Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Αυτός ο γάιδαρος μας βάζει τα γυαλιά


Άσος στο παρκάρισμα


Διαβάστε περισσότερα »

Κοτόπουλα σε ρόλο μοντέλων


Κοτόπουλα σε ρόλο μοντέλων

Φιγουράρουν για το πιο hot ημερολόγιο του 2013

Μια βρετανική εταιρεία θέλησε να κάνει τη διαφορά από τα χιλιάδες ημερολόγια που βγαίνουν κάθε χρόνο με πρωταγωνιστές άνδρες και γυναίκες. Οι σέξι πόζες έγιναν όχι από μοντέλα αλλά από κοτόπουλα. 

Πίσω από την ιδέα βρίσκεται η «Happy Egg», η οποία συναισθάνθηκε την μοναξιά που βιώνουν τα κοτόπουλα αυτές τις μέρες, καθώς -όπως επισημαίνει- χιλιάδες «φιλαράκια» τους οδηγούνται μαζικά στο τραπέζι μας! 

Πάνω από 100 κοτόπουλα πήραν, λοιπόν, μέρος στις οντισιόν, για να βρεθούν τα 12 που απαθανάτισε ο φωτογράφος μόδας Nathan Pask.















Δείτε στο παρακάτω βίντεο πλάνα από το backstage της φωτογράφισης. 


newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Νέο τροχαίο με θύμα νεαρή αρκούδα στην Εγνατία


Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε το ζώο

Το πρώτο τροχαίο ατύχημα του νέου έτους (και 15ο για την τριετία 2009-12) με θύμα μία νεαρή αρσενική αρκούδα 2 - 3 ετών, σημειώθηκε σήμερα στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού (ΚΑ45), «Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή», στο ύψος του βυρσοδεψείου της ΕXPΟΤΑΝ. Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε το ζώο και δεν ειδοποίησε την Τροχαία.

Ο συγκεκριμένος τομέας του αυτοκινητοδρόμου είναι από τους πλέον κρίσιμους και επικίνδυνους για τις διελεύσεις πανίδας και αρκούδων, όπως έδειξαν τα στοιχεία τηλεμετρίας που συλλέγονται στο πλαίσιο του έργου LIFE Άρκτος/Καστοριά.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο του ίδιου έργου, ειδοποιήθηκε από το Δασαρχείο Καστοριάς και έσπευσε στην περιοχή για την διενέργεια της απαιτούμενης νεκροψίας από τις περιφερειακές κτηνιατρικές υπηρεσίες αλλά και τη συλλογή γενετικού υλικού.

Ο απολογισμός για το 2012 είναι εξαιρετικά θλιβερός για ένα απόλυτα προστατευόμενο είδος όπως είναι η αρκούδα, αφού η χρονιά τελείωσε με 11 τροχαία ατυχήματα με θύματα αρκούδες.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Tα δελφίνια θηρεύουν ψάρια που κρύβονται σε όστρακα


Σε γενικές γραμμές, θεωρείται έξυπνη κίνηση εκ μέρους των ψαριών να κρύβονται σε ένα άδειο όστρακο όταν απειλούνται από πεινασμένο δελφίνι. Ωστόσο, αυτή η τακτική δεν αποδίδει πλέον για τα ψάρια που ζουν στον κόλπο Shark Bay της Δυτικής Αυστραλίας.

Εκεί μια ομάδα δελφινιών έχει μάθει να ανεβάζει τα όστρακα στην επιφάνεια του νερού, υποχρεώνοντας τα ψάρια σε «ηρωική» έξοδο. Τη συμπεριφορά των συγκεκριμένων δελφινιών παρατήρησαν Ελβετοί και Αυστραλοί επιστήμονες, που δηλώνουν εντυπωσιασμένοι.

Τα δελφίνια βάζουν το ρύγχος τους στο άνοιγμα του όστρακου, φράζοντας την έξοδο του ψαριού. Κατόπιν, φτάνοντας στην επιφάνεια, ταρακουνούν το όστρακο μέχρι το ψάρι να πέσει έξω, οπότε και μετατρέπεται σε εύκολη λεία. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε παρατηρηθεί τέτοια συμπεριφορά από δελφίνια.

Ίσως να εκπαιδεύτηκαν σε αυτή την τεχνική στην προσπάθειά τους να φάνε το μαλάκιο του όστρακου.
scienceillustrated.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ο «βάτραχος-βέλος» το πιο δηλητηριώδες ζώο στη Γη


Πολλοί πιστεύουν ότι το δάγκωμα της βασιλικής κόμπρας ή το τσίμπημα του σκορπιού είναι ίσως τα πιο επικίνδυνα και θανατηφόρα. Όμως, ίσως το πιο δηλητηριώδες ζώο στον κόσμο , είναι ένας βάτραχος! 

Πρόκειται για τον «βάτραχο-βέλος». Αν και σε μέγεθος φτάνουν το πολύ τα πέντε εκατοστά, αυτό το βατράχι έχει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει 10 ενήλικους ανθρώπους ή 20.000 ποντίκια. 

Μόνο 2 μικρογραμμάρια της θανατηφόρας νευροτοξίνης (όσο το κεφάλι μιας καρφίτσας) είναι ικανή να σκοτώσει έναν άνθρωπο ή άλλα μεγάλα θηλαστικά. 

Οι βάτραχοι αυτοί ζουν στην Κεντρική και Νότια Αμερική και ονομάζονται «βέλη» επειδή τα χρησιμοποιούσαν οι Ινδιάνοι για να βάζουν δηλητήριο στα βελάκια τους. 

Επίσης, τα βατράχια αυτά διατηρούν το δηλητήριο τους στο δέρμα τους προκειμένου να προστατευτούν από τα αρπακτικά και τους άλλους εξωτερικούς κινδύνους.
newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Άλκες «έκοβαν» βόλτες σε συνοικία του Μόντρεαλ


Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι κάτοικοι

Αντιμέτωποι με ένα ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκαν κάτοικοι σε συνοικία του Μόντρεαλ στον Καναδά όταν είδαν να τους επισκέπτονται άλκες.

Δύο ζώα δραπέτευσαν, άγνωστο πώς, από το καταφύγιο όπου ζούσαν και βγήκαν στους δρόμους αιφνιδιάζοντας τους πολίτες που έτυχε να βρεθούν στο πέρασμά τους.

Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να επιστρέψουν οι άλκες στο φυσικό τους περιβάλλον.

Δείτε τις φωτογραφίες...







newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Αδέσποτος σκύλος οδηγεί την αστυνομία σε κύκλωμα ναρκωτικών στην Αυστραλία!

Ένας σκύλος, που εντοπίσθηκε να περιφέρεται αδέσποτος στην πόλη Περθ της Αυστραλίας, οδήγησε την αστυνομία σε μία κρυψώνα ναρκωτικών, χρημάτων, όπλων και πυρομαχικών, βοηθώντας την να...εξαρθρώσει μία επικίνδυνη συμμορία.

Οι αστυνομικοί, που ακολούθησαν τον σκύλο για να δουν εάν θα επιστρέψει ασφαλώς στον τόπο διαμονής του, συνέλαβαν τους ιδιοκτήτες του μόλις αντιλήφθηκαν ότι η κατοικία τους ήταν στην ουσία κρησφύγετο για εγκληματικές δραστηριότητες.

Τρεις γυναίκες και δύο άνδρες, που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σπίτι, συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή, διακίνηση ναρκωτικών και όπλων.
tanea.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Έχουν πλάκα αυτά τα ζώα


Έχουν πλάκα αυτά τα ζώα

Αρέσουν ό, τι κι αν κάνουν

























Διαβάστε περισσότερα »

«Συλλάβετε τη γάτα!»


«Συλλάβετε τη γάτα!»

Τετράποδη πρωταγωνίστρια σε σχέδιο απόδρασης από φυλακή

Έναν ύποπτο διαφορετικό από τους άλλους συνέλαβαν οι φρουροί μιας φυλακής στη Βραζιλία. Πρόκειται για... μία γάτα, η οποία εισήλθε στο προαύλιο μεταφέροντας... εφόδια για κάποιον κρατούμενο.

Οι φρουροί ασφαλείας της φυλακής Αραπιράκα εξεπλάγησαν όταν είδαν μία λευκή γάτα να περνάει την πύλη της φυλακής έχοντας τυλιγμένη μία κολλητική ταινία γύρω από το σώμα της.

Πλησιάζοντάς την διαπίστωσαν ότι η γάτα μετέφερε ένα τρυπάνι, ένα ακουστικό, μία κάρτα μνήμης, μπαταρίες και έναν φορτιστή κινητού τηλεφώνου.

Και οι 263 κρατούμενοι στην φυλακή θεωρούνται ύποπτοι για το πρωτότυπο αυτό σχέδιο απόδρασης, το οποίο διερευνάται από την τοπική αστυνομία.

«Είναι δύσκολο να διαπιστώσουμε ποιός ευθύνεται γι αυτό καθώς η γάτα... δεν μιλάει», δήλωσε εκπρόσωπος της φυλακής στην τοπική εφημερίδα Estado de S.Paulo.

Η γάτα μεταφέρθηκε για την παροχή ιατρικής φροντίδας σε κτηνιατρείο και είναι καλά στην υγεία της.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »