Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Σκυλίτσα ταξίδεψε 17,5 χιλιόμετρα σφηνωμένη σε προφυλακτήρα αυτοκινήτου


Ένα ημίαιμο κανίς έχει γίνει διάσημο στο Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ καθώς ταξίδεψε για 17,5 ολόκληρα χιλιόμετρα σφηνωμένο στονπροφυλακτήρα αυτοκινήτου που το χτύπησε και επέζησε.
Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ένας άντρας που οδηγούσε το αυτοκίνητό του με ταχύτητα 80 χλμ/ώρα από τη Μασαχουσέτη στο Ρόουντ Άιλαντ χτύπησε το άτυχο ζώο.
Ο οδηγός δεν αντιλήφθηκε ποτέ τι είχε συμβεί μέχρι που του έκανε νόημα ένας άλλος οδηγός. Το σκυλί ήταν σφηνωμένο στον προφυλακτήρα του Toyota Camry.
Η σκυλίτσα είχε πάθε διάσειση και είχε χάσει ένα δόντι, αλλά δεν έφερε κατάγματα. Λαμβάνει αντιβιοτικά και παυσίπονα και σε δυό μέρες θα επανέλθει.
Μάλιστα, χάρη στο τσιπ που έφερε οι κτηνίατροι κατάφεραν να βρουν τους ιδιοκτήτες της.
Στο άκουσμα της ιστορίας της Σούζυ -έτσι λέγεται το σκυλί- πολλοί φιλόζωοι αφήνουν δώρα στο καταφύγιο ζώων όπου περιέθαλψαν το κανίς.
Διαβάστε περισσότερα »

Να γιατί στειρώνω το ζώο μου! – Η πυομήτρα στα θηλυκά σκυλιά


Πολύ συχνά ακούμε επιχειρήματα κατά των στειρώσεων.
Ιδιοκτήτες σκύλων μας λένε «δεν θέλω να πάω κόντρα στη φύση του ζώου», «δεν θέλω να το χαλάσω» ή «θέλω να γεννήσει μια φορά για να νιώσει τη χαρά της μητρότητα» ή “θέλω να χαρίσω τα κουταβάκια και να κρατήσει ένα” κλπ.
Όταν τους προτρέπουμε να προχωρήσουν στην στείρωση των ζώων τους το κάνουμε ώστε να τους τονίσουμε ότι αυτή είναι η μόνηεπιστημονικά εγκεκριμένη και πολιτισμένη μέθοδος για την αποφυγή «παραγωγής» κουταβιών, τα οποία είναι βέβαιο ότι δεν μπορούν να φροντίσουν οι ίδιοι και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα εγκαταλείψουν στον δρόμο.
Όμως η στείρωση που γίνεται κυρίως για να μην γεννοβολούν ανεξέλεγκτα τα ζώα διογκώνοντας τον ήδη τεράστιο αριθμό των αδέσποτων που ζει στην Ελλάδα έχει ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία του σκύλου ή της γάτας αφού το γλυτώνει από κάποιες πολύ συνηθισμένες ασθένειες.
—Τι είναι η πυομήτρα στον σκύλο;
Ο κτηνίατρος Γιώργος Αναγνωστόπουλος εξηγεί στοwww.interpet.gr τι είναι η πυομήτρα στον θηλυκό σκύλο (αφού αντίστοιχη ασθένεια χτυπάει και τις θηλυκές γάτες).
«Η πυομήτρα είναι η πιο συχνή παθολογική κατάσταση της μήτρας που συναντά ο κτηνίατρος στην κλινική πράξη. Θεωρείται από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου στα σκυλιά.
Πολλές φορές ο ιδιοκτήτης του ζώου δεν αντιλαμβάνεται έγκαιρα την πυομήτρα μη δίνοντας ιδιαίτερη σημασία, καθώς τα συμπτώματα μπορεί να είναι πολύ γενικά και όχι πάντα ιδιαίτερα έντονα.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους.
Με τον όρο «πυομήτρα» εννοούμε την συλλογή παθολογικού εκκρίματος στη κοιλότητα της μήτρας και την υπερπλασία του ενδομητρίου.
Το έκκριμα αυτό παράγεται από τους αδένες του ενδομητρίου υπό την επίδραση της προγεστερόνης ή των προγεσταγόνων.
Όσο παραμένει το έκκριμα δημιουργείται διάταση των τοιχωμάτων της μήτρας αλλά και των κοιλιακών τοιχωμάτων. Το έκκριμα αυτό τις περισσότερες φορές έχει πολύ αυξημένο μικροβιακό φορτίο.
Η πυομήτρα μπορεί να είναι κλειστή ή ανοιχτή. Στην κλειστή πυομήτρα ο τράχηλος είναι κλειστός και το έκκριμα παραμένει μέσα στη μήτρα. Στην ανοιχτή πυομήτρα ο τράχηλος είναι ανοιχτός και το  έκκριμα κυλάει από τον κόλπο.
Παλαιότερα πίστευαν ότι προσβάλλονται σκυλιά σε μεγάλη ηλικία μόνο, που δεν έχουν γεννήσει ποτέ και ότι ο τοκετός προστατεύει το ζώο από το ενδεχόμενο να παρουσιάσει πυομήτρα.
Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα όμως, η πυομήτρα μπορεί να παρουσιαστεί και σε ζώα μικρότερης ηλικίας (ακόμα και ύστερα από τον πρώτο οίστρο) και σε ζώα που έχουν γεννήσει μία ή περισσότερες φορές.
Συνηθέστερα η παθολογική αυτή κατάσταση συναντιέται δύο μήνες μετά τον οίστρο λόγω διαταραχών της ορμονικής λειτουργίας των ωοθηκών ή λόγω χορήγησης οιστρογόνων για την αποφυγή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή ακόμα κατόπιν μακρόχρονης χορήγησης προγεσταγόνων, με σκοπό την αναστολή του οίστρου.
Τα συμπτώματα που συνοδεύουν την πυομήτρα στον σκύλο είναι η έντονη εξασθένιση, η αδυναμία, η ανορεξία, η πολυουρία, η πολυδιψία, ο εμετός και η διάταση των κοιλιακών τοιχωμάτων.
Στην περίπτωση ανοιχτής πυομήτρας εμφανίζεται και έκκριμα από τον κόλπο. Το έκκριμα αυτό μπορεί ναι είναι υδαρές με χαρακτηριστική οσμή ή να είναι κρεμώδες κίτρινο ή ροζέ (στην περίπτωση που έχει και αίμα).
Το αιδοίο είναι υπερτροφικό και το τρίχωμα στην γύρω περιοχή δείχνει βρεγμένο. Το ζώο παρουσιάζει ψηλό πυρετό στις περισσότερες περιπτώσεις κλειστής πυομήτρας και σπανιότερα στην ανοιχτή.
Οι επιπλοκές στην πυομήτρα οφείλονται στην απορρόφηση των τοξινών από τα τοιχώματα της μήτρας με αποτέλεσμα την τοξιναιμία, την σπειραματονεφρίτιδα, και την διαταραχή του σχηματισμού των ερυθροβλαστών στον μυελό των οστών που έχει σαν συνέπεια την εμφάνιση αναιμίας. Οι σημαντικές αυτές επιπλοκές είναι που οδηγούν ζώα με πυομήτρα, αρκετές φορές στο θάνατο.
Όλα τα συμπτώματα όμως που περιγράφηκαν παραπάνω τα συναντάμε στην περίπτωση μιας κλασικής πυομήτρας. Δεν είναι σπάνιο να δούμε ζώα να παρουσιάζουν μόνο ληθαργικότητα, χωρίς ίχνος εκκρίματος από τον κόλπο  δύο μήνες ύστερα από τον οίστρο.
Σε αυτές τις περιπτώσεις ο γιατρός με ψηλάφηση μπορεί να διαπιστώσει την διόγκωση της μήτρας. Υπάρχουν φορές που μπορεί να παρατηρηθεί η κατά διαστήματα έξοδος του πυώδους εκκρίματος με αποτέλεσμα η γενική κατάσταση του ζώου να παρουσιάζει εναλλασσόμενα βελτίωση ή επιδείνωση.
Άλλες πάλι φορές ζώα με πυομήτρα παρουσιάζουν έντονα φαινόμενα αλλοίωσης της γενικής τους κατάστασης και διάταση μόνο των κοιλιακών τοιχωμάτων. Στην περίπτωση αυτή αν δεν αρχίσει η θεραπεία άμεσα, κινδυνεύει η ζωή τους μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Υπάρχουν κι άλλα συμπτώματα που σπανιότερα συναντάμε στην πυομήτρα όπως είναι η τοξική αρθρίτιδα και η πάρεση των πίσω άκρων.
Η κλινική και εργαστηριακή εξέταση του ζώου που διενεργεί ο κτηνίατρος, είναι απαραίτητα στοιχεία για τη σαφή διάγνωση της νόσου και τον καθορισμό της θεραπευτικής αγωγής που πρέπει να ακολουθηθεί.
Ο κτηνίατρος είτε με την ψηλάφηση, είτε ακτινογραφικά, είτε υπερηχογραφικά θα διαπιστώσει την διογκωμένη μήτρα. Οι αιματολογικές εξετάσεις θα δείξουν τον μεγάλο αριθμό λευκοκυττάρων και την πιθανότητα αναιμίας. Οι βιοχημικές εξετάσεις θα δείξουν τον βαθμό στον οποίο πιθανών έχουν επηρεαστεί τα νεφρά.
Οι θεραπεία εκλογής είναι η υστερεκτομή. Σε ακραίες περιπτώσεις όμως, όπου η γενική κατάσταση του ζώου είναι πολύ άσχημη και έχουμε ψηλό πυρετό, συνιστάται η χορήγηση αντιβιοτικών και η γενική τόνωση του οργανισμού για μία μέρα πριν τη διενέργεια της επέμβασης.
Αποτελεί όμως μεγάλο ρίσκο η αναμονή αυτή.
Η μετεγχειρητική αγωγή συνίσταται στην χορήγηση αντιβιοτικών, για όσο διάστημα κρίνει ο κτηνίατρος απαραίτητο, ανάλογα με την κλινική εικόνα του ζώου».
Διαβάστε περισσότερα »

Θεσσαλονίκη: ζώα πεθαίνουν από ασιτία σε ζωολογικό κήπο



Προβλήματα στη σίτιση αλλά και στην ιατροφαρμακευτική φροντίδα των ζώων καταγράφονται σε ζωολογικό κήπο στην Ασπροβάλτατου νομού Θεσσαλονίκης.
Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, ένα άλογο βρέθηκε νεκρό. Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Ασπροβάλτας, Όλγα Σίρκου, καταγγέλλει ότι δεν έγινε νεκροψία στο ζώο πριν ταφεί, ενώ υποστηρίζει ότι υποσιτίζονται και τα άλλα δύο άλογα του πάρκου.
Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα τη σίτιση και τη φροντίδα των ζώων στο πάρκο έχουν αναλάβει εθελοντές φιλοζωικών οργανώσεων.
Το πρόβλημα στον ζωολογικό κήπο είχε εντοπίσει και ο δήμαρχος Βόλβης ο οποίος πριν ενάμιση μήνα έθιξε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ ήρθε σε επαφή με την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για την ανάληψη κοινής δράσης.
Τελικά αποφασίστηκε η σύναψη συμφωνητικού συνεργασίας, που θα τεθεί σε εφαρμογή τις επόμενες ημέρες.
Εκτός αυτού, ο Δήμος Βόλβης έχει ξεκινήσει πρόγραμμασήμανσης των ζώων, ενώ σχεδιάζει την τοποθέτηση ενός δημοτικού υπαλλήλου στο πάρκο.
econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Κακοποίηση ζώων: Ημερίδα με τους εισαγγελείς για την εφαρμογή του νόμου


Ημερίδα με την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (Ε.Ε.Ε.)σχετικά με την εφαρμογή του νόμου 4039/2012 διοργανώνει ηΠανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Φιλοζωικών Σωματείων (Π.Σ.Ε.Φ.Σ.). για όσους κακοποιούν τα ζώα.
Η ημερίδα προγραμματίζεται να διοργανωθεί τον Ιανουάριο του 2013 στην αίθουσα  «Ι. Δρακόπουλος» (Προπύλαια) στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την προεδρία του αντεισαγγελέως  του Αρείου Πάγου, Εμμανουήλ – Ρούσσου  Παπαδάκη,  θα γίνει εξέταση της εφαρμογής του σύγχρονου τιμωρητικού δικαίου όσον  αφορά στην παραβατική συμπεριφορά απέναντι στα άλλα ζωικά είδη στην χώρα μας αλλά και στην σύγχρονη Ευρώπη.
Όπως τονίζουν οι διοργανωτές: «Το πρόβλημα της εφαρμογής του νόμου 4039/2012, που ισχύει από τον περασμένο Φεβρουάριο άρχισε να μας απασχολεί ήδη από την  “Ά Ευρωπαϊκή Συνάντηση για την Ευρωπαϊκή  Προοπτική της Φιλοζωικής Κουλτούρας στην Ελλάδα του Σήμερα”, που οργανώσαμε τον περασμένο Οκτώβριο στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών με την συνεργασία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Περιβάλλοντος.
Την έκβαση του οποίου θα διαπραγματευθούμε στις 14-11-2012 στις Βρυξέλλες ενώπιον της αρμόδιας Κοινοτικής Επιτροπής, εκπροσωπούμενοι από την πρόεδρο μας κ. Αναστασία Μπομπολάκη, τον Κοσμήτορα της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. καθηγητή κ. Θ. Ντινόπουλο και τον κατ’ εξοχήν ειδήμονα του Διοικητικού Δικαίου μετρ κ. Βασίλη Παπαγεωργίου».
econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Οικογένεια και σκύλος το … μυστικό της ευτυχίας

Ένας επιτυχημένος γάμος, μια όμορφη οικογένεια, στενές φιλικές σχέσεις και… ένας σκύλος θα μπορούσαν να αποτελούν το «κλειδί» για την παντοτινή ευτυχία υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Η «ελπιδοφόρα» μελέτη

Εξετάζοντας δεδομένα από τη μελέτη τους Γκραντ (Grand Study), που ξεκίνησε το 1940, οι ειδικοί προχώρησαν στην ανάλυση δεδομένων 268 ανδρών οι οποίοι βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από νεαρή ηλικία μέχρι τα βαθιά γεράματα. Είδαν λοιπόν, ότι ένας επιτυχημένος γάμος και οι στενές φιλικές σχέσεις οδηγούν σε μια ευτυχισμένη ζωή.

Μάλιστα το δέσιμο με φίλους και συγγενείς φάνηκε να είναι πιο πολύτιμο ακόμη και από κληρονομιές, πλούτη ή κοινωνικό κύρος. Συγκεκριμένα, οι Βρετανοί αναφέρουν ότι η οικογενειακή αγάπη και μια τρυφερή σύζυγος είναι «πολύ πιο σημαντικά από το να έχει κανείς καταθέσεις ή να είναι Λόρδος». Κατά μέσο όρο, οι άνδρες που δήλωναν ότι βρίσκονταν σε μια καλή σχέση ζούσαν περισσότερο από τους υπόλοιπους.

«Τα ευρήματα γύρω από την ευτυχία δείχνουν, ότι η λέξη “ευτυχία” ίσως να μην είναι απόλυτα σωστή» εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, δρ Τζορτζ Βάιλαντ. «Οι σωστές λέξεις για την έννοια της ευτυχίας είναι η συναισθηματική νοημοσύνη, οι σχέσεις, η χαρά και η ευθυμία. Η ευτυχία βρίσκεται, δηλαδή, πολύ κοντά στον ηδονισμό και στην τύχη».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν είναι ποτέ αργά για να βρει κανείς την ευτυχία. «Το να έχει κανείς μια οικογένεια γεμάτη αγάπη είναι πολύ σημαντικό, αλλά από τα 70-90 έτη και μετά είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς παρά την οργανική φθορά είναι αρκετοί εκείνοι που καταφέρνουν να βρουν τον έρωτα».

«Αν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι και δεν έχετε ένα μωράκι για να ανταλλάσσετε χαμόγελα μαζί του, τότε πάρτε ένα σκυλάκι» συνιστά ο ειδικός. «Η συγκεκριμένη μελέτη με γέμισε ελπίδα».

karfitsa.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Πρόθεση του ΥΠ.Α.Α.Τ. είναι να λειτουργήσει ο θεσμός των εθελοντών κτηνιάτρων


Την πρόθεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.) να λειτουργήσει ο θεσμός των εθελοντών κτηνιάτρων στη χώρα μας, ώστε απρόσκοπτα και νόμιμα να πραγματοποιούνται...στειρώσεις από εκείνους, που γνωρίζουν, και επιθυμούν να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες επιβεβαίωσε η Παναγιώτα Παπαδάκη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας.

Αυτά ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο την Τετάρτη 14/11 ενώπιον του ευρωβουλευτή, Γιώργου Χατζημαρκάκη, του επιτρόπου για θέματα Γεωργίας, Andrea Gavinelli, και των εκπροσώπων των φιλοζωικών σωματείων και των κτηνιάτρων.

Η κα Παπαδάκη σημείωσε, ότι η πρόθεση του ΥΠ.Α.Α.Τ. για τον θεσμό των εθελοντών είναι σαφής, γι’ αυτό και υπάρχει η συγκεκριμένη φράση στον νόμο 4039/2012.

Εξήγησε ότι το υπουργείο - επειδή το θέμα αυτό το έχει απασχολήσει πολύ - προσέφυγε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους καθώς έλαβε δύο αντικρουόμενες μεταξύ τους γνωμοδοτήσεις αυτή του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), που θέτει εμπόδια στο νόμο, και αυτή του Συνηγόρου του Πολίτη, η οποία αποδεικνύει πως το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. «παρανομοθετεί» και δε δίνει άδεια στους εθελοντές κτηνιάτρους από το εξωτερικό να έρθουν και να προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στη χώρα μας για το καλό των ζώων, άρα και του τόπου.

Η προσφυγή στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γίνεται για να υπάρξει σαφής απάντηση για τις αλλαγές πάνω στον 4039/2012 που θα γίνουν μέσα σε νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή στα μέσα Δεκεμβρίου.

Η κα Παπαδάκη αναφέρθηκε στις αλλαγές, που δρομολογούνται, ώστε να είναι εφικτή η οικονομική ενίσχυση των δήμων καθώς επετεύχθη η επαναδέσμευση κονδυλίων της τάξης των 600.000 ευρώ, τα οποία αφορούν ανειλημμένες υποχρεώσεις (χρέη προς τους δήμους προηγούμενων ετών) για δράσεις σχετικά με αδέσποτα.

Η εκπρόσωπος του ΥΠ.Α.Α.Τ. σημείωσε, ότι για να επισπευτούν αυτές οι διαδικασίες προωθείται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης καθώς η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα ρυθμίζει τέτοια ζητήματα καθυστερεί σημαντικά.

Μεταξύ άλλων εξετάζεται και η ανταποδοτικότητα των προστίμων που κόβει η Δημοτική Αστυνομία σ’ εκείνους, οι οποίοι κακοποιούν τα ζώα, ώστε τα χρήματα να επιστρέφουν στους δήμους, που εφαρμόζουν τη νομοθεσία.

Η κα Παπαδάκη μας εξήγησε ότι το ΥΠ.Α.Α.Τ. έστειλε επιστολή στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (Ε.Σ.Ρ.) ώστε αυτό να επιτρέπει την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων που προωθούν τις στειρώσεις των ζώων καθώς πρόκειται για απολύτως κοινωνικό μήνυμα.

Κλείνοντας την τοποθέτηση της η κα Παπαδάκη εξήγησε ότι το υπουργείο μελετά φυλλάδια και εκπαιδευτικό υλικό ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης να διδάσκεται στα παιδιά προσχολικής ηλικίας και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού η κουλτούρα της φιλοζωίας ώστε αυτή να αναπτυχθεί εγκαίρως για τη σωστή διαχείριση των ζώων δεσποζόμενων και μη.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Έχω και βόδια, πάμε για κόντρα


Μια θεαματική αρματοδρομία στην Ινδονησία

Εκ πρώτης όψεως θυμίζει αρματοδρομία της αρχαίας Ρώμης, όμως αυτό το περίεργο αγώνισμα λαμβάνει χώρα στο παρόν και στο εξωτικό Μπαλί της Ινδονησίας. 

Εκατοντάδες χωρικοί που εκτρέφουν βόδια, παίρνουν μέρος σε αυτόν το δημοφιλή αγώνα, που πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο. 

Η προετοιμασία δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς οι χωρικοί χρειάζονται πολύ καιρό για να στολίσουν τα άρματά τους και να ετοιμαστούν για το αγώνισμα. 

Η αρματοδρομία δεν γίνεται για λόγους ανταγωνισμού, αλλά είναι μία ιεροτελεστία, μέσω της οποίας οι χωρικοί δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους για μία καλή σοδειά. 














newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Ελέφαντας τα έβαλε με τουρίστες


Το σαφάρι στην Αφρική είχε μεγάλη περιπέτεια

Τις περισσότερες φορές τα τουριστικά σαφάρι που οργανώνονται στα πάρκα άγριας ζωής της Αφρικής, είναι απολύτως ασφαλή. 

Ωστόσο, τα ζώα δεν παύουν να είναι άγρια και κάποιες φορές, οι αντιδράσεις τους είναι απρόβλεπτες. Η περιπέτεια ενός ζευγαριού Βρετανών, σε πάρκο της Νότιας Αφρικής, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. 

Καθώς οι τουρίστες απολάμβαναν τη βόλτα τους, ένας τεράστιος αφρικανικός ελέφαντας εμφανίστηκε στο δρόμο τους και μάλλον ενοχλήθηκε από την παρουσία τους. Αρχικά το παχύδερμο έδειξε να απομακρύνεται, όμως, λίγο αργότερα επέστρεψε και έκανε την επίθεσή του: όρμησε στο τζιπ των τουριστών, το εμβόλισε με τους χαυλιόδοντές του και το αναποδογύρισε! 

Το ζευγάρι τραυματίστηκε ελαφρά, αλλά το σοκ ήταν πολύ ισχυρό.















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »