Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Βάζουν παρανόμως εμπόδια στους εθελοντές κτηνιάτρους

Θα φτάσουν μέχρι τα δικαστήρια οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών συλλόγων.

Περήφανη για τις δεκάδες νέες στειρώσεις, που πραγματοποιήθηκαν, από εθελοντές κτηνιάτρους, που ήρθαν από το εξωτερικό, και βοήθησαν στον περιορισμό του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων της περιοχής είναι Φιλοζωικής Κίνησης Μεγάρων - Ν. Περάμου.

Στο κείμενο που ακολουθεί θα διαβάσατε γι’ αυτό το «τιτάνιο» έργο αλλά και για τα προβλήματα που διαρκώς βάζει ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) ώστε – αν και η νομοθεσία στην Ελλάδα το επιτρέπει καθώς και οι νόμοι της Ε.Ε. – οι κτηνίατροι που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους να μην επιτρέπεται να το κάνουν.

Φυσικά οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων αν το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. συνεχίζει να κωλυσιεργεί επί του θέματος θα προσφύγουν στα δικαστήρια – και είναι βέβαιο ότι θα δικαιωθούν – καθώς η πρακτική αυτή είναι αντίθετη και με τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι αν και η νομοθεσία δίνει σαφώς το δικαίωμα στους εθελοντές να εργαστούν στη χώρα μας ελεύθερα, από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. δεν βάζουν την υπογραφή τους στη σχετική βεβαίωση, η οποία σύμφωνα με τη παράγραφο 3 του Π.Δ. 38/2010 ΔΕΝ αποτελεί και προϋπόθεση για την προσωρινή παροχή υπηρεσιών των ενδιαφερομένων κτηνιάτρων στην Ελλάδα.

139 νέες στειρώσεις στα Μέγαρα

Από τη Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων - Ν. Περάμου πληροφορηθήκαμε, ότι«139 νέα ροζ σκουλαρίκια, που κοσμούν τα αυτάκια των αγαπημένων μας αδέσποτων έκαναν την εμφάνιση τους στα Μέγαρα.

Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πιάσουμε τον στόχο των 150 λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της εξάντλησης, αλλά 139 στειρώσεις από ξένους εθελοντές, που για τρίτη φορά επισκέφτηκαν τα Μέγαρα, εξασφάλισαν, ότι 112 κουτάβια δεν θα γεννηθούν και θα δυστυχήσουν στους αφιλόξενους δρόμους».

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή της Φιλοζωικής Κίνησης Μεγάρων - Ν. Περάμου στάθηκε για άλλη μια φορά η βρετανική GAR (Greek Animal Rescue) η οποία στέκεται πάντα δίπλα στα αδέσποτα της πόλης των Μεγάρων.

«Τα καλά νέα όμως και τα οποία μοιραζόμαστε μαζί σας με μεγάλη χαρά, είναι ότι για πρώτη φορά μετά από τους 14 μήνες λειτουργίας του συλλόγου, το μήνυμα έφτασε στον κόσμο των Μεγάρων, οι οποίοι μας διευκόλυναν με μεταφορές ζώων, άλλοι τα έπιασαν για λογαριασμό μας και περίμεναν για να τα παραλάβουμε, αλλά και συνέβαλλαν έμπρακτα συμμετέχοντας οικονομικά με όποιο ποσό μπορούσε ο κανένας.

Δεν έλειψαν και οι προσφορές σε αυγά και τυρί, οι οποίες ήταν επίσης καλοδεχούμενες! Οι πολίτες των Μεγάρων έκαναν τη διαφορά και σταμάτησαν να "γκρινιάζουν" για την ολιγωρία του κράτους.

Πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και προσέφεραν, όπως και ό,τι μπορούσαν, κατανοώντας, ότι ΕΜΕΙΣ όλοι μαζί θα φτιάξουμε την πόλη μας όπως εμείς θέλουμε.

Πήραμε μεγάλο κουράγιο από την αντιμετώπιση του κόσμου. Αν για κάθε ευχή, που μας έδωσαν εισπράτταμε ένα ευρώ, θα μπορούσαμε να στειρώσουμε άλλα τόσα.

Με το πρόγραμμα αυτό τα Μέγαρα συμπλήρωσαν τις 603 στειρώσεις από πέρυσι τον Ιούνιο και φιλοδοξούμε να τις κάνουμε 1.000 μέχρι το τέλος του χρόνου».

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κωλυσιεργεί σκόπιμα;

«Οι αιρετοί του τόπου μας αν και επίσημα σαν Δήμος δεν μπόρεσαν να στηρίξουν το πρόγραμμα αυτό, λόγω των απειλών για μηνύσεις και ενώ το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) επιμένει αγνοώντας τον νόμο να δώσει άδειες στους ξένους γιατρούς, να δουλέψουν εθελοντικά στην Ελλάδα, πάντως μεταξύ τους έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπο της πολιτείας και ανέλαβαν από την τσέπη τους το κόστος της διαμονής της τετραμελούς ομάδας που μας επισκέφτηκε.

Οι φωτογραφίες, που βλέπετε, δείχνουν το ανώτερο επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι αναγκάζονται να μας επισκέπτονται κρυφά, επειδή το ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε. δείχνει να συντάσσεται με την θέση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, ο οποίος επιμένει, να εκθέτει τις πόλεις όλης της Ελλάδας σε πληθώρα αδέσποτων, τα οποία πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα και ενώ οι ίδιοι διαπραγματεύονται ακόμα τις τιμές της στείρωσης και αποτρέπουν όποιον Έλληνα κτηνίατρο επιθυμεί να βοηθήσει.

Βέβαια, για να μη είμαστε απόλυτοι και αν όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν (ζητάμε προκαταβολικά συγνώμη από το Δ.Σ. του ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε.), τότε τα αδέσποτα όλης της Ελλάδας βρίσκονται έρμαια του μεγαλείου της ελληνικής γραφειοκρατίας και της ανικανότητας των υπευθύνων να ερμηνεύσουν τον νόμο και να τον εφαρμόσουν.

Για όσους κτηνίατρους πρόσφατα σχολίασαν σε κλειστή ομάδα, ότι οι ξένοι εθελοντές "ναρκώνουν με βαριοπούλα" και χειρουργούν με “χασαπομάχαιρα” θα τους συνιστούσαμε να επαναξιολογήσουν το επίπεδο τους και τα σχόλια τους και να δουν προσεκτικά τις φωτογραφίες αυτές.

Τέλος, να καταλάβουν, ότι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ, να πληρώσουμε τις τιμές, τις οποίες ζητούν και ούτε μπορούν να ανταποκριθούν στην ζήτηση για στειρώσεις ακόμη και αν δουλεύουν όλη μέρα πάνω σε αδέσποτα.

Θα έπρεπε ο ίδιος ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος να έχει καλέσει ενισχύσεις από το εξωτερικό, ξένους εθελοντές για να βοηθήσει να δοθούν λύσεις ΑΜΕΣΑ και όχι να επιμένει στην τακτική, που ακολουθεί, για να στέλνει "πελάτες" στα μέλη του.

Τα αδέσποτα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΤΗΣ ΚΑΝΕΝΟΣ και κανείς δεν πληρώνει γι’ αυτά. Στα Μέγαρα οι πολίτες "μίλησαν". Θα αναλάβουμε μόνοι μας αυτό, που θα έπρεπε ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος να έχει κάνει ευθύς εξ' αρχής, τιμώντας την επιστήμη και τον όρκο του Ιπποκράτη, που έχουν δώσει τα μέλη του.

Όσον αφορά σε αυτούς, που επιμένουν να μην στειρώνουν τα σκυλιά τους και να πετάνε τα κουτάβια, σε κάδους σκουπιδιών, αυλές και δρόμους, αλλά και όσους εγκαταλείπουν τα ζώα τους στον δρόμο καταδικάζοντας τα σε θάνατο και επιβαρύνοντας την κοινωνία μας, ας λάβουν γνώση, ότι οι πολίτες των Μεγάρων επαγρυπνούν και κατανοούν πλέον, ότι ο κάθε ένας από αυτούς είναι υπεύθυνος για την κατάσταση, που επικρατεί στους δρόμους».

Οι εθελοντές της Φιλοζωικής Κίνησης Μεγάρων - Ν. Περάμου πήραν κουράγιο από την ευαισθητοποίηση και την συμμετοχή του κόσμου και όλοι είναι έτοιμοι να δουλέψουν ακόμα πιο σκληρά και είναι πραγματικά περήφανοι που εθελοντικά προσφέρουν στον τόπο τους.

Διαβάστε περισσότερα »

Σουίτες για... γάτες!

Το Longcroft είναι το νέο πολυτελές ξενοδοχείο για γάτες!
Ναι ναι καλά ακούσατε…! Έχετε γάτα και θέλετε να πάτε διακοπές .. αλλά δεν έχετε που να τις αφήσετε;;; Κι όμως υπάρχει λύση!! Μπορείτε να την αφήσετε σε μια ωραιότατη σουίτα για γάτες!
Οι σουίτες διαθέτουν ένα άνετο κρεβάτι, ένα σύγχρονο σύστημα ήχου, εξαιρετική κουζίνα και όλα αυτά μόνο με 15 δολάρια ανά διανυκτέρευση!
Αρκεί να μένετε στη Αγγλία και στην κομητεία του Hertfordshire, στο νότιο-ανατολικά της Αγγλίας, ειδάλλως.. θα σας πέσει λίγο μακριά…









Διαβάστε περισσότερα »

Αρμαντίλλο, το τεθωρακισμένο της φύσης

Tα αρμαντίλλο είναι μικρά θηλαστικά που είναι γνωστά επειδή το σώμα τους καλύπτεται από οστεώδες κέλυφος και η ίδια η ονομασία τους σημαίνει στα Ισπανικά «μικρό θωρακισμένο».Υπάρχουν πολλά είδη αρμαντίλλο και κάποια από αυτά διακρίνονται από τον αριθμό των ζωνών στην «πανοπλία» τους.

Έχουν μήκος περίπου 75 εκατοστά, μαζί με την ουρά. Η πανοπλία τους αποτελείται από μεγάλες ασπίδες στα άνω και τα κάτω άκρα. Μεταξύ αυτών υπάρχουν πολυγωνικές δερματικές οστέινες φολίδες που συνδέονται μεταξύ τους με ελαστικούς συνδέσμους κατά εγκάρσιες σειρές και σχηματίζουν ζώνες. Η ουρά τους είναι επίσης καλυμμένη από δακτυλιοειδείς φολίδες. Αυτή η πανοπλία τούς επιτρέπει να κουλουριάζονται και να παίρνουν τη μορφή μπάλας, όταν απειλούνται. Η πανοπλία έχει καφέ χρώμα, ενώ τα υπόλοιπα μέρη του σώματος καλύπτονται από απαλό δέρμα με κιτρινωπές τρίχες.

Το ρύγχος του αρμαντίλλο είναι μακρύ. Τα μπροστινά του πόδια έχουν τέσσερα δάχτυλα και τα πίσω πέντε, ενώ όλα έχουν ισχυρά νύχια που εξυπηρετούν στο σκάψιμο. Τα αρμαντίλλο δεν έχουν καλή όραση, αλλά δεν είναι τυφλά. Είναι ζώα νυκτόβια και την ημέρα παραμένουν κρυμμένα σε στοές που φτιάχνουν μέσα στο χώμα.
Διαβάστε περισσότερα »

Η πιο υπάκουη γάτα στον κόσμο [Video]

Ποιος είπε πως οι γάτες δεν δέχονται εκπαίδευση;


otherside.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Αποικίες νεροχελώνων στη Νέα Μάκρη


Δύο αποικίες νεροχελώνων (του είδους Mauremys rivulata - Γραμμωτή νεροχελώνα) ζουν σε μερικά κυβικά μέτρα νερού πέριξ του αρχαιολογικού χώρου της Μπρέξιζας και του... Αιγυπτιακού Ιερού στην παραθαλάσσια περιοχή της Νέας Μάκρης στην Αττική. Τις δύο αυτές ομάδες τις εντοπίσαμε τυχαίας περνώντας από το αρχαιολογικό χώρο, που είναι επί της ουσίας αφημένος στην τύχη του, αν και περιφραγμένος.

Η μια ομάδα ζει μέσα σε μια λιμνούλα από γλυκό νερό, που κατεβαίνει από την πηγή μέσα από το βουνό και εκβάλει στη θάλασσα. Η δεύτερη ομάδα ζει σ’ ένα ελώδες περιβάλλον μέσα στο θαλασσινό νερό, το οποίο λιμνάζει ανάμεσα στις αμμοθίνες.

Τα ζώα δείχνουν εξοικειωμένα με τους ανθρώπους, αφού ταΐζονται συνήθως από πιτσιρίκια με ψωμί, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το αν είχε νεροχελώνες υπήρχαν εκεί ή αφέθηκαν ελεύθερες στην περιοχή από τους ανθρώπους δεν το γνωρίζουμε.

Μας εντυπωσίασε ο πολύ μεγάλος αριθμός χελωνών, που ζει στο Αιγυπτιακό Ιερό, μέσα σε αυτό το έλος. Η δεύτερη αποικία μέσα στο Βαλανείο Μπρεξίζας είναι σαφώς σε καλύτερο περιβάλλον, αφού το νερό είναι διαυγές και καθαρό και διαρκώς ανανεώνεται.

Το συγκεκριμένο είδος χελώνας είναι ένα δειλό παμφάγο ζώο, που τρέφεται κυρίως με ασπόνδυλα, μικρά ψάρια, αμφίβια, φίδια, πτώματα και φυτά.

Τα θηλυκά γεννούν 4-6 αυγά σε τρύπες, που σκάβουν σε μαλακό χώμα, αφού ωριμάσουν σεξουαλικά μετά και το δέκατο έτος της ηλικίας τους.

Το είδος αυτό είναι γνωστό κι ως ποταμοχελώνα, γραμμωτόλαιμη νεροχελώνα και μαυροχελώνα.

Διαβάστε περισσότερα »

Χάστε κιλά (εύκολα) μιμούμενοι τα... ζώα!

Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί ότι μας διδάσκουν τα ζώα για την ανθρώπινη παχυσαρκία; Αδυνατίστε μιμούμενοι τις συνήθειες τους...Οι κτηνίατροι σε όλο τον κόσμο καλούνται να θεραπεύσουν όλο και πιο υπέρβαρα ζώα. Το μέγεθος του προβλήματος μάλιστα είναι πλέον συγκρίσιμο με την ανθρώπινη μάχη κατά της παχυσαρκίας.

Οι κτηνίατροι αντιμετωπίζουν καθημερινά διαφόρων ειδών παχύσαρκα ζώα: εύσωμα πόνι, παραταϊσμένα παχουλά ψάρια, χελώνες που δεν μπορούν πλέον να χωρέσουν στο καβούκι τους κ.α.. Βλέπουν ακόμη και υπέρβαρα πουλιά!

Γνωρίζατε ότι πολλά από τα εκπαιδευμένα σκυλιά που ψάχνουν για ναρκωτικά ακολουθούν δίαιτα να περιορίσουν την όρεξή τους; Μάλιστα στο εξωτερικό η λιποαναρρόφηση είναι η θεραπεία επιλογής για τα παχύσαρκα σκυλιά.

Ένας κτηνίατρος μάλιστα επινόησε μια παραλλαγή της δίαιτας Atkins για τους ανθρώπους, ειδικά για γάτες: τη δίαιτα «catkins».

Παρά βέβαια τις επιτυχίες των κτηνιάτρων στην παχυσαρκία των ζώων, όπως είναι φυσικό, ελάχιστοι άνθρωποι ίσως θα απευθύνονταν σε έναν κτηνίατρο για να αδυνατίσουν. Μήπως όμως οι κτηνίατροι μπορούν να μας βοηθήσουν να χάσουμε κιλά παρέχοντάς μας χρήσιμες πληροφορίες από την εμπειρία τους με τα ζώα;

Οι περισσότεροι γιατροί συμβουλεύουν τους υπέρβαρους ανθρώπους λέγοντάς τους ότι για να αλλάξουν το σώμα τους, πρέπει να αλλάξουν τον εαυτό τους. Παρόμοιες είναι επίσης και οι οδηγίες που θα βρείτε σχεδόν σε κάθε βιβλίο δίαιτας: Τρώτε λιγότερο, ασκηθείτε περισσότερο και αποκτήστε περισσότερη θέληση.

Αλλά οι κτηνίατροι από την άλλη όταν βλέπουν τα ζώα να γίνονται ολοένα και πιο παχύσαρκα, δεν λένε: «Τα ζώα αυτά δεν έχουν ανεπτυγμένη δύναμη της θέλησης», αλλά απλά αναρωτιούνται: «Τι συμβαίνει στο περιβάλλον αυτού του ζώου;». Οι κτηνίατροι με άλλα λόγια δεν βλέπουν την παχυσαρκία ως ασθένεια σε ένα ζώο, αλλά ως μια… ασθένεια του περιβάλλοντος.

Υπάρχει μια σειρά από περιβαλλοντικούς παράγοντες, πέρα από την υπερβολική κατανάλωση τροφής που κάνουν τα άγρια ​​ζώα υπέρβαρα. Η έκθεση στο φως, για παράδειγμα, τεχνητή ή φυσική, προωθεί τη συσσώρευση του λίπους. Ο συνδυασμός των βακτηρίων στα έντερά τους μπορεί να τους οδηγήσει να συσσωρεύσουν περισσότερη ενέργεια από την τροφή τους και να γίνουν πιο… παχουλά.

Σπάνια οι γιατροί εξετάζουν τις επιπτώσεις αυτών των παραγόντων στους ανθρώπους και πως αυτοί επιδρούν στην ανθρώπινη παχυσαρκία. Ακόμη οι περιβαλλοντικές αλλαγές μπορεί να συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους των άγριων ζώων και κάποιες εποχιακές αλλαγές μπορεί να συμβάλλουν στο αδυνάτισμα. Για παράδειγμα τα άγρια ζώα κάποιες εποχές του χρόνου δεν βρίσκουν εύκολα τροφή στο περιβάλλον τους.

Τι προτείνουν λοιπόν κάποιοι ειδικοί κτηνίατροι και βιολόγοι που έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα;

Αν θέλετε να χάσετε βάρος με τον τρόπο που η φύση ρυθμίζει το σωματικό βάρος των άγριων ζώων, θα πρέπει να μειώσετε την αφθονία των τροφίμων γύρω σας και να διακόψετε την πρόσβασή σας σε αυτά. Με άλλα λόγια: θα πρέπει να αλλάξετε το περιβάλλον σας.

Η ψυχική κατάσταση ενός ζώου μπορεί να επηρεάσει το βάρος του. Όπως και εμείς οι άνθρωποι, έτσι και τα ζώα όταν είναι ανήσυχα αλλάζουν τις διατροφικές τους συνήθειες. Τα μικρά ψάρια λ.χ. τρώνε λιγότερο όταν βρίσκονται κοντά σε καρχαρίες γιατί νοιώθουν ότι απειλούνται.

Κάποια ζώα που έχουν την δυνατότητα να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες τροφίμων περιστασιακά, κρύβουν και μαζεύουν τα τρόφιμα για τις δύσκολες μέρες. Τρώνε μυστικά και το βράδυ. Αυτή η συμπεριφορά χαρακτηρίζεται όμως ως «διαταραχή» από τους ψυχολόγους, όταν τη διαπιστώνουν σε ανθρώπους.

Ωστόσο, οι βιολόγοι άγριων ζώων αποκαλούν αυτή τη συμπεριφορά των ζώων διατροφική «στρατηγική», που ενισχύει τις ικανότητες επιβίωσης ενός ζώου

Χρήσιμα στοιχεία για την αντιμετώπιση παθήσεων όπως η νευρική ανορεξία και η παθολογική κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού μπορούν να προκύψουν από τους εμπειρογνώμονες που μελετούν πότε και γιατί μια τέτοια συμπεριφορά εντείνεται σε ζώα.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν λοιπόν ότι κανένα ζώο στη φύση δεν είναι φτιαγμένο για να έχει ένα έτοιμο πιάτο φαγητού μπροστά του: Όλα τα ζώα στη φύση αναγκάζονται να σκάψουν, να τρέξουν, να κυνηγήσουν και να σχεδιάσουν την ενέδρα τους για να τραφούν. Το φαγητό έρχεται ως αντάλλαγμα των κόπων τους.

Αλλά, όπως και πολλά κατοικίδια και ζώα ζωολογικού κήπου, οι περισσότεροι από μας τους ανθρώπους στον ανεπτυγμένο κόσμο δεν ανησυχούμε πλέον για το επόμενο γεύμα μας. Όλο και περισσότερο αναθέτουμε σε τρίτους αυτή τη δουλεία: στις επιχειρήσεις τροφίμων, στα σούπερ μάρκετ και τις αλυσίδες εστιατορίων, που μας έχουν απαλλάξει από την ταλαιπωρία της εύρεσης των τροφίμων ή της προετοιμασίας του φαγητού. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι έχουμε μια «εμμονή» με το φαγητό….
lifezone.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Σκύλος πετάει...σκύλος πιάνει!(FUNNY VIDEO)

Σκύλος πετάει...σκύλος πιάνει!(FUNNY VIDEO)

Ένας σκύλος ήθελε να παίξει, το κλασικό παιχνίδι που ξετρελαίνονται όλα τα σκυλιά... αυτό δηλαδή που τους πετάνε τη μπάλα και τρέχουν να την πιάσουν. Έτσι αφού δεν είχε ποιος να του πετάει τη μπάλα, αποφάσισε να το κάνει μόνος του! Δείτε το πως, στο παρακάτω βίντεο... Πηγή:tromaktiko.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Σαλιγκάρι κάνει ντους (video)

Σαλιγκάρι κάνει ντους (video)

Το βίντεο με το... σαλιγκάρι που απολαμβάνει ένα δροσερό «ντους» κάνει το γύρο του κόσμου και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα της ημέρα
ς.

Διαβάστε περισσότερα »

Η γάτα του Καράτε Κιντ! (BINTEO)

Δολοφονικό χτύπημα


Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχει τέτοια «μανούρα»! (BINTEO)

Αγριόγατες έτοιμες για όλα!


Διαβάστε περισσότερα »

Ο γάτος που δίνει μαθήματα ζωής - ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!

Είναι γεμάτος όρεξη για παιχνίδι, παρά την αναπηρία του

Ο Άνακιν ο γάτος, είναι ασταμάτητος. Παίζει συνεχώς με τα παιχνίδια του και του αρέσει να... μασουλά τα δάκτυλα των αφεντικών του. Απολαμβάνει τις αγκαλιές τους και γουργουρίζει από ικανοποίηση. Η συμπεριφορά του δεν διαφέρει από τη συμπεριφορά οποιασδήποτε άλλης γάτας. Όμως ο Άνακιν έχει μια ιδιαιτερότητα: γεννήθηκε χωρίς τα πίσω ποδαράκια του και χωρίς λεκάνη.

Οι κτηνίατροι ήθελαν να του κάνουν ευθανασία, όμως τα αφεντικά του ήταν πεπεισμένα ότι μπορούσαν να του χαρίσουν μια φυσιολογική ζωή. Έτσι και έγινε. Ο Άνακιν κινείται και παίζει σχεδόν σαν φυσιολογικός γάτος. Τα πίσω πόδια δεν του λείπουν, απλούστατα γιατί δεν τα είχε ποτέ!


Διαβάστε περισσότερα »

Δε χωράς πουθενά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας σκύλος με... ανησυχίες


Διαβάστε περισσότερα »

Ο Lolong διεκδικεί ρεκόρ


Φωτογραφίες του μεγαλύτερου κροκόδειλου σε αιχμαλωσία

Περηφάνια και φόβο αλλά και.. τουρίστες έφερε στην απομακρυσμένη πόλη Bunawan των Φιλιππίνων, όπου αιχμαλωτίστηκε, ο κροκόδειλος Lolong. Πλέον διεκδικεί και το ρεκόρ Γκίνες καθώς θεωρείται ο μεγαλύτερος κροκόδειλος που βρίσκεται σε αιχμαλωσία σε όλο τον κόσμο. 

Ο Lolong «κατηγορείται» για πολλές θανάσιμες επιθέσεις σε βάρος ανθρώπων πριν πιαστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο. 
Ωστόσο οι χωρικοί φοβούνται πως η περιοχή τους μπορεί να γίνει «προορισμός» κι άλλων τεράστιων κροκόδειλων. «Τα συναισθήματά μας είναι ανάμεικτα. Είμαστε περήφανοι γιατί αναδεικνύεται η βιοποικιλότητα της περιοχής αλλά από την άλλη φοβόμαστε πως ο Lolong μπορεί να μην είναι μόνος», λέει ένας από τους κατοίκους. 

Μέχρι στιγμής ο Lolong χαρίζει στην πόλη… έσοδα, καθώς οι εισπράξεις έχουν φτάσει τα 72.000 δολάρια κυρίως από εισιτήρια στο οικοτουριστικό πάρκο. 

Ο Lolong έχει μήκος 6,17 μέτρα και ζυγίζει περισσότερο από ένα τόνο, «αρπάζοντας» το ρεκόρ από έναν κροκόδειλο στην Αυστραλία. 

Δείτε τις φωτογραφίες 







newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Νεογέννητο καγκουρό μοιάζει με… άλιεν!

Φωτογραφίες της αξιολάτρευτης Sabrina

Η μικρή της φωτογραφίας εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα της στο πάρκο Serengeti στη Γερμανία. Ήταν μία έκπληξη για τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου καθώς κανείς δεν είχε καταλάβει την εγκυμοσύνη της Urmel, της μητέρας της. 

Πιστεύεται πως η Sabrina εγκαταλείφθηκε πολύ νωρίς γιατί η Urmel το είχε σκάσει από τον ζωολογικό κήπο μετά τη γέννα και απέρριψε το μικρό της όταν επέστρεψε. 

Τώρα η μικρή Sabrina έχει αφεθεί στη φροντίδα των υπεύθυνων του πάρκου η οποία είναι εντατική: πρέπει διαρκώς να βρίσκεται σε επαφή με το σώμα ή μέσα σε μία κουβέρτα, για να διατηρείται ζεστή. 

Η μικρή, όπως και όλα τα καγκουρό, θα βγάλει τρίχωμα αργότερα, όταν υπό κανονικές συνθήκες θα άφηνε τον μάρσιπο της μαμάς της. 

Η Sabrina, που είναι σήμερα τριών μηνών, πίνει γάλα πέντε φορές την ημέρα και σιγά σιγά παίρνει βάρος. 

Δείτε τις φωτογραφίες 







newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Δραματική διάσωση μικρού λιονταριού στην Κένυα


Η μητέρα του πήδηξε και το έβγαλε από την πλαγιά

Τίποτα δεν είναι τόσο δυνατό όσο η αγάπη της μητέρας, ακόμα και όταν μιλάμε για λιοντάρια. 

Ο φωτογράφος Jean-Francois Lagrot απαθανάτισε με το φακό του τις συγκινητικές αυτές στιγμές, όπου ένα λιονταράκι έπεσε σε μία απότομη πλαγιά και η μητέρα του έφτασε στο σημείο για να σώσει το μικρό της, όταν άκουσε τις κραυγές του. 

Στη διάσωση συμμετείχαν τρεις λέαινες και ένα λιοντάρι, αλλά μόνο η μητέρα ήταν αυτή που πήδηξε στην πλαγιά στην περιοχή Massai Mara στην Κένυα για να σώσει το μικρό της.




 

 

Διαβάστε περισσότερα »

Η Victoria και το δελφίνι


Κάνει τα πάντα για να μην την λένε «ξινή»

Η Victoria Beckham δέχθηκε αρκετή κριτική πριν περίπου μια βδομάδα γιατί έδειχνε αγέλαστη στη φωτογράφηση των Spice Girls.

Πάνω που η Victoria Beckham είχε καταφέρει να δείξει σε όλους ότι έχει και χιούμορ και ότι δεν είναι τόσο «ξινή» όσο συνήθως την παρουσιάζουν, ήρθε αυτή η φωτογραφία και τα χάλασε όλα.

Γι ' αυτό και μόλις είδε το δελφίνι στο πάρκο που είχε πάει με τους γιους της, Brooklyn, Romeo και Cruz, έτρεξε να φωτογραφηθεί και μάλιστα ανέβασε την φωτογραφία της στο twitter για να δείξει σε όλους ότι ξέρει να διασκεδάζει και να περνάει καλά.
newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα »