Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η πιο στοργική μητέρα του κόσμου…


«Μάνα δεν είναι αυτή που γεννάει τα παιδιά της, αλλά αυτή που τα αναθρέφει και τα μεγαλώνει με στοργή και αγάπη» είναι μια βαθιά φιλοσοφημένη φράση η οποία ταιριάζει γάντι στη Lisha. Ένα διάσημο λαμπραντόρ, παγκοσμίως γνωστό για τις ιδιαίτερες ικανότητες… μητρότητας που διαθέτει, έστω κι αν η ίδια ποτέ της δεν απέκτησε μωρά.

perierga.gr - Lisha: Μια μάνα σαν καμία άλλη!
Η Lisha είναι μια σκυλίτσα που έχει μεγάλα ψυχικά αποθέματα αγάπης, τα οποία εκφράζει και με το παραπάνω εκεί στη μακρινή Νότια Αφρική που ζει, και πιο συγκεκριμένα στο καταφύγιο άγριας ζωής Cango Wildlife Ranch Oudtshoorn. Πρόκειται στην ουσία για μια τετράποδη «παρένθετη» μητέρα που έχει προσφέρει τις «υπηρεσίες» της σε περισσότερα από 30 ορφανά ζώα, τα οποία τις είχαν ανάγκη.
perierga.gr - Lisha: Μια μάνα σαν καμία άλλη!
Τίγρεις, ιπποποταμάκια, σκαντζόχοιροι, γουρουνάκια, μια νυφίτσα αλλά και μια κουκουβάγια έχουν απολαύσει το μητρικό της χάδι, και μάλιστα απλόχερα. Ο Rob Hall, διευθυντής του καταφυγίου άγριας ζωής, λέει ότι «η Lisha εξημερώνει τα άγρια ​​ζώα και χρησιμεύει ως γέφυρα μεταξύ αυτών και των ανθρώπων».
perierga.gr - Lisha: Μια μάνα σαν καμία άλλη!
Η αφοσίωση και η αγάπη της είναι πραγματικά πολύ μεγάλη, ενώ όταν φροντίζει κάποια νεογέννητα δεν έχει μάτια για κανέναν άλλον. «Τα ζώα την εμπιστεύονται ως διά μαγείας και πηγαίνουν πιο εύκολα σε αυτήν παρά στους υπόλοιπους υπαλλήλους. Νιώθουν πιο άνετα μαζί της και στο τέλος δείχνουν να μην θέλουν να την αποχωριστούν με τίποτα», συμπληρώνει ο διευθυντής.
perierga.gr - Lisha: Μια μάνα σαν καμία άλλη!
Η Lisha και τα «παιδιά» της κλέβουν καθημερινά την παράσταση στις εγκαταστάσεις του κέντρου αλλά και τις καρδιές των επισκεπτών που δεν έχουν να πουν τίποτα περισσότερο από ένα μεγάλο και ηχηρό «μπράβο»!
perierga.gr - Lisha: Μια μάνα σαν καμία άλλη!
perierga.gr - Lisha: Μια μάνα σαν καμία άλλη!
perierga.gr - Lisha: Μια μάνα σαν καμία άλλη!
perierga.gr - Lisha: Μια μάνα σαν καμία άλλη!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Παράξενο ψάρι σε ρόλο… σωματοφύλακα κοραλλιών!

Όταν το είδος κοραλλιού Acropora, που ζει στο βυθό των νησιών Φίτζι, δέχεται επίθεση από φύκια «δολοφόνους» (Chlorodesmis fastigiata) ή ψάρια Butterflyfish έχει... απρόσμενο «σύμμαχο» ένα παράξενο ψάρι… σωματοφύλακα, γνωστό με την κοινή ονομασία goby.

Τα κοράλλια μόλις αντιληφθούν τον κίνδυνο στέλνουν «χημικά» σήματα στα ψαράκια, τα οποία με τη σειρά τους τρέχουν σε βοήθεια και μέσα σε λίγα λεπτά αρχίζουν να καταβροχθίζουν τα φύκια αλλά και να διώχνουν τα ψάρια.

Οι ερευνητές Dirnwoeber και Herler από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης ανακάλυψαν ότι τα κοράλλια «ενημερώνουν» τους προστάτες τους, τα ψάρια goby, όταν κινδυνεύουν, τα οποία αμέσως αναλαμβάνουν δράση για να τα διασώσουν.

«Τα φύκια είναι τοξικά για τα κοράλλια, ενώ το είδος ψαριού Butterflyfish τρέφεται με τα κοράλλια Acrοpora, με αποτέλεσμα τα τελευταία να κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που τα goby ζουν ανάμεσα από τα κοράλλια αυτά για να τα προστατεύσουν», λένε οι επιστήμονες.


perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τρομακτικός κροκόδειλος... ύψους 4 μέτρων!

Οι κάτοικοι στο χωριό Bazoule της Δυτικής Αφρικής έχουν μια στενή σχέση με τους κροκόδειλους, καθώς τους θεωρούν ιερά ζώα και δεν τους πειράζουν ποτέ. Ίσως αυτός, λοιπόν, να είναι και ο λόγος που αυτά τα τρομακτικά αρπακτικά ζώα... εξελίχθηκαν σιγά σιγά και δεν έρπουν μόνο, αλλά στέκονται στο... ύψος τους!

Αυτός ο κροκόδειλος του Νείλου που βλέπετε αναδεικνύει μια χαρά την ικανότητά του να στέκεται στα πίσω πόδια, φτάνοντας έτσι ούτε λίγο ούτε πολύ τα 4 μέτρα ύψος. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για ν' αρπάξει κάποιο ανυποψίαστο πτηνό στα δέντρα!

«Οι κροκόδειλοι είναι ιδιάιτερα φιλικοί με τον κόσμο και μπορεί άνετα ο καθένας να περπατήσει ανάμεσά τους, να τους αγγίξει... Με ένα μόνο ραβδί για προστασία και χωρίς φόβο δεν είναι δύσκολο να γίνεις φίλος τους. Αν τους ταΐσεις κιόλας, ακόμη καλύτερα», περιγράφει ένας ντόπιος. Όσο για την παράξενη πραγματικά στάση του κροκόδειλου να στέκεται σαν άνθρωπος «είναι ένας τρόπος αφομοίωσης με τον κόσμο αλλά και ένας τρόπος κυνηγιού γι' αυτόν. Τεντώνεται για να φτάσει την τροφή του όσο ψηλά κι αν είναι», επεξηγούν οι κάτοικοι του χωριού.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Μετακομίζουν οι δαίμονες της Τασμανίας

Μια ομάδα των δαιμόνων της Τασμανίας θα μεταφερθεί σε ένα μικρό νησί της Αυστραλίας στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να αυτοσυντηρηθεί ο πληθυσμός.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Τασμανίας Μπράιαν Ράιτμαν είπε ότι 14 μαρσιποφόρα, προσεκτικά επιλεγμένα από τα προγράμματα ανατροφής στην Αυστραλία, αναμένεται να αφεθούν αύριο στο νησί “Maria Island”, μόλις 16 χιλιόμετρα από τις ακτές της Τασμανίας.

Στόχος τα ζώα που θα μεταφερθούν να αποτελέσουν γενετική δεξαμενή για το μέλλον και να σώσουν το είδος που απειλείται από μια μεταδιδόμενη θανατηφόρα νόσο του προσώπου.

Η ασθένεια αυτή που εμφανίζεται στο ρύγχος και το λαιμό τους πλήττει τα θηλαστικά αυτά από το 1996 μειώνοντας τον πληθυσμό τους κατά 90%.

Ο καρκίνος που προκαλεί θάνατο μέσα σε διάστημα 3-6 μηνών εξαπλώνεται μέσω του κυνηγιού για τροφή όταν ένας υγιής δαίμονας δαγκώνει το πρόσωπο ενός μολυσμένου ομοειδούς του.
tromaktiko

Το νησί στο οποίο θα μεταφερθούν δεν έχει φιλοξενήσει ποτέ το συγκεκριμένο είδος, το οποίο απαντάται μόνο στην Τασμανία.

Οι ειδικοί θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο οι δαίμονες της Τασμανίας να επηρεάσουν τα άλλα είδη του νησιού και πως το οικοσύστημα θα λειτουργήσει με ισορροπία.

Αν πάντως το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία ο πληθυσμός των ζώων αυτών θα αυξηθεί σε 50 μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Εντοπίστηκαν νεκρές φάλαινες πιλότοι


Στο Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας

Έντεκα φάλαινες πιλότοι βρέθηκαν νεκρές σήμερα στο Farewell Spit στο βόρειο τμήμα, του νότιου νησιού της Νέα Ζηλανδίας, κοντά στο Ουέλινγκτον ανέφεραν οι αρχές της χώρας.

Άλλες 17 φάλαινες που έχουν επίσης εξοκείλει στην ίδια περιοχή της Νέας Ζηλανδίας διατηρούν ελάχιστες ελπίδες επιβίωσης σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας ανέφερε ότι θα ήταν μάλλον απίθανο να καταφέρουν να διατηρήσουν στη ζωή τις φάλαινες, οι οποίες έχει διαπιστωθεί ότι είναι άρρωστες, έως την επόμενη παλίρροια 12 ώρες αργότερα.

Στην περιοχή πάντως βρίσκονται εθελοντές που προσπαθούν να βοηθήσουν τα τεράστια κήτη.

Στη συγκεκριμένη περιοχή η οποία είναι ένας κόλπος με μια στενή λωρίδα γης μήκους 24 χιλιομέτρων οι «προσαράξεις» φαλαινών είναι κοινό γνώρισμα για τους κατοίκους καθώς τα μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά εγκλωβίζονται στην παραλία εξ αιτίας της συχνής πλημμυρίδας.
newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Γουρούνια ειδικά στις... «καταδύσεις»


Ένα ασυνήθιστο θέαμα προσφέρει κινέζος χωρικός

Ένα διαφορετικό θέαμα για τους ντόπιους, προσφέρουν οι χοίροι του χωρικού Huang Demin. Δεν πρόκειται βέβαια για τα συνηθισμένα γουρούνια, που ζουν νωχελικά. Τα συγκεκριμένα γουρούνια είναι ειδικοί στις.. καταδύσεις!

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τα ζώα βουτούν από μια ξύλινη εξέδρα στη λίμνη. 

Σύμφωνα με τον Huang Demin, που ζει στην επαρχία Ningxiang της Κίνας, η ασυνήθιστη αυτή δραστηριότητα τα κάνει πιο υγιή και το κρέας τους νοστιμότερο!

Επιπλέον, κάνει και τον ίδιο χαρούμενο, καθώς του επιτρέπει να χρεώνει το κρέας 3 φορές ακριβότερα.

Από την άλλη βέβαια, παραδέχεται ότι δεν δείχνουν όλα τα γουρούνια τον ίδιο «ενθουσιασμό» να βουτήξουν και έτσι χρειάζεται να τα σπρώξει από τον ιδιότυπο αυτό βατήρα…

Τα καπρίτσια των αφεντικών τους σε όλο τους το μεγαλείο...






newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »