Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Τετράποδοι... προσκυνητές


Τετράποδοι... προσκυνητές

Φωτογραφίες από τη Βραζιλία

Η 4η Οκτωβρίου είναι μία ξεχωριστή ημέρα για όσους έχουν κατοικίδια, καθώς γιορτάζει ο άγιος-προστάτης όλων των ζώων, Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης. 

Στη Βραζιλία την ημέρα αυτή η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης στο Σάο Πάολο υποδέχεται, εκτός από τους πιστούς και τους τετράποδους συντρόφους τους, που δικαιούνται για μία ημέρα την ευλογία του.

Δείτε τις φωτογραφίες 





















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Ηλικιωμένος πυροβόλησε σκύλο μπροστά σε δυο παιδιά!


Εφιαλτικές  στιγμές έζησαν δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας 7 και 10 χρόνων και η μητέρα τους στην Αλεξανδρούπολη όταν, μπροστά στα μάτια τους, ένας αδίστακτος ηλικιωμένος... 
...πυροβόλησε εν ψυχρώ έναν αδέσποτο σκύλο! Ευτυχώς, το σκυλί επέζησε καθώς το βλήμα δεν χτύπησε κάποιο από τα ζωτικά του όργανα και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή.

Το απίστευτο  περιστατικό ωμής βίας απέναντι σε ζώο καταγγέλθηκε αμέσως στο φιλοζωικό σωματείο "Κιβωτός" που με τη σειρά του ενημέρωσε την Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης. Το αδίκημα είναι ποινικό και διώκεται αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα κι έτσι σε βάρος του ασυνείδητου «πιστολέρο» σχηματίστηκε δικογραφία στην οποία περιλαμβάνεται και η κατάθεση της μητέρας των παιδιών.

Ανήμερα της  Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων έκαναν… επίδειξη της απανθρωπιάς τους στο Ναύπλιο οι άγνωστοι δολοφόνοι ζώων! Σκόρπισαν τρόφιμα ποτισμένα με δηλητήριο στην περιοχή της Πρόνοιας, με αποτέλεσμα να ξεκληρίσουν δεκάδες γάτες! Οι κάτοικοι που τις φρόντιζαν τις βρήκαν δηλητηριασμένες και ειδοποίησαν τον φιλοζωικό σύλλογο Ναυπλίου, μέλη του οποίου ανέλαβαν να υποβάλλουν μηνύσεις κατ’ αγνώστων.

Πηγή: protothema.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Σκυλί μυρίζει τα χρήματα που «πετάνε» στο εξωτερικό

Όσοι αποφασίζουν να βγάλουν χρήματα από την Ιταλία για να τα καταθέσουν σε ασφαλέστερους προορισμούς συναντούν ένα εμπόδιο: τη Στέλλα.Η Στέλλα είναι ένα σκυλί ράτσας Λαμπραντόρ που εργάζεται για λογαριασμό της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας στο αεροδρόμιο της Νάπολης.

Η δίχρονη Στέλλα είναι εκπαιδευμένη να μυρίζει τα χαρτονομίσματα στις αποσκευές των επιβατών και να καταλαβαίνει πότε τα ποσά ξεπερνούν τα θεμιτά όρια.

Σημειώνεται πως η μεταφορά χρηματικών ποσών που υπερβαίνουν τα 10.000 Ευρώ πρέπει να δηλώνεται στις Αρχές.

Έτσι το σκυλί προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας που βλέπει καταθέσεις δισεκατομμυρίων Ευρώ να φεύγουν από τη χώρα και να ταξιδεύουν προς την Ελβετία, αλλά και πιο εξωτικούς προορισμούς, την ώρα που επιβάλλονται πολύ σκληρά μέτρα στους Ιταλούς φορολογούμενους.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικές Αρχές, τα χρήματα που ταξιδεύουν στο εξωτερικό αποτελούν συχνά έσοδο από παράνομες δραστηριότητες.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Νυχτερίδα τεραστίων διαστάσεων έπιασαν στο Περού

Στο Περού ο στρατός έπιασε μια τεράστια σε μέγεθος νυχτερίδα, που όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία εμφανίζεται να είναι ένα δεμένη... σε ένα τεράστιο ξύλο ανάμεσα σε κορμούς δέντρων

Πρόσφατες εκθέσεις αναφέρουν ότι το ζώο αυτό επιτέθηκε αρκετές φορές σε ανθρώπους που περπατούσαν μέσα στη ζούγκλα και σε άλλα σημεία της Λατινικής Αμερικής.

Πολλοί λένε ότι το αυτό πλάσμα είναι η Chupa Cabra, ένα μυθικό ζώο που σχετίζεται με επιθέσεις σε διάφορα είδη ζώων των οποίων πίνει το αίμα, ωστόσο πρόκειται για μία τεράστια Flying Fox, ένα από τα μεγαλύτερα είδη νυχτερίδας στον κόσμο, με άνοιγμα φτερών από 1.5 έως 1.7 μέτρα συνήθως.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Καταδικάστηκε για πρώτη φορά κατηγορούμενος για τραυματισμό ζώου

Γεγονός είναι η πρώτη καταδίκη ηθικού αυτουργού για βασανισμό ζώου. 
Το Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο...
5 χιλιάδων ευρώ άνδρα που είχε δώσει εντολή σε υπάλληλό του να δέσει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου σκύλο και να το σέρνει.
Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τετάρτη στη λεωφόρο Σουλίου στο Μαραθώνα. Οι επιβάτες δύο άλλων αυτοκινήτων είδαν το αποτρόπαιο θέαμα και έκαναν φράγμα με τα αυτοκίνητά τους.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου υποστήριζε ότι έδωσε τη διαταγή επειδή το τετράποδο του έσκαβε το περιβόλι.
Το άτυχο ζώο φέρει ανοιχτές πληγές σε όλο το σώμα.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Πύργος: Σκότωσαν και κρέμασαν γάιδαρο!

Απίστευτη κτηνωδία! Γαϊδούρι βρέθηκε πνιγμένο και κρεσμασμένο σε ελιά σε κτήμα στην περιοχή...
Βυτινέικα του Πύργου. Καταγγέλλει ως υπαίτιους τους ΡΟΜΑ ο ιδιοκτήτης του κτήματος.


Διαβάστε περισσότερα »

Απειλή για τη δημόσια υγεία το εμπόριο άγριας ζωής

Απειλή για τη δημόσια υγεία, την οικονομία και τη βιοποικιλότητα αποτελεί η εμπορία και κατοχή άγριων ζώων ως κατοικίδια, όπως καταδεικνύει μελέτη του Πανευρωπαϊκού Δικτύου...
Οργανώσεων για την Εξάλειψη της Αιχμαλωσίας των Aγριων Ζώων (ENDCAP).

Με αφορμή τα νέα στοιχεία ο ευρωβουλευτής κ. Κρίτων Αρσένης κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε την απαγόρευση της εμπορίας άγριων ζώων για κατοικίδια προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

Τα κατοικίδια άγρια ζώα μεταφέρουν 70 ασθένειες που είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Μάλιστα, μόνο τα ερπετά είναι φορείς περίπου 40 ασθενειών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, το 90% των ερπετών (χελώνες, φίδια, σαύρες) που φτάνουν στα σπίτια ως κατοικίδια είναι φορείς σαλμονέλας.

Ο κατάλογος των αρνητικών επιπτώσεων της διατήρησης άγριων ζώων ως κατοικίδια δε σταματά στη δημόσια υγεία. Στην περίπτωση που διαφύγουν ή εγκαταλειφθούν από τους ιδιοκτήτες τους στη φύση οι επιπτώσεις μπορεί να είναι καταστρεπτικές τόσο για την αγροτική παραγωγή όσο και για τη βιοποικιλότητα. Υπολογίζεται ότι τα ξενικά είδη προκαλούν ετησίως στην ΕΕ ζημιές ύψους τουλάχιστον 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στο εμπόριο άγριας ζωής εμπλέκονται παγκόσμια κυκλώματα παράνομων δραστηριοτήτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατατάσσεται στην τρίτη θέση του παγκόσμιου λαθρεμπορίου μετά τα ναρκωτικά και τα όπλα. Η ΕΕ είναι ο δεύτερος εισαγωγέας άγριων ειδών παγκοσμίως. Στο παράνομο εμπόριο εμπλέκεται και η χώρα μας καθώς ελληνικά ενδημικά είδη όπως η οχιά της Μήλου, οι χαμαιλέοντες της Πύλου, χελώνες και άλλα ερπετά, ωδικά πτηνά και άλλα είδη πωλούνται σε ξένους συλλέκτες.

«Για λόγους υγείας, οικονομίας, περιβάλλοντος, νομιμότητας και ηθικής απαιτείται να απαγορεύσουμε την εμπορία άγριων ζώων στην ΕΕ», λέει ο κ. Αρσένης. Και καταλήγει: «Πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στην ενημέρωση των συμπολιτών μας για τους κινδύνους στους οποίους εκθέτουν την υγεία τους, με την κατοχή ενός άγριου ζώου ως κατοικίδιο. Η εμπορία των άγριων ζώων είναι μια παράλογη πρακτική με υψηλό κοινωνικό κόστος και ήρθε η ώρα να σταματήσει».

lamiastar.gr
Διαβάστε περισσότερα »