρόληψη του νοσήματος με σκοπό την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και Υγείας των Ζώων

1. Εμβολιασμός όλων των σκύλων-γάτων με το αδρανοποιημένο εμβόλιο λύσσας και επανεμβολιασμός μία φορά τον χρόνο.

2. Οι κυνηγοί και οι κτηνοτρόφοι, πρέπει να δείξουν την απαιτούμενη προσοχή με τον εμβολιασμό των κυνηγετικών και ποιμενικών σκύλων, διότι βρίσκονται κοντά στην άγρια πανίδα που αποτελεί τη δεξαμενή του ιού της λύσσας. Υπάρχουν ειδικές οδηγίες για τα κυνηγετικά σκυλιά που μετακινούνται σε έδαφος τρίτων χώρων και επανέρχονται στη χώρα μας μέσω συγκεκριμένων σημείων εισόδου.

Λόγω λοιπόν του προσφάτου κρούσματος λύσσας στην περιοχή της Κοζάνης, εφιστούμε την προσοχή ιδιαίτερα στους κυνηγούς που πρόκειται να μετακινηθούν με τα σκυλιά τους σε έδαφος τρίτων χωρών για τα ακόλουθα:

α) τα ζώα να φέρουν ηλεκτρονική σήμανση αναγνώρισης (μικροτσίπ)
β) Να συνοδεύονται από διαβατήριο που να αποδεικνύει ότι έχει πραγματοποιηθεί ισχύων εμβολιασμός του ζώου.
Εάν το ζώο εμβολιάστηκε για πρώτη φορά, πρέπει να περάσουν είκοσι μία (21) ημέρες προκειμένου να ταξιδέψει (διάστημα που απαιτείται για να θεωρηθεί ότι ο αντιλυσσικός εμβολιασμός είναι σε ισχύ, βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας)
γ) Προκειμένου να μην παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα κατά την επανείσοδο του ζώου σας στη Ελλάδα, να φροντίζουν να έχουν κάνει προτού εγκαταλείψουν το έδαφος της χώρας, ΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ, σε εγκεκριμένο εργαστήριο αναφοράς.
Σε αντίθετη περίπτωση, η είσοδος του ζώου στην Ελλάδα δεν θα επιτρέπεται.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε στα κτηνιατρικά κέντρα της περιοχής σας".
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Πύργος: Βρήκε τον σκύλο του ύστερα από 6 μήνες!

Ουδέν κακόν αμιγές καλού... Αυτό θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς για την περίπτωση του Μαξ που σχετίζεται -εμμέσως- με την περίπτωση θανάτωσης σκύλου από φόλα σε γειτονιά του Πύργου, για την οποία... έγραψε η στήλη την περασμένη Κυριακή. Και το ουδέν κακόν αμιγές καλού έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτό το περιστατικό αποτέλεσε την αφορμή για να βρει ο Μάξ (στη φωτο) το αφεντικό του έπειτα από -περίπου- έξι μήνες! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Ο Μαξ ήταν ένας από τους σκυλούς που περισυλλέγησαν στις 4 Μαΐου από την κεντρική πλατεία του Πύργου και οδηγήθηκαν στο χώρο που λειτουργεί -με ευθύνη του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου- σαν καταφύγιο στην περιοχή της Συντριάδας.

Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου ο ιδιοκτήτης του ήταν ανάμεσα σ` αυτούς που βρέθηκαν στην οδό Σωκράτους, όπου και σημειώθηκε το περιστατικό θανάτου σκύλου από φόλα. Ο ίδιος ρώτησε μέλη και ενημερώθηκε για τη δράση του συλλόγου μας και ότι διαθέτει κάποιο χώρο που φιλοξενεί αρκετά αδέσποτα αλλά και κακοποιημένα ζώα. Το απόγευμα της επόμενης ημέρας βρέθηκε στον χώρο και εκεί εξελίχθηκαν ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές...

Ο Μαξ, στη θέα του ιδιοκτήτη του, ξεφύσηξε, και φανέρωσε μια απίστευτη ηρεμία... η σχέση ανθρώπου-ζώου σε όλο της το μεγαλείο!

Πλέον ο Μαξ είναι και πάλι στο σπίτι του -σε περιοχή λίγο έξω από τον Πύργο- μετά την εξάμηνη φιλοξενία του από τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου στο χώρο της Συντριάδας. Μια ιστορία με αίσιο τέλος!

ΥΓ. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε την περασμένη Κυριακή η αναφορά της στήλης στα περιστατικά θανάτωσης με φόλα σε Πύργο και Αμαλιάδα. Οι πληροφορίες μας λένε ότι στην Αμαλιάδα έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες για σύσταση ομάδας φιλόζωων κι αυτό είναι σίγουρα κάτι πολύ θετικό... Ελπίζουμε κάτι ανάλογο να γίνει σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ηλείας.

Δυστυχώς, υπήρξε κι ένα πολύ δυσάρεστο συμβάν με το κρέμασμα από δένδρο σκύλου στην περιοχή της Αλφειούσας... Η «μάχη» για αλλαγή στις συνειδήσεις και αντιλήψεις που έχουν γίνει απόστημα και απειλούν θανάσιμα τα ζώα δεν είναι εύκολη και σίγουρα θα είναι πολύ μεγάλη... Απλά συνεχίζουμε!

Τα νέα του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου
Διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Bazaar στην προσπάθεια ανεύρεσης πόρων

Τα τελευταία νέα του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου έχουν να κάνουν με τις συνεχείς προσπάθειες για την ανεύρεση πόρων που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του χώρου που φιλοξενεί αδέσποτα και κακοποιημένα ζώα στη Συντριάδα.

Δυστυχώς οι εποχές είναι άσχημες για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών -αλλά και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- κι αυτό αντανακλά στις προσπάθειες που γίνονται για οικονομική ενίσχυση.

Έστω κι έτσι όμως, οι φιλόζωοι δεν πτοούνται και δεν τα παρατάνε! Έτσι λοιπόν το τριήμερο 13-14-15 Δεκεμβρίου θα διοργανώσουν στο ισόγειο του Δημαρχείου του Πύργου (σ.σ. Λάτσειο) το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Συλλόγου που θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τα αδέσποτα της πόλης.

Ο φιλοζωικός σύλλογος έχει ανταποκριθεί στα περισσότερα καλέσματα των πολιτών του Δήμου και έχει βοηθήσει στις περισυλλογές αδέσποτων και περιμένει ανάλογη ανταπόκριση στο δικό του κάλεσμα. Αλλά για το συγκεκριμένο Bazaar θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες.

Προς το παρόν ο Φιλοζωικός Σύλλογος με νέα του ανακοίνωση απευθύνει έκκληση για χρηματική βοήθεια, αφού ο τύφος θερίζει και υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τη 2η δόση των εμβολίων των σκυλιών που φιλοξενούνται στο χώρο της Συντριάδας.

Παράλληλα απευθύνει ευχαριστίες στα καταστήματα των κ.κ. Παναγιώτου και Τριανταφυλλόπουλου που συνεργάζονται για την αγορά τροφών. Ευχαριστεί επίσης τη «Δαίδαλος Security» και τον ιδιοκτήτη της κ. Νικολακόπουλο για την προσφορά του σε ζωοτροφές κάθε μήνα.

Βοηθήστε κι εσείς:

- Με το να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο
- Με οικονομική ενίσχυση στον τραπεζικό λογαριασμό 5600 0200 200 5490 στην ALPHA BANK
- Με δωρεές τροφίμων
- Με τη φυσική σας παρουσία στο χώρο και τη βοήθειά σας στη φροντίδα τους
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6976 711487 6945 493304
Διαβάστε περισσότερα »

Υποβρύχια ταξίδια για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου


Υποβρύχια ταξίδια για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου

Εντυπωσιακά φωτογραφικά καρέ σκύλων μέσα στο νερό

Μία διαφορετική πλευρά του καλύτερου φίλου του ανθρώπου, που πολύ σπάνια θα δει κανείς θέλησε να απαθανατίσει ο βραβευμένος φωτογράφος Seth Casteel. 

Για την ακρίβεια, ο Seth Casteel επιχείρησε και με μεγάλη επιτυχία μάλιστα να «συλλέξει» 80 πορτραίτα σκύλων τη στιγμή που βουτούσαν στο νερό. 

Για να καταλήξει μάλιστα ο φωτογράφος στη συγκεκριμένη συλλογή, χρειάστηκε να δουλέψει με περισσότερα από 250 σκυλιά. 

Ορισμένα από αυτά μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο φωτογράφος, δεν είχαν μπει ποτέ στο νερό μέχρι τη στιγμή που τον συνάντησαν...

Δείτε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα...



















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Κουνέλια «κατέλαβαν» νησί της Ιαπωνίας


Κουνέλια «κατέλαβαν» νησί της Ιαπωνίας

Το μεταμόρφωσαν σε πόλο έλξης τουριστών

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το μικρό νησί της Ιαπωνίας Okunoshima φιλοξενούσε εργοστάσια για την παραγωγή δηλητηριωδών αερίων. 

Και σίγουρα δεν θα ήταν το μέρος όπου θα σκεφτόσασταν να περάσετε ένα ειδυλλιακό απόγευμα. Αυτό όμως ίσχυε πριν την επιδρομή των κουνελιών... που μεταμόρφωσαν το νησί από «θανατηφόρο» σε έναν επίγειο μικρό «παράδεισο» για οικόσιτα ζώα, και πιο συγκεκριμένα για κουνέλια. 

Εδώ και 16 χρόνια, το Okunoshima, που βρίσκεται λίγα μόλις μίλια ανοικτά των ακτών της Takehara, εγκαταλείφθηκε από τους εργάτες που παρήγαγαν πέντε διαφορετικά είδη δηλητηριωδών αερίων στις εγκαταστάσεις του νησιού, δίνοντας τη θέση τους σε… κοτέτσια και καταπράσινες αυλές, λαχανόκηπους και περιφραγμένους χώρους για τα συμπαθή τετράποδα.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, τα κουνέλια έφτασαν στο νησί Okunoshima όταν το 1971,μαθητές που το επισκέφτηκαν άφησαν εκεί οκτώ κουνέλια που είχαν μαζί τους. 

Σήμερα ζουν εκεί περισσότερα από 300 είδη, τα οποία αν και άγρια είναι ιδιαίτερα «φιλόξενα» απέναντι στους επισκέπτες. 

Όσο για την επισκεψιμότητα στο νησί, έχει αυξηθεί, καθώς τα σχολεία που οργάνωναν εκδρομές σε αυτό, ώστε οι μαθητές τους να επισκεφτούν το μουσείο της περιοχής, έχουν τώρα έναν ακόμη λόγο να το πράξουν. 

Μάλιστα υπάρχουν και ταξιδιωτικά πρακτορεία που δελεάζουν τους τουρίστες προσφέροντας τους πακέτα με την ονομασία «Ας παίξουμε με τα κουνέλια».







newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »