Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ζώα σε τρυφερές στιγμές!






Διαβάστε περισσότερα »

Ουρακοτάγκος έγδυσε τουρίστα και φόρεσε το T-shirt του! [video]

Τον εντυπωσίασε το T-shirt που φόραγε ένας τουρίστας σ’ένα ζωολογικό κήπο και ο μικρός ουρακοτάγκος το διεκδίκησε μετά μανίας! Το τράβηξε με όλη του τη δύναμη παρά το γεγονός ότι...
ήταν μέσα στο κλουβί του και στο τέλος το έβγαλε από τον τουρίστα!

Μάλιστα, δεν ήθελε απλά να το πάρει…. αλλά να το φορέσει κιόλας!

Δείτε το αστείο βίντεο!

star.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τέσσερις νέες αφίξεις στο ζωολογικό κήπο της Τασμανίας


Τέσσερις νέες αφίξεις στο ζωολογικό κήπο της Τασμανίας

Οι μικρές σουρικάτες έχουν ξετρελάνει το προσωπικό

Η γέννηση τεσσάρων νεογέννητων σουρικάτων σκόρπισε χαρά στους υπευθύνους του ζωολογικού κήπου Zoodoo Wildlife Park στο Richmond της Τασμανίας, οι οποίοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον κάθε τους κίνηση.

Είναι το πρώτο είδος από την έρημο Καλαχάρι που γεννιέται στο πάρκο.

Τα μικρά προσέχουν και φροντίζουν εκτός από τη μητέρα τους και τα υπόλοιπα οκτώ μέλη της ομάδας.

«Είναι μια πολύ δεμένη οικογένεια. Όλοι φροντίζουν όλους» ανέφερε ο διευθυντής του πάρκου, Trevor Cuttriss.







newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Οι καρχαρίες καταδύονται για να αποφύγουν την πανσέληνο!

Ορισμένα είδη καρχαρία ακολουθούν το σεληνιακό κύκλο και καταδύονται σε μεγαλύτερα βάθη στη διάρκεια της πανσελήνου, αποκαλύπτει...μελέτη στα νερά του Παλάου, ανατολικά των Φιλιππινών.

Η παρακολούθηση

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας παρακολούθησαν 39 γκρίζους υφαλοκαρχαρίας (Carcharhinus amblyrhynchos) στους οποίους είχαν τοποθετηθεί πομποί ηχητικών κυμάτων. Για σχεδόν τρία χρόνια, η ομάδα παρακολούθησε τις οριζόντιες και κατακόρυφες κινήσεις των καρχαριών γύρω από τους τροπικούς κοραλλιογενείς υφάλους της περιοχής.

Η ανάλυση των μετρήσεων έδειξε ότι το βάθος στο οποίο κινούνται οι γκρίζοι υφαλοκαρχαρίες αυξομειώνεται ανάλογα με τρεις παράγοντες: την εποχή, την ώρα της ημέρας και τη φάση του σεληνιακού κύκλου.

Το χειμώνα, οι καρχαρίες παρέμεναν πιο κοντά στα θερμά επιφανειακά νερά, σε μέσο βάθος 35 μέτρων, πιθανότατα για να διατηρήσουν υψηλά τη θερμοκρασία του σώματός τους. Από την άνοιξη και μετά, καταδύονταν σε μεγαλύτερο βάθος, 60 μέτρα κατά μέσο όρο.

Το περίεργο όμως ήταν ότι η συμπεριφορά των καρχαριών επηρεαζόταν και από τη φάση της Σελήνης, καθώς το μέσο βάθος στο οποίο κολυμπούσαν μεγάλωνε την πανσέληνο και ελαχιστοποιούνταν με τη νέα Σελήνη.

Αλλα είδη

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι η πανσέληνος οδηγεί στα βάθη και άλλους μεγάλους θηρευτές της ανοιχτής θάλασσας, όπως οι ξιφίες και διάφορα είδη τόνου. Το φαινόμενο δεν έχει εξηγηθεί ικανοποιητικά, ωστόσο οι ερευνητές υποψιάζονται ότι αυτά τα αρπακτικά ψάρια καταδύονται σε βαθύτερα νερά ακολουθώντας τη λεία τους.

Επίδραση στη συμπεριφορά των καρχαριών είχε όμως και το φως του ήλιου, με τους καρχαρίες να καταδύονται πιο βαθιά το μεσημέρι και να επιστρέφουν σε μικρότερα βάθη το απόγευμα. Και σε αυτή την περίπτωση οι κατακόρυφες μετακινήσεις παραμένουν δυσεξήγητες. Οι παρατηρήσεις, πάντως, υποδεικνύουν ότι οι γκρίζοι υφαλοκαρχαρίες για κάποιο λόγο απεχθάνονται το έντονο φως, ακόμα και το έντονο φεγγαρόφως.

Παρουσιάζοντας τα ευρήματά τους στην επιθεώρηση PLOS ONE, οι ερευνητές τονίζουν ότι η καλύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς των καρχαριών θα μπορούσε να περιορίσει τα περιστατικά παγίδευσης στα δίχτυα των ψαράδων. Ο γκρίζος υφαλοκαρχαρίας κατατάσσεται σήμερα στα «σχεδόν απειλούμενα» είδη. Σίγουρα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από άλλα είδη καρχαρία που σκοτώνονται σήμερα μαζικά. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, τουλάχιστον 100 εκατομμύρια καρχαρίες σκοτώνονται κάθε χρόνο από τους αλιείς.
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Εκατοντάδες νεκρά σκυλιά και γουρούνια στην Κίνα


Οι κάτοικοι αποδίδουν τους θανάτους σε εκπομπές αερίων

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της Κίνας ερευνούν το μυστηριώδη θάνατο εκατοντάδων χοίρων και σκύλων στην περιοχή Γιανσί της επαρχίας Χενάν.

Συνολικά 410 χοίροι και 122 σκύλοι βρέθηκαν νεκροί τη Δευτέρα σε ένα χωριό της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι ειδικοί έχουν αποκλείσει την περίπτωση επιζωοτίας και δεν συνδέουν την υπόθεση με τη γρίπη των πτηνών Η7Ν9 που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 16 ανθρώπους στην Κίνα.

Όλα τα εργοστάσια παραγωγής χημικών προϊόντων που βρίσκονται κοντά στην περιοχή όπου βρέθηκαν τα νεκρά ζώα έλαβαν εντολή να σταματήσουν άμεσα τη λειτουργία τους, διακόπηκε η τροφοδοσία τους σε ηλεκτρικό ρεύμα και απαγορεύτηκε στους διευθυντές των εταιρειών αυτών να φύγουν από την περιοχή μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Το πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε ότι οι κάτοικοι του χωριού αποδίδουν τους θανάτους των ζώων στις εκπομπές αερίων από ένα τοπικό εργοστάσιο χημικών. Είπαν μάλιστα ότι την Δευτέρα αισθάνθηκαν στην ατμόσφαιρα μια πολύ έντονη οσμή.

Τον Μάρτιο περισσότερα από 16.000 γουρούνια βρέθηκαν νεκρά στον Χουανγκπού, τον μεγαλύτερο ποταμό της Σαγκάης, γεγονός που ενέτεινε τις ανησυχίες για την κατάσταση στη δημόσια υγεία στην Κίνα. Πριν από δύο εβδομάδες εξάλλου οι αρχές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν για πρώτη φορά σε ανθρώπους το στέλεχος Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών. 

Ο ιός αυτός μέχρι στιγμής έχει προσβάλει 78 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 16 πέθαναν. Τα περισσότερα από τα θύματα καταγράφηκαν στην ανατολική Κίνα.

Δεν είναι ακόμη σαφές το πώς διαδίδεται ο ιός αυτός. Οι κινεζικές αρχές θεωρούν ότι περνάει από τα πουλιά στον άνθρωπο, γεγονός που οδήγησε στη σφαγή χιλιάδων πτηνών σε πολλές πόλεις.
newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Ξεβρασμένα δελφίνια και μολυσμένα ψάρια στον Κόλπο του Μεξικού


Ξεβρασμένα κουφάρια νεκρών δελφινιών, γαρίδες χωρίς μάτια, καβούρια χωρίς δαγκάνες, μολυσμένα ψάρια, αρχαία κοράλλια βουτηγμένα στο...πετρέλαιο και προβλήματα υγείας σε πολλούς ανθρώπους αποτελούν μέρος της «μαύρης κληρονομιάς» που άφησε στον Κόλπο του Μεξικού η διαρροή πετρελαίου από την εξέδρα Deepwater Horizon της BP.

Αυτή την εβδομάδα συμπληρώνονται τρία χρόνια από την έκρηξη και τη διαρροή 4,9 εκατ. βαρελιών αργού πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, στο μεγαλύτερο μέχρι σήμερα θαλάσσιο δυστύχημα στην ιστορία του πετρελαϊκού κλάδου.

Από τον Ιανουάριο ως το Φεβρουάριο τα νεκρά νεαρά δελφίνια είναι έξι φορές περισσότερα από το μέσο όρο, ενώ έχουν ξεβραστεί συνολικά 650 από το περιστατικό. Σε άθλια κατάσταση έχουν βρεθεί και 1700 παγιδευμένες θαλάσσιες χελώνες από το Μάιο του 2010 ως το Νοέμβριο του 2012 με τον ετήσιο μέσο όρο να είναι 240.

Η επαφή με το πετρέλαιο εικάζεται ότι έχει βλάψει τους πληθυσμούς του υπό εξαφάνιση ερυθρού τόνου, ενώ η μόλυνση μικρότερων ψαριών με επικίνδυνα χημικά σημαίνει ότι έχει επηρεαστεί το σύνολο της τροφικής αλυσίδας.

Ο συνδυασμός πετρελαίου και διαλυτικού που χρησιμοποιήθηκε για την απορρύπανση έχει βλάψει τους κοραλλιογενείς υφάλους, ορισμένους ηλικίας χιλιάδων ετών, οι οποίοι δεν μπορούν να ανασυσταθούν και να εξαπλωθούν.

Το βέβαιο είναι ότι η ζημιά που έχει υποστεί το οικοσύστημα του Κόλπου του Μεξικού είναι τεραστίων διαστάσεων και το μέγεθός της αποκαλύπτεται με το πέρας του χρόνου.

Μάλιστα, οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα 1,8 εκατ. γαλόνια διαλυτικών Corexit που χρησιμοποιήθηκαν για τον καθαρισμό του πετρελαίου επιδείνωσαν την οικολογική καταστροφή και επηρέασαν τόσο τη θαλάσσια ζωή όσο και τον άνθρωπο.

Η διάλυση του πετρελαίου σε σταγονίδια συνέβαλε στη βύθισή του στον πλούσιο και πολύτιμο για τη θαλάσσια ζωή πυθμένα και στη διείσδυσή του στους θαλάσσιους οργανισμούς, ενώ έρευνα του Harte Research Institute for Gulf of Mexico Studies υπολόγισε ότι το διαλυτικό είναι 52 φορές τοξικότερο από το πετρέλαιο.

Εκτός από τα οικοσυστήματα μεγάλο θύμα της οικολογικής καταστροφής στον Κόλπο του Μεξικού είναι και ο τουρισμός αφού πίσσα καλύπτει τις παραλίες από τη Λουιζιάνα στο Μισσισιπί, την Αλαμπάμα και τη Φλόριντα.

Τέλος, εκατοντάδες είναι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας εξαιτίας της επαφής τους με χημικές ουσίες συνδεόμενες με τη διαρροή: τα πιο κοινά συμπτώματα είναι πονοκέφαλοι, απώλειες μνήμης, κόπωση, ναυτίες, ίλιγγοι, θολή όραση και αϋπνίες.

Αυτά για όσους οραματίζονται μια Ελλάδα παραγωγό υδρογονανθράκων και τη μετατροπή του Αιγαίου σε Περσικό Κόλπο.

Το μέγεθος μιας ενδεχόμενης καταστροφής θα είναι απροσμέτρητο, πόσω μάλλον όταν η θάλασσά μας είναι «κλειστή» και όχι ο Ατλαντικός Ωκεανός.
econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Η Πυροσβεστική έσωσε το γατάκι

Το ζωάκι κατέβηκε από το παράθυρο όπου είχε εγκλωβιστεί. Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της γάτας που παγιδεύτηκε στο παράθυρο του δευτέρου ορόφου του ...
Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα. Σώθηκε χάρη στην παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Το γατάκι ήταν για αρκετή ώρα παγιδευμένο στο παράθυρο στο πίσω μέρος του Εργατικού Κέντρου. Ειδοποιήθηκαν οι άντρες της Πυροσβεστικής και με μια σκάλα κατέβασαν το μικρό ζώο.

egnomi.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ελέφαντας επιτέθηκε σε αυτοκίνητο τουριστών και το έκανε «ολοκαίνουργιο»!

​Τον μπελά τους βρήκαν στα καλά καθούμενα δύο τουρίστες στη νότια Αφρική που επέβαιναν στο αυτοκίνητο τους κι έκαναν τη βόλτα τους στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, όταν... δέχτηκαν επίθεση από ελέφαντα!

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, το πελώριο ζώο για κάποιο λόγο τα «πήρε στο κρανίο» μαζί τους και τους επιτέθηκε αναποδογυρίζοντας το αυτοκίνητο τους και στέλνοντας τους στο νοσοκομείο!

Ο Πολωνός και η Κινέζα μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ο άνδρας Πολωνία με σπασμένα πλευρά και η Κινέζα χωρίς σοβαρά τραύματα.

Το κορυφαίο… ποιο είναι λέτε; Οι ειδήμονες των άγριων ζώων και του πάρκου είπαν… πως ο ελέφαντες ήταν σε μανιώδη κατάσταση, καθώς τον είχαν πιάσει οι σεξουαλικές ορμές του… κι αναζητούσε σύντροφο!


star.gr
Διαβάστε περισσότερα »